X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll, teraz to mnie czyściło prawie codziennie, z tydzień czasu ;)
    Przy starszym w ogóle.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora no tak zacisnelam te nogi, że teraz ani rusz.... Mój m. wypędzac nie chce, bo twierdzi, że dziecię uszkodzi. .. Ciemnogród. .... Ale spoko, i tak nie mam ochoty na igraszki. ... Czuję się jak słoń albo jakaś krowa- wielka i tłusta. ... :-/ Do tego ledwo chodzę, bo młoda co rusz albo się o pęcherz wesprze albo o szyjkę tłucze, że aż w nogach czuje. ... Ale co ja Was będę zanudzać. ... Wszystkie to przechodziłyście, no może oprócz Kate :-D ;-)

Aryl ja miałam biegunkę ale tuż przed porodem 3-4 h. Już na porodówce. ... A co ? Coś się u Ciebie rozkręca ?! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 17:25

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Dziewczyny te co nie robiły lewatywy w domu, miałyście robioną w szpitalu czy poszłyście od tak na żywioł?:)

nie robiłam i nie miałam... przy rozwarciu jakies 5cm sama sie oczysciłam.... z Młodym podobnie na jakies 3 godziny przed porodem tylko wtedy tez wymiotowałam a teraz tylko mnie mdliło

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda wow poród w domu:) super,że tak to wyglądało:)

Wikaa a tu Ciebie zdziwię,bo dziś czuję ból w pachwinach i jakby kroczu;p hmm aż coś dziwnego, takie pręgowanie na uda jakby, już nie wiem czy to zakwasy czy co to;p po 18 mam jechać z M do galerii na maraton hehe;p ooo to Twój z tych bojących się, mój wręcz przeciwnie,mówi,że trzeba zwiększyć do 2 razy dziennie hehe;p

Z tymi teściowymi to macie niezły kabaret! wrr az mnie to wkurza,że one muszą być wszędzie! moja na szczęście dzwoni wyłącznie do M i tylko Jemu zawraca gitarę;p

Dzięki za info o lewatywach, też myślę,że pod wpływem tych emocji, będzie biegunka jak nic;p i lewatywa raczej nie potrzebna:)

Wikaa a z tą eksmisją małej to widzisz sex nic nie daje;p my codziennie i nic;p

wikaa lubi tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Juwelka w końcu, gratulacje ! :D

OlaW84 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za radę z herbatą. Nie chcę zapeszać, ale już mi to lepiej wygląda :). Rada z pokarmem też byłaby dobra, bo wiele dziewczyn chwaliło, ale...ja nie mam pokarmu.

Dora - toś mnie pocieszyła z wałeczkiem :(. Mówisz, że muszę go polubić? Niedoczekanie jego. Tatuażem go potraktuję, to się może nie będzie tak w oczy rzucał ;).

Oczyszczanie przed porodem - tydzień, lekko licząc.

Rex - może z tymi cyckami jest jak z półkulami mózgowymi - lewa odpowiada za logikę, prawa za artyzm. Twoja córa rzyga matmą ;D. Nie, no serio to nie spotkałam się z czymś takim. A położna co na to?

dora8201, OlaW84 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATE no no uważaj bo ból w pachwinach promieniujący na uda to jedna z oznak skurczów

REX tez sie nie znam! pierwszy słysze.. może jakis wybrakowany ten lewy? smak zmienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 17:29

zpbnio4p92q84lda.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom. Dzieciaczki śliczne <3 Takie malutkie :)

Wpadłam zapytać jak te wkłady do pieluszek? Sprawdzają się?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di - i tak i nie. Mam mieszane uczucia.
    Sprawdzają się kiedy córka zrobi bardziej plastelinowatą i zbitą kupkę. Wtedy wkład w kosz i pielucha uratowana. Ale kiedy kupka jest bardziej wodnista, to ta "woda" przecieka i brudzi pampersa - jakoś nie mam sumienia wyrzucać tylko wkładu w tym momencie, bo mam wrażenie, że się dziecko odparzy.

EDit: Twoja córka starsza, to wodnistych kupek już pewnie nie robi. Spróbuj - opakowanie kosztuje chyba 10zł w aptece a masz 200szt wkładów. Zobaczysz, czy Ci się sprawdzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 18:42

LadyDi lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven dzięki! Pytam, bo kuzynce o tym mówiłam, a ona we wrześniu rodzi i czeka na opinie, żeby w ciemno nie kupować. U nas już tylko jedna kupa dziennie, więc ja nie potrzebuję ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora kochana moja czy ja moge cię prosić żebyś wysłała mi jeszcze raz na mail ten filmik z YouTube Pawła Zawitkowskiego???
    Błagam... Bo ja sierota gdzieś go zgubiłam... :-/
    Z góry dziękuje ;-)

Aaaa chyba pochwaliłam sie moim brakiem diety...
    Od dzis mały ma na policzkach krostki takie zaognione, raz błędna, raz sa bardziej zaognione jak sobie je pociera :-/
    Także odstawiam nabiał i zobaczymy, mam nadzieje ze pomoże... :-( :-( :-(

No i walczymy z pepuszkiem, bo jak odcinam mu delikatnie ten klips to tak sie to tam ślimaczy,... :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:07

1usah371io4htfas.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 to może być trądzik niemowlęcy. Chłopcy mają go częściej i dłużej, bo hormony męskie "walczą" z żeńskimi z mleka matki. Moja Zoja też to miała, jak chcesz to wyślę Ci zdjęcie jak to wyglądało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:32

rex lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi jesli możesz wysłać to byłabym wdzięczna :-)
    Słyszałam tylko ze teraz to za wcześnie na Tradzik bo on od ok 4 tygodnia sie pojawia?
    Czekam na foto

1usah371io4htfas.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia tu pod linkiem masz zdjęcia : https://drive.google.com/folderview?id=0B5vUcHKw4p5XflJtbjlyMjJiYjFSZUJRM2paZlJwbGNFckxxeWJzSkx6Z284NFlMaFVCUjg&usp=sharing
    Ostatnie zdjęcie to zdjęcie uczulenia właśnie, a wcześniejsze to trądzik. Nie wiem czy dobrze będzie widać.

EDIT. Moja dostała to w 5 dni po porodzie, także z tymi 4 tygodniami to nieprawda :p daj znać jak już obejrzysz czy to to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:49

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • OlaN Nowa

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic juz wczesniej mialam wiecej objawow a teraz tak jakbym byla na poczatku ciazy. Tylko jest mi ciezko i jestem baaaardzo senna to tyle. Jutro na ktg i do gin zobaczymy co bedzie.

Czekam na swoją fasolkę :)
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di u nas zdecydowanie bardziej krostki podobne do tych z pierwszych zdjeć, tylko ze on ma je tylko na policzkach, mniejsza ilośc i dość często robią sie takie zaognione i czerwone te krostki, a teraz pod wieczór to wogole takie suche mu sie to zrobiło, jakby strupki...

1usah371io4htfas.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia to na bank trądzik. U nas też to tak wyglądało czasem jak strupki, czasem pod światło jak takie dołeczki z zasuszoną ropą. Ja jak były takie ropne jak na zdjęciach to przemywałam 2 razy dziennie (rano i wieczorem) roztworem nadmanganianu potasu + mocne nawilżanie, bo ten roztwór wysusza bardzo i się takie mini strupeczki robią właśnie, ale poprawa była po 4 dniach stosowania tego sposobu. Tylko trzeba się liczyć z tym, że jedne znikną a nowe się pojawią w innych miejscach :p No i u nas to całkowicie zeszło po miesiącu, ale może to trwać do 6 miesięcy, u chłopców właśnie dłużej.

Uczulenie natomiast pojawia się nie tylko na twarzy. U nas było na twarzy, łokciach i kolanach, brzuszku. Czerwone, suche duże placki, bez widocznych krostek. Po prostu taka bardzo drobniutka wysypka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 20:06

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 wrote:

Aaaa chyba pochwaliłam sie moim brakiem diety...
    Od dzis mały ma na policzkach krostki takie zaognione, raz błędna, raz sa bardziej zaognione jak sobie je pociera :-/
    Także odstawiam nabiał i zobaczymy, mam nadzieje ze pomoże... :-( :-( :-(

zaraz wyśle :) a co do diety to spokojnie... nie panikuj - takie krostki są normalne - Ryanek ma dopiero 3 dni i to Twoje hormony z niego wychodzą! poczekaj kilka dni , smaruj nawilżaj i nie dietuj na razie bo Ci znikną za kilka dni i uznasz że to od nabiału

Konwalia lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny... :-)
    Jak dobrze ze jesteście :-D

dora8201 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poniedzialkowo :)

Czekoladowa gratulacje duzo zdrowka dla Was :)

Pay co do diety to mam ten sam problem, na poczatku w szpitalu jadlam wszystko i malutkiej nic nie bylo, w domu uwazalam wlasnie bardzo moze nawet za bardzo i mala ma bole brzuszka :/ Dlatego teraz zaczelam jesc normalnie tzn wiadomo nie jem smazonego i niczego wzdeciowego i nie widze jakiejs wiekszej roznicy :) Ja odbijam po kazdym karmieniu, bo jak tego nie zrobie to mala nie moze spac bo ja to meczy... Nieraz nawet jak dlugo nie mogla odbic i ja polozylam to po pewnym czasie albo zaczynala ulewac albo tak jakby sie dlawic i musialam ja podniesc odbila sobie wtedy ladnie i poszla spac, ale moja ma;a je bardzo lapczywie :)

Kamyk cudna ksiezniczka :)

Verona ja od wyjscia ze szpitala czyli od ok 5 doby podaje wit D, u nas malutka zaraz po porodzie dostala zastrzyk z wit K i nie ma potrzeby juz podawac jej doustnie :)

Konwalia ja tez sie wystraszylam, ze Olivia moze miec refluks bo w 2 tygodniu wymiotowala mi przez 4 dni pod rzad :/ ale na wizycie kontrolnej zapytalam pielegniarki i powiedziala mi ze moze to byc spowodowane niedojrzalym ukladem pokarmowym, albo przejdzeniem (strasznie duzo i lapczywie je) i ze powinno byc wszystko dobrze ale zeby ja obserowac czy sie nie pogorszy. Jakby tak sie stalo to zeby isc do lekarza to sprawdzic... Wiec u Was tez moze to tylko niedojrzalosc ukladu pokarmowego i wszystko pomalu sie poprawi :)

Juwelka gratulacje duzo zdrowka dla Tymka, a Tobie szybkiego powrotu do formy :)

Livia u nas podobnie tzn mala ma napady ze strasznie sie prezy i placze, az wczoraj pojechalam kupic jej jakies krople zeby choc troche jej pomoc i wydaje mi sie ze noc byla lepsza i spokojniejsza... Rano dopiero strasznie mi plakala i prezyla sie chyba ok godzine :/ Kurcze szkoda ze nie mozna tego ich bolu wziasc na siebie zeby biedactwa nie cierpialy...

Mia super, ze udalo Ci sie urodzic tak szybko sn i to bez naciecia! :)

Ola gratulacje i zdrowka dla Alusi, w koncu sie udalo :D Malutka przesliczna!

Malgosia mala przecudna :)

Carmen jaki Twoj Jas sliczny i jak slodko spi :)

Kate super ze tym razem mocz wyszedl w porzadku :)

Konwalia lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ