X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll, teraz to mnie czyściło prawie codziennie, z tydzień czasu ;)
    Przy starszym w ogóle.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora no tak zacisnelam te nogi, że teraz ani rusz.... Mój m. wypędzac nie chce, bo twierdzi, że dziecię uszkodzi. .. Ciemnogród. .... Ale spoko, i tak nie mam ochoty na igraszki. ... Czuję się jak słoń albo jakaś krowa- wielka i tłusta. ... :-/ Do tego ledwo chodzę, bo młoda co rusz albo się o pęcherz wesprze albo o szyjkę tłucze, że aż w nogach czuje. ... Ale co ja Was będę zanudzać. ... Wszystkie to przechodziłyście, no może oprócz Kate :-D ;-)

Aryl ja miałam biegunkę ale tuż przed porodem 3-4 h. Już na porodówce. ... A co ? Coś się u Ciebie rozkręca ?! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 17:25

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Dziewczyny te co nie robiły lewatywy w domu, miałyście robioną w szpitalu czy poszłyście od tak na żywioł?:)

nie robiłam i nie miałam... przy rozwarciu jakies 5cm sama sie oczysciłam.... z Młodym podobnie na jakies 3 godziny przed porodem tylko wtedy tez wymiotowałam a teraz tylko mnie mdliło

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda wow poród w domu:) super,że tak to wyglądało:)

Wikaa a tu Ciebie zdziwię,bo dziś czuję ból w pachwinach i jakby kroczu;p hmm aż coś dziwnego, takie pręgowanie na uda jakby, już nie wiem czy to zakwasy czy co to;p po 18 mam jechać z M do galerii na maraton hehe;p ooo to Twój z tych bojących się, mój wręcz przeciwnie,mówi,że trzeba zwiększyć do 2 razy dziennie hehe;p

Z tymi teściowymi to macie niezły kabaret! wrr az mnie to wkurza,że one muszą być wszędzie! moja na szczęście dzwoni wyłącznie do M i tylko Jemu zawraca gitarę;p

Dzięki za info o lewatywach, też myślę,że pod wpływem tych emocji, będzie biegunka jak nic;p i lewatywa raczej nie potrzebna:)

Wikaa a z tą eksmisją małej to widzisz sex nic nie daje;p my codziennie i nic;p

wikaa lubi tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Juwelka w końcu, gratulacje ! :D

OlaW84 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za radę z herbatą. Nie chcę zapeszać, ale już mi to lepiej wygląda :). Rada z pokarmem też byłaby dobra, bo wiele dziewczyn chwaliło, ale...ja nie mam pokarmu.

Dora - toś mnie pocieszyła z wałeczkiem :(. Mówisz, że muszę go polubić? Niedoczekanie jego. Tatuażem go potraktuję, to się może nie będzie tak w oczy rzucał ;).

Oczyszczanie przed porodem - tydzień, lekko licząc.

Rex - może z tymi cyckami jest jak z półkulami mózgowymi - lewa odpowiada za logikę, prawa za artyzm. Twoja córa rzyga matmą ;D. Nie, no serio to nie spotkałam się z czymś takim. A położna co na to?

dora8201, OlaW84 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATE no no uważaj bo ból w pachwinach promieniujący na uda to jedna z oznak skurczów

REX tez sie nie znam! pierwszy słysze.. może jakis wybrakowany ten lewy? smak zmienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 17:29

zpbnio4p92q84lda.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom. Dzieciaczki śliczne <3 Takie malutkie :)

Wpadłam zapytać jak te wkłady do pieluszek? Sprawdzają się?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di - i tak i nie. Mam mieszane uczucia.
    Sprawdzają się kiedy córka zrobi bardziej plastelinowatą i zbitą kupkę. Wtedy wkład w kosz i pielucha uratowana. Ale kiedy kupka jest bardziej wodnista, to ta "woda" przecieka i brudzi pampersa - jakoś nie mam sumienia wyrzucać tylko wkładu w tym momencie, bo mam wrażenie, że się dziecko odparzy.

EDit: Twoja córka starsza, to wodnistych kupek już pewnie nie robi. Spróbuj - opakowanie kosztuje chyba 10zł w aptece a masz 200szt wkładów. Zobaczysz, czy Ci się sprawdzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 18:42

LadyDi lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven dzięki! Pytam, bo kuzynce o tym mówiłam, a ona we wrześniu rodzi i czeka na opinie, żeby w ciemno nie kupować. U nas już tylko jedna kupa dziennie, więc ja nie potrzebuję ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora kochana moja czy ja moge cię prosić żebyś wysłała mi jeszcze raz na mail ten filmik z YouTube Pawła Zawitkowskiego???
    Błagam... Bo ja sierota gdzieś go zgubiłam... :-/
    Z góry dziękuje ;-)

Aaaa chyba pochwaliłam sie moim brakiem diety...
    Od dzis mały ma na policzkach krostki takie zaognione, raz błędna, raz sa bardziej zaognione jak sobie je pociera :-/
    Także odstawiam nabiał i zobaczymy, mam nadzieje ze pomoże... :-( :-( :-(

No i walczymy z pepuszkiem, bo jak odcinam mu delikatnie ten klips to tak sie to tam ślimaczy,... :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:07

1usah371io4htfas.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 to może być trądzik niemowlęcy. Chłopcy mają go częściej i dłużej, bo hormony męskie "walczą" z żeńskimi z mleka matki. Moja Zoja też to miała, jak chcesz to wyślę Ci zdjęcie jak to wyglądało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:32

rex lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi jesli możesz wysłać to byłabym wdzięczna :-)
    Słyszałam tylko ze teraz to za wcześnie na Tradzik bo on od ok 4 tygodnia sie pojawia?
    Czekam na foto

1usah371io4htfas.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia tu pod linkiem masz zdjęcia : https://drive.google.com/folderview?id=0B5vUcHKw4p5XflJtbjlyMjJiYjFSZUJRM2paZlJwbGNFckxxeWJzSkx6Z284NFlMaFVCUjg&usp=sharing
    Ostatnie zdjęcie to zdjęcie uczulenia właśnie, a wcześniejsze to trądzik. Nie wiem czy dobrze będzie widać.

EDIT. Moja dostała to w 5 dni po porodzie, także z tymi 4 tygodniami to nieprawda :p daj znać jak już obejrzysz czy to to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:49

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • OlaN Nowa

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic juz wczesniej mialam wiecej objawow a teraz tak jakbym byla na poczatku ciazy. Tylko jest mi ciezko i jestem baaaardzo senna to tyle. Jutro na ktg i do gin zobaczymy co bedzie.

Czekam na swoją fasolkę :)
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di u nas zdecydowanie bardziej krostki podobne do tych z pierwszych zdjeć, tylko ze on ma je tylko na policzkach, mniejsza ilośc i dość często robią sie takie zaognione i czerwone te krostki, a teraz pod wieczór to wogole takie suche mu sie to zrobiło, jakby strupki...

1usah371io4htfas.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia to na bank trądzik. U nas też to tak wyglądało czasem jak strupki, czasem pod światło jak takie dołeczki z zasuszoną ropą. Ja jak były takie ropne jak na zdjęciach to przemywałam 2 razy dziennie (rano i wieczorem) roztworem nadmanganianu potasu + mocne nawilżanie, bo ten roztwór wysusza bardzo i się takie mini strupeczki robią właśnie, ale poprawa była po 4 dniach stosowania tego sposobu. Tylko trzeba się liczyć z tym, że jedne znikną a nowe się pojawią w innych miejscach :p No i u nas to całkowicie zeszło po miesiącu, ale może to trwać do 6 miesięcy, u chłopców właśnie dłużej.

Uczulenie natomiast pojawia się nie tylko na twarzy. U nas było na twarzy, łokciach i kolanach, brzuszku. Czerwone, suche duże placki, bez widocznych krostek. Po prostu taka bardzo drobniutka wysypka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 20:06

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 wrote:

Aaaa chyba pochwaliłam sie moim brakiem diety...
    Od dzis mały ma na policzkach krostki takie zaognione, raz błędna, raz sa bardziej zaognione jak sobie je pociera :-/
    Także odstawiam nabiał i zobaczymy, mam nadzieje ze pomoże... :-( :-( :-(

zaraz wyśle :) a co do diety to spokojnie... nie panikuj - takie krostki są normalne - Ryanek ma dopiero 3 dni i to Twoje hormony z niego wychodzą! poczekaj kilka dni , smaruj nawilżaj i nie dietuj na razie bo Ci znikną za kilka dni i uznasz że to od nabiału

Konwalia lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny... :-)
    Jak dobrze ze jesteście :-D

dora8201 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poniedzialkowo :)

Czekoladowa gratulacje duzo zdrowka dla Was :)

Pay co do diety to mam ten sam problem, na poczatku w szpitalu jadlam wszystko i malutkiej nic nie bylo, w domu uwazalam wlasnie bardzo moze nawet za bardzo i mala ma bole brzuszka :/ Dlatego teraz zaczelam jesc normalnie tzn wiadomo nie jem smazonego i niczego wzdeciowego i nie widze jakiejs wiekszej roznicy :) Ja odbijam po kazdym karmieniu, bo jak tego nie zrobie to mala nie moze spac bo ja to meczy... Nieraz nawet jak dlugo nie mogla odbic i ja polozylam to po pewnym czasie albo zaczynala ulewac albo tak jakby sie dlawic i musialam ja podniesc odbila sobie wtedy ladnie i poszla spac, ale moja ma;a je bardzo lapczywie :)

Kamyk cudna ksiezniczka :)

Verona ja od wyjscia ze szpitala czyli od ok 5 doby podaje wit D, u nas malutka zaraz po porodzie dostala zastrzyk z wit K i nie ma potrzeby juz podawac jej doustnie :)

Konwalia ja tez sie wystraszylam, ze Olivia moze miec refluks bo w 2 tygodniu wymiotowala mi przez 4 dni pod rzad :/ ale na wizycie kontrolnej zapytalam pielegniarki i powiedziala mi ze moze to byc spowodowane niedojrzalym ukladem pokarmowym, albo przejdzeniem (strasznie duzo i lapczywie je) i ze powinno byc wszystko dobrze ale zeby ja obserowac czy sie nie pogorszy. Jakby tak sie stalo to zeby isc do lekarza to sprawdzic... Wiec u Was tez moze to tylko niedojrzalosc ukladu pokarmowego i wszystko pomalu sie poprawi :)

Juwelka gratulacje duzo zdrowka dla Tymka, a Tobie szybkiego powrotu do formy :)

Livia u nas podobnie tzn mala ma napady ze strasznie sie prezy i placze, az wczoraj pojechalam kupic jej jakies krople zeby choc troche jej pomoc i wydaje mi sie ze noc byla lepsza i spokojniejsza... Rano dopiero strasznie mi plakala i prezyla sie chyba ok godzine :/ Kurcze szkoda ze nie mozna tego ich bolu wziasc na siebie zeby biedactwa nie cierpialy...

Mia super, ze udalo Ci sie urodzic tak szybko sn i to bez naciecia! :)

Ola gratulacje i zdrowka dla Alusi, w koncu sie udalo :D Malutka przesliczna!

Malgosia mala przecudna :)

Carmen jaki Twoj Jas sliczny i jak slodko spi :)

Kate super ze tym razem mocz wyszedl w porzadku :)

Konwalia lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ