Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dora no tak zacisnelam te nogi, że teraz ani rusz.... Mój m. wypędzac nie chce, bo twierdzi, że dziecię uszkodzi. .. Ciemnogród. .... Ale spoko, i tak nie mam ochoty na igraszki. ... Czuję się jak słoń albo jakaś krowa- wielka i tłusta. ... Do tego ledwo chodzę, bo młoda co rusz albo się o pęcherz wesprze albo o szyjkę tłucze, że aż w nogach czuje. ... Ale co ja Was będę zanudzać. ... Wszystkie to przechodziłyście, no może oprócz Kate
Aryl ja miałam biegunkę ale tuż przed porodem 3-4 h. Już na porodówce. ... A co ? Coś się u Ciebie rozkręca ?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 17:25
-
kate851 wrote:Dziewczyny te co nie robiły lewatywy w domu, miałyście robioną w szpitalu czy poszłyście od tak na żywioł?
nie robiłam i nie miałam... przy rozwarciu jakies 5cm sama sie oczysciłam.... z Młodym podobnie na jakies 3 godziny przed porodem tylko wtedy tez wymiotowałam a teraz tylko mnie mdliło
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Jagoda wow poród w domu:) super,że tak to wyglądało:)
Wikaa a tu Ciebie zdziwię,bo dziś czuję ból w pachwinach i jakby kroczu;p hmm aż coś dziwnego, takie pręgowanie na uda jakby, już nie wiem czy to zakwasy czy co to;p po 18 mam jechać z M do galerii na maraton hehe;p ooo to Twój z tych bojących się, mój wręcz przeciwnie,mówi,że trzeba zwiększyć do 2 razy dziennie hehe;p
Z tymi teściowymi to macie niezły kabaret! wrr az mnie to wkurza,że one muszą być wszędzie! moja na szczęście dzwoni wyłącznie do M i tylko Jemu zawraca gitarę;p
Dzięki za info o lewatywach, też myślę,że pod wpływem tych emocji, będzie biegunka jak nic;p i lewatywa raczej nie potrzebna:)
Wikaa a z tą eksmisją małej to widzisz sex nic nie daje;p my codziennie i nic;pwikaa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za radę z herbatą. Nie chcę zapeszać, ale już mi to lepiej wygląda . Rada z pokarmem też byłaby dobra, bo wiele dziewczyn chwaliło, ale...ja nie mam pokarmu.
Dora - toś mnie pocieszyła z wałeczkiem . Mówisz, że muszę go polubić? Niedoczekanie jego. Tatuażem go potraktuję, to się może nie będzie tak w oczy rzucał .
Oczyszczanie przed porodem - tydzień, lekko licząc.
Rex - może z tymi cyckami jest jak z półkulami mózgowymi - lewa odpowiada za logikę, prawa za artyzm. Twoja córa rzyga matmą . Nie, no serio to nie spotkałam się z czymś takim. A położna co na to?dora8201, OlaW84 lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
KATE no no uważaj bo ból w pachwinach promieniujący na uda to jedna z oznak skurczów
REX tez sie nie znam! pierwszy słysze.. może jakis wybrakowany ten lewy? smak zmienia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 17:29
Lady Di - i tak i nie. Mam mieszane uczucia.
Sprawdzają się kiedy córka zrobi bardziej plastelinowatą i zbitą kupkę. Wtedy wkład w kosz i pielucha uratowana. Ale kiedy kupka jest bardziej wodnista, to ta "woda" przecieka i brudzi pampersa - jakoś nie mam sumienia wyrzucać tylko wkładu w tym momencie, bo mam wrażenie, że się dziecko odparzy.
EDit: Twoja córka starsza, to wodnistych kupek już pewnie nie robi. Spróbuj - opakowanie kosztuje chyba 10zł w aptece a masz 200szt wkładów. Zobaczysz, czy Ci się sprawdzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 18:42
LadyDi lubi tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Dora kochana moja czy ja moge cię prosić żebyś wysłała mi jeszcze raz na mail ten filmik z YouTube Pawła Zawitkowskiego???
Błagam... Bo ja sierota gdzieś go zgubiłam...
Z góry dziękuje
Aaaa chyba pochwaliłam sie moim brakiem diety...
Od dzis mały ma na policzkach krostki takie zaognione, raz błędna, raz sa bardziej zaognione jak sobie je pociera
Także odstawiam nabiał i zobaczymy, mam nadzieje ze pomoże...
No i walczymy z pepuszkiem, bo jak odcinam mu delikatnie ten klips to tak sie to tam ślimaczy,...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:07
-
Mia1988 to może być trądzik niemowlęcy. Chłopcy mają go częściej i dłużej, bo hormony męskie "walczą" z żeńskimi z mleka matki. Moja Zoja też to miała, jak chcesz to wyślę Ci zdjęcie jak to wyglądało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:32
rex lubi tę wiadomość
-
Mia tu pod linkiem masz zdjęcia : https://drive.google.com/folderview?id=0B5vUcHKw4p5XflJtbjlyMjJiYjFSZUJRM2paZlJwbGNFckxxeWJzSkx6Z284NFlMaFVCUjg&usp=sharing
Ostatnie zdjęcie to zdjęcie uczulenia właśnie, a wcześniejsze to trądzik. Nie wiem czy dobrze będzie widać.
EDIT. Moja dostała to w 5 dni po porodzie, także z tymi 4 tygodniami to nieprawda :p daj znać jak już obejrzysz czy to to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:49
-
Lady Di u nas zdecydowanie bardziej krostki podobne do tych z pierwszych zdjeć, tylko ze on ma je tylko na policzkach, mniejsza ilośc i dość często robią sie takie zaognione i czerwone te krostki, a teraz pod wieczór to wogole takie suche mu sie to zrobiło, jakby strupki...
-
Mia to na bank trądzik. U nas też to tak wyglądało czasem jak strupki, czasem pod światło jak takie dołeczki z zasuszoną ropą. Ja jak były takie ropne jak na zdjęciach to przemywałam 2 razy dziennie (rano i wieczorem) roztworem nadmanganianu potasu + mocne nawilżanie, bo ten roztwór wysusza bardzo i się takie mini strupeczki robią właśnie, ale poprawa była po 4 dniach stosowania tego sposobu. Tylko trzeba się liczyć z tym, że jedne znikną a nowe się pojawią w innych miejscach :p No i u nas to całkowicie zeszło po miesiącu, ale może to trwać do 6 miesięcy, u chłopców właśnie dłużej.
Uczulenie natomiast pojawia się nie tylko na twarzy. U nas było na twarzy, łokciach i kolanach, brzuszku. Czerwone, suche duże placki, bez widocznych krostek. Po prostu taka bardzo drobniutka wysypka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 20:06
-
Mia1988 wrote:
Aaaa chyba pochwaliłam sie moim brakiem diety...
Od dzis mały ma na policzkach krostki takie zaognione, raz błędna, raz sa bardziej zaognione jak sobie je pociera
Także odstawiam nabiał i zobaczymy, mam nadzieje ze pomoże...
zaraz wyśle a co do diety to spokojnie... nie panikuj - takie krostki są normalne - Ryanek ma dopiero 3 dni i to Twoje hormony z niego wychodzą! poczekaj kilka dni , smaruj nawilżaj i nie dietuj na razie bo Ci znikną za kilka dni i uznasz że to od nabiału
Konwalia lubi tę wiadomość
Witam sie poniedzialkowo
Czekoladowa gratulacje duzo zdrowka dla Was
Pay co do diety to mam ten sam problem, na poczatku w szpitalu jadlam wszystko i malutkiej nic nie bylo, w domu uwazalam wlasnie bardzo moze nawet za bardzo i mala ma bole brzuszka Dlatego teraz zaczelam jesc normalnie tzn wiadomo nie jem smazonego i niczego wzdeciowego i nie widze jakiejs wiekszej roznicy Ja odbijam po kazdym karmieniu, bo jak tego nie zrobie to mala nie moze spac bo ja to meczy... Nieraz nawet jak dlugo nie mogla odbic i ja polozylam to po pewnym czasie albo zaczynala ulewac albo tak jakby sie dlawic i musialam ja podniesc odbila sobie wtedy ladnie i poszla spac, ale moja ma;a je bardzo lapczywie
Kamyk cudna ksiezniczka
Verona ja od wyjscia ze szpitala czyli od ok 5 doby podaje wit D, u nas malutka zaraz po porodzie dostala zastrzyk z wit K i nie ma potrzeby juz podawac jej doustnie
Konwalia ja tez sie wystraszylam, ze Olivia moze miec refluks bo w 2 tygodniu wymiotowala mi przez 4 dni pod rzad ale na wizycie kontrolnej zapytalam pielegniarki i powiedziala mi ze moze to byc spowodowane niedojrzalym ukladem pokarmowym, albo przejdzeniem (strasznie duzo i lapczywie je) i ze powinno byc wszystko dobrze ale zeby ja obserowac czy sie nie pogorszy. Jakby tak sie stalo to zeby isc do lekarza to sprawdzic... Wiec u Was tez moze to tylko niedojrzalosc ukladu pokarmowego i wszystko pomalu sie poprawi
Juwelka gratulacje duzo zdrowka dla Tymka, a Tobie szybkiego powrotu do formy
Livia u nas podobnie tzn mala ma napady ze strasznie sie prezy i placze, az wczoraj pojechalam kupic jej jakies krople zeby choc troche jej pomoc i wydaje mi sie ze noc byla lepsza i spokojniejsza... Rano dopiero strasznie mi plakala i prezyla sie chyba ok godzine Kurcze szkoda ze nie mozna tego ich bolu wziasc na siebie zeby biedactwa nie cierpialy...
Mia super, ze udalo Ci sie urodzic tak szybko sn i to bez naciecia!
Ola gratulacje i zdrowka dla Alusi, w koncu sie udalo Malutka przesliczna!
Malgosia mala przecudna
Carmen jaki Twoj Jas sliczny i jak slodko spi
Kate super ze tym razem mocz wyszedl w porzadku
Konwalia lubi tę wiadomość