Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola, Juwelka gratulacje dla Was. Niech zdrowo rosną Wasze pociechy.
Dziewczyny śliczne te Wasze dzieciątka.
Dziękuję Wam bardzo za rady odnośnie ulewania i refluksu. Aktualnie odbijam Lilkę za każdym razem i obserwuję, czy będzie lepiej.
Jak już piszecie o wysypce, to doradźcie mi proszę co mogą oznaczać czerwone krostki z białym czubkiem, które pojawiają się na twarzy, głowie, nóżkach i brzuszku ale na drugi dzień znikają i pojawiają się nowe w nowym miejscu?
I jak możecie to proszę rozwiejcie kolejną moją wątpliwość. Czytałam, że noworodki powinny spać od 16-20 h. Tymczasem moja Lilka śpi może z 12 h. Dzisiaj na przykład obudziła się o 7:00, pospała z dwie godziny w dzień i teraz śpi od 20:00. Pospi pewnie do 22, dostanie cyca i w nocy będzie się budzić z 4 razy na karmienie. Martwi mnie czy nie za mało śpi w dzień? Problemów żołądkowych nie zauważyłam, w dzień non-stop siedziałaby na cycu... Może ona się nie najada tym moim pokarmem?
My dzisiaj mieliśmy sesje noworodkową. Pani fotograf przyjechała do nas i mimo, że Lilka już jest duża na taką sesję (wykonuje się ją do 14 dnia życia dziecka) to nawet była grzeczna i plastyczna. Świetna pamiątka dla nas i dla dziadków. Poza tym pomalutku przymierzamy się do organizacji chrzcin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 21:48
-
Hej kochane nie mam możliwości się zbyt często udzielać ale staram się was podczytywać i przede wszystkim GRATULUJEEEEEEE Wszystkim Mamusią przejścia przez porody i pięknych dzieciątek, tak czekałyśmy na Lipiec a tu prawie sierpień i w końcu są z nami nasze skarby. Całej reszcie nierozpakowanych Mam powodzenie - macie mało czasu więc do roboty
U nas w porządku laktacja tak się na razie rozkręciła że odciągam około 500ml mleka dziennie + na żądanie Cycuś hehe, mamy drobne problemy z brzuszkiem na co położna zaleciła stosować kropelki espumisanu i herbatki z kopru włoskiego lub rumianku i jak na razie jednego dnia oki drugiego gorzej masujemy brzuszek i robimy wszystko by czuł się lepiej poza tym mogę poradzić na niewielkie odparzenia pieluszkowe przemywać pupkę wodą przegotowaną i posypywać Mąką Ziemniaczaną "Super pomaga"
Co do witaminek podajemy Kamilkowi Wit.K i D od 8 doby życia.
Pieluszki które się u nas sprawdziły to te Rossmannowskie Babydream według nas są lepsze niż Pampersy.
My w urzędzie SC dostaliśmy 3 odpisy aktu urodzenia.
Ogólnie mówiąc to tyle u nas Mały na razie śpi ale pewnie zaraz będzie domagał się mleczka także miłego wieczorku trzymajcie się ciepło.wikaa, kate851 lubią tę wiadomość
-
wow livia świetne zdjęcia
Kasiulka zazdroszczę 500ml mleka wow, ja nadal dokarmiam mojegoa i tak nie chce spać, właśnie teraz zamiast spać od godziny (najedzony i przebrany) to jęczy i wyje, wkładam smoczek ale zaraz mu wypada :[ eh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 22:26
-
Konwalia, tak z Twojego opisu wygląda to na potówki. Pamiętaj, że w mieszkaniu powinno być max 22 stopnie.
Co do snu niemowlaka to ja od dawna mówię, że nie ma co wierzyć w te wszystkie poradniki, bo każde dziecko jest inne. Każda mama musi znaleźć swój złoty środek na swoje maleństwo. No i jedno będzie spało 20 godzin na dobę, a drugie 5, jedno będzie non stop chciało ssać pierś, a inne nie itd. Także nie masz się co martwić, taki typ.Dopóki dziecko przybiera na wadze, je normalnie i nie ma temperatury to wszystko jest w porządku, a to, że mało śpi to nie jest wyznacznik tego, że coś się dzieje
W ogóle to sorry dziewczyny, że Wam się tak w wątek wsadziłam :p
Edit., bo doczytałam. Dopóki Twoja Lilka nie płacze i przybiera na wadze to się najada, spokojnie. Moja Zoja też początkowo siedziała na cycku non stop. Piła po 40 minut a po 10 minutach w łóżeczku znowu domagała się jedzenia. Także przez jakieś półtora miesiąca całymi dniami siedziałam z dzieckiem przy piersi. Przez to, że tak mnie stymulowała laktacje mam super do tej pory, dziecko zdrowe jak ryba i pięknie przybierające na wadze. Takie to są początki, więc niczym się nie przejmuj, trzeba się po prostu pogodzić z rzeczywistościąOwszem, czasem jest ciężko, więc życzę wytrwałości, bo nie każda kobieta to wytrzymuje i rezygnuje z kp na rzecz butelki i większej ilości czasu (jest to tylko stwierdzenie faktu - oczywiście nikogo nie potępiam, bo każda robi jak uważa i różne są sytuacje życiowe).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 22:41
Konwalia, LillaMy, katepr lubią tę wiadomość
-
Livia jaki cudny maluszek:) świetne zdjęcia:) jaki On juz dużyyyy:) i jak świetnie modeluje do zdjęcia:)))
Mia no to polecieliśmy z koksem dziś na całego hehe, o 18 wyszliśmy z domu i o 22 wrócilismy;p własnie jestem po prysznicu:) najpierw piechotką do galerii, tam duuuużo schodów i duuużo sklepów, zrobilismy od razu małe zakupki dla M, bo dla mnie nie ma co;p później piechotką na starówkę i do knajpy, M dużą pizzę a ja burgera z frytkami;p a co:) wymieniliśmy się troszkę, więc jestem objedzona i powrót do domu na piechotkę, po drodze musieliśmy się co jakiś czas zatrzymywać bo miałam uuu takie kłucia,jakich wcześniej nie miałam;p teraz czuję mega twardy brzuch i zakwasy na udach;p no zobaczymy co będzie po sexie;p hehe więc dziś hardcore;p
Przed 14 mam być na KTG w szpitalu:)
Dobrej nocki:)LillaMy, livia30, rex lubią tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi w sprawie oczyszczania.
Wikaa, niestety nadal nic nie zaczyna się dziać. Byłam dzisiaj na IP, chcieli mnie zatrzymać w szpitalu "dla zasady". KTG wyszło idealnie, USG w sumie też dobrze - przepływy ok, łożysko w porządku. W badaniu gin wyszło, że od 2 tygodni nic się nie zmieniło i szyjka nadal trzyma mocno... Jutro idę znowu na zapis ale nie liczę na to, że coś się zmieni... Naprawdę wygląda na to, że zostanę sierpniówką
Moim szczęściem w nieszczęściu jest to, że nie zostałam jeszcze sama nierozpakowanaAle szybko nasza lista nierozpakowanych się skraca
wikaa lubi tę wiadomość
-
Livia piękne fotki, a model jeszcze piękniejszy
Kate twój opis jak czytam to tak jakbyś czwartek u nas opisała, wiec teraz trzymam kciuki żeby skończyło sie Happy endem
Dora dzięki Ci za filmik jeszcze raz. Kochana jesteś
My znów na cycu wisimy i tak co godzinę...livia30 lubi tę wiadomość
-
Hej mamuśki. U nas jakoś wszystko się normuje, dsisiaj bylismy pierwszy raz na dworze, jakoś prses te upały nam się przeciagneło.
Jedynym problemme jest to że Bartusiowi nie pasuje piciez prweej piersi. Z lewej pije normalnie a prawą tak mi pogryzł, że z placzem go przystawiam. Mam silikonowe nakladki ale przez nia nie opóźnia calej piersi, chyba ciężej mu ciągnąć. Miała tak któraś z was, czy to się unormuje? -
O karmieniu piersią - może tu znajdziecie odpowiedzi na trapiące Was pytania: http://pediatria.mp.pl/karmienie-piersia
A tutaj o karmieniu piersią jak i mlekiem modyfikowanym, a później wprowadzanie posiłków stałych:
http://adst.mp.pl/s/www/pacjenci/poradnik-zywienia-niemowlat_mp_pdf.pdfLillaMy, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Wika nie śpię, skurcze macicy coraz bardziej bolesne:/póki co średnio co 7-8min, zaczynam mieć pietra:p:p
Doszła do tego biegunka, nie budzę jeszcze M, a ja jeszcze burgera, frytki i pizze na kolacje, ale pierwszy raz tak mnie boli i spina tak często. Obserwuje i zobaczymy, mam ten gbs dodatni i nawet nie wiem kiedy jechać jak coś, bo nie chce panikować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 01:58
-
Wow.... Kate Może się u Ciebie coś zaczyna.... Dopóki wody nie odchodzą Nelcia jest bezpieczna. Obserwuj siebie i mierz skurcze. ... Dobrze, że się najadłaś, bo jakby co, będziesz miała siłę do rodzenia
Ja nie mogę spać, ale u mnie akurat cisza. ... Pisz jakby co....
-
Nie spałam ani minuty, chodzę po domu bo tak lepiej, wzięłam gorący prysznic, skurcze są różnie nawet czasami co 4min,najdłuższa przerwa to 8 minut, skurcze nie są długie bo max 30sekund, dopakowalam w razie czego torbę
biegunkę nadal mam, może to fałszywy alarm, ale jak będzie dalej to trwać to może lepiej sprawdzić, już sama nie wiem, gdyby nie ten gbs to bym czekała jak najdłużej w domu a tak to nie wiem, bo zaraz zechcą zostawić w szpitalu:/