X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justars wrote:
    dzięki za polecenie dodatkowych balsamów ;) jak skończę kokosowy (uwielbiam zapach!) i oliwkę, to będę szukała dalej. W Rossmannie widziałam ostatnio też nowość HIPP dla mam, masło do ciała i brzuszka w słoiku i też mnie kusi :)

I leżę w łóżku, na zwolnieniu do końca tyg. Lekarz powiedział, aby się nie martwić, bo takie przeziębienie nie zaszkodzi Groszkowi. Dostałam dodatkowo wodę morską i coś do płukania gardła, poza tym domowe sposoby, apap mogę wziąć, jeżeli będzie gorączka, ale na szczęście nie mam i będę się starała nie brać.

Jeśli mogę pomóc to na samym początku też dopadło mnie przeziębienie. Niemiłosierny katar i ból wszystkich zatok. Po 3 dniach ustały, bo łapałam się każdej możliwości.

Najlepsze sposoby:
    Na śniadanie pod szynkę przeciśnięty ząbek czosnku. (3 ząbki czosnku dziennie)

Litrami piłam na przemian rumianek z miodem i cytryną, miętę z miodem i cytryną i mleko z miodem i masłem. Cały czas miałam pełny kubek ciepłego płynu. Dziennie wypijałam go ok 10-20 kubków.

Przed snem mąż smarował mi stopy maścią rozgrzewającą i skarpety i pod kołdrę.

I jeszcze w ostatni dzień zrobiłam sobie dość mocny wywar z imbiru. Piekielny... :D

ale wszystko pomogło :) nawet po lekach mi tak szybko nie przechodziło nigdy. Fakt, że te 3 dni były koszmarek bo tak mnie wszystko bolało ale dałam radę :D

Zdrówka życzę :)

Justars lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek, Gratuluję ;)

• Justars Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Oj No na, podpuszczasz mnie, Ty już sama wszystko doskonale wiesz... ;) chcesz żebym powiedziała to osobiście wszem i wobec? No dobra, niech nowina idzie w świat ;)

DZIEWCZYNY, LEKARZ PRZY PORODZIE NIE MA ZNACZENIA! To położna prowadzi Wasz poród i to do jej wyboru musicie się przyłożyć. W większych miastach nie powinno być problemu ze znalezieniem szpitala, gdzie można wynająć położną na indywidualną opiekę - przebiega do szpitala na Wasze wezwanie i wychodzi dopiero jak jesteście na oddziale polozniczo-noworodkowym. Normalnie to "bierze" Was położona z dyżuru, a jak go skończy to nas te po na i następna... Naprawde warto, indywidualna opieka jest niezastąpiona. Wtedy sam szpital ma mniejsze znaczenie, bo ważne jest podejście tej konkretnej położnej, nie polityka szpitala.

Warta pójścia jest też szkoła rodzenia przy szpitalu, w którym pracuje położna. Będziecie się lepiej czuły znając samo miejsce gdzie przyjdzie Wam rodzić i twarze innych położnych, które będą się kręcić po oddziale :)

Co do Krakowskich szpitali to odradzam poród siłami natury w Ujastku. Reszta jest raczej w porządku, chociaż każdy ma.swoje lepsze i gorsze strony. Chętnie poopowiadam na jakimś privie jeśli któraś będzie chciała znać szczegóły (wiem Nona, Ty będziesz chciała pewnie :D)

ja się chętnie też dowiem czegoś więcej od doświadczonej mamyo szpitalach w Krk ;) zaskoczyłaś mnie ujastkiem, bo to polecany szpital. Jeżeli możesz to napisz więcej na priv o polecanych i tych mniej ;)

• Justars Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:
    Jeśli mogę pomóc to na samym początku też dopadło mnie przeziębienie. Niemiłosierny katar i ból wszystkich zatok. Po 3 dniach ustały, bo łapałam się każdej możliwości.

Najlepsze sposoby:
    Na śniadanie pod szynkę przeciśnięty ząbek czosnku. (3 ząbki czosnku dziennie)

Litrami piłam na przemian rumianek z miodem i cytryną, miętę z miodem i cytryną i mleko z miodem i masłem. Cały czas miałam pełny kubek ciepłego płynu. Dziennie wypijałam go ok 10-20 kubków.

Przed snem mąż smarował mi stopy maścią rozgrzewającą i skarpety i pod kołdrę.

I jeszcze w ostatni dzień zrobiłam sobie dość mocny wywar z imbiru. Piekielny... :D

ale wszystko pomogło :) nawet po lekach mi tak szybko nie przechodziło nigdy. Fakt, że te 3 dni były koszmarek bo tak mnie wszystko bolało ale dałam radę :D

Zdrówka życzę :)
    bardzo dziękuję za rady, wypróbuję :)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki i witam Was wszystkie :*

Ivettka lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Niestety nie wyglądała ona tak jakbym chciała. Lekarz potwierdził ciążę, jest zarodek natomiast na jego sprzęcie słabo było widać i jest widoczny pęcherzyk ciążowy z kulką w środku. Zlecił wizytę za 2 tygodnie, do tego masa badań, 1.12. i wtedy jeszcze raz podejrzymy maluszka, być może posłucham już serduszka. Byłam też u endo i mam zrobić tsh i za 2 tygodnie przyjść.

A o to (mam nadzieję) mój Junior.
    0ikr4ix9tfdy_t.jpg

Marteczka dopisz wizytę 1.12.2014 oraz termin porodu 5.07.2015 :)

Aneta210, Sabela, Lena87, Tysia85, mała2930, dora8201 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Także dołączam do grona lipcówek :) Wstępnie proszę Mnie wpisać na 22.07.2014. :) Wizytę mam 02.12.2014.

Po prostu szok :) Nie wierzę :D

Sabela, cati, Lena87, Tysia85, Justars, Ivettka, MarliOne, Helen, believe, dora8201 lubią tę wiadomość

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek, Zgredek - witamy :-)

Nona– Informacja z pierwszej ręki, nie ma czegoś takiego, że jakakolwiek wada wzroku jest wskazaniem do CC, nawet moje ówczesne -9,5. Stan po przebytej operacji laserowej również nie. Jedynie odklejąca się siatkówka, choroby rogówki, pogarszająca się przez to wada wzroku podczas ciąży… Ale sama w sobie wada na 100% nie. Oczywiście jeszcze zależy na jakiego lekarza trafisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:56

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Ja już po wizycie. Niestety nie wyglądała ona tak jakbym chciała. Lekarz potwierdził ciążę, jest zarodek natomiast na jego sprzęcie słabo było widać i jest widoczny pęcherzyk ciążowy z kulką w środku. Zlecił wizytę za 2 tygodnie, do tego masa badań, 1.12. i wtedy jeszcze raz podejrzymy maluszka, być może posłucham już serduszka. Byłam też u endo i mam zrobić tsh i za 2 tygodnie przyjść.

A o to (mam nadzieję) mój Junior.
    0ikr4ix9tfdy_t.jpg

Marteczka dopisz wizytę 1.12.2014 oraz termin porodu 5.07.2015 :)

Piękna fasolka :)
    i kolejna wizyta na 1 grudnia:))

Zgredek witamy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:55

Zgredek, Ivettka lubią tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek , Zgredek = gratulacje :D i witamy w gronie lipcowych mamusiek :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) Tak się cieszę, że aż nie wierzę :) heheh masakra jakaś :) Robiłam test z przekonaniem, że zobacze jedna kreche a tu...... szok :) Mąż szczęśliwy, czeka na pierwszą wizytę i potwierdzenie :)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Witajcie :) Także dołączam do grona lipcówek :) Wstępnie proszę Mnie wpisać na 22.07.2014. :) Wizytę mam 02.12.2014.

Po prostu szok :) Nie wierzę :D
    Ja teeeeeż :D

Zgredek lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    dzień dobry!

Zycze owocnych, serduszkowych wizyt!

U nas paskudna pogoda, wieje jak nie wiem co, ale jesteśmy już po spacerze, córkę zaraz na drzemkę położę i zabieram się za.... placki ziemniaczane!!! No chodzą za mną od 3 tygodni! Jak myślę o nich to normalnie ślinka mi cieknie!Najchętniej to już bym je na śniadanie zjadła :D

Serena, pamiętam kiedyś miałam zapalenie rogówki to byłam ślepa jak kret - nic nie widziałam - l4 wypisali mi na 3 tygodnie wtedy bez żadnych ale!
    A co do wady - ja mam -2, od dłuższego czasu już, przez pierwszą ciążę miałam wrażenie, że słabiej widzę, ale wizyta kontrolna u okulisty pokazała, że wada nie postępuje - to było tylko moje wrażenie. Mam nadzieję, że i teraz pozostanie taka jak jest.

dziewczyny, a czy jest wśród Was mama, która miała pierwszy poród cc a teraz chciałaby rodzić sn?

Ja tak bym chciala ale watpie, lekarz juz dawno powiedzial ze jestem kandydatka do cc

• MagSz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja też lipcowa - wstępnie 21.07, a pierwszą wizytę mam 26 listopada :) już nie mogę się jej doczekać, mam nadzieje, że będzie już zarodek...

Co do bólu brzucha to ja miewam od terminu @ takie jak na @ właśnie. Kilka razy dziennie po kilkanaście sekund do kilku min, najwięcej w nocy, ale już w zasadzie osłabły. mam nadzieję ze to normalne :/

Sabela, Justars, Helen, dora8201 lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek,MagSz Gratuluję ;)

Ivettka wszystko będzie w porządku ;) , może gdyby miał lepszy sprzęt to i serducho byś widziała i usłyszała ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:09

Zgredek, Ivettka lubią tę wiadomość

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej lipcówek - super!
    Jeszcze troszkę i "zamkniemy" miesiąc i sierpniówki powstaną :-)

aaahhhh ja już się nie moge doczekać, aż brzuszek będzie widoczny .... Podobny w drugiej ciąży szybciej może się ujawnić - czekam z niecierpliwością :D

Lena87, Ivettka, pepitka lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jest Nas coraz więcej, ale te na końcu między innymi Ja, możemy załapać się na sierpień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:11

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Lena - a te z początku to mogą się rozpakować w czerwcu ;-) Zresztą po cichy na to liczę hihi

Lena87 lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Dokładnie Lena - a te z początku to mogą się rozpakować w czerwcu ;-) Zresztą po cichy na to liczę hihi

Ja liczę na sierpień, w lipcu zbyt dużo urodzin mamy pod koniec miesiąca w jednym tygodniu nawet 3 ;)
    Tak więc trzymam kciuki u Ciebie za Czerwiec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:13

• gigsa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie od gin. BIJĄ DWA SERDUSZKA :) Bliźniaki jak nic <3

http://naforum.zapodaj.net/8b585b42cd26.jpg.html

Lena87, MagSz, cati, Sabela, mała2930, Aneta210, Ivettka, anetaa1607, pepitka, Lenka87, usia89, mikimiki25, Tysia85, MarliOne, kasiulka30, Marteczka91, Justars, kierzynka, Helen, kahaśka, dora8201 lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ