X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justars wrote:
    dzięki za polecenie dodatkowych balsamów ;) jak skończę kokosowy (uwielbiam zapach!) i oliwkę, to będę szukała dalej. W Rossmannie widziałam ostatnio też nowość HIPP dla mam, masło do ciała i brzuszka w słoiku i też mnie kusi :)

I leżę w łóżku, na zwolnieniu do końca tyg. Lekarz powiedział, aby się nie martwić, bo takie przeziębienie nie zaszkodzi Groszkowi. Dostałam dodatkowo wodę morską i coś do płukania gardła, poza tym domowe sposoby, apap mogę wziąć, jeżeli będzie gorączka, ale na szczęście nie mam i będę się starała nie brać.

Jeśli mogę pomóc to na samym początku też dopadło mnie przeziębienie. Niemiłosierny katar i ból wszystkich zatok. Po 3 dniach ustały, bo łapałam się każdej możliwości.

Najlepsze sposoby:
    Na śniadanie pod szynkę przeciśnięty ząbek czosnku. (3 ząbki czosnku dziennie)

Litrami piłam na przemian rumianek z miodem i cytryną, miętę z miodem i cytryną i mleko z miodem i masłem. Cały czas miałam pełny kubek ciepłego płynu. Dziennie wypijałam go ok 10-20 kubków.

Przed snem mąż smarował mi stopy maścią rozgrzewającą i skarpety i pod kołdrę.

I jeszcze w ostatni dzień zrobiłam sobie dość mocny wywar z imbiru. Piekielny... :D

ale wszystko pomogło :) nawet po lekach mi tak szybko nie przechodziło nigdy. Fakt, że te 3 dni były koszmarek bo tak mnie wszystko bolało ale dałam radę :D

Zdrówka życzę :)

Justars lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek, Gratuluję ;)

• Justars Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Oj No na, podpuszczasz mnie, Ty już sama wszystko doskonale wiesz... ;) chcesz żebym powiedziała to osobiście wszem i wobec? No dobra, niech nowina idzie w świat ;)

DZIEWCZYNY, LEKARZ PRZY PORODZIE NIE MA ZNACZENIA! To położna prowadzi Wasz poród i to do jej wyboru musicie się przyłożyć. W większych miastach nie powinno być problemu ze znalezieniem szpitala, gdzie można wynająć położną na indywidualną opiekę - przebiega do szpitala na Wasze wezwanie i wychodzi dopiero jak jesteście na oddziale polozniczo-noworodkowym. Normalnie to "bierze" Was położona z dyżuru, a jak go skończy to nas te po na i następna... Naprawde warto, indywidualna opieka jest niezastąpiona. Wtedy sam szpital ma mniejsze znaczenie, bo ważne jest podejście tej konkretnej położnej, nie polityka szpitala.

Warta pójścia jest też szkoła rodzenia przy szpitalu, w którym pracuje położna. Będziecie się lepiej czuły znając samo miejsce gdzie przyjdzie Wam rodzić i twarze innych położnych, które będą się kręcić po oddziale :)

Co do Krakowskich szpitali to odradzam poród siłami natury w Ujastku. Reszta jest raczej w porządku, chociaż każdy ma.swoje lepsze i gorsze strony. Chętnie poopowiadam na jakimś privie jeśli któraś będzie chciała znać szczegóły (wiem Nona, Ty będziesz chciała pewnie :D)

ja się chętnie też dowiem czegoś więcej od doświadczonej mamyo szpitalach w Krk ;) zaskoczyłaś mnie ujastkiem, bo to polecany szpital. Jeżeli możesz to napisz więcej na priv o polecanych i tych mniej ;)

• Justars Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:
    Jeśli mogę pomóc to na samym początku też dopadło mnie przeziębienie. Niemiłosierny katar i ból wszystkich zatok. Po 3 dniach ustały, bo łapałam się każdej możliwości.

Najlepsze sposoby:
    Na śniadanie pod szynkę przeciśnięty ząbek czosnku. (3 ząbki czosnku dziennie)

Litrami piłam na przemian rumianek z miodem i cytryną, miętę z miodem i cytryną i mleko z miodem i masłem. Cały czas miałam pełny kubek ciepłego płynu. Dziennie wypijałam go ok 10-20 kubków.

Przed snem mąż smarował mi stopy maścią rozgrzewającą i skarpety i pod kołdrę.

I jeszcze w ostatni dzień zrobiłam sobie dość mocny wywar z imbiru. Piekielny... :D

ale wszystko pomogło :) nawet po lekach mi tak szybko nie przechodziło nigdy. Fakt, że te 3 dni były koszmarek bo tak mnie wszystko bolało ale dałam radę :D

Zdrówka życzę :)
    bardzo dziękuję za rady, wypróbuję :)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki i witam Was wszystkie :*

Ivettka lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Niestety nie wyglądała ona tak jakbym chciała. Lekarz potwierdził ciążę, jest zarodek natomiast na jego sprzęcie słabo było widać i jest widoczny pęcherzyk ciążowy z kulką w środku. Zlecił wizytę za 2 tygodnie, do tego masa badań, 1.12. i wtedy jeszcze raz podejrzymy maluszka, być może posłucham już serduszka. Byłam też u endo i mam zrobić tsh i za 2 tygodnie przyjść.

A o to (mam nadzieję) mój Junior.
    0ikr4ix9tfdy_t.jpg

Marteczka dopisz wizytę 1.12.2014 oraz termin porodu 5.07.2015 :)

Aneta210, Sabela, Lena87, Tysia85, mała2930, dora8201 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Także dołączam do grona lipcówek :) Wstępnie proszę Mnie wpisać na 22.07.2014. :) Wizytę mam 02.12.2014.

Po prostu szok :) Nie wierzę :D

Sabela, cati, Lena87, Tysia85, Justars, Ivettka, MarliOne, Helen, believe, dora8201 lubią tę wiadomość

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek, Zgredek - witamy :-)

Nona– Informacja z pierwszej ręki, nie ma czegoś takiego, że jakakolwiek wada wzroku jest wskazaniem do CC, nawet moje ówczesne -9,5. Stan po przebytej operacji laserowej również nie. Jedynie odklejąca się siatkówka, choroby rogówki, pogarszająca się przez to wada wzroku podczas ciąży… Ale sama w sobie wada na 100% nie. Oczywiście jeszcze zależy na jakiego lekarza trafisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:56

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Ja już po wizycie. Niestety nie wyglądała ona tak jakbym chciała. Lekarz potwierdził ciążę, jest zarodek natomiast na jego sprzęcie słabo było widać i jest widoczny pęcherzyk ciążowy z kulką w środku. Zlecił wizytę za 2 tygodnie, do tego masa badań, 1.12. i wtedy jeszcze raz podejrzymy maluszka, być może posłucham już serduszka. Byłam też u endo i mam zrobić tsh i za 2 tygodnie przyjść.

A o to (mam nadzieję) mój Junior.
    0ikr4ix9tfdy_t.jpg

Marteczka dopisz wizytę 1.12.2014 oraz termin porodu 5.07.2015 :)

Piękna fasolka :)
    i kolejna wizyta na 1 grudnia:))

Zgredek witamy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:55

Zgredek, Ivettka lubią tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek , Zgredek = gratulacje :D i witamy w gronie lipcowych mamusiek :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) Tak się cieszę, że aż nie wierzę :) heheh masakra jakaś :) Robiłam test z przekonaniem, że zobacze jedna kreche a tu...... szok :) Mąż szczęśliwy, czeka na pierwszą wizytę i potwierdzenie :)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Witajcie :) Także dołączam do grona lipcówek :) Wstępnie proszę Mnie wpisać na 22.07.2014. :) Wizytę mam 02.12.2014.

Po prostu szok :) Nie wierzę :D
    Ja teeeeeż :D

Zgredek lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    dzień dobry!

Zycze owocnych, serduszkowych wizyt!

U nas paskudna pogoda, wieje jak nie wiem co, ale jesteśmy już po spacerze, córkę zaraz na drzemkę położę i zabieram się za.... placki ziemniaczane!!! No chodzą za mną od 3 tygodni! Jak myślę o nich to normalnie ślinka mi cieknie!Najchętniej to już bym je na śniadanie zjadła :D

Serena, pamiętam kiedyś miałam zapalenie rogówki to byłam ślepa jak kret - nic nie widziałam - l4 wypisali mi na 3 tygodnie wtedy bez żadnych ale!
    A co do wady - ja mam -2, od dłuższego czasu już, przez pierwszą ciążę miałam wrażenie, że słabiej widzę, ale wizyta kontrolna u okulisty pokazała, że wada nie postępuje - to było tylko moje wrażenie. Mam nadzieję, że i teraz pozostanie taka jak jest.

dziewczyny, a czy jest wśród Was mama, która miała pierwszy poród cc a teraz chciałaby rodzić sn?

Ja tak bym chciala ale watpie, lekarz juz dawno powiedzial ze jestem kandydatka do cc

• MagSz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja też lipcowa - wstępnie 21.07, a pierwszą wizytę mam 26 listopada :) już nie mogę się jej doczekać, mam nadzieje, że będzie już zarodek...

Co do bólu brzucha to ja miewam od terminu @ takie jak na @ właśnie. Kilka razy dziennie po kilkanaście sekund do kilku min, najwięcej w nocy, ale już w zasadzie osłabły. mam nadzieję ze to normalne :/

Sabela, Justars, Helen, dora8201 lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek,MagSz Gratuluję ;)

Ivettka wszystko będzie w porządku ;) , może gdyby miał lepszy sprzęt to i serducho byś widziała i usłyszała ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:09

Zgredek, Ivettka lubią tę wiadomość

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej lipcówek - super!
    Jeszcze troszkę i "zamkniemy" miesiąc i sierpniówki powstaną :-)

aaahhhh ja już się nie moge doczekać, aż brzuszek będzie widoczny .... Podobny w drugiej ciąży szybciej może się ujawnić - czekam z niecierpliwością :D

Lena87, Ivettka, pepitka lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jest Nas coraz więcej, ale te na końcu między innymi Ja, możemy załapać się na sierpień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:11

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Lena - a te z początku to mogą się rozpakować w czerwcu ;-) Zresztą po cichy na to liczę hihi

Lena87 lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Dokładnie Lena - a te z początku to mogą się rozpakować w czerwcu ;-) Zresztą po cichy na to liczę hihi

Ja liczę na sierpień, w lipcu zbyt dużo urodzin mamy pod koniec miesiąca w jednym tygodniu nawet 3 ;)
    Tak więc trzymam kciuki u Ciebie za Czerwiec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:13

• gigsa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie od gin. BIJĄ DWA SERDUSZKA :) Bliźniaki jak nic <3

http://naforum.zapodaj.net/8b585b42cd26.jpg.html

Lena87, MagSz, cati, Sabela, mała2930, Aneta210, Ivettka, anetaa1607, pepitka, Lenka87, usia89, mikimiki25, Tysia85, MarliOne, kasiulka30, Marteczka91, Justars, kierzynka, Helen, kahaśka, dora8201 lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ