X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Pay Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate u mnie w dzien porodu Maz był wykorzystany dwa razy i to chyba przyspieszylo bo jak miałam tylko takie spinanie brzucha to zaczęliśmy wypedzac młodego. Po ponad godz odeszły wody a skurcze zaczęły się regularne co 10 min. Potem co 4-5. Co 3mialam dopiero po 8 godz od odejścia wód. I dla mnie parte były dramatem bo słabo je czułam. trwały 1,5godz. Za późno podali mi zzo kolejna dawkę. Potem oxy zwiekszali zaczynając od 10 jednostek A kończąc na 100. I skurcze miałam mega silne ale za krótkie na urodzenie główki. Cieszę się ze w końcu się udało po nacieciu. Wyszedł cały na jednym skurczu. I mój Szymek ma dużą główkę. Według usg w 38 tyg miał na 42.

My walczymy o laktacje. Rozkręca się pomału. Laktatorem ściągam tylko 10ml. Ale synek musi się najadac bo czasem po dwóch cycach śpi 3 godz. Niestety wieczorem mam chyba mniej tego pokarmu.

I czy któraś z Was miała po cięciu krocza rozpuszczalne szwy. Położna dziś była i oglądała i mówi ze same wyjdą. W szpitalu też mówili że nie trzeba zdejmować. I zastanawiam się ile to potrwa.

I używacie pasa poporodowego? Różne opinie słyszałam i nie wiem czy warto. I od której doby można zacząć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 18:49

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 3mam kciuki powodzenia i lekkiego porodu!

LillaMy pojedz na ktg albo do innego gina! To nie jest normalne ze nie masz nawet ktg. Moj gin tez byl olewczy ale inny przy ktg byl czujny i dobrze bo nie wiem co by bylo. W trakcie cc jak wyciagali lozysko to uslyszalam "o matko jakie stare i twarde to lozysko cud ze to dziecko jeszcze zylo" i wolala reszte zeby popatrzyli... myslalam ze padne jak to uslyszalam ale juz wtedy moj synek byl obok mnie :) zadbaj o Was!

U nas nie najgorzej. Pojawil mi sie pokarm ale maly jakos sie nim nie najadal i bolal go brzuszek wiec znow ciezsza noc byla. A dzis znow 0 pokarmu wiec jedziemy na mm i inne dziecko... cale dnie jestesmy sami bo M. nie ma szans na wolne ale jakos dajemy rade :)

Dzis dalam numer! Nad ranem wdtajac n-ty raz bylam tak zaspana ze jakims cudem przebierajac malego nie ubralam mu pieluchy! Mozecie sobie wyobrazic co zastalam za 2h... wszedzie kupa :P czlowiek juz w nocy taki nietomny ze masakra... wiec pamietajcie ze przebierajac pieluche trzeba ubrac czysta pieluche xD

wikaa, ewela86, Mia1988, rex, katepr, Młoda Mama :) lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay dzięki za opis Twoich doświadczeń:) też myślę,że sex może coś tu pomoże:)
    Fajnie,że walczysz o pokarm,oby było go coraz więcej!

Radiszka hehe, no tak to jest, człowiek niewyspany i nie myśli o wszystkim:)

• Daven Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay - ja noszę pas od 2 doby po cc. Chcesz fotę zobaczyć jak to wygląda po tygodniu ;)? Wiem, że każda babka inna i nie u każdej efekty będą takie jak u mnie, ale ja naprawdę sobie chwalę. Nie przejmuję się też lansowaniem przez środowisko medyczne "naturalnego wchłaniania brzucha", mój brzuch - moja sprawa. A efekt jest :).

Była dziś u mnie położna środowiskowa, Chryste, co za baba. Typ co to ojca uczy jak dzieci robić :/. Dziecko cały dzień śpi przy otwartych drzwiach balkonowych i dziś było na godzinnym spacerze, a ta upiera się, że mam je na 15 minut w wózku postawić w otwartych drzwiach balkonowych, bo TRZEBA werandować przed spacerami :/. No fakt, skoro cały czas drzwi od balkonu otwarte na oścież, to mało powietrza się nałykała do tej pory. A na spacerze jeszcze mniej :/. Moje trzecie dziecko, a ta będzie mi mówić kiedy się zgłosić do gina na kontrolę (nie, nie po 8 tyg tylko po 6 - koniecznie), czemu nie karmię piersią, czemu wybrałam takie a nie inne mleko, czemu cesarka po 2 cc a nie poród naturalny, czemu ten pediatra a nie inny...Jezu :/.

Pay lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jednak nie pojechałam na te ktg, z tej racji że szwagierka dzwoniła do koleżanki i nie ma szans aby nawet przebadali Mnie, mają takie bum na porodówce .. W czwartek między 9 a 10 mam się pojawić w Szpitalu i zabiorą się za Mnie ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven, no to faktycznie położną miałaś wspaniałą ;)
    Nic tylko pokazać jej gdzie znajduje się wyjście :D

Daven lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu, Daven, co za baba. też chętnie zobaczę zdjęcie efektów pasa :)
    ja noszę majtki wyszczuplające takie sięgające ponad pępek i też mi się wydaje, że się w miarę obkurcza ten brzuch. choć dupy nie urywa ;)

hehe, Radiszka, to masz nauczkę ;)

Daven lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb067edde74e.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1939bba3deb3.jpg

wikaa, ewela86, amarranta, 1kasiulka1, Pay, Mia1988, rex, kate851, Młoda Mama :) lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay ja miałam rozpuszczalne szwy. Szczerze, nie zauwazylam nawet kiedy się rozpuscily. Nie było żadnych oznak na wkladce, ale już ich nie ma.

Dziś zobaczyłam wagę sprzed ciąży. Jupi!

LillaMy, wikaa, kate851, amarranta, 1kasiulka1, Młoda Mama :) lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Mia dziekuje za linka o wrapowaniu dzieci :) Tez sprobujemy i mam nadzieje, ze u nas tez to pomoze :D
    Livia jakie sliczne zdjecia, a model przeslodki :)
    Kate trzymam kciuki zeby szybko poszlo i zebys niedlugo tulila juz Nelcie :)
    Amarranta u nas mala dzisiaj podobnie, kiepsko spi, kweka, wierci sie, ulewa jej sie, prawie ciagle na rekach i wtedy jest wszystko w porzadku...
    Dora niezly tesciu, zeby nie pokusic sie zerknac na wnuczke i zapytac czy wszytsko u Was w porzadku...
    U nas smoczek tez nie dokonca sie przyjal, jak mala jest jeszcze glodna to nie chce wziasc az pojawia sie u niej odruch wymiotny, jak przejedzona to nawet mowy nie ma zeby go wziela... Ale jak ma ochote tylko sobie possac to po kilku probach podania zlapie i ssie wtedy jak szalona ;) no moze na poczatku sie troche krzywi przy tym ze ja sztucznym racze hehe, ale daje rade ;)

Mia1988 lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pierwsza kąpiel w domku :D oczywiście fontanna była bo jakby inaczej:) nagralam aby miał pamiątkę :]

Radiszka dobre z tą pielucha towpadlas na mine :p a twoja minka pewnie po odpakowaniu nie zapomniana :D

Ja dzisiaj po niecałe godzinie od karmienia sciagmelam pokarm laktatorem pierwszy raz i miałam 20ml i nic do końca. Jak narazie mały je i śpi od 1h do 2,5h czasem 3h. Jutro idę na ściągnięcie szwu a w czwartek na zamknięcie kanału w zębie i zakończenie tego w końcu :) coś mnie zaczyna pobolewac z lewej strony więc kontrolę muszę zrobić również :/

Ola, Katper, Juwelka trzeba będzie się spotkać w końcu gdzieś :) i wam powiem mi jak narazie dziecko nie zmieniło mojego życia oprócz tego że trzeba karmić przewinąć wykąpać i Mam czas na swoje życie tylko trzeba sobie je rozplanowac fajnie. Wiem Mam dopiero 1 dziecko ale daje na prawdę radę :D miłego wieczorku dziewczynki :D zdjęcie dam jak zgram na lapka

1kasiulka1, Mia1988, ewela86, OlaW84, rex, katepr lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

amarranta - my stosujemy mąkę ziemniaczaną bo maść cynkowa z linomagu za bardzo nie pomagała a po mące ma taką gładziudką skórkę.

radiszka - to miałaś fają niespodziankę rano po tych 2 godzinach

mia - jakbym czytała o swoim porodzie tylko że bez znieczulenia i na szczęście u ciebie obyło się bez komplikacji po wszystkim.

dave - współczucia takiej położnej ja bym ją zmieniła jak najszybciej. U nas w przychodni po wizycie patronażowej u pediatry nawet w rejestracji babeczki same wyszły z inicjatywą że możemy z mężem "przetestować" następnym razem inna lekarkę i wybrać potem sobie, także działaj i się nie denerwuj.

My z mężem siuśki Kamila łapiemy w dłonie jak wilk w rosyjskiej grze z bajki "wilk i zając" łapiący te jajeczka do koszyka hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 21:36

amarranta lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, nic nie mów, w mojej dziurze jest jedna położna także zmiana niemożliwa. Coś mi się zdaje, że będę musiała ją potraktować metodą "Ty se mów a ja zdrów" ;). Ktoś wie, ile razy ma przyjść, bo aż z wrażenia zapomniałam zapytać. Poprzednie położne (mieszkałam w innym mieście) po moich porodach były raz a tak to na telefon "jakby się coś działo", ale wolałam się konsultować z pediatrą i ginekologiem, więc miałam z głowy. Ta natomiast wygląda na służbistkę, więc spodziewam się wizyt, tylko w jakiej ilości...?

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Pay Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven super wygląda Twój brzuch. U mnie taki flak jeszcze duży. Jak w 5 miesiącu. Do tego rozstepy heh. A z wagi zostały mi 2 kg na plusie więc całe nic jak na 5 dzień po porodzie. I u mnie położna też jest na telefon. Raz była. A tak to powinna 6 razy.

Konwalia dzięki za podpowiedź. Mam nadzieję że szybko zniknął bo ciągnął strasznie.

Daven lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dave - u nas już była 3 razu i jutro znowu a podobno w sumie ma być 6 razy ale z tym jest zawsze różnie zadzwoń najlepiej do przychodni i się spytaj.

Daven lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże! 6 O.o??? Ma ktoś na zbyciu Neospazminę?

Ja na wagę po porodzie nie stanęłam. Przed zresztą też nie. Boję się :/. Może i brzuch nie wygląda źle, ale ja jestem tak zbita, nabita i ubita, że wcale nie czuję się dobrze w swojej skórze. Czemu nie mogę wyglądać jak Kylie Minogue ;)?

Rozmawiałam z kosmetyczką, bo mam zamiar mocno schudnąć po tej ciąży i pytałam jak to zrobić, żeby zachować jędrność skóry. Pani uświadomiła mnie, że najlepiej działać ze wszystkich stron naraz: dieta, ćwiczenia, zabiegi na skórę. Ale trzeba czekać do 3m-ca po porodzie, żeby się hormony ustabilizowały. Więc czekam.

Cieszę się tylko, że nie mam na razie rozstępów. A mogą się chyba jeszcze pojawić.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven super forma po porodzie:)

Monta fajnie ze jesteście w domku, że pierwsza kąpiel zaliczona:)

My chwile znów po schodach w galerii, skurcze do zniesienia jak na okres, po serduszkach odpadł mi kawałek czopa:) leżę w łóżku i mam nadzieje ze normalnie zasne.

Wikaa, Mia Wy w nocy tez nie spalyscie to pewnie też zmeczone.

Dobrej nocki!

Mia1988, Daven lubią tę wiadomość

• Verona Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay ja pas też nosze i grubo smaruje balsamem ujędrniającym i ładniejszy się robi. Ale nie mogę pojąć za choinkę tego ze po porodzie schudłam 5 kg i tak stoi w miejscu,zawal chyba przez to będę miała,a przywalilam 15.
    Radiszka padlam z tek twojej akcji bez pieluchy. Moja Zośka taka kupę walnela dzisiaj ze przydałaby się pielucha z golfem bo po szyje była.
    A u nas Narazie bajka, maluda budzi się co 3h z zegarkiem w ręku, oby tak zostało. Położna szwy dzisiaj wyciągnęła i od razu trochę lepiej jakoś.
    Trzymam kciuki za szybkie akcje ostatnich lipcowej.

3i49p07wevcalt60.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się też dałam namówić na <3 , brzuch tylko się spina i nic więcej :)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora jak czytałam o Twoim teściu to wierzyć mi się nie chciało, że cierpi na taką znieczulicę. ... Szok ! U obcego często zagląda się do wózka a on własną wnuczką nie był zainteresowany. ... Na pewno było Ci przykro, mimo, że wiem, że i tak " miłością do niego nie pałasz" .... No ale - mówi się trudno, jego strata.

Daven brzuszek super ! Jak Ty to zrobiłaś, że jest już taki płaski ? A położna to starsza pani ? Bo to takie lubią się wymądrzac i wiedzą wszystko najlepiej.....

Kate ja byłam dziś na działce i patrząc zawsze na telefon myślałam o Tobie - czy jest sms-es od Ciebie czy nie :-D :-D Jakby co polecam się na przyszłość ;-)

Coś Zania się nie odzywa.... Miała wyjść w poniedziałek, ciekawe czy Ja puścili ?

Dora ja powiem po cichu, że też liczę na szybka akcję z okazji trzeciego porodu :-D Obym się nie przeliczyla. ... Dzisiaj miałam kilkanaście skurczy, ale zero w nich regularność, nie są jak bóle na @ i nie promieniuja do kręgosłupa. ... Wiec chyba średnio ważne :-D

Daven lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ