X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Pl połozna była 8 razy. Znaczy miała być, bo po 3 wizycie podpisalam jej od razu wizyty do końca i się rozpłynęła :P
    A tutaj zadzwoniła tylko i zapytała czy potrzebuję w czymś pomocy, ja- że nie.
    Zostawiła swój nr w razie W i tyle ;)
    Pas to bardziej na zasadzie placebo :P ale i to czasem pomaga. Jak ktoś ma schudnąć sam z siebie to żeby goło chodził to schudnie, a jak nie ma to i 5 pasów nie pomoże :D
    Ja bym nie wkładała pasa ze względu na to, że bardzo gryzie się z moim sportowym trybem życia. Nie zależy mi na płaakości tylko na mięśniach i kręgosłupie. A pas tu wrogiem :D ale czasem wskazany, zwłaszcza do wysiłku i dzwigania dziecka po cc.
    Radiszka, dobra akcja :)

Zmykam spać, dobranoc :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać nie mogę :-/ Wypiłam kubek mleka na zgagę i nic nie dało. ...

Radiszka no faktycznie dałaś czadu z ta pieluszką.... He, he.... musiałaś być baaardzo śpiąca ;-)

A mi pani doktor dała zwolnienie do niedzieli, tak się biedna bała dać na tydzień. ... Wow.... No nic - do niedzieli może urodzę - toż to przecież już sierpień będzie. ... :-/

Verona lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Daven Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - jak sytuacja na froncie :D?

Wika - pani starsza :(, na oko to starsza od dinozaurów...
    Myślałam, że na pałski brzuch noszę pas, ale Rex wyprowadziła mnie z błędu :D. Wika - no nie wierzę w to l4...do gina nie możesz się jeszcze raz przejść?

Rex - nie będę się kłócić co do pasa-placebo, bo nie wiem jak wyglądałbym jakbym go nie używała :). Po każdym cc na drugi dzień wskakiwałam w pas, bynajmniej nie po to, żeby łatwiej mi było nosić noworodka. Ale z drugiej strony - w żadnej ciąży nie miałam dużego brzucha, z synem największy, a i tak obwód zamknął się w 98cm. W mojej rodzinie babki po porodach raczej szczupłe nie bywały, zresztą przed porodami też nie :D. Także nie wiem skąd się taka forma wzięła, myślałam, że to pas - a okazuje się, że to po listonoszu ;). Mięśnie mnie nie martwią, zawsze ćwiczyłam i byłam sprawna, teraz też lekarka mówiła, że mam mięśnie jak sportowiec, a podczas cc miała okazję się im przyjrzeć ;).

wikaa lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja a dzisiaj u mnie piękna nocka jest mały po 12 dostał butlę od M. z moim mleczkiem tylko troszkę mało odciagnelam 20ml i potem u mnie jak spałam na śpiocha z jednego :p i kolejna dopiero po 3 pobudka była wtedy chwilę przysnelam z nim przebralam śpi Robcio dalej a ja już się przyzwyczailam do długich posiadowek w nocy i spać nie mogę :p

Od położnej też Mam numer w razie czego i dzisiaj ściąganie szwów. Zwaze się dzisiaj bo nawet nie wiem ile zrzucilam już :p a u mnie brzuszek jest spoko jakbym miała lekkie wzdecie :)

A co do placebo to mi kazali colę pić wygazowana na te bóle migrenowe po znieczuleniu niby pomaga :) więc według zaleceń tak robię a nie przepadam za tymi trunkami :p dobra może coś zasne teraz :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny
    mnie skurcze męczyły w nocy ale chciałam zasnąć i tak spałam jak zając pod miedza:/co skurcz to pobudka, mam póki co mocniejsze ale ok 8-10 min, plamienie było przed snem, teraz zobaczyłam ze strasznie mi wywalilo hemoroidy:/masakra jakie duże i sama nie wiem co mogę teraz kupić przed porodem, smaruje maścią procto glyvenol ale widać ze nie daje rady:/

Wikaa miło:) będę się odzywać jak coś, oby mi się to rozkrecilo bo te noce najgorsze, najbardziej boli jak leżę to jak spać. Przy pierwszym porodzie trzeba swoje wyczekac ze skurczami. U Ciebie pewnie pójdzie nagle:)

Właśnie Zania coś nie pisze, pewnie już są w domku i się ogarnia z malutka:)

Verona super ze niunia taka grzeczna:)

Ja spróbuję jeszcze poleżeć bo miałam odespac a tu nic z tego.

wikaa lubi tę wiadomość

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my:) dzis z o wiele lepszym nastawieniem i humorem. Mala w koncu odczepila sie na noc od piersi i troche pospala i dala mamie pospac;)
    Co do pasow nie mam doswiadczenia ale cos mi sie nie wydaje by to mialo dzialac jak placebo. Przeciez sciaga rozciagniete tkanki i miesnie.
    Daven jestes pewna tych 3 miesiecy a propos odchudzania?tym mnie zmartwilas bo mialam nadzieje na szybki powrot do formy. Ale diete zaczelam juz od rana po porodzie, tylko cwiczyc chcialam zaczac po pologu:)

Weszlam rano na wage tu w szpitalu i szok! Musialam mocno zatrzymywac wode pod koniec ciazy bo na wadze -12kg! Zostaly jeszcze 4 sprzed tej ciazy i 10 sprzed pierwszej wiec zabieram sie do roboty:)

Monita ja sie z checia spotkam tylko na razie musze sama ogarnac jak to jest z dwojka malych dzieci i troche mnie przeraza powrot do domu...

Kate jak skurcze? Staja sie mocniejsze?

LillaMy daj znac co tam powiedza w czwartrk. Pewnie juz Cie na oddziale zostawia?

Wikaa zycze Ci szybkiej akcji. U mnie moze rozkrecalo sie tydzien ale jak przyszlo co do czego to rachu ciachu i po strachu i to fajne jest:)

wikaa lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze ze Kate napisalas jak jatworzylam mojego posta:) ciekawe jak to sie u Ciebierozkreci...trzymam kciuki zebys kolejnej nocy nie musiala sie meczyc!

• Daven Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed porodem, dziś onet spieszy Wam z pomocą :D http://tipy.interia.pl/artykul_5377,jak-przyspieszyc-porod,2.html

OlaW - nie tyle, że trzeba czekać 3 m-ce, bo możesz zacząć odchudzać się zaraz jak chcesz. Mi zależy na tym, żeby razem z odchudzaniem zacząć intensywne ujędrnianie skóry (masaże, sauna infrared itd), bo chcę zrzucić 15kg. Udało mi się to po drugiej ciąży, niestety nie uwzględniłam stanu skóry i na udach oraz pupie miałam skórę jak pomarszczona staruszka :(. Ale kosmetyczka powiedziała mi, że z zabiegami ujędrniającymi mam czekać 3m-ce aż się hormony ustabilizują. Nie wiem jakie to ma znaczenie, ale nie chcę nic zepsuć, więc zaufam jej.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ok:) to dobrze wiedzieć bo też chcialm pochodzić na masaże i infrared. W końcu 16kg samo nie zejdzie;)

• Daven Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - to się będziemy wspierać i motywować :).

Ja też chciałam wrócić jak najszybciej do formy i od razu startować z dietą - i dlatego jak sobie poszłam na manicure i pedicure przed porodem :D to pogadałam z kosmetyczką jak to sensownie zrobić. I ona powiedziała, że najlepiej byłoby działać trzytorowo: dieta, ćwiczenia i zabiegi ujędrniające. Jeśli teraz wejdę z dietą bez ćwiczeń i ujędrniania, to skóra może sflaczeć (co już się po jednej ciąży stało, więc nie mam złudzeń, że to by się powtórzyło) i trudno będzie ją odratować. A że większość zabiegów kosmetycznych na ujędrnienie robi się (ponoć) najwcześniej 3 m-ce po porodzie, to ona radzi się wstrzymać.
    Tyle na dzień dzisiejszy się dowiedziałam od kobiety, która się tym zajmuje zawodowo, więc informacje przekazuję a zrobisz jak uważasz :).

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ,

Kate, nie przejmuj się hemoroidami Mi też się powiększyły o.O
    Dziś muszę do apteki podjechać bo krem się skończył a T. od czasu do czasu też potrzebuje użyć ..

OlaW w czwartek jak Mnie przyjmą na oddział to Mogę już w ten sam dzień tulić Filipka ;) Pani O już ich tam pokieruje mam nadzieję że skutecznie :D

Powiem Wam, że zaczynam się już stresować i troszkę bać ..
    W nocy zasypiałam i budziłam się z bólem głowy ..

Ogólnie to mam teraz dylemat z tymi hemoroidami, wiem że w Szpitalu nie robią lewatywy ..
    Czopkami mogę sama sobie zrobić krzywdę :/

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla no właśnie co z lewatywa i czopkami jak one na zewnątrz są wielkości wiśni:/ skurcze biegunki i powiekszyly się posmaruje maścią i okład z kory dębu pomaga podobno.

To jutro jest duza szansa ze będziesz tuli Filipka:) będą wywolywac? Czy masz juz skurcze? Ja mam co 8min ale już coraz bardziej spinajace ze zaczynam się wywijac z bólu

• katepr Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej

Monita fajnie że dużo się nie zmieniło bo u mnie obrót o 360 stopni, nic nie ogarniam ;p a jak już młody zaśnie na godzine czy dwie to nie wiem co robić ;p
    Mi brzuch już zszedł cały, pewnie dlatego że te 2 tyg nie miałam czasu prawie jeść i ciągne w nocy biegałam do młodego, wiadomo trochę mi się na dole trzęsie nie jest taki jędrny ale nie wystaje, jest ok. A do zrzucenia zostało mi 2kg z 13 :)
    Mały zamiast spać to znowu mi jęczy i stęka :( ale twardo nie podchodze dopóki nie płącze, widziałam się z położną przedwczoraj i mówiła że przyzwyczailismy za bardzo że na każde stękniecie się zjawiam i na ręce itd...no i racja bo nie miałam nawet czasu do wc iść ;p

Katee ródz już ;p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A enema spróbujcie płyn sobie dac jak nie da się czopka

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, raczej będą wywoływać bo nie mam żadnych skurczy ..
    Serduszkowanie nic nie pomogło ;) Filip straszny uparciuch będzie ..

Nie wiem czy nie darować sobie tej lewatywy, jak będzie miało to przeczyści samo ..

Monita, tylko w jaki sposób sama sobie ten płyn mam dać ?
    Przecież nie wypnę się mężowi ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry... podczytywałam w nocy ale jak miałam odpisać to odpadłam :) moja kochana córeczka bardzo mile mnie w nocy zaskoczyła - nastawiałam się na złą nockę bo zjadłam wczoraj na śniadanie twarożek z rodzynkami z lidla (jakos nie pomyślałam, że to sztuczność nad sztucznościami) i po południu był ból brzuszka, znów kupa wodnista (a już była ładna bardziej stała) i ulewania... plus po kąpieli po jedzeniu Luśka jak zwymiotowała takim przetrawionym mlekiem i to w takiej ilości że kąpać jeszcze raz musieliśmy ją a sztucznego dojadła z 5ml... a tu niespodzianka -Luśka przespała prawie 6 godzin! obudziła się przed 2 - a ja od północy wysyłałam M żeby sprawdzał czy oddycha bo ja się bałam :P ale się obudziła , zjadła mm (a ja swoje ściągnęłam i wylałam jeszcze) i znow spała do 6, dostała cyca i do 8 jeszcze pogarowała

nie wiem już któa pytała o odparzenia (AMARRANTA albo KONWALIA) - u mojego Młopdego sprawdziło się odstawienie chustek a mycie ciepłą wodą (ewentualnie kropelkę płynu do kąpieli), mąka ziemniaczana i kąpiel w krochmalu - 2 dni i po odparzeniu

KATE i jak sytuacja?? może zabrzmi to niefajnie ale w końcu czujesz, że w ciąży jesteś co?? ;)

LILLAMY mam nadzieję, że jutro będziesz tuliła Filipka do siebie!!

wczoraj czytaam bardzo fajny artykuł o diecie karmiącej matki i o tym co i kiedy przenika do mleka - muszę znaleźć i podeślę Wam

o pasach poporodowych znów słyszałam od koleżanki fizjo ze rozleniwiają mięśnie zamiast do pracy zmuszać

i muszę lecieć bo córa wzywa

LillaMy, amarranta, 1kasiulka1, Mia1988, rex lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Daven Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - u mnie wczoraj przespała 5h w nocy, wdzięczna jej byłam :). A dziś pobudki co 2h, w tym jedna o 4.00 rano. Jeszcze się dobrze nie zdążyłam położyć do łóżka jak o 5.00 wstał syn O.o, także rewelacja.
    Za to teraz śpią wszyscy - mąż (po nocce) i wszystkie dzieci :D. Tylko ja na autopilocie funkcjonuję.
    Co do pasów i rozleniwiania - Rex też chyba właśnie o tym pisała. Ja nie noszę pasa długo, bo tylko póki całkowicie nie wchłonie się brzuch - co zazwyczaj trwa do 14 dni. Myślę, że przez ten czas moje mięśnie nawet się nie zorientują, że ktoś je w pracy wyręcza :D. Pas ściska brzuch tak, że wszystkie bebechy wracają szybko na swoje miejsce a później niech sobie mięśnie pracują ;D. Nie wiem jaki miałoby to wpływ na mięśnie, gdybym na przykład nosiła pas non-stop przez pół roku i nawet nie próbowała ćwiczyć.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czym różni się pas poporodowy od wyszczuplającego??

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora heh o tak teraz czuję,że jestem w ciąży;p dobrze,że M nie ma w domu, bo by się za głowę złapał jak stękam i syczę, staram się mieć pozytywne nastawienie do tych skurczy,ale bolą nieźle.Są regularne co 8 minut, niedawno wstałam, to lepiej je znoszę na stojąco i w ruchu. Najgorzej leżeć,no ale w nocy chciałam choc trochę się zdrzemnąć, żeby mieć siły. Przypomina mi się jak Rex tak miała czy Zania, Ola. Podobnie.

Plamię dalej na brązowo, wszystko idzie w dobrym kierunku, tylko ile to jeszcze będzie trwać hmm,skurcze te mam od wczoraj 00.30.Minęło 1,5 doby, juz by mogła się rozwinąć akcja;p

Ja to lewatywę to chyba sobie daruję, bo pewnie i tak mnie przeczyści a hemoroidy takie,że nie wyobrażam sobie jeszcze lewatywy;p Pójdę pod prysznic, zrobię okłady z kory dębu i później może na spacer, rozruszam te skurcze.

• Daven Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, Dora...nazwą :D?
    Ja mam taki http://www.babyono.com/poporodowy-pas-brzuszny.html

Lila - ciekawość to pierwszy stopień do piekła - skuszona Twoim retorycznym pytaniem wklepałam w Google "enema" i pokazało kilka filmów na youtube, gdzie mili ludzie instruują jak zrobić sobie wlewkę bez wypinania się komukolwiek.

Kate - rozchodzić to Ty tego nie rozchodzisz, ale możesz rozkręcić :D. I tego Ci życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 10:36

LillaMy, kate851, dora8201, rex lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ