Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w Pl połozna była 8 razy. Znaczy miała być, bo po 3 wizycie podpisalam jej od razu wizyty do końca i się rozpłynęła
A tutaj zadzwoniła tylko i zapytała czy potrzebuję w czymś pomocy, ja- że nie.
Zostawiła swój nr w razie W i tyle
Pas to bardziej na zasadzie placebo ale i to czasem pomaga. Jak ktoś ma schudnąć sam z siebie to żeby goło chodził to schudnie, a jak nie ma to i 5 pasów nie pomoże
Ja bym nie wkładała pasa ze względu na to, że bardzo gryzie się z moim sportowym trybem życia. Nie zależy mi na płaakości tylko na mięśniach i kręgosłupie. A pas tu wrogiem ale czasem wskazany, zwłaszcza do wysiłku i dzwigania dziecka po cc.
Radiszka, dobra akcja
Zmykam spać, dobranoc
-
Spać nie mogę Wypiłam kubek mleka na zgagę i nic nie dało. ...
Radiszka no faktycznie dałaś czadu z ta pieluszką.... He, he.... musiałaś być baaardzo śpiąca
A mi pani doktor dała zwolnienie do niedzieli, tak się biedna bała dać na tydzień. ... Wow.... No nic - do niedzieli może urodzę - toż to przecież już sierpień będzie. ...Verona lubi tę wiadomość
-
Kate - jak sytuacja na froncie ?
Wika - pani starsza , na oko to starsza od dinozaurów...
Myślałam, że na pałski brzuch noszę pas, ale Rex wyprowadziła mnie z błędu . Wika - no nie wierzę w to l4...do gina nie możesz się jeszcze raz przejść?
Rex - nie będę się kłócić co do pasa-placebo, bo nie wiem jak wyglądałbym jakbym go nie używała . Po każdym cc na drugi dzień wskakiwałam w pas, bynajmniej nie po to, żeby łatwiej mi było nosić noworodka. Ale z drugiej strony - w żadnej ciąży nie miałam dużego brzucha, z synem największy, a i tak obwód zamknął się w 98cm. W mojej rodzinie babki po porodach raczej szczupłe nie bywały, zresztą przed porodami też nie . Także nie wiem skąd się taka forma wzięła, myślałam, że to pas - a okazuje się, że to po listonoszu . Mięśnie mnie nie martwią, zawsze ćwiczyłam i byłam sprawna, teraz też lekarka mówiła, że mam mięśnie jak sportowiec, a podczas cc miała okazję się im przyjrzeć .wikaa lubi tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Heja a dzisiaj u mnie piękna nocka jest mały po 12 dostał butlę od M. z moim mleczkiem tylko troszkę mało odciagnelam 20ml i potem u mnie jak spałam na śpiocha z jednego :p i kolejna dopiero po 3 pobudka była wtedy chwilę przysnelam z nim przebralam śpi Robcio dalej a ja już się przyzwyczailam do długich posiadowek w nocy i spać nie mogę :p
Od położnej też Mam numer w razie czego i dzisiaj ściąganie szwów. Zwaze się dzisiaj bo nawet nie wiem ile zrzucilam już :p a u mnie brzuszek jest spoko jakbym miała lekkie wzdecie
A co do placebo to mi kazali colę pić wygazowana na te bóle migrenowe po znieczuleniu niby pomaga więc według zaleceń tak robię a nie przepadam za tymi trunkami :p dobra może coś zasne terazCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Hejka dziewczyny
mnie skurcze męczyły w nocy ale chciałam zasnąć i tak spałam jak zając pod miedza:/co skurcz to pobudka, mam póki co mocniejsze ale ok 8-10 min, plamienie było przed snem, teraz zobaczyłam ze strasznie mi wywalilo hemoroidy:/masakra jakie duże i sama nie wiem co mogę teraz kupić przed porodem, smaruje maścią procto glyvenol ale widać ze nie daje rady:/
Wikaa miło:) będę się odzywać jak coś, oby mi się to rozkrecilo bo te noce najgorsze, najbardziej boli jak leżę to jak spać. Przy pierwszym porodzie trzeba swoje wyczekac ze skurczami. U Ciebie pewnie pójdzie nagle:)
Właśnie Zania coś nie pisze, pewnie już są w domku i się ogarnia z malutka:)
Verona super ze niunia taka grzeczna:)
Ja spróbuję jeszcze poleżeć bo miałam odespac a tu nic z tego.wikaa lubi tę wiadomość
-
Witamy sie i my:) dzis z o wiele lepszym nastawieniem i humorem. Mala w koncu odczepila sie na noc od piersi i troche pospala i dala mamie pospac;)
Co do pasow nie mam doswiadczenia ale cos mi sie nie wydaje by to mialo dzialac jak placebo. Przeciez sciaga rozciagniete tkanki i miesnie.
Daven jestes pewna tych 3 miesiecy a propos odchudzania?tym mnie zmartwilas bo mialam nadzieje na szybki powrot do formy. Ale diete zaczelam juz od rana po porodzie, tylko cwiczyc chcialam zaczac po pologu:)
Weszlam rano na wage tu w szpitalu i szok! Musialam mocno zatrzymywac wode pod koniec ciazy bo na wadze -12kg! Zostaly jeszcze 4 sprzed tej ciazy i 10 sprzed pierwszej wiec zabieram sie do roboty:)
Monita ja sie z checia spotkam tylko na razie musze sama ogarnac jak to jest z dwojka malych dzieci i troche mnie przeraza powrot do domu...
Kate jak skurcze? Staja sie mocniejsze?
LillaMy daj znac co tam powiedza w czwartrk. Pewnie juz Cie na oddziale zostawia?
Wikaa zycze Ci szybkiej akcji. U mnie moze rozkrecalo sie tydzien ale jak przyszlo co do czego to rachu ciachu i po strachu i to fajne jest:)
wikaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przed porodem, dziś onet spieszy Wam z pomocą http://tipy.interia.pl/artykul_5377,jak-przyspieszyc-porod,2.html
OlaW - nie tyle, że trzeba czekać 3 m-ce, bo możesz zacząć odchudzać się zaraz jak chcesz. Mi zależy na tym, żeby razem z odchudzaniem zacząć intensywne ujędrnianie skóry (masaże, sauna infrared itd), bo chcę zrzucić 15kg. Udało mi się to po drugiej ciąży, niestety nie uwzględniłam stanu skóry i na udach oraz pupie miałam skórę jak pomarszczona staruszka . Ale kosmetyczka powiedziała mi, że z zabiegami ujędrniającymi mam czekać 3m-ce aż się hormony ustabilizują. Nie wiem jakie to ma znaczenie, ale nie chcę nic zepsuć, więc zaufam jej.Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Ola - to się będziemy wspierać i motywować .
Ja też chciałam wrócić jak najszybciej do formy i od razu startować z dietą - i dlatego jak sobie poszłam na manicure i pedicure przed porodem to pogadałam z kosmetyczką jak to sensownie zrobić. I ona powiedziała, że najlepiej byłoby działać trzytorowo: dieta, ćwiczenia i zabiegi ujędrniające. Jeśli teraz wejdę z dietą bez ćwiczeń i ujędrniania, to skóra może sflaczeć (co już się po jednej ciąży stało, więc nie mam złudzeń, że to by się powtórzyło) i trudno będzie ją odratować. A że większość zabiegów kosmetycznych na ujędrnienie robi się (ponoć) najwcześniej 3 m-ce po porodzie, to ona radzi się wstrzymać.
Tyle na dzień dzisiejszy się dowiedziałam od kobiety, która się tym zajmuje zawodowo, więc informacje przekazuję a zrobisz jak uważasz .Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Cześć Dziewczyny ,
Kate, nie przejmuj się hemoroidami Mi też się powiększyły
Dziś muszę do apteki podjechać bo krem się skończył a T. od czasu do czasu też potrzebuje użyć ..
OlaW w czwartek jak Mnie przyjmą na oddział to Mogę już w ten sam dzień tulić Filipka Pani O już ich tam pokieruje mam nadzieję że skutecznie
Powiem Wam, że zaczynam się już stresować i troszkę bać ..
W nocy zasypiałam i budziłam się z bólem głowy ..
Ogólnie to mam teraz dylemat z tymi hemoroidami, wiem że w Szpitalu nie robią lewatywy ..
Czopkami mogę sama sobie zrobić krzywdę -
Lilla no właśnie co z lewatywa i czopkami jak one na zewnątrz są wielkości wiśni:/ skurcze biegunki i powiekszyly się posmaruje maścią i okład z kory dębu pomaga podobno.
To jutro jest duza szansa ze będziesz tuli Filipka:) będą wywolywac? Czy masz juz skurcze? Ja mam co 8min ale już coraz bardziej spinajace ze zaczynam się wywijac z bólu -
hej hej
Monita fajnie że dużo się nie zmieniło bo u mnie obrót o 360 stopni, nic nie ogarniam ;p a jak już młody zaśnie na godzine czy dwie to nie wiem co robić ;p
Mi brzuch już zszedł cały, pewnie dlatego że te 2 tyg nie miałam czasu prawie jeść i ciągne w nocy biegałam do młodego, wiadomo trochę mi się na dole trzęsie nie jest taki jędrny ale nie wystaje, jest ok. A do zrzucenia zostało mi 2kg z 13
Mały zamiast spać to znowu mi jęczy i stęka ale twardo nie podchodze dopóki nie płącze, widziałam się z położną przedwczoraj i mówiła że przyzwyczailismy za bardzo że na każde stękniecie się zjawiam i na ręce itd...no i racja bo nie miałam nawet czasu do wc iść ;p
Katee ródz już ;p
-
Kate, raczej będą wywoływać bo nie mam żadnych skurczy ..
Serduszkowanie nic nie pomogło Filip straszny uparciuch będzie ..
Nie wiem czy nie darować sobie tej lewatywy, jak będzie miało to przeczyści samo ..
Monita, tylko w jaki sposób sama sobie ten płyn mam dać ?
Przecież nie wypnę się mężowi -
dzień dobry... podczytywałam w nocy ale jak miałam odpisać to odpadłam moja kochana córeczka bardzo mile mnie w nocy zaskoczyła - nastawiałam się na złą nockę bo zjadłam wczoraj na śniadanie twarożek z rodzynkami z lidla (jakos nie pomyślałam, że to sztuczność nad sztucznościami) i po południu był ból brzuszka, znów kupa wodnista (a już była ładna bardziej stała) i ulewania... plus po kąpieli po jedzeniu Luśka jak zwymiotowała takim przetrawionym mlekiem i to w takiej ilości że kąpać jeszcze raz musieliśmy ją a sztucznego dojadła z 5ml... a tu niespodzianka -Luśka przespała prawie 6 godzin! obudziła się przed 2 - a ja od północy wysyłałam M żeby sprawdzał czy oddycha bo ja się bałam ale się obudziła , zjadła mm (a ja swoje ściągnęłam i wylałam jeszcze) i znow spała do 6, dostała cyca i do 8 jeszcze pogarowała
nie wiem już któa pytała o odparzenia (AMARRANTA albo KONWALIA) - u mojego Młopdego sprawdziło się odstawienie chustek a mycie ciepłą wodą (ewentualnie kropelkę płynu do kąpieli), mąka ziemniaczana i kąpiel w krochmalu - 2 dni i po odparzeniu
KATE i jak sytuacja?? może zabrzmi to niefajnie ale w końcu czujesz, że w ciąży jesteś co??
LILLAMY mam nadzieję, że jutro będziesz tuliła Filipka do siebie!!
wczoraj czytaam bardzo fajny artykuł o diecie karmiącej matki i o tym co i kiedy przenika do mleka - muszę znaleźć i podeślę Wam
o pasach poporodowych znów słyszałam od koleżanki fizjo ze rozleniwiają mięśnie zamiast do pracy zmuszać
i muszę lecieć bo córa wzywaLillaMy, amarranta, 1kasiulka1, Mia1988, rex lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dora - u mnie wczoraj przespała 5h w nocy, wdzięczna jej byłam . A dziś pobudki co 2h, w tym jedna o 4.00 rano. Jeszcze się dobrze nie zdążyłam położyć do łóżka jak o 5.00 wstał syn , także rewelacja.
Za to teraz śpią wszyscy - mąż (po nocce) i wszystkie dzieci . Tylko ja na autopilocie funkcjonuję.
Co do pasów i rozleniwiania - Rex też chyba właśnie o tym pisała. Ja nie noszę pasa długo, bo tylko póki całkowicie nie wchłonie się brzuch - co zazwyczaj trwa do 14 dni. Myślę, że przez ten czas moje mięśnie nawet się nie zorientują, że ktoś je w pracy wyręcza . Pas ściska brzuch tak, że wszystkie bebechy wracają szybko na swoje miejsce a później niech sobie mięśnie pracują . Nie wiem jaki miałoby to wpływ na mięśnie, gdybym na przykład nosiła pas non-stop przez pół roku i nawet nie próbowała ćwiczyć.
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Dora heh o tak teraz czuję,że jestem w ciąży;p dobrze,że M nie ma w domu, bo by się za głowę złapał jak stękam i syczę, staram się mieć pozytywne nastawienie do tych skurczy,ale bolą nieźle.Są regularne co 8 minut, niedawno wstałam, to lepiej je znoszę na stojąco i w ruchu. Najgorzej leżeć,no ale w nocy chciałam choc trochę się zdrzemnąć, żeby mieć siły. Przypomina mi się jak Rex tak miała czy Zania, Ola. Podobnie.
Plamię dalej na brązowo, wszystko idzie w dobrym kierunku, tylko ile to jeszcze będzie trwać hmm,skurcze te mam od wczoraj 00.30.Minęło 1,5 doby, juz by mogła się rozwinąć akcja;p
Ja to lewatywę to chyba sobie daruję, bo pewnie i tak mnie przeczyści a hemoroidy takie,że nie wyobrażam sobie jeszcze lewatywy;p Pójdę pod prysznic, zrobię okłady z kory dębu i później może na spacer, rozruszam te skurcze. -
Hmmm, Dora...nazwą ?
Ja mam taki http://www.babyono.com/poporodowy-pas-brzuszny.html
Lila - ciekawość to pierwszy stopień do piekła - skuszona Twoim retorycznym pytaniem wklepałam w Google "enema" i pokazało kilka filmów na youtube, gdzie mili ludzie instruują jak zrobić sobie wlewkę bez wypinania się komukolwiek.
Kate - rozchodzić to Ty tego nie rozchodzisz, ale możesz rozkręcić . I tego Ci życzę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 10:36
LillaMy, kate851, dora8201, rex lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015