X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, też nie zauważyłam tych papierosów;) Daven punkt za spostrzegawczość! ;)

Kasiulka, też używamy tych rossmanowych - na przemian z pampersem. Jak będziemy w Polsce, to kupię dady na próbę. Jakieś jeszcze polskie polecacie? Bella? Nawet nie wiem jakie są firmy pampków ;)

Mia, na bank Ryanek się czuje przy Was bezpieczniej, czuje Wasz zapach i ciepło :)

Pay, gratuluję wagi:) ja się cieszę, że nie wiem, ile ważę, bo na bank daleko mi do wagi sprzed ciąży..

Jak gotujecie teraz rosół, to dajecie całą włoszczyznę? Pora też?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 11:55

1kasiulka1, Daven lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta ja używałam belli u córki starszej teraz tez chyba zamówie ze stronki blizejciebie.pl

amarranta lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzimy w szpitalu niestety ciągle w dwupaku. 4cm rozwarcia, szyjka miękka. Była szansa na indukcję ale niestety porodówka pełna i nie ma na razie miejsca. Jak się Wiola nie urodzi przez weekend to wywołają w poniedziałek. A na razie schody, schody, schody :) boję się że Wiola bardzo chce być z sierpnia... Jeszcze w brzuchu a już rządzi ;)

dora8201, Młoda Mama :), 1kasiulka1, mon!ta^, ewela86 lubią tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryl, ale przynajmniej wiesz, że już niedługo Wiola będzie z Tobą :) życzę lekkiego porodu :)

Biedroneczko, dziękuję za odp.! A te bella maj siateczkę w środku? A wogóle jak tam córcia? :)

Aryll lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przeszłam na dwójki, ale kilka dni było ok a teraz znowu z tylka sie zeslizguja, albo mi przesikuje no i niewiem trójki juz mam kupować? ?? W sumie ma grube udka i tyłek to może już są za małe, ale te trójki jakieś wielkie mi sie wydają.
    To czekamy na ostatnie lipcatka :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie :)

Liczę na to że dzisiaj się coś zacznie :)

Śmiesznie czyta się że zmieniacie rozmiar pieluch gdy u nas Wiola nadal w brzuchu ;)

amarranta, Konwalia lubią tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ARYLL zaraz i Ty będziesz mieć Wiolę po tej stronie brzuszka! i będziesz miała o tyle lepiej, że tyle doświadczonych mam będziesz miała tutaj, że żadne pytanie nie zostanie bez odpowiedzi :)

ciekawe co u LILLAMY bo się nie odzywała od wczoraj...

DAVEN hahaha Ty to jesteś bystre oczko :) ja nie zauważyłam tego w ogóle :P

co do chrzcin i u nas nie będzie...

eh i idę bo córa z łóżeczka woła - uczymy się spać w dzień w łóżeczku ale coś nam nie idzie :P

Aryll, Daven lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, co do chrzcin my chyba w okolicach Gwiazdki zrobimy. nie będzie za zimno?? u nas to jest akcja - my i teściu z Hamburga do Szczecina, mój ojciec z rodziną z Warszawy, a teściowa z UK - chociaż ona sobie raczej chrzciny odpuści (chyba, że będziemy celować w jakiś termin jej przyjazdu, jeśli sobie zaplanuje)
    za tydzień jedziemy na chrzciny panny, która urodziła się 28.06, ale męża bratowa ma konserwatywną rodzinę plus chciała połączyć chrzciny z odwiedzinami teściowej, która przyjeżdża z anglii zobaczyć wnuczki. najpierw myślałam, że zrobimy razem, skoro pomiędzy dziewczynkami 2 tygodnie różnicy, ale to dla nas za szybko. no i na odległość musielibyśmy załatwiać.

Katepr, mi się dwójki dosyć duże też wydają ;) ale 2 używamy.

może Lilamy już urodziła? :)

mi się udało odkurzyć i umyć podłogi w całym domu a nie na raty :D młoda się wietrzy w drzwiach balkonowych w wózku co by mobilna była. ale już chyba powoli będę cyca wyciągać.

czy Wasze dzieci wydają dużo dźwięków? bo mi się wydaje, że Kalinka głośna jest ;) w sensie absolutnie mi to nie przeszkadza, ale lubi sobie pokwękać, dać o sobie znać. a jak bąki/kupa idą, to już wogóle ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLa położną mam ze szpitala, była taka fajna i z nią zagadałam czy tak chodzi po domu, cieszyła się jak głupia he he ;]

Do lekarza w przychodni jeszcze nie zapisałam. Mąż może sam tam podjechać? Co musi zabrać? Zapiszę do tej babki co TY Ola , zawsze można zmienić;)

Dziewczyny z Gdańska, a co z usg bioderek? Zapisałyście już? Gdzie? Na nfz czy priv??

Jeśli chodzi o uczulenia to rzeczywiście to dziwne, żeby od tych gumek. Poobserwuje. Dopóki zawijam pod pępek to muszę trochę mocniej - bo inaczej spadają i od razu cały zalany jest jak siku robi ehh;))

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny LillaMy w szpitalu pod kroplówką z oxy obecnie ;)

katepr ja używam 2 pampersów i dada i są ok a mój maluch 4200g już waży. Nic się nie ześlizguje, nie przemaka. Tzn przemokło raz jak siusiaka w górze przez przypadek mu zostawiłam :P Ale z tą wysypką to ciekawe, u nas nic nie ma...

juwelka u mnie położna wszystko załatwiła z zapisaniem do lekarza rodzinnego jak była u mnie na wizycie. Wczoraj byłam już na kontroli w przychodni ;) No a co do bioderek to też czekam na informacje od innych dziewczyn z okolicy ;)

Buziaki, zmykam prasować póki maluch śpi. Za oknem brzydko i pada :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 14:11

amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bioderka zapisałam na wałową. Jedyny problem to to że od dnia rejestracji w ciagu 14dni trzeba im zawieźć skierowanie.

juwelka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierowanie mam też od lekarza ale zastanawiam się czy nie iść jednak prywatnie. Pediatra poleciła mi dr Sieliwończuka ale szukam po internecie gdzie on przyjmuje i sprzeczne dane znajduję :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)
    My tez już 2 używamy,narazie pampersow,ale kilka razy zalozylam dada i tez się sprawdzają. Nam pepek wisi na wlosku i tez jakiś taki ślimakowaty jest brzydki.
    Co do chrzcin to nie wiem kiedy zrobimy bo maz za dwa tyg wraca za granice i nie wiadomo kiedy teraz przleci, ale kosciol nie zajac, nie ucieknie.
    Juwelka mój maz tez sam lekarza zalatwial,wzial tylko ksiazeczke zdrowia Zośki i zapisali.A na bioderka dostaniemy skierowanie od pediatry z tym ze jeśli będą długie terminy to polece prywatnie.

3i49p07wevcalt60.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr a skąd wziąć skierowanie? Od lekarza pediatry pewnie.
    Spróbuje podzwonić po tych przychodniach. Jeszcze p. Rogalińska robi, hmm i gdzie jeszcze:)
    Kurczę musimy to ogarnąć ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 15:20

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka tak skierowanie dostaniesz na wizycie u pediatry

3i49p07wevcalt60.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie
    u nas dzis ranek był dość stresujący...
    W nocy Ryankowi troszkę charczało w nosku wiec zakropilam woda morska, ale i tak nie dało rady nic odciągnąć, a rano po karmieniu pokazały sie dwa gile z noska, gęsta ale przezroczysta wydzielina...
    Wystraszyłam sie na maxa...
    Ale pózniej tez juz nic nie odciagnelam, może poprostu zeszło to co w nocy zakrapialam?
    nadal zdarza mu sie troche charczeć...
    Troche spanikowałam i az sie popłakałam z nerwów.
    Zakrapiam woda morska i obserwuje...
    nie wiem teraz czy to katarek, w domu mamy ciepło, może go przegrzewam? :-(
    Może doświadczone mamy coś doradza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 16:04

1usah371io4htfas.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia spokojnie ja od tygodnia wyciągam mlodemu zielone gęste gile z nosa . Pediatra mi powiedziała ze osluchowo w porzadku więc powinien sobie poradzić.
    Juwelka tak od pediatry skierowanie.
    Livia też słyszałam o tym dr, ale narazie pójdę na nfz, jakby coś było nie tak to wtedy prywatnie.
    A ja muszę jeszcze na usg główki zapisać do 3msc życia, ciekawe czy można do tego samego lekarza hm

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr dziękuje Ci bardzo za odp...
    Troszkę mnie uspokoiłas, bo ja juz czarny scenariusz ze dziecko popsułam :-/
    Mam nadzieje ze u was tez przejdzie szybciutko :-)

1usah371io4htfas.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia - kup aspirator do noska z Canpola z wymiennymi końcówkami (rewelacja na gile i katar), my zawsze rano i wieczorem najpierw psikamy wodę morską do noska a potem odssysamy aspiratorem wszystko co zalega w nosku Kamilka

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIA spokojnie.... gilek raz dziennie to norma.... i charczenie też jest normalne - takie dzieci malusie moga chrapac charczec itp bo i wiotkość krtani i inne... Luśka takie odgłosy wydaje jak stary dziadek z gruźlicą :) a woda warto psikac po kąpieli - jak nic sie nie dzieje, kaloryfery nie działają to raz dziennie styknie

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ