Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe, też nie zauważyłam tych papierosów;) Daven punkt za spostrzegawczość!
Kasiulka, też używamy tych rossmanowych - na przemian z pampersem. Jak będziemy w Polsce, to kupię dady na próbę. Jakieś jeszcze polskie polecacie? Bella? Nawet nie wiem jakie są firmy pampków
Mia, na bank Ryanek się czuje przy Was bezpieczniej, czuje Wasz zapach i ciepło
Pay, gratuluję wagi:) ja się cieszę, że nie wiem, ile ważę, bo na bank daleko mi do wagi sprzed ciąży..
Jak gotujecie teraz rosół, to dajecie całą włoszczyznę? Pora też?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 11:55
1kasiulka1, Daven lubią tę wiadomość
-
My siedzimy w szpitalu niestety ciągle w dwupaku. 4cm rozwarcia, szyjka miękka. Była szansa na indukcję ale niestety porodówka pełna i nie ma na razie miejsca. Jak się Wiola nie urodzi przez weekend to wywołają w poniedziałek. A na razie schody, schody, schody boję się że Wiola bardzo chce być z sierpnia... Jeszcze w brzuchu a już rządzi
dora8201, Młoda Mama :), 1kasiulka1, mon!ta^, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Ja już przeszłam na dwójki, ale kilka dni było ok a teraz znowu z tylka sie zeslizguja, albo mi przesikuje no i niewiem trójki juz mam kupować? ?? W sumie ma grube udka i tyłek to może już są za małe, ale te trójki jakieś wielkie mi sie wydają.
To czekamy na ostatnie lipcatka
-
ARYLL zaraz i Ty będziesz mieć Wiolę po tej stronie brzuszka! i będziesz miała o tyle lepiej, że tyle doświadczonych mam będziesz miała tutaj, że żadne pytanie nie zostanie bez odpowiedzi
ciekawe co u LILLAMY bo się nie odzywała od wczoraj...
DAVEN hahaha Ty to jesteś bystre oczko ja nie zauważyłam tego w ogóle
co do chrzcin i u nas nie będzie...
eh i idę bo córa z łóżeczka woła - uczymy się spać w dzień w łóżeczku ale coś nam nie idzie
Aryll, Daven lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
aha, co do chrzcin my chyba w okolicach Gwiazdki zrobimy. nie będzie za zimno?? u nas to jest akcja - my i teściu z Hamburga do Szczecina, mój ojciec z rodziną z Warszawy, a teściowa z UK - chociaż ona sobie raczej chrzciny odpuści (chyba, że będziemy celować w jakiś termin jej przyjazdu, jeśli sobie zaplanuje)
za tydzień jedziemy na chrzciny panny, która urodziła się 28.06, ale męża bratowa ma konserwatywną rodzinę plus chciała połączyć chrzciny z odwiedzinami teściowej, która przyjeżdża z anglii zobaczyć wnuczki. najpierw myślałam, że zrobimy razem, skoro pomiędzy dziewczynkami 2 tygodnie różnicy, ale to dla nas za szybko. no i na odległość musielibyśmy załatwiać.
Katepr, mi się dwójki dosyć duże też wydają ale 2 używamy.
może Lilamy już urodziła?
mi się udało odkurzyć i umyć podłogi w całym domu a nie na raty młoda się wietrzy w drzwiach balkonowych w wózku co by mobilna była. ale już chyba powoli będę cyca wyciągać.
czy Wasze dzieci wydają dużo dźwięków? bo mi się wydaje, że Kalinka głośna jest w sensie absolutnie mi to nie przeszkadza, ale lubi sobie pokwękać, dać o sobie znać. a jak bąki/kupa idą, to już wogóle -
OLa położną mam ze szpitala, była taka fajna i z nią zagadałam czy tak chodzi po domu, cieszyła się jak głupia he he ;]
Do lekarza w przychodni jeszcze nie zapisałam. Mąż może sam tam podjechać? Co musi zabrać? Zapiszę do tej babki co TY Ola , zawsze można zmienić
Dziewczyny z Gdańska, a co z usg bioderek? Zapisałyście już? Gdzie? Na nfz czy priv??
Jeśli chodzi o uczulenia to rzeczywiście to dziwne, żeby od tych gumek. Poobserwuje. Dopóki zawijam pod pępek to muszę trochę mocniej - bo inaczej spadają i od razu cały zalany jest jak siku robi ehh;))
-
Dziewczyny LillaMy w szpitalu pod kroplówką z oxy obecnie
katepr ja używam 2 pampersów i dada i są ok a mój maluch 4200g już waży. Nic się nie ześlizguje, nie przemaka. Tzn przemokło raz jak siusiaka w górze przez przypadek mu zostawiłam Ale z tą wysypką to ciekawe, u nas nic nie ma...
juwelka u mnie położna wszystko załatwiła z zapisaniem do lekarza rodzinnego jak była u mnie na wizycie. Wczoraj byłam już na kontroli w przychodni No a co do bioderek to też czekam na informacje od innych dziewczyn z okolicy
Buziaki, zmykam prasować póki maluch śpi. Za oknem brzydko i padaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 14:11
amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Witamy
My tez już 2 używamy,narazie pampersow,ale kilka razy zalozylam dada i tez się sprawdzają. Nam pepek wisi na wlosku i tez jakiś taki ślimakowaty jest brzydki.
Co do chrzcin to nie wiem kiedy zrobimy bo maz za dwa tyg wraca za granice i nie wiadomo kiedy teraz przleci, ale kosciol nie zajac, nie ucieknie.
Juwelka mój maz tez sam lekarza zalatwial,wzial tylko ksiazeczke zdrowia Zośki i zapisali.A na bioderka dostaniemy skierowanie od pediatry z tym ze jeśli będą długie terminy to polece prywatnie.juwelka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie
u nas dzis ranek był dość stresujący...
W nocy Ryankowi troszkę charczało w nosku wiec zakropilam woda morska, ale i tak nie dało rady nic odciągnąć, a rano po karmieniu pokazały sie dwa gile z noska, gęsta ale przezroczysta wydzielina...
Wystraszyłam sie na maxa...
Ale pózniej tez juz nic nie odciagnelam, może poprostu zeszło to co w nocy zakrapialam?
nadal zdarza mu sie troche charczeć...
Troche spanikowałam i az sie popłakałam z nerwów.
Zakrapiam woda morska i obserwuje...
nie wiem teraz czy to katarek, w domu mamy ciepło, może go przegrzewam?
Może doświadczone mamy coś doradza...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 16:04
-
Mia spokojnie ja od tygodnia wyciągam mlodemu zielone gęste gile z nosa . Pediatra mi powiedziała ze osluchowo w porzadku więc powinien sobie poradzić.
Juwelka tak od pediatry skierowanie.
Livia też słyszałam o tym dr, ale narazie pójdę na nfz, jakby coś było nie tak to wtedy prywatnie.
A ja muszę jeszcze na usg główki zapisać do 3msc życia, ciekawe czy można do tego samego lekarza hm
-
MIA spokojnie.... gilek raz dziennie to norma.... i charczenie też jest normalne - takie dzieci malusie moga chrapac charczec itp bo i wiotkość krtani i inne... Luśka takie odgłosy wydaje jak stary dziadek z gruźlicą a woda warto psikac po kąpieli - jak nic sie nie dzieje, kaloryfery nie działają to raz dziennie styknie
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif