X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, też nie zauważyłam tych papierosów;) Daven punkt za spostrzegawczość! ;)

Kasiulka, też używamy tych rossmanowych - na przemian z pampersem. Jak będziemy w Polsce, to kupię dady na próbę. Jakieś jeszcze polskie polecacie? Bella? Nawet nie wiem jakie są firmy pampków ;)

Mia, na bank Ryanek się czuje przy Was bezpieczniej, czuje Wasz zapach i ciepło :)

Pay, gratuluję wagi:) ja się cieszę, że nie wiem, ile ważę, bo na bank daleko mi do wagi sprzed ciąży..

Jak gotujecie teraz rosół, to dajecie całą włoszczyznę? Pora też?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 11:55

1kasiulka1, Daven lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta ja używałam belli u córki starszej teraz tez chyba zamówie ze stronki blizejciebie.pl

amarranta lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzimy w szpitalu niestety ciągle w dwupaku. 4cm rozwarcia, szyjka miękka. Była szansa na indukcję ale niestety porodówka pełna i nie ma na razie miejsca. Jak się Wiola nie urodzi przez weekend to wywołają w poniedziałek. A na razie schody, schody, schody :) boję się że Wiola bardzo chce być z sierpnia... Jeszcze w brzuchu a już rządzi ;)

dora8201, Młoda Mama :), 1kasiulka1, mon!ta^, ewela86 lubią tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryl, ale przynajmniej wiesz, że już niedługo Wiola będzie z Tobą :) życzę lekkiego porodu :)

Biedroneczko, dziękuję za odp.! A te bella maj siateczkę w środku? A wogóle jak tam córcia? :)

Aryll lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przeszłam na dwójki, ale kilka dni było ok a teraz znowu z tylka sie zeslizguja, albo mi przesikuje no i niewiem trójki juz mam kupować? ?? W sumie ma grube udka i tyłek to może już są za małe, ale te trójki jakieś wielkie mi sie wydają.
    To czekamy na ostatnie lipcatka :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie :)

Liczę na to że dzisiaj się coś zacznie :)

Śmiesznie czyta się że zmieniacie rozmiar pieluch gdy u nas Wiola nadal w brzuchu ;)

amarranta, Konwalia lubią tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ARYLL zaraz i Ty będziesz mieć Wiolę po tej stronie brzuszka! i będziesz miała o tyle lepiej, że tyle doświadczonych mam będziesz miała tutaj, że żadne pytanie nie zostanie bez odpowiedzi :)

ciekawe co u LILLAMY bo się nie odzywała od wczoraj...

DAVEN hahaha Ty to jesteś bystre oczko :) ja nie zauważyłam tego w ogóle :P

co do chrzcin i u nas nie będzie...

eh i idę bo córa z łóżeczka woła - uczymy się spać w dzień w łóżeczku ale coś nam nie idzie :P

Aryll, Daven lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, co do chrzcin my chyba w okolicach Gwiazdki zrobimy. nie będzie za zimno?? u nas to jest akcja - my i teściu z Hamburga do Szczecina, mój ojciec z rodziną z Warszawy, a teściowa z UK - chociaż ona sobie raczej chrzciny odpuści (chyba, że będziemy celować w jakiś termin jej przyjazdu, jeśli sobie zaplanuje)
    za tydzień jedziemy na chrzciny panny, która urodziła się 28.06, ale męża bratowa ma konserwatywną rodzinę plus chciała połączyć chrzciny z odwiedzinami teściowej, która przyjeżdża z anglii zobaczyć wnuczki. najpierw myślałam, że zrobimy razem, skoro pomiędzy dziewczynkami 2 tygodnie różnicy, ale to dla nas za szybko. no i na odległość musielibyśmy załatwiać.

Katepr, mi się dwójki dosyć duże też wydają ;) ale 2 używamy.

może Lilamy już urodziła? :)

mi się udało odkurzyć i umyć podłogi w całym domu a nie na raty :D młoda się wietrzy w drzwiach balkonowych w wózku co by mobilna była. ale już chyba powoli będę cyca wyciągać.

czy Wasze dzieci wydają dużo dźwięków? bo mi się wydaje, że Kalinka głośna jest ;) w sensie absolutnie mi to nie przeszkadza, ale lubi sobie pokwękać, dać o sobie znać. a jak bąki/kupa idą, to już wogóle ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLa położną mam ze szpitala, była taka fajna i z nią zagadałam czy tak chodzi po domu, cieszyła się jak głupia he he ;]

Do lekarza w przychodni jeszcze nie zapisałam. Mąż może sam tam podjechać? Co musi zabrać? Zapiszę do tej babki co TY Ola , zawsze można zmienić;)

Dziewczyny z Gdańska, a co z usg bioderek? Zapisałyście już? Gdzie? Na nfz czy priv??

Jeśli chodzi o uczulenia to rzeczywiście to dziwne, żeby od tych gumek. Poobserwuje. Dopóki zawijam pod pępek to muszę trochę mocniej - bo inaczej spadają i od razu cały zalany jest jak siku robi ehh;))

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny LillaMy w szpitalu pod kroplówką z oxy obecnie ;)

katepr ja używam 2 pampersów i dada i są ok a mój maluch 4200g już waży. Nic się nie ześlizguje, nie przemaka. Tzn przemokło raz jak siusiaka w górze przez przypadek mu zostawiłam :P Ale z tą wysypką to ciekawe, u nas nic nie ma...

juwelka u mnie położna wszystko załatwiła z zapisaniem do lekarza rodzinnego jak była u mnie na wizycie. Wczoraj byłam już na kontroli w przychodni ;) No a co do bioderek to też czekam na informacje od innych dziewczyn z okolicy ;)

Buziaki, zmykam prasować póki maluch śpi. Za oknem brzydko i pada :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 14:11

amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bioderka zapisałam na wałową. Jedyny problem to to że od dnia rejestracji w ciagu 14dni trzeba im zawieźć skierowanie.

juwelka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierowanie mam też od lekarza ale zastanawiam się czy nie iść jednak prywatnie. Pediatra poleciła mi dr Sieliwończuka ale szukam po internecie gdzie on przyjmuje i sprzeczne dane znajduję :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)
    My tez już 2 używamy,narazie pampersow,ale kilka razy zalozylam dada i tez się sprawdzają. Nam pepek wisi na wlosku i tez jakiś taki ślimakowaty jest brzydki.
    Co do chrzcin to nie wiem kiedy zrobimy bo maz za dwa tyg wraca za granice i nie wiadomo kiedy teraz przleci, ale kosciol nie zajac, nie ucieknie.
    Juwelka mój maz tez sam lekarza zalatwial,wzial tylko ksiazeczke zdrowia Zośki i zapisali.A na bioderka dostaniemy skierowanie od pediatry z tym ze jeśli będą długie terminy to polece prywatnie.

3i49p07wevcalt60.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr a skąd wziąć skierowanie? Od lekarza pediatry pewnie.
    Spróbuje podzwonić po tych przychodniach. Jeszcze p. Rogalińska robi, hmm i gdzie jeszcze:)
    Kurczę musimy to ogarnąć ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 15:20

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka tak skierowanie dostaniesz na wizycie u pediatry

3i49p07wevcalt60.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie
    u nas dzis ranek był dość stresujący...
    W nocy Ryankowi troszkę charczało w nosku wiec zakropilam woda morska, ale i tak nie dało rady nic odciągnąć, a rano po karmieniu pokazały sie dwa gile z noska, gęsta ale przezroczysta wydzielina...
    Wystraszyłam sie na maxa...
    Ale pózniej tez juz nic nie odciagnelam, może poprostu zeszło to co w nocy zakrapialam?
    nadal zdarza mu sie troche charczeć...
    Troche spanikowałam i az sie popłakałam z nerwów.
    Zakrapiam woda morska i obserwuje...
    nie wiem teraz czy to katarek, w domu mamy ciepło, może go przegrzewam? :-(
    Może doświadczone mamy coś doradza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 16:04

1usah371io4htfas.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia spokojnie ja od tygodnia wyciągam mlodemu zielone gęste gile z nosa . Pediatra mi powiedziała ze osluchowo w porzadku więc powinien sobie poradzić.
    Juwelka tak od pediatry skierowanie.
    Livia też słyszałam o tym dr, ale narazie pójdę na nfz, jakby coś było nie tak to wtedy prywatnie.
    A ja muszę jeszcze na usg główki zapisać do 3msc życia, ciekawe czy można do tego samego lekarza hm

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr dziękuje Ci bardzo za odp...
    Troszkę mnie uspokoiłas, bo ja juz czarny scenariusz ze dziecko popsułam :-/
    Mam nadzieje ze u was tez przejdzie szybciutko :-)

1usah371io4htfas.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia - kup aspirator do noska z Canpola z wymiennymi końcówkami (rewelacja na gile i katar), my zawsze rano i wieczorem najpierw psikamy wodę morską do noska a potem odssysamy aspiratorem wszystko co zalega w nosku Kamilka

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIA spokojnie.... gilek raz dziennie to norma.... i charczenie też jest normalne - takie dzieci malusie moga chrapac charczec itp bo i wiotkość krtani i inne... Luśka takie odgłosy wydaje jak stary dziadek z gruźlicą :) a woda warto psikac po kąpieli - jak nic sie nie dzieje, kaloryfery nie działają to raz dziennie styknie

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ