X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy gratulacje!!! Ale się naczekałaś...

My nadal w dwupaku, czekamy na rozwój akcji albo drugą indukcję w piątek ;)

Młoda mama - jak u Ciebie?

relgk6nlj3x7mtee.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmi to placebo ;) nie ma dowodów że pomaga :) MIA przystawiaj jak najczesciej - to najlepszy sposób na rozkrecenie!

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:

Ile schodzi opuchlizna po ciąży? bo ja jeszcze nie do końca odzyskałam moje stopy :/ i obrączka też mi się nie mieści :/ nie wiem, czy to dlatego, że ciepło, czy to ta woda zatrzymana, czy taka tłusta jestem :/ nie wiem ile kg mi zostało, bo nie mam wagi. no ale te kostki, to raczej nie tłuszcz tylko woda :/

Opuchlizna z nóg zeszła mi po tygodniu. Co do obrączki - też jeszcze nie wciskam, flak na brzuchu też jeszcze jest no ale co zrobić. Tyłam 9 miesięcy to chwilki potrzebuję żeby to zgubić ;-)

dora8201 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn z okazji 3 tygodni postanowił dać mi popalić tak, żebym dobrze zapamiętała ten dzień ;-) Zaczęło się w nocy o 2 - nie płakał ani nic ale spać za cholerę nie chciał. Później klocka strzelał i się rozbudził. Od rana przysypiał na 5 minut i znowu oczy jak 5 zł :O Najadł się, ulało mu się i znowu jęk... Od 15 minut śpi! Ja już drugą kawę piję a oczy podkrążone jak panda mam :D W chwili słabości zakupiłam mu misia szumisia a nawet chciałam wsadzić go do auta i jeździć po mieście żeby go uśpić ale powstrzymałam się :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:05

sylwucha89 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll trzymamy kciuki za rozwój akcji !
    ja urodziłam 41+5 więc obyś mnie nie wyprzedziła ;]

Aryll lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    karmi to placebo ;)

...ale jakie przyjemne ;D.

Livia - pandom za kółkiem mówimy stanowcze NIE! Póki się nie wyśpisz stanowisz zagrożenie dla siebie i otoczenia (i oby tylko za kierownicą ;D) :).

Lila - no nareszcie, dziewczyno! Już myślałam, że Cię wrzesień zastanie ;).

Aryl - Ty też się streszczaj, upały są, burze są - idealny moment na rodzenie :).

livia30, Aryll lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven więc całe szczęście, że zasnął w końcu :D To ja ide się tapetować :P

Daven lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora przystawilam, przystawilam, nawet jak bym nie chciała to i tak nie da rady bo mały max co godz na cycu wisi bo budzi sie i mlaska tylko wiec nie mam wyjścia... :-/
    Przy cycku chociaż zasypia...

Daven lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka - idę na rekord ;) jakieś sprawdzone sposoby co można z tym zrobić? Bo chodzenie w ten upał po schodach mnie wykończy ;)

Daven - staram się jak mogę tylko moje dziecko zamiast wychodzić to ciągle śpi ;) już dogadać się nie mogę ;)

Daven lubi tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillamy gratki :)

Livia powiedz mi smarujesz małego kremem z spf w taki ukrop jak bierzesz go do nosidełka na stelaż wózka? Bo ja kupiłam sobie adaptery specjalnie żeby nie wozić dodatkowo gondoli ze sobą no ale kurde parasolki pod nosidełko nie podczepie to słońce będzie mi na małego świecić i tak mam dylemat... musiałabym pewnie wysmarowac go całego?

Aryll dawaj dawaj już czas urodzić :p

Aryll, livia30 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketepr nie smaruję żadnym kremem. Rozkładam daszek i pilnuję żeby słońce w niego nie waliło ;)

katepr lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia to dobrze,że często je:) moja tez niedawno zjadła i poszła spać, tatuś tez spi hehe i chyba ja się położę:) cały dom będzie spał:) upały takie,że nie ma co wychodzić z domu.

Livia dasz radę:) dobrze,że zasnął:)

Mia1988 lubi tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak chwilkę poswieci to chyba nic sie nie stanie? Wiem jakies głupie mam pytania ale jakoś nie ogarniam :p
    Moj po calym dniu walki zasnal godzinke temu i juz sie budzi na jedzonko

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia - jak szpachla leży ;D? Moje tapetowanie ostatnio tylko do tego się ogranicza. Dobrze, że mam hennę to jako-tako wyglądam. Listonosz w każdym razie nie uciekł z krzykiem ;).

Mia - tyle Twojego co zaśnie :). Choćby na cycku. Książka w łapę i jedziesz.

Aryl - hahaha :D, przyzwyczajaj się, dzieci generalnie mają w...poważaniu...co my od nich chcemy :D.

Katepr - a czemu nie podczepisz parasolki? Uchwyt nie taki? Nie da się podczepić pod pałąk?

Kate - śpij, bidulo, należy Ci się :)! Ja cały czas pod wrażeniem Twojego hartu ducha :).

EDIT -
    Katepr - tu nie ma głupich pytań (za wyjątkiem podczepiania się pod trakcje i jeżdżenia jak tramwaj - jak to w tym kawale z długą brodą ;) ). Dziecku nic nie będzie jak przemkniesz z nim po nasłonecznionym placu od jednego cienia do drugiego, ale generalnie cienia się trzymaj. Tobie pewnie też spacer w pełnym słońcu w taki skwar nie sprawi przyjemności. Ale w cieniu bloków, pod drzewami, w lekkim wietrze - super :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 16:44

livia30, katepr lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr nic mu się nie stanie jak chwilkę słońce na niego poświeci - byle go nie opalać bo zjara się na czerwono szybciutko ;-)

Daven wyobraź sobie, że nawet nie zdążyłam się wyszpachlować. Taki marudny ten mój syn dzisiaj, że zacznę podejrzewać, że mi go podmienili w nocy jak spałam :D Właśnie Majka zabrała go na spacer, chodzą pod domem i skubaniec zasnął. Mam chwilę żeby poprasować jego ubranka i odkurzyć w domu ufff co za dzień :D

katepr, Daven, ewela86 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Dora postaram sie czesciej zagladac ;) ostatnio te kolki nas troche wymeczyly i ciezko bylo ogarniac forum ;)
    Amarranta ja nie smaruje zadnym kremem z filtrem, ale u nas slonca jak na lekarstwo wiec potrzeby nie ma ;)
    Pay u nas tez skorka sie luszczyla na poczatku ale juz jest lepiej :) Na kupki ja staram sie jesc przynajmniej 2 jablka dziennie moze akurat pomoze :)
    Kate nie zazdroszcze porodu, ale dobrze ze juz po i masz najwspanialsza nagrode za to ze tak sie wymeczylas. Malutka jest przesliczna :)
    Kasiulka jak Kamilek ladnie rosnie i juz ma miesiac, ale ten czas leci! :)
    Daven dzieki za info jak pozbyc sie rozstepow :)
    Livia super dzieciaczki i jaka cora duza, fajnie ze chce pomagac :)
    LillaMy gratulacje!!!
    Aryll i MlodaMama trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne porody :)
    U mnie mala tez daje popalic od wczoraj znowu jakos bardziej prezy sie, zlosci, ulewa, prawie nie spi (tzn tak po 20-30 minut) i tyle wszystkiego :/ Nie wiem juz sama co jej jest i czemu nadal ten brzuszek ja tak meczy... Wezme ja na szybki spacerek poki nie pada, bo pozniej moze juz nie byc tak 'ladnie' ;P
    Milego popoludnia :D

1kasiulka1, Daven, amarranta, kate851 lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski :)

A Wasze dzieci po spacerze śpią? Mój w trakcie nawet jak stanę na chwilę to już sie budzi :p
    Monita pisałaś o placu zabaw , mamy tu nawet dwa no ale ja muszę krążyć nieustannie bo młody inaczej krzyczy :D jak na ławeczke to na pięć minutek :p
    Ewela mi położna powiedziała że nie musi spać wcale ;p gorzej że na rękach mój zasypia a jak odloze to nagle mu się odechciewa :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, poczytałam, w przerwach 3 razy próba karmienia, każda przerwana snem, nie wiem co komu pisać :P
    Lila gratulacje :)
    U nas dzisiaj duszno okropnie, mała śpi po 15-20 minut i budzi się na picie, jedzenie to prawie wcale dzisiaj nie wchodzi :/

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera, dom kupuję :D. Po zmianach w MdM możemy otrzymać dofinansowanie rzędu 63tys, już nawet wybieram psa :).

amarranta, Mia1988, ewela86, 1kasiulka1, radiszka lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepur tylko, ze moja niunka nie lezy sobie spokojnie tylko sie wierci i poplakuje :/ Widac, ze jest zmeczona i chce spac ale cos jej nie pozwala... No na rekach tez spi albo na mnie a tak to chwilke i juz oczy otwarte i koncert :/
    Kurcze z jednej strony zazdroszcze lata, a z drugiej jak widze jak jest goraco to ciesze sie, ze u nas jednak temp miedzy 15-20 stopni ;)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ