Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry mamusie jak tam nocka? spokojna?
Dora, ja jestem ponad trzy tygodnie po sn, a jeszcze zdarza się, że mi coś poleci, co prawda śladowe ilości, ale zawsze. też już bym chciała, żeby się skończyło. ale z seksem poczekam do wizyty u ginki
-
Cześć U nas nocka lepsza! Tomek zasnął o 20, obudził się o 23 na jedzenie i spał dalej. Później o 2 i tu była przerwa od spania do 4. Następnie śpiochał do 7... Przed 8 wstałam a on sobie jeszcze drzemał. Zjadł, walnął klocka i teraz córka go buja w bujaczku - jest grzeczny!!! Aaaaa mam nadzieję, że tak zostanie Zaraz kurier ma być z szumisiem dla niego i później jedziemy do galerii na mały szoping
ewela86, amarranta lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:)
My po karmieniu poczekamy aż dobrze się odbije przebieramy się i idziemy coś działać... Mam nadzieję, że dzisiaj mała będzie więcej spala i ogólnie lepiej się czuła Fajnie byłoby gdyby pogoda nam dzisiaj dopisała to i spacer byłby dłuższy
Dora co do połogu to u mnie po cc nie krwawilam mocno ale nadal mam plamienia i też nie miałabym nic przeciwko temu żeby już się to skończyło
Daven lubi tę wiadomość
-
heja Mia ja herbatki laktacyjnę piję a w sumie staram się pic codziennie i raz dziennie kawa zbożowa nawet w ciąży ja piłam bo coś mnie ciagnie do niej A herbatke mam dar nautry kupiona w medycznym/zielarskim sklepie.
Lilly gratuluję w końcu moja droga ....
Daven do tego lekarza trzeba pisać sms bo w ciągu dnia nie odbiera. Ze wzgledu ze ma operacje/zabiegi. 601293686 oraz 609625101.
Robcio dzisiaj słodko spał a ja szumisia mam w komórce z you tuba + otulacz z pieluszki tetrowej bo za ciepło na coś innego.
Kapter może też spróbuj tej metody jak mały daje tobie tak w kość + smoczek
Mia1988, amarranta, katepr lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Dzień dobry:)
Livia jaki słodki synuś śliczny! moja Nelcia podobnie spała w nocy jak Twój Tomuś i o 12 zasnęła, bo była jakaś marudna, może przez te upały, włączam co jakiś czas wiatrak,żeby ochłodzić w domu.Była od rana na cycu:) zjadłam dziś po owsiance jabłko i zobaczymy jaki efekt, bo dziś 3 dzień jak kupki nie robiła. Siostra mówiła,że jak nie marudzi, nie pręzy się, to jest normalne,ze przy kp nie robi do 10 dni.
Ja dziś równo tydzień po porodzie,ale zleciało! zważyłam się rano i 1,8kg na plusie, więc jestem miło zaskoczona:) dzięki mojej diecie półpłynnej pewnie i to szybko zleci, zostanie tylko wrócić do biegania i ujędrnić ciałko:)
Amarranta nocka ok:) Niunia wstaje na karmienie a od rana jest z nami w łozku. Ja mniej śpię,ale mnie chyba trzyma jeszcze adrenalina;p dziś mamy pierwsze odwiedzinki kumpla męza, ma przyjechać z dziewczyną a przed 18 idziemy do przychodni zwazyć małą
W sb przyjeżdza siostra męża z rodzinką do nas w odwiedziny a w nd moi rodzice i siostra, bo jeszcze Niuni nie widzieli:)
Ja się ogarnęłam, zrobiłam dokładny make up, założyłam sukieneczkę i tylko nogi ogolić zostało heh, moze jakoś dam radę z tą moją ułomnością;p
Miłego dnia Kochane:)
amarranta lubi tę wiadomość
-
Witajcie Lipcoweczki i Lipcatka.
Ja jeszcze plamie a jestem miesiąc po porodzie. Z serduszkowaniem też czekam na wizytę u gina. Pocieszajace jest to że flak jest coraz mniejszy.
Byliśmy dzisiaj z Lilka u pediatry. Dzidzius wazy 4500g i lekarz uważa że jest przekarmiony Mam odstawić mm.
Czy Wasze dzidziusie maja krwiaka na tyle głowy. Czy robicie cos z nim? Jakoś specjalnie dbacie o to miejsce?
Polecicie jakis specyfik z emolientami dla dzidziusia do twarzy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 14:19
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
dobry ponownie pogoda dobija moje dziecko - tylko śpi i je... ciekawe co będzie w nocy...
AMARRANTA też mam zamiar czekać z seksem do gina - już się na 7 września umówiłam dziewczyny po cc maja łatwiej w tym względzie niż po sn - my to znowu jak pierwszy raz mi położna obiecała, że tak zaszyła, że będę jak dziewica
LIVIA Tomuś musi odespać wczorajszy dzień... albo się przestraszył, że po teściową zadzwonisz i znów siusiak będzie uwieczniany
a miś szumiś wielki jest!!! ja na razie mam na płycie ściągnięte szum z biciem serca i jakimiś odgłosami delfinów i wieżę wstawiłam do Luśkowego pokoju
KONWALIA a ile Lilka ważyła przy porodzie? i Luśka też ma czerwony plac z tyłu - położna mówiła, że to przy sn normalne bo tym miejscem główka szła i tam się odcisnęło - nic z tym się nie robi i samo zejdzie - nawet do roku
a emolientów nie używam
mój Lusiak
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/wp_20150806_014_zpsnn9ib8m2.jpg
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/wp_20150804_002_zpsaooaixs3.jpgKonwalia, radiszka, amarranta, Daven, livia30, rex, 1kasiulka1, ewela86, Pay, arien, kate851 lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Hehe Luska wymiata a jaka czupryna
My mamy problem z pepuszkiem. Z jednej strony pod tym strupkiem jest takie lepkie cus i brzydko pachnie jak pieluszka podrazni to pojawia sie tez kropelka krwi ale to moze nadrywa tego strupka i to przez to. Przecieram spirytusem na patyczku i takie zoltawe cos sie wyciaga juz sama nie wiem co robic...
Tydzien temu u lekarza bylo wszystko ok ale wtedy jeszcze nie bylo tego zapachu.. macie jakies pomysly?dora8201 lubi tę wiadomość
-
ja bym poszła do lekarza pokazać albo położnej - bo może być potrzebna maść z antybiotykiem skoro podśmiarduje... nie ma co czekać bo potem pępek będzie brzydalowaty
Daven lubi tę wiadomość
Radiszka - do lekarza tudzież na SOR i to w miarę szybko. Wydzielina ok, ale zapach nie ok - możliwe, że Ci się tylko wydaje, ale może być i tak, że jakieś zakażenie się wdało i trzeba będzie zostać w szpitalu (ja tak miałam z synem). Ale to może ocenić tylko lekarz, dlatego spakuj Was (nawet nie musisz brać torby ze sobą, mąż Ci ją dowiezie jakby co) i jedź.Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
zżarło mi posta w telefonie
Dora, śliczna Luśka, nie mogę się napatrzeć jaka długa! nasza też lubi łapki do góry dawać
cieszę się, że nocki spokojne, czyżby się unormowało? odpukać!!!
u nas upał, ale w domu nie jest źle. pójdziemy do sklepu, matka spróbuje kupić sobie sukienkę na chrzciny, żeby nie iść w worku na ziemniaki
w sobotę jedziemy do polski, muszę zacząć nas pakować... a w zasadzie małą, bo nasze rzeczy to nie problem
Radiszka, też bym poszła do lekarzadora8201 lubi tę wiadomość
-
Dora, cudna Luśka jest!
Livia, miałam pisać i zapominam, wysoka ta Twoja córa! W ogóle poważnie wygląda jakbym tak postawiła koło niej mojego równolatka to wyglądałby jak dużo młodszy kolega
Super, że się rwie do pomocy
Pisałyście kiedyś o kremach do pupci, pierwszy raz mam ten krem do przewijania z Musteli. Dla mnie super, ale nie używam kremów przy każdym przewijaniu a tylko jak coś się zaczyna dziać.
Moja dzisiaj śpi calutki dzień
Konwalia to chyba Ty pisałaś, że kupki nie ma... Moja robi ok 10 dziennie, odstąpić część ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 16:55
livia30, Konwalia, dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość
-
u mnie to samo kupek mam praktycznie przy kazdym przewijaniu xD też mogę odstąpić a karmię KP. I to prawda, że dzieci karmione tradycyjnie mogą nie robic tyle czasu więc się ciesz ale jak walnie to będziesz mieć xD nie no żartuję
Też muszę się wybrać do kościoła aby ustalic termin chrzcin. W sumie termin mam tylko trzeba zgłosić. Jestem ciekawa czy nam dadza bez kościelnego i czy grymasić nie będą xD w razie co to mam znajomego motocyklistę księdzaCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
aaaaaaaaaaa odpadł w końcu Luśce ten paskudny kikut! uffff no doczekać się nie mogłam
u nas kupy były co karmienie - a teraz to tak różnie - dziś pół dnia nie było ale po południu nadrobiła
REX moja też przespała cały dzień - tylko na karmienie i znów spała.... aż się boję co będzie w nocy - jak się obudzi na żarełko to ze 3 godziny zejdą zanim zaśnie
AMARRANTA o kurde... współczuje pakowania... jedziecie autem czy samolotem?Daven, rex, ewela86 lubią tę wiadomość
U nas też dzisiaj kikut odpadł wreszcie! Ufff a już stresa miała, że za długo
Mój synek był dziś w miarę grzeczny, po południu trochę marudny, miał czas też aktywności więc może będzie spał w nocy Wykąpałam go prawie na śpiocha, zjadł, beknął, pierdnął i śpi dalejKonwalia, amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Monita ! Kiedy planujesz chrzciny? U nas w kościele? Znasz jakieś szczegóły typu ile się płaci? Słyszałam że 400zł ! skandal co. ale może to tylko plotki;) Daj znać jak się dowiesz ok?
I powiedz czy robią tam ,,problemy: - ja po ślubie, ale chrzestnych mamy średnio praktykujących ;]
Ola gdzie Ty się podziewasz?? Jaki masz kolor wózka? Szary z białą ramą ?;]