X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATE moja w dzień śpi całkiem dużo :) zwłaszcza jak jej brzuszek nie boli:) dziś nawet pospałam z nią - teraz kawkę pije i będę żyć :)

i takie nocki jak Ty to i my mieliśmy... teraz od 2 nocy jest trochę gorzej ale wierzę, że to tylko przejściowe :)

a pytałaś co u doktorka - wszystko w porządku. Obejrzał, osłuchał, wszystko gra i śpiewa więc póki co nie włączamy żadnych leków - i co mnie mile zaskoczyło - nie wziął kasy za Luśkę - czyli jestem 250zł do przodu :) i co miesiąc 120zł póki nic się nie zadzieje :)

no i zamówiłam w końcu chustę.... tylko motać będziemy się jak się upały skończą ;)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Daven Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Dzieciaki wróciły od dziadków to i czasu nieco mniej ;).

Po Bromergonie, szałwii, rumianku i melisie cycki znów miękkie i nie bolą, ale to jakiś ewenement, żeby wrócił mi pokarm :D. Będę musiała się z lekarzem skonsultować jak i kiedy to odstawiać żeby tym razem było dobrze. Swoją drogą ludzie złoci, jakie te zioła są paskudne w smaku, bleee :/!

Moja córa też pomyliła sobie ostatnio dzień z nocą - stąd chodzę dziś na rzęsach :(. Nie mogę się doczekać aż mi się dzieci z domu wyprowadzą ;D. Wyśpię się w końcu :D.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora to super,ze wszystko ok, Ty płacisz za pediatre?

Daven hehe to jeszcze trochę poczekasz,ale zapewne szybko zleci;p

Moja śpi, bo jej pora:) a ja się duszę w mieszkaniu, uff 32 stopni pokazuje. Jeszcze parę dni trzeba wytrzymać:)

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dora z tym karmieniem mam dokladnie tak samo. Ja nie mam absolutnie nic przeciewko karmieniu w miejscu publicznym jesli kobiety to nie krepuje, ale ja jakos nie czuje sie dobrze z tym zeby robic to w miejscu publicznym ;) Sama wychodze nakarmic mala na gore jak mamy gosci...
    Dzieki dziewczyny moze i racja, ze sie najada skoro nie chce wiecej... No i ze smoczkiem nie mamy juz problemu. Czasem jak patrze jak ssie smoczek to ciesze sie ze to nie moje sutki hehe :D
    U nas mala tez dzisiaj jakas niespokojna znowu, ale zawsze tak jest jak sie pochwale ze ladnie spi i ze grzeczna bardzo ;)
    W przyszly wtorek mamy wizyte u lekarza ogolnego (sprawdzajaca niunie i mnie), a w czwartek u pediatry sprawdzajaca bioderka :)
    Mia jak Wam szybko poszlo z tym Aktem i PPSem kurde u nas to 5 tygodni na Akt sie czeka, a wydzwanialam non stop zeby ich pogonic troche... A powiedz mi jak byliscie zarejestrowac malego i odebrac Akt Urodzenia to dlugo czekaliscie na papiery z Child Benefit? I czy razem z tymi dokumentami przyszedl Wam nr PPS? A o jaki paszport skladacie jesli mozna wiedziec irlandzki czy polski?

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dora z tym karmieniem mam dokladnie tak samo. Ja nie mam absolutnie nic przeciewko karmieniu w miejscu publicznym jesli kobiety to nie krepuje, ale ja jakos nie czuje sie dobrze z tym zeby robic to w miejscu publicznym ;) Sama wychodze nakarmic mala na gore jak mamy gosci...
    Dzieki dziewczyny moze i racja, ze sie najada skoro nie chce wiecej... No i ze smoczkiem nie mamy juz problemu. Czasem jak patrze jak ssie smoczek to ciesze sie ze to nie moje sutki hehe :D
    U nas mala tez dzisiaj jakas niespokojna znowu, ale zawsze tak jest jak sie pochwale ze ladnie spi i ze grzeczna bardzo ;)
    W przyszly wtorek mamy wizyte u lekarza ogolnego (sprawdzajaca niunie i mnie), a w czwartek u pediatry sprawdzajaca bioderka :)
    Mia jak Wam szybko poszlo z tym Aktem i PPSem kurde u nas to 5 tygodni na Akt sie czeka, a wydzwanialam non stop zeby ich pogonic troche... A powiedz mi jak byliscie zarejestrowac malego i odebrac Akt Urodzenia to dlugo czekaliscie na papiery z Child Benefit? I czy razem z tymi dokumentami przyszedl Wam nr PPS? A o jaki paszport skladacie jesli mozna wiedziec irlandzki czy polski?

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam Luśkowy fajrant... mieliśmy perseidy oglądać ale chmurzy się u nas, wiać zaczęło i ostrzeżenie przed burzami dostałam... :/ popadałoby bo nawet mój pies dziś jest nieprzytomny... śpi w domu, nawet na dwór nie chce wyjść i nie je... teraz burki od sąsiadów już zaczynają szczekowisko bo to pora, że nam pod ogrodzeniami chodzą ludzie ze swoimi psami a ten jak zawsze pierwszy to leży na płytkach ledwo żywy

DAVEN żadne zioła na nic nie są dobre :p

KATE nie, tzn tak... tzn za pediatrę w przychodni nie płacę ale my leczymy Młodego i teraz Luśkę też będziemy prywatnie, w innym mieście u homeopaty i za niego płacę :)

aaaa i chciałam pochwalić córkę - dostrzegła zabawki w leżaczku i zainteresowana jest grzechotką jedną - biało - czarną zebrą z przyjemnym dźwiękiem :) pora zamontować będzie chyba karuzelkę :)

ewela86, rex, Konwalia lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dora za informację o tym dzisiaj też czytałam o tym w książce i tak będę robić. Też dzisiaj wypił troszkę herbatki dla niemowląt ziołowej. Sama już nie wiem może Mam mało tresciwy pokarm bo jadłam zupę przez ostatnie dni + jogurty owoce i warzywa. Dzisiaj cały dzień marudny był bo wczoraj wieczorem prababcia mnie tak wkur* że moja tesciowa mówi że to z wczorajszego dnia taki marudny mleko nerwowe. Nie wiem może coś w tym jest bo serio byłam tak wkurzona że mój M powiedział drugi raz mnie widzi taką odkąd mnie zna a ja należę do osób, które trudno zdenerwowac. No nic zobaczymy jaka ta noc bedzie.

Juwelka byłam u niej Ale też byłam wczoraj prywatnie w Lux medzie i jest różnica bardzo duża. Na fajną babkę trafiłam i do niej będę chodzić. Dostałam maść która w PRL używali i była bardzo dobra jutro ja odbieram. Również dostałam skierowanie na echo serca małego do kardiologa a u Drakula oprócz bioderek i na szczepienie nic a wiedziała że mam wadę serca. Więc ona to tylko w nagłych wypadkach będzie a tak to prywatnie.

juwelka lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela 5tygodni musisz czekać na akt? :-O a dlaczego tak? Strasznie długo...
    My pojechaliśmy do urzędu, wypełniliśmy wniosek na miejscu i po 15 min mieliśmy akt w rękach...
    Całość może z godzinę nam zajęła... :-)
    2 dni pózniej mieliśmy juz PPS-a w sensie tylko telefonicznie nam podali, a na papierze przyszedł chyba po 4 dniach...
    I wczoraj czyli po 1,5 tyg od otrzymania aktu urodzenia przyszły mi papiery na child benefit...
    O paszport będziemy składać irlandzki, a z czasem pewnie i polski załatwimy bo z tego co wiem może dziecko mieć 2...
    ;-)

1usah371io4htfas.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Dzisiaj u nas kropiło!!! :) ale już nic nie wysyłam do Was bo jak ostatnio wysłałam to u nas potem patelnia dwa dni była :P

Moja to kołysze łebkiem na ogół. Jak leży na brzuchu to przekłada z jednej strony na drugą, ale w górze trzymać nie lubi. Czasem jak się zaweźmie za to to właśnie razem z nogami w górze trzyma :P

Starszy od samego porodu w górze trzymał dopóki nie zasypiał :P dlatego podejrzewali u niego wzmożone napięcie, ale wyszło ok wszystko.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 3 pobudka w nocy ale te 5 min i odbicie jest spoko bo potem już jeść nie chce. A wy w nocy też zmieniacie pieluchy bo ja za każdym razem tyle sadzi kup :p

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! U nas nocka średnia... Coś Luśka ciągnie przy jedzeniu, szarpie, odchyla głowę w tył trzymając cyca w buzi no tak mi zmasakrowała sutki ze bola jak na początku... Tyle ze tam nie mam a sine... Mało to przyjemne...:(

MONITA dobrze ze u Was poprawa

REX sama sobie wzięłam od Ciebie deszcz;) burza w nocy była i aktualnie słońca brak i 21 stopni na termometrze

Ewela a jak będziesz radzić sobie poza domem z karmieniem? Ja się zasłoniłam pielucha ale to ani fajne ani wygodne...

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:54

zpbnio4p92q84lda.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. U nas nocka troche gorsza niż zawsze ale mimo wszystko nie jest źle, zombie jeszcze nie jestem :D
    Ja w nocy zmieniam pieluche zawsze, to pierwsze co robie przed karmieniem. :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    u nas karmienie:)Nelka spala od 22.30 do 3,wiec nie jest zle,po jedzeniu probowalam pionizowac ale nie odbija sie ani nie ulewa:p troszke tez niewyspana bo od 5spala z nami i juz czujnie tak spalam.

Dora tez mam bolaca brodawke,u mnie w prawej piersi,najgorsze puerwsze zassanie.

Dzis Niunia skonczyla 2tygodnie,mega szybko zlecialo:)u nas dzis do 33stopni,uff kolejny upalny dzien.W mieszkaniu mamy codziennie 32stopni.
    Tez zmieniam pieluche w nocy po karmieniu ale moja robi gora jedna kupe na dzien.Raz zrobila mega duza i to chyba bylo na 3dni:)

dora8201 lubi tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Przyszlam sie nieskromnie pochwalic ze maly obudzil sie rano a tu niespodzianka! Kikuta pepowinowego brak! Ufff super bo bardzo mnie jyz stresowal :)
    Livia czy Tomaszkowi tez odpadl jak skonczyl 3 tyg? Nie pomylilam? Bo wydaje mi sie ze gonimy juz Was juz ktorys raz hehe

dora8201, ewela86, rex lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę przewijać w nocy bo zawsze jest kupa albo robi się przy jedzeniu. Wieczorem po kąpieli jest kupa albo w ręcznik albo w świeżą więc mimo, że między kąpielą a spaniem mija ok 30min to idą 2 a czasem nawet 3 pieluchy :P dziś w nocy przy 1 karmieniu nie przewijałam bo nie było kupy ani pielucha nie była zsikana ale to pierwszy raz :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lipcóweczki,
    chyba powoli docieramy się z Lilką. Zostałam w końcu przy karmieniu piersią a mm całkowicie odstawiłam. Moja psychika już lepiej - chyba przeszłam depresję poporodową ;) Lilka już się przyzwyczaiła do nowego sposobu odżywiania i chyba nie ma nic przeciwko ;) Codziennie widzę nowe oznaki jej rozwoju - trzyma już sztywno główkę, skupia wzrok na zabawkach i jest bardziej kontaktowa. Uśmieszek jest jeszcze bez jakiegokolwiek sensu, ale i tak miło popatrzeć na niego :)

Ja Lilkę w nocy nie przewijam. Ona robi kupkę raz na 3, 4 dni. Mamy regularny cykl - idzie spać o 22:30 a budzi się równo o 3:00 :)

Mam pytanie do doświadczonych mam - kiedy zniknie linea nigra? Niestety też doskwierają mi cały czas plamienia. Mogłyby się już skończyć...

dora8201 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem KONWALIA bo nie miałam ani w 1 ani w 2 ciąży.... i fajnie ze dogadałyście z Lilką i Ty lepiej sie czujesz

Konwalia lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :-)
    Moj Maly Głód właśnie sie obudził i sie karmimy :-)

Ja Ryanka przed karmieniem z reguły nie przewijam bo sie nie da... taki wrzask, ze głodny... wiec daruje i jemu i sobie nerwów... No chyba ze juz naprawdę Pielucha na maxa zapełniona to tak ale to wtedy najwieksza tragedia jest...
    No chyba ze nie jest mega głodny to wtedy jakoś idzie... ;-)

Dora Ryan tez ostatnio właśnie kończy jedzenie z takim " przytupem" dokładnie jak Twoja Luska...
    Ciągnie, szarpie, odchyla głowę i dopiero puszcza brodawkę...
    Przyjemne to to nie jest... :-/ wiec doskonale wiem co czujesz...

1usah371io4htfas.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIA dokształciłam się z wujkiem google i generalnie jest kilka powodów takiego zachowania - raz, że za szybko leci, dwa, że za mało :P to wykluczam bo nie przy każdym karmieniu tak jest. Trzecia i najbardziej prawdopodobna (u mnie) przyczyna jest powietrze... tak sobie wymyśliłam, że najczęściej tak jest jak łapczywie je - poje tak kilka minut i zaczyna się. Więc dziś jak zaczynała szarpać to zaraz zabierałam cycka i chwila przerwy na beknięcie i odpoczynek...i znów spokojnie jadła
    przestałam ją odbijać częściej jak przestała ulewać... tzn odbijam w trakcie jedzenia ale jak sama zarządzi przerwę a tu jednak matka musi wziąć sprawy w swoje ręce :)

Mia1988 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ