Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
KATE moja w dzień śpi całkiem dużo zwłaszcza jak jej brzuszek nie boli:) dziś nawet pospałam z nią - teraz kawkę pije i będę żyć
i takie nocki jak Ty to i my mieliśmy... teraz od 2 nocy jest trochę gorzej ale wierzę, że to tylko przejściowe
a pytałaś co u doktorka - wszystko w porządku. Obejrzał, osłuchał, wszystko gra i śpiewa więc póki co nie włączamy żadnych leków - i co mnie mile zaskoczyło - nie wziął kasy za Luśkę - czyli jestem 250zł do przodu i co miesiąc 120zł póki nic się nie zadzieje
no i zamówiłam w końcu chustę.... tylko motać będziemy się jak się upały skończą
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Cześć dziewczyny!
Dzieciaki wróciły od dziadków to i czasu nieco mniej .
Po Bromergonie, szałwii, rumianku i melisie cycki znów miękkie i nie bolą, ale to jakiś ewenement, żeby wrócił mi pokarm . Będę musiała się z lekarzem skonsultować jak i kiedy to odstawiać żeby tym razem było dobrze. Swoją drogą ludzie złoci, jakie te zioła są paskudne w smaku, bleee !
Moja córa też pomyliła sobie ostatnio dzień z nocą - stąd chodzę dziś na rzęsach . Nie mogę się doczekać aż mi się dzieci z domu wyprowadzą . Wyśpię się w końcu .
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Hej
Dora z tym karmieniem mam dokladnie tak samo. Ja nie mam absolutnie nic przeciewko karmieniu w miejscu publicznym jesli kobiety to nie krepuje, ale ja jakos nie czuje sie dobrze z tym zeby robic to w miejscu publicznym Sama wychodze nakarmic mala na gore jak mamy gosci...
Dzieki dziewczyny moze i racja, ze sie najada skoro nie chce wiecej... No i ze smoczkiem nie mamy juz problemu. Czasem jak patrze jak ssie smoczek to ciesze sie ze to nie moje sutki hehe
U nas mala tez dzisiaj jakas niespokojna znowu, ale zawsze tak jest jak sie pochwale ze ladnie spi i ze grzeczna bardzo
W przyszly wtorek mamy wizyte u lekarza ogolnego (sprawdzajaca niunie i mnie), a w czwartek u pediatry sprawdzajaca bioderka
Mia jak Wam szybko poszlo z tym Aktem i PPSem kurde u nas to 5 tygodni na Akt sie czeka, a wydzwanialam non stop zeby ich pogonic troche... A powiedz mi jak byliscie zarejestrowac malego i odebrac Akt Urodzenia to dlugo czekaliscie na papiery z Child Benefit? I czy razem z tymi dokumentami przyszedl Wam nr PPS? A o jaki paszport skladacie jesli mozna wiedziec irlandzki czy polski?
-
Hej
Dora z tym karmieniem mam dokladnie tak samo. Ja nie mam absolutnie nic przeciewko karmieniu w miejscu publicznym jesli kobiety to nie krepuje, ale ja jakos nie czuje sie dobrze z tym zeby robic to w miejscu publicznym Sama wychodze nakarmic mala na gore jak mamy gosci...
Dzieki dziewczyny moze i racja, ze sie najada skoro nie chce wiecej... No i ze smoczkiem nie mamy juz problemu. Czasem jak patrze jak ssie smoczek to ciesze sie ze to nie moje sutki hehe
U nas mala tez dzisiaj jakas niespokojna znowu, ale zawsze tak jest jak sie pochwale ze ladnie spi i ze grzeczna bardzo
W przyszly wtorek mamy wizyte u lekarza ogolnego (sprawdzajaca niunie i mnie), a w czwartek u pediatry sprawdzajaca bioderka
Mia jak Wam szybko poszlo z tym Aktem i PPSem kurde u nas to 5 tygodni na Akt sie czeka, a wydzwanialam non stop zeby ich pogonic troche... A powiedz mi jak byliscie zarejestrowac malego i odebrac Akt Urodzenia to dlugo czekaliscie na papiery z Child Benefit? I czy razem z tymi dokumentami przyszedl Wam nr PPS? A o jaki paszport skladacie jesli mozna wiedziec irlandzki czy polski?
-
no ja mam Luśkowy fajrant... mieliśmy perseidy oglądać ale chmurzy się u nas, wiać zaczęło i ostrzeżenie przed burzami dostałam... popadałoby bo nawet mój pies dziś jest nieprzytomny... śpi w domu, nawet na dwór nie chce wyjść i nie je... teraz burki od sąsiadów już zaczynają szczekowisko bo to pora, że nam pod ogrodzeniami chodzą ludzie ze swoimi psami a ten jak zawsze pierwszy to leży na płytkach ledwo żywy
DAVEN żadne zioła na nic nie są dobre :p
KATE nie, tzn tak... tzn za pediatrę w przychodni nie płacę ale my leczymy Młodego i teraz Luśkę też będziemy prywatnie, w innym mieście u homeopaty i za niego płacę
aaaa i chciałam pochwalić córkę - dostrzegła zabawki w leżaczku i zainteresowana jest grzechotką jedną - biało - czarną zebrą z przyjemnym dźwiękiem pora zamontować będzie chyba karuzelkęewela86, rex, Konwalia lubią tę wiadomość
Dzieki Dora za informację o tym dzisiaj też czytałam o tym w książce i tak będę robić. Też dzisiaj wypił troszkę herbatki dla niemowląt ziołowej. Sama już nie wiem może Mam mało tresciwy pokarm bo jadłam zupę przez ostatnie dni + jogurty owoce i warzywa. Dzisiaj cały dzień marudny był bo wczoraj wieczorem prababcia mnie tak wkur* że moja tesciowa mówi że to z wczorajszego dnia taki marudny mleko nerwowe. Nie wiem może coś w tym jest bo serio byłam tak wkurzona że mój M powiedział drugi raz mnie widzi taką odkąd mnie zna a ja należę do osób, które trudno zdenerwowac. No nic zobaczymy jaka ta noc bedzie.
Juwelka byłam u niej Ale też byłam wczoraj prywatnie w Lux medzie i jest różnica bardzo duża. Na fajną babkę trafiłam i do niej będę chodzić. Dostałam maść która w PRL używali i była bardzo dobra jutro ja odbieram. Również dostałam skierowanie na echo serca małego do kardiologa a u Drakula oprócz bioderek i na szczepienie nic a wiedziała że mam wadę serca. Więc ona to tylko w nagłych wypadkach będzie a tak to prywatnie.juwelka lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Ewela 5tygodni musisz czekać na akt? a dlaczego tak? Strasznie długo...
My pojechaliśmy do urzędu, wypełniliśmy wniosek na miejscu i po 15 min mieliśmy akt w rękach...
Całość może z godzinę nam zajęła...
2 dni pózniej mieliśmy juz PPS-a w sensie tylko telefonicznie nam podali, a na papierze przyszedł chyba po 4 dniach...
I wczoraj czyli po 1,5 tyg od otrzymania aktu urodzenia przyszły mi papiery na child benefit...
O paszport będziemy składać irlandzki, a z czasem pewnie i polski załatwimy bo z tego co wiem może dziecko mieć 2...
-
Hejka
Dzisiaj u nas kropiło!!! ale już nic nie wysyłam do Was bo jak ostatnio wysłałam to u nas potem patelnia dwa dni była
Moja to kołysze łebkiem na ogół. Jak leży na brzuchu to przekłada z jednej strony na drugą, ale w górze trzymać nie lubi. Czasem jak się zaweźmie za to to właśnie razem z nogami w górze trzyma
Starszy od samego porodu w górze trzymał dopóki nie zasypiał dlatego podejrzewali u niego wzmożone napięcie, ale wyszło ok wszystko. -
Dobry! U nas nocka średnia... Coś Luśka ciągnie przy jedzeniu, szarpie, odchyla głowę w tył trzymając cyca w buzi no tak mi zmasakrowała sutki ze bola jak na początku... Tyle ze tam nie mam a sine... Mało to przyjemne...
MONITA dobrze ze u Was poprawa
REX sama sobie wzięłam od Ciebie deszcz;) burza w nocy była i aktualnie słońca brak i 21 stopni na termometrze
Ewela a jak będziesz radzić sobie poza domem z karmieniem? Ja się zasłoniłam pielucha ale to ani fajne ani wygodne...
Dzien dobry:)
u nas karmienie:)Nelka spala od 22.30 do 3,wiec nie jest zle,po jedzeniu probowalam pionizowac ale nie odbija sie ani nie ulewa:p troszke tez niewyspana bo od 5spala z nami i juz czujnie tak spalam.
Dora tez mam bolaca brodawke,u mnie w prawej piersi,najgorsze puerwsze zassanie.
Dzis Niunia skonczyla 2tygodnie,mega szybko zlecialo:)u nas dzis do 33stopni,uff kolejny upalny dzien.W mieszkaniu mamy codziennie 32stopni.
Tez zmieniam pieluche w nocy po karmieniu ale moja robi gora jedna kupe na dzien.Raz zrobila mega duza i to chyba bylo na 3dni:)
dora8201 lubi tę wiadomość
-
Witajcie!
Przyszlam sie nieskromnie pochwalic ze maly obudzil sie rano a tu niespodzianka! Kikuta pepowinowego brak! Ufff super bo bardzo mnie jyz stresowal
Livia czy Tomaszkowi tez odpadl jak skonczyl 3 tyg? Nie pomylilam? Bo wydaje mi sie ze gonimy juz Was juz ktorys raz hehedora8201, ewela86, rex lubią tę wiadomość
-
ja muszę przewijać w nocy bo zawsze jest kupa albo robi się przy jedzeniu. Wieczorem po kąpieli jest kupa albo w ręcznik albo w świeżą więc mimo, że między kąpielą a spaniem mija ok 30min to idą 2 a czasem nawet 3 pieluchy dziś w nocy przy 1 karmieniu nie przewijałam bo nie było kupy ani pielucha nie była zsikana ale to pierwszy raz
Hej Lipcóweczki,
chyba powoli docieramy się z Lilką. Zostałam w końcu przy karmieniu piersią a mm całkowicie odstawiłam. Moja psychika już lepiej - chyba przeszłam depresję poporodową Lilka już się przyzwyczaiła do nowego sposobu odżywiania i chyba nie ma nic przeciwko Codziennie widzę nowe oznaki jej rozwoju - trzyma już sztywno główkę, skupia wzrok na zabawkach i jest bardziej kontaktowa. Uśmieszek jest jeszcze bez jakiegokolwiek sensu, ale i tak miło popatrzeć na niego
Ja Lilkę w nocy nie przewijam. Ona robi kupkę raz na 3, 4 dni. Mamy regularny cykl - idzie spać o 22:30 a budzi się równo o 3:00
Mam pytanie do doświadczonych mam - kiedy zniknie linea nigra? Niestety też doskwierają mi cały czas plamienia. Mogłyby się już skończyć...dora8201 lubi tę wiadomość
-
nie wiem KONWALIA bo nie miałam ani w 1 ani w 2 ciąży.... i fajnie ze dogadałyście z Lilką i Ty lepiej sie czujesz
Konwalia lubi tę wiadomość
Dzien dobry dziewczynki
Moj Maly Głód właśnie sie obudził i sie karmimy
Ja Ryanka przed karmieniem z reguły nie przewijam bo sie nie da... taki wrzask, ze głodny... wiec daruje i jemu i sobie nerwów... No chyba ze juz naprawdę Pielucha na maxa zapełniona to tak ale to wtedy najwieksza tragedia jest...
No chyba ze nie jest mega głodny to wtedy jakoś idzie...
Dora Ryan tez ostatnio właśnie kończy jedzenie z takim " przytupem" dokładnie jak Twoja Luska...
Ciągnie, szarpie, odchyla głowę i dopiero puszcza brodawkę...
Przyjemne to to nie jest... wiec doskonale wiem co czujesz...
-
MIA dokształciłam się z wujkiem google i generalnie jest kilka powodów takiego zachowania - raz, że za szybko leci, dwa, że za mało to wykluczam bo nie przy każdym karmieniu tak jest. Trzecia i najbardziej prawdopodobna (u mnie) przyczyna jest powietrze... tak sobie wymyśliłam, że najczęściej tak jest jak łapczywie je - poje tak kilka minut i zaczyna się. Więc dziś jak zaczynała szarpać to zaraz zabierałam cycka i chwila przerwy na beknięcie i odpoczynek...i znów spokojnie jadła
przestałam ją odbijać częściej jak przestała ulewać... tzn odbijam w trakcie jedzenia ale jak sama zarządzi przerwę a tu jednak matka musi wziąć sprawy w swoje ręceMia1988 lubi tę wiadomość
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif