X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora i to ja nie mam dystansu do siebie?? Czy Ty czytasz co piszesz? Najpierw mi wymyslasz że od rana "szantazuje"ze przestane pisac,bo po całej
    tej aferze NAPISAŁAM. Później jak przestałam i się "zabralam" to też źle. Jak pisze co myślę-zle,jak się uzalam też zle. To zdecyduj sie! ja nie wiem szukacie afery o wpisy na forum.
    Jak nie macie ochoty czytac to nie czytajcie i po problemie.

Ciężko mnie ostatnio wkurzyc,Ale dziś takie "pierdoly" wytracily mnie z równowagi.

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:07

katepr lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia no rozkręciłaś forum nie ma co. Ja mam na to inne spojrzenie, bo dla mnie każda tutaj może codziennie pisać o swoim dziecku i przeżywać jakie to jest grzeczne lub nie,może tak pisać każdego dnia, nie irytuje mnie to, ja bym nie zwróciła uwagi, bo od tego jest forum,że możemy dzielić się przeżyciami każdego dnia i się powtarzać. Jestem na innej grupie i z dziewczynami codziennie piszemy o tym samym między innymi, też każda pisze ile spało dziecko, jakie jest grzeczne, inna napisze jakie jest marudne i nikt nie robi problemu..nie irytuje nikogo,że piszemy codziennie o grzecznych dzieciach..radzimy tym, co mają absorbujące, to jest kwestia zgrania się grupy a tutaj niestety od początku były zgrzyty.. wystarczy spojrzeć na pierwszą listę lipcówek i ile z niej zostało..dużo pouciekało..tak się zdarza,ze na jednej grupie są zaczepne dziewczyny a na innej zgrane:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia na brzuszku ma bardzo mało ale podobne jak na zdjęciu u Tomcia,Ale na buzi są zupełnie inne... postaram się pokazać dzis lub jutro zestawienie jak wyglądało na poczatku i jak teraz. Ale na buzi wyglada jak czerwone krostki i dookola takie czerwone ktore się ze soba zlewaja. do tego buzia była sucha bardzo i chropowata a z uszu schodzila skorka. Odstawilam BMK jak już mowilam i smaruje buzie Emolium. Proszek raczej odpada bo wysypka głównie na buzi,herbatke pila z Hippa rumiankowa ale bardzo malo i może ze dwa razy... Ale ja pije tą herbatke Bocianek i to cały czas. A wysypka zaczela schodzic i w zasadzie już nic nie ma. Kapie również w emolium. Z jedzeniem się pilnuje i teraz nie wiem co pomogło:-/ za szybko zrobilam ta eliminacje. Moge podejrzewac pomidory (z wlasnego ogrodka) albo pstraga z grilla-ponoć ryby uczulaja albo to po prostu skaza....

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora szkoda gadac, ciagle go nie ma no ja wiem ze pracuje do pozna ale mam wrazenie ze robi wszystko zeby szybciej wyjsc i dodatkowo pozniej wrocic, wczoraj mnie wkurzyl zagadal sie kurde z sasiadka z dolu i byl o 23 :/ noz kutwa kiedy ja juz spie o tej porze bo w nocy wstaje, to wychodzi na to ze sie nie widzimy w ogole , dzis tez pozniej wroci :(. No i nie lubie jak sama jestem jak ide spac bo wtedy nie moge zasnac 'nasłuchuje' czy maly nie marudzi, a jak jest maz to on siedzi przed kompem a ja sie zamykam w sypialni i zasypiam ;p

Livia mały jest aniołem jak nigdy :) :) rzadko kiedy płacze, dopiero jak jest wkurzony z głodu :) zostaliśmy narazie na tym nan ha, chociaz od kilku dni znowu strasznie steka i sie prezy jakby go brzuch bolał, ale to chyba dlatego ze w weekend biegalismy po galeriach i nie cwiczylam z nim wcale, wydaje mi sie ze to duzo daje , zawsze przed jedzeniem sie bawimy, zginam mu syrki, robimy rowerek i wtedy on baczki puszcza i widzę ze potem mu lepiej :) aż mi szkoda go ze tyle czasu go meczylam tym bebilonem.. a wysypka u nas wygladała tak samo na brzuchu i plecach. Już spi od godziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 21:07

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra Zania nie ma sensu z Tobą dyskusja bo widzisz tylko siebie i czubek swojego nosa... sorry ale tak to widzę...

KATEPR eh skąd ja to znam - jak wychodzi o 7.30 tak wraca najczęściej albo na samą kąpiel albo jak już Luśka śpi... jak zacznie Luśka gadac to kiedyś mu powie "dzień dorby panu"

katepr lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Widze, ze dzisiaj forum sie nieco rozkrecilo hehe ;) Ja nie chce sie wypowiadac, bo troszke mnie tutaj nie bylo ale fakt ze fajnie byloby zeby forum bardziej odzylo bo tez mialam wrazenie ze jakos tu cicho ;) Rowniez nie uwazam, zeby na tym forum trzeba bylo pisac tylko o dziaciaczkach i tez lubilam poczytac miedzy innymi o tesciowej Livii ;) Mysle, ze nie ma sie co obrazac bo zycie jest zbyt krotkie zeby tracic je wlasnie na fochy ;)
    Dora co do pepuszka to wlasnie po tym azotanie srebra wygladal jak poparzony tzn naskorek z pepuszka zaczal schodzic i byl w srodku strasznie czerwony i taka maz sie w nim zrobila no masakra (jednak teraz wydaje mi sie, ze to wlasnie tak powinno bylo wygladac, bo po kilku dniach ladnie sie wygoil ufff ;)) w sumie nie pisalam na forum, bo wiekszosc pisala ze pepuszki ladnie sie goja wiec myslalam ze nikt sie z takim czyms nie spotkal. Pytalam chyba wszystkich znajomych to kazdy mowil ze pierwszy raz z czyms takim sie spotka( za to mimo stresu jestesmy o jedno doswiadczenie bogatsi)... Tez mam nadzieje, ze te kolki w koncu nas opuszcza :)
    No wlasnie u nas mala tez mimo odbicia nawet kilka razy ciagle przelyka jakby wszystko podchodzilo do gardla, ale myslalam ze przy refluksie dziecko musi duzo ulewac... Co do katarku u nas tez jest i do tego zalega wszystko tak z tylu ze nie moge jej tego sciagnac aspiratorkiem i dzisiaj rano po jedzeniu zaczela ksztusic sie wlasnie ta wydzielina, az zaczela konkretnie wymiotowac i nie mogla zlapac oddechu na szczescie jakos opanowalam sytuacje ;)
    Mam jeszcze pytanie czy wie ktoras z Was po jakim czasie najpozniej powinno sie dostac okres?? I czy czas jest jakos rozny po porodzie sn, a cc? Bo u mnie w dalszym ciagu nic i zaczynam sie zastanawiac czy to normalne...
    O Livia u nas wlasnie zaczelo sie od takiej wysypki, ale w zyciu bym nie wpadla ze to moze byc po tych herbatkach (ja je pilam, bo mala nie chciala) ale jak mi sie skoczyla to nie kupowalam wiecej, teraz zostala nam skorka z takimi suchymi plackami, ale od kad zaczelam ja smarowac balsamem do ciala emolium wydaje mi sie troszke lepiej.
    Katepur ciesze sie, ze Wy sie juz nie meczycie i ze maly juz grzeczny teraz my czekamy na ta chwile i oby jak najszybciej nadeszla :D

amarranta, katepr lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepur, Dora u nas dokladnie to samo M wychodzi rano wraca wieczorem :/ a jak mowie, ze mala strasznie plakala to uwierzyc nie moze, bo jak wraca to albo spi albo sie bawi i 'rozmawia' a ja rece po kostki od nosznia i podrzucania...

katepr lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela kładź Olivkę na brzuszku - możesz wcześniej zakropić wodą fizjo czy morską i na brzuszek - powinno wypłynąć... albo inhalacje rób...

a jak sie karmi piersią to okresu możesz i rok nie mieć.. ale możesz i po 2 miesiącach dostać... nie ma reguły... po całkowitym odstawieniu od piersi myślę, że powinno się dostać mniej więcej po tylu dniach co cykl trwał (z tydzień dłużej)

ewela86 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja tam specjalistą nie jestem ale u nas nic się nie zlewało, każda krostka oddzielna jak widać na fotce.

Katepr mój mąż jak wyjdzie do pracy to wraca po 5 tygodniach :D To tak na pocieszenie ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja karmiłam piersia 2 tygodnie, po 3 zaczęłam likwidowac pokarm lekami i okres dostałam w 6 tygodniu połogu :D Czyli zgadzałoby się mniej wiecej z tym co Dora napisała.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie gin powiedzial ostatnio,ze to krwawienie które miałam w 5/6 tygodniu to nie był okres,więc zapytalam kiedy kobieta powinna go dostac- powiedzial że przy karmieniu piersia po okolo 6msc nawet do roku, ale znam przypadki kobiet które przy karmieniu piersia dostaly po 2 miesiącach. Pewnie zależy od kobiety.

dora-nie znasz mnie więc to co "twierdzisz"na mój temat mało mnie obchodzi.Prawdziwa cnota krytyk się nie boi!I na tym koncze ta beznadziejna dyskusje.

Livia-u nas wysypka na buzi i brzuszku zupelnie się różnią. Jutro idę
    do pediatry,ma ją zobaczyc i powiedziec mi czy dalej mam wykluczac bmk. to od herbatek
    na laktacje też moze mieć wysypke??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cholera wie, ja w życiu bym nie pomyślała, że na herbatkę z kopru może Tomek mieć alergię :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, bo juz troszke zaczynalam schizowac ;) Sprobuje jutro jej zakropic i polozyc na brzuszku zeby troszke jej oczyscic ten nosek :) A mam pytanie jeszcze jak takiemu szkrabkowi mozna zrobic inhalacje? I wlasnie czy ktoras kupowala inhalator i moze jakis polecic, bo nie bardzo wiem ktory wybrac a troszke tego jest na allegro...

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela86 wrote:
    Katepur, Dora u nas dokladnie to samo M wychodzi rano wraca wieczorem :/ a jak mowie, ze mala strasznie plakala to uwierzyc nie moze, bo jak wraca to albo spi albo sie bawi i 'rozmawia' a ja rece po kostki od nosznia i podrzucania...

Ehh dokladnie jak bym czytala swoje slowa. Zero zrozumienia z ich strony...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela monita chyba swojemu synkowi robi inhalację - musisz ją podpytać

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja mam od kilku lat medel teraz to chyba philips jest - są maski od malusiej dla noworodka przez dziecięcą po dużą dla doroslych, do tego takie coś do gardła i następne do nosa. Najlepiej robić na katar z soli fizjologicznej albo 5% roztworu soli (1 łyżeczkę soli kuchennej rozpuscic w 100ml wody (nakieruj gorącej żeby dobrze rozpuscic) i dla malucha na rozrzedzenie gili wystarczy ok 5 min ze 3 razy dziennie. Potem trzeba albo ponosić w pionie albo na brzuszek położyć żeby splynelo

Livia - no dobra wygrałas z tymi 5 tyg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 22:26

zpbnio4p92q84lda.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem z jakiej firmy mój inhalator.. Ale ma to wszystko co Dory.
    Moja na szczęście nie ma uczulenia na herbatki z humana bo ciężko by było :P uwielbia je wręcz. Choć samą wodę też żłopie.
    Robię przejście na mleko Nan, pomysły jakieś? Mam z miejsca zamiast Bebilonu walnąć Nan? Czy mieszać? Czy co?
    Kurcze, boję się tego Nan trochę, ale ciężko mi trafić w sklepie zawsze na ten sam Bebilon bo u nas z 5 różnych jest :/ a Nan tylko te co w Pl. I wolę mieć jeden rodzaj na stałe.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedz. Muszę jakiś koniecznie kupić żeby mieć w razie takich sytuacji jak teraz ;-) Rex niestety nie pomogę ja jeszcze karmie piersią choć zaczęłam podawać raz dziennie przed snem Aptamil (odpowiednik Bebilonu) tak żeby ten glodomorek zaspokoil sie na trochę dłużej niż 2,5-3 godzinki ;-)
    Zmykam spać, kolorowych :-)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex musisz mieszać najpierw 1-2 dni miarka nowego, reszta starego, potem 2 matki nowego itd aż przejdziesz na nie całkiem. U nas też tych bebilonow jest z 5 różnych

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ