X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka kiedys dawno temu tez wlasnie wzrostowe rozstepy nim smarowalam tylko, ze one nie byly az tak czerwone i wydaje mi sie ze zjasnialy ;) Poza tym wlasnie na necie troszke czytalam co moze pomoc no i Rex kiedys pisala o nim i stwierdzilam, ze narazie sprobuje tego zwlaszcza ze cena jest dosyc atrakcyjna biorac pod uwage wiekszosc tych kosmetykow na rozstepy ;) Kupilam tez ostatnio BioOil, ale jeszcze go nie stosowalam wiec nie moge nic o nim powiedziec :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cepan albo Contratubex. Ja stosuję Dermatix.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Od czwartku juz jest ok z moim maluszkiem ;)
    Nocka spoko mój maż wstawał wczoraj jak i tej nocki tylko przykładał mi małego do piersi abym mogła się wyspać bo dzisiaj jedziemy na wesele i to bez małego. Z nim to bedziemy na poprawinach. A tak moja mamusi z nim zostaje a potem od 20 moja tesciowa :) mleczko zamrozone ;]

Juz po fryzjerze zaraz makijaz i trzeba jechac :D przeczytam Was pozniej bo nie miałam czasu wczoraj...

Milego dzionka :D

ewela86 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo byłam rano i widzę, że się nie przywitałam ;)
    No to dzień dobry :)
    Mon!ta udanej zabawy :)
    Mój też często przynosi małą i przystawia, bo jak sidzi na kompie do rana to słyszy kiedy ciamka w łóżeczku hehe

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe,moj to ma warte o 1.30 jak się mała budzi i czy ma wolne na drugi dzien czy pracujr to wstaje ją nakarmic:-) mleko ma naszykowane więc bierze ją na rece,siada w salonie i całość zajmuje mu z 15 minut:-) ostatnio 1.50 był już spowrotem w sypialni:-) a jak ja wstaje do niej koło 5.00 to kurde bujam się z nią ze 40 minut:-/

Monita udanej imprezy:-) my idziemy na wesele 17.10 a z małą moją mama zostanie:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Dzien dobry :)

Od czwartku juz jest ok z moim maluszkiem ;)
    Nocka spoko mój maż wstawał wczoraj jak i tej nocki tylko przykładał mi małego do piersi abym mogła się wyspać bo dzisiaj jedziemy na wesele i to bez małego. Z nim to bedziemy na poprawinach. A tak moja mamusi z nim zostaje a potem od 20 moja tesciowa :) mleczko zamrozone ;]

Juz po fryzjerze zaraz makijaz i trzeba jechac :D przeczytam Was pozniej bo nie miałam czasu wczoraj...

Milego dzionka :D

Monita udanej zabawy! Wypocznij troszke ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie bujam, kładę do spania nawet jak nie śpi jeszcze :P i zasypia w końcu, jak postanawia głośno wyrazić swoje niezadowolenie tym faktem bo i tak było to do skutku pakuję smoka, bez włączania lampki :D
    No mój to zawsze ma na drugi dzień do pracy :( cały tydzień dziecka nie widzi to nad ranem może nadrobić :p

katepr lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex nasza tak wrzeszczy,że aż bebenki bola:-/ raz zrobiliśmy eksperyment...na rękach spała a jak ja odkladalismy to aż się zanosila i ona tak zw 20 minut się darla coraz głośniej... Ja nie wiem skąd to dziecko ma tyle energii i taki głos. Tak się poplakala że jak ja na koniec przytulilam to usnela w 3 s. Uparte...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj masakra. Ktoś mi w nocy dziecko podmienił. Cały dzień się wydziera. Najedzony, przebrany, ciepło mu, przytulany i cały czas koncertuje już mam chwilami ochote wyjść i sobie pójść :/ a już było tak dobrze. Teraz jest chwila ciszy jak go nosiłam przez godzinę z mega podrzucaniem i muzyką mozarta na cały dom. Jedyne co jeszcze pomaga na chwile to jak go trzymam za rączki i siedzi - leżenie jest nie do przyjęcia, smoczek parzy w język. No ale przecież taki malec chyba nie może za długo jeszcze w takiej pozycji siedzącej...
    Macie jeszcze jakieś "nieoczywiste" swoje sposoby?
    Ręce, cycki opadają... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:16

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    hehehe,moj to ma warte o 1.30 jak się mała budzi i czy ma wolne na drugi dzien czy pracujr to wstaje ją nakarmic:-) mleko ma naszykowane więc bierze ją na rece,siada w salonie i całość zajmuje mu z 15 minut:-) ostatnio 1.50 był już spowrotem w sypialni:-) a jak ja wstaje do niej koło 5.00 to kurde bujam się z nią ze 40 minut:-/

Monita udanej imprezy:-) my idziemy na wesele 17.10 a z małą moją mama zostanie:-)

Nawet nie denerwuj,zazdroszczę tych 40 min. :) U mnie dziś pobudka o 1 a zasnął po 3 i wstał po 4.
    Radiszka u mnie dość podobnie. Ktoś zakładał tu klub zombi to chce dołączyć. Też już miałam myśli ze zawioze go na 10 piętro żeby nie słyszeć. I najlepsze są moje rączki, inne beee.
    Też noca staram się po ciemku i na poduszce go brać,łatwiej odłożyć śpiącego malucha. Już nawet nie odbijam żeby nie rozbudzać.

Zapomniałam się pochwalić. Znaleźliśmy nowego chrzestnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 16:03

radiszka, rex, ewela86 lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay, dziś niestety jakies zaburzone godZiny miala i też się chyba że dwie godziny z nia meczylam i to samo co u Was... smoczek nie,jeść też nie,przytulać rowniez nie a najlepiej chodzic i lulac:-/ w ogóle to ona mi w dzień kiepsko spi bo po prostu chcę być Jon stop na rękach:-/ Chyba kupię chuste i bede ją tak nosic bo jak mowilam juz,ona tak się drze,że aż mi uszy wiedna. Co Tym dzieciom się porobilo???

A kiedy idą pierwsze ząbki?? Bo Gabi jak trzyma smoka w buzi to się ostatnio coraz bardziej slini...a mamy smoka MAM Baby Air i tam są takie wyciete wzorki żeby skóra oddychala więc widac sline:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię tak jak Rex :) sam w koncu zasypia, zadnego bujanio-noszenia.

Zania moj na poczatku tez na raczkach zasypial, odlozony krzyczal jakbym go tłukła ale powoli powolutku się ogarnął ;p teraz nawet jak mi zasnie przy karmieniu i go odloże i sie obudzi to pojeczy chwile , pobawi sie sam, pogada do zabawek . A mi ulżylo bo mam czas cos w domu porobic czy chwile dla siebie.
    W nocy tak samo, przebiorę , nakarmię odkładam do wyrka i ja też się kładę a on pojeczy chwile i zasypia.

Ząbki chyba zazwyczaj od 4msc, czasem zdarza się szybciej ale to normalne ze juz maluchy sie slinią ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 18:12

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ktore karmia mm czy teraz jak juz jest chlodniej dalej dopajacie maluchy?

Do zabawiania dzieciaczkow uzywacie tylko grzechotek czy tych rozbych edukacyjnych cudow tez? Jakich? Bo mam wrazenie ze Miloszek troche sie juz nudzi tym co ma a nie wiem co wybrac :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, w pozycji siedzącej ani długo ani krótko mu nie wolno...
    Szkoda, że pokazałaś mu tą pozycję w ogóle..
    U nas zabawa czym się da :P
    Mata, karuzelka, huśtawka, maskotki i jakieś grające stworki.
    Na piłce, połączona z ćwiczeniami itp ;)

I tak w sumie dobrze jak chociaż na rękach jest spokój, nasza jak ma zły dzień to co 5 min trzeba zmieniać miejsce i pozycję. O rękach nie ma mowy wtedy :P
    A ze trzy takie dni już były ;)

Posprzątałam kuchnię, mogę iść do łóżka :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Radiszka, ja dopajam i dopajałam cały czas ;)

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie na tej rehabilitacji mu babka pokazala.

Rex a kiedy mozna pozwalac sie dziecku tak za raczki podciagac? Bo on tak jak mu dam sie zlpac za dlonie to sie juz tak zaczyna sam podciagac. Troche mnie to dziwi bo to chyba naprawde wczesnie.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podciągać się może, ale nie powinnaś dać mu siedzieć.
    Muszę wstać a jeszcze bym pospała...

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania też myślałam o chuscie tylko boję się ze wtedy już jak zalapie ze może być non-stop przy mnie to go nie odloze. A jakie chusty polecacie?

Mój synalek tez sie slini i tez tak probuje podciagac wiec chyba wszystko w normie.
    I to taki terrorysta, M się śmieje ze powinniśmy go nazwać Ahmed. Nie dość ze rączki to jeszcze z piersi jeść nie chce, woli butle. Więc go oszukuje daje butelkę i gdy się uspokoi wciskam cyc.

Katepr a jak odkladasz do snu to mały tylko marudzi czy dobrze krzyczy. U nas to jest taka furia jakby go ze skóry odzierali.

Pisalyscie o rozstepach. U mnie też dramat i żadne kremy nie pomagają. Biooil stosowalam żadnej różnicy.

Przeczytałam co napisałam... przepraszam za marudzenie ale nocka do d... wstałam o północy,2,3,4,6. Na szczęście pół tylko każda pobudka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 11:32

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay u nas jest identycznie,nie dość że tylko ręce to cyca nie chce,przy odkladaniu malo nie wyjdzie z siebie ale to głównie w dzień bo w nocy w miare...

Cholera mnie coś rozklada,mam lekki katar i coś gardło mnie pobolewa... boję się ze zaraze mała:-/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lipcóweczki!

Chyba mnie zlinczujecie, ale ja naprawdę nie mam na co narzekać :) Lilka ma swój harmonogram i wystarczy jak się do niego dostosowaliśmy. Pobudka o 6 - przewijanko, mleczko 150 ml, pogada sobie chwilkę i idzie spać (szumiś pomaga). Śpi do 11, 12 - potem znów przewijanko, mleczko 150 ml. Następnie jeszcze karmienie o 15, 19 i 22. Pomiędzy karmieniami zabawa na macie edukacyjnej, oglądanie karuzelki, huśtanie się na huśtawce albo spacerek, wycieczka na zakupy lub do babci. Przesypia od 22 do 6 jednym ciągiem - tfu, tfu (aby się nie zmieniło - nie zapeszam). W dzień praktycznie nie śpi w ogóle. Czasami w samochodzie sobie drzemkę zrobi. Jedynie co mnie niepokoi to małe krostki na bródce - taka kaszka. Smaruje emolientami, ale póki co na razie nie schodzi.

Co u mnie? @ przylazła. Szkoda... Dobrze mi było bez niej. A poza tym zapisałam się na fitness i póki co regularnie chodzę - zobaczymy ile wytrzymam ;) Kondycji brak.

Pay my też mamy problem z ojcem chrzestnym. Niestety rodzina nas zawiodła i chyba poprosimy przyjaciela. Problem ten spowodował, że musieliśmy chrzciny przesunąć na październik.

Co do chust to niestety trochę się zawiodłam na tej, którą kupiłam. http://allegro.pl/elastyczna-chusta-dla-dziecka-nosidelko-chusty-i5048008302.html Nie polecam elastycznych - sprężynuje. Może jak Lilcia będzie starsza i będę mogła nosić ją w pozycji siedzącej, to wtedy się przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 12:50

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ