X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay teraz w nocy jak odkladam to spi, nad ranem troche marudzi i zasypia. Ale nie bylo tak od poczatku. Z tym ze wczesniej mi zasypial na rekach i wtedy jak go odlozylam i sie obudzil to strasznie krzyczal. Teraz odkladam go nie spiacego albo pol spiacego i sam zasypia. Czytalam taka teorie ze jesli zasnie mocno na rekach i sie go odlozy i sie obudzi to sie boi bo byl na rekach i zasnal na rekach a tu nagle budzi sie w lozeczku i dlatego krzyczy. A jak zasnie sam w lozeczku to jest ok. No u mnie sie to sprawdza, sam zasypia w lozeczku i jest dobrze, nawet wydaje mi sie ze spi dluzej jak sam zasnie np. Nie doczeka do kapieli tylko mi zasnie to spi do 3-4 a jak go wykapie i zasnie mi jedzac na rekach to spi do 1-2 ;p
    ja nie dopajam bo moje dziecie je ledwo co 2h to juz nie mam kiedy go dopajac :p

Konwalia pozazdroscic tylko... ja karmie zazwyczaj o 6 9 12 14 16 18 i 19-20 kapiel jedzenie spanie i w nocy raz lub dwa razy karmienia... :D troche czesto :p

My mamy problem z chrzestna. Ale jeszcze nie mamy nawet daty chrzcin :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)

Dzięki imprezka fajna i odpoczełam. Dzisiaj bylismy młodym :) kazdy sie zachwycał jaki on ładny spokojny i takie tam pierdoły xD ja za to dzisiaj sie wytanczyłam bo było przy czym. Wczoraj za to cały czas disco polo :P nie dla mnie muza noo moze niektore kawałki ale akurat ich nie było... a najlepszy tekst z jednej piosenki ej mała wypij sok z banana xD myslalam ze padne jak to usłyszałam z poczatku myslalam ze cos zle uslyszalam ale nie xD masakra

Ewela ja inhalator uzywam ten:
    http://www.hurt.com.pl/inhalator-rossmax-na100-ze-smoczkiem,p12355.html?k=c&start=porownywarka;gmc;12355&gclid=CjwKEAjwp56wBRDThOSZ3vqGzmESJABjNaj9t_dhaEm-d_YD7sbgLV1IhTvTYV8GrDMufXvAMWKuFBoCd_bw_wcB

jestesmy z niego bardzo zadowoleni :) mały potrafi nawet przy nim zasnac jak ma w buzi smoczek i para mu leci do noska :) 2 razy dziennie sie staramy robic i ma juz go coraz mniej :)

Rozstępy ja mam ale malutkie te rozstepy i uzywam cepan, ziaje, balsamy ujedrniajace :) i tak jak Rex pisze jest odpowiednik cepanu ale jest drozszy i wlasnie nie smierdzi. Ja go uzywam dwa razy dziennie rano i wieczorkiem.

Na szczescie ja juz jest po chrzcinach :D

A co do zasypiania tez tak rboie daje do lozeczka i zasypia sam lub czasem przy cycku mu sie zdarzy lub jak mu odbijam :)

Zabawki u nas bujaczek, grzechotka, hustsawka, karyzela, mata, lustro :D ale ma zaciesz wtedy :D usmiecha sie cieszy, gaworzy po swojemu :) spróbujcie

A powiedzcie mi jak Wasze dzieciaczki chwytaja to w ktora raczke? Bo moj ma silniejsza lewa i wlasnie sie zastanawiam nad tym czy to juz od takiego malutkiego to wlasnie oznaka ze bedzie lewo recznym. Bo ja mu daje w raczke prawa jakies zabawki wlasnie grzechotki aby trzymal... Co WY na to? zaobserwowalyscie...

ewela86 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Monita super, ze sie wybawilas sama przeszla bym sie na jakies wesele :) Dzieki za linka z inhalatorem.
    Co do dopajania ja tez dopajalam i dopajam chociaz karmie piersia (od niedawna daje mm, ale tylko 1 raz dziennie). Co do usypiania to u nas wczesniej nie bylo problemu i Olivia sama zasypiala. Niestety ostatnio przy silnych atakach kolki prawie ciagle byla na rekach kolysana i troszke sie przyzwyczaila :/ teraz czeka nas troszeczke meczarni zeby znowu przyzwyczajac ja do zasypiania samej, miejmy nadzieje ze nam sie uda ;)
    Mala tez lubi bawic sie m.in. na macie edykacyjnej czy w bujaczku, lubi tez karuzele i lampke z projektorem i strasznie nam sie 'rozgadala' ostatnio :D
    Rex czy jak Ty zaczelas dokarmiac mala to mialyscie moze problemy z kupka? My dokarmiamy od prawie 2 tygodni i o ile na poczatku bylo dobrze, to teraz mamy problem :/ Raz zrobila dopiero po 3 dniach i teraz znowu nie robila juz 2 dni a prezy sie strasznie momentami...

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, od razu jak zaczęliśmy dawać mm robiła zamiast 10 razy dziennie, to raz na dwa dni. Ale bez płaczu. Myślałam, ze wyrosła po prostu z kilkunastu kupek, bo w sumie tego mm też dużo nie dostaje.
    Przez ostatnie 3 dni picia mleka, wieczorem był płacz i zaparcia :(
    Z mlekiem nie łączyłam, bo jak? Po miesiącu?
    Przeszliśmy na Nan (wcześniej dawałam Bebilon) i od razu jest 1-2 kupki dziennie :o zero płaczu i spinania.
    Czyli chyba mleko nie podeszło. Dziwne, że po takim długim czasie.

Mon!ta, super, że impreza udana :)
    Nasza głównie prawą ręką włada. Ale to czy prawo czy leworęczna jest już określone w okresie płodowym. Niewiele zmienisz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 23:40

ewela86 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita super ze sie wybawiłaś. A ten tekst z bananem tez na weselu słyszałam i niedowierzałam. I jeszcze coś z dziewczyna jak malina - tylko dobrze nie pamiętam.

nasz jak zaczał pchać raczki to najpierw szła prawa, potem odkrył tez lewa, a teraz najlepiej włożyc dwie naraz.
    Szymon zabawek nie lubi, a najlepiej sie bawi na rączkach ;) Na macie wytrzyma max 10 min, podobnie bujaczek. Teraz weekend spędziliśmy u dziadków, więc wszyscy na rączki, dziś będzie ciężki dzień. A wczoraj po powrocie około 18 wpadli do nas goście. Mieli być chwile zeszło im sie do 21.30. Mały nie kąpany (z brudu nic mu nie będzie, ale rytuał zaburzony) uspokić go nie mogłam, ryczał strasznie. Mnie juz nerw chwytał, po godz kołysania na rękach zaczął przysypiać, wtedy dwulatek naszych gości zaczął krzyczeć i masakra... W nocy brałam go do siebie do łóżka, jak tylko odkładałam to ryk i tak całą noc z nim w łóżku.

Konwalia, nie linczować ale zazdrościć. A jeśli chodzi o @ to znaczy że możesz starać się o kolejnego bobaska. Jak dobrze pamiętam nie miałaś nic przeciwko. Moja koleżanka z pracy miała podobna sytuacje do twojej i pierwsza ciąża wystarana, chyba trzy lata, za to druga i trzecia to wpadki :) A mówili jej że jest bezpłodna.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :D czyli Rex myślisz że już po ptakach no nic jeszcze poczytam o tych raczkach :)

Ja miałam jakiś dziwny 12 i14 plamienie a 22 już lekkie krwawienie Ale wszystko zamknelo się jednego dnia i nie wiem czy ta z 22 uznać za miesiaczke bo w sumie tak wyglądała ale jedno dniowa :p

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, Juwelka Ola :> to co z tym spotkaniem może wymienimy się numwrami lub fb? Aby się jakoś konkretnie zgadac

juwelka lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Do mnie jeszcze @ nie przyszła i specjalnie to za nią nie tęsknię :p
    A dzisiaj to chyba ta pełnia, bo mała od 3 non stop na cycu do 6.30 ;)
    Więc walnęłam ją do nas żebym chociaż troszkę pospała ;)
    Za to ja do wstawania a księżniczka w kime :P bo noc trzeba odespać :D eksmitowałam ją do jej pokoju.
    Teraz mamczas na herbatkę i ciasteczko za to ;)
    Jeszcze pranie musiałam puścić po porannej zmianie pieluszki ;)
    Mon!ta a czemu właściwie Ci przeszkadzałaby leworęczność?
    Mi chyba bez różnicy.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie przeszkadza tylko mnie ciekawi jak to jest i kiedy to sie kształtuje ::) a jak chce byc lewo reczny to ok tylko jak daje w prawa raczke to odrazu tez nia pracuje i kształtuje aby byla silna :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to luzik :)
    Tylko się na prawej ręce skupiać nie możesz, żeby się nie musiał zastanawiać później, w którą rękę np. Długopis złapać ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanko: jak podajecie koperek (taki parzony z torebki) to ile ml dziennie i w jakich porcjach podajecie?
    I długo wasze dzieci leżą na brzuszku?

Ja też nie miałam @ po porodzie, nie tęsknie za nią. Tyle że ja kp więc licze że szybko nie przyjdzie.

Nadal nie zaczeliśmy stosować zadnej antykoncepcji. Zebym zaraz znów nie zobaczyła dwóch kreseczek.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:
    Mam takie pytanko: jak podajecie koperek (taki parzony z torebki) to ile ml dziennie i w jakich porcjach podajecie?
    I długo wasze dzieci leżą na brzuszku?

Ja też nie miałam @ po porodzie, nie tęsknie za nią. Tyle że ja kp więc licze że szybko nie przyjdzie.

Nadal nie zaczeliśmy stosować zadnej antykoncepcji. Zebym zaraz znów nie zobaczyła dwóch kreseczek.

Ja dawałam koperek normalnie do butli jakieś 60ml a mały wypijał tyle ile chciał czyli różnie czasem 10ml czasem więcej ale raczej max 30ml jak było cieplej. A teraz mu nie daję już od jakiegoś czasu koperku, wydaje mi się, że miał po nim jeszcze większe wzdęcie.
    Jeśli chodzi o leżenie na brzuszku to mój jak najczęściej, tak mi rehabilitantka kazała. Ale on długo nie poleży bo się przewraca na plecy zaraz, no chyba, że go podtrzymuje to czasem może parę minutek poleży ale chyba nie więcej jak 5min jednorazowo. W sumie to nie patrzyłam nigdy ile czasu tylko staram się przy tym go jakoś zabawiać grzechotką albo coś pokazywać, bo inaczej się wścieka :)

Pay lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka i tak dobrze, moja wpada w furię po minucie już :p ale kładę ją co chwilę do zmęczenia materiału ;)
    Koperku już nie daję bo jej w smaku nie podchodzi.
    Pije rumianek albo tą Humane- słodkich snów.
    No i wodę czasem.

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój też się wścieka i krzyczy na mnie. :) ale przewrócić się nie potrafi.
    Myślałam żeby tym koperkiem go podpoić bo nie mam pomysłu co z nim zrobić. Śpi max 30-40 min w dzień i budzi się z płaczem, espumian dostaje,brzuszek mu masujemy. W sumie nawet nie wiem czy to brzuch ,a koperek nie zaszkodzi.

Moja koleżanka wczoraj urodzila. Tak mi się przypomniał czas ciąży i porodu... Chcę mieć drugie, najlepiej tylko za 2-3 lata i teraz żeby M rodzil ;) w tej chwili podziwiam mamy które mają kilkulatki w domu jak Ola lub Daven.

Ps.widzislyscie kiedyś dwie tęczę na niebie jednocześnie
    http://zapodaj.net/62a091fb00cb3.jpg.html
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/051098b5e73f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 20:56

radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:
    Właśnie mój też się wścieka i krzyczy na mnie. :) ale przewrócić się nie potrafi.
    Myślałam żeby tym koperkiem go podpoić bo nie mam pomysłu co z nim zrobić. Śpi max 30-40 min w dzień i budzi się z płaczem, espumian dostaje,brzuszek mu masujemy. W sumie nawet nie wiem czy to brzuch ,a koperek nie zaszkodzi.

Moja koleżanka wczoraj urodzila. Tak mi się przypomniał czas ciąży i porodu... Chcę mieć drugie, najlepiej tylko za 2-3 lata i teraz żeby M rodzil ;) w tej chwili podziwiam mamy które mają kilkulatki w domu jak Ola lub Daven.

Ps.widzislyscie kiedyś dwie tęczę na niebie jednocześnie
    http://zapodaj.net/62a091fb00cb3.jpg.html
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/051098b5e73f.jpg

Dzień przed chrzcinami u nas 12.09 były 3 tęcze na raz ;) Niestety nie miałam głowy do tego by to uwiecznić :/

Pay lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heJA :)
    Rex tak wiem daje w tą i w tą rączkę :)

Robcio staram się aby leżał codziennie ale czasem nie wychodzi, a czasem poleży z 10 minut a nawet i zaśnie na brzuszku :) A ma też dni że się wścieka.

Herbatki ja nie podaję tzn podawałam ale się denerwował, że to nie to co on chce tak samo z wodą było wiec przestałam podawac.

Ja antykoncepcji tylko prezerwatywa bo tabletek nie chce brac aby potem nie miec problemow z zajściem.

Też widziałam dwie tęcze ale czasem są bardziej widoczne one a czasem właśnie tak jak na twoim zdjęciu Pay.

Wczoraj jak była u ginekologa zapytał się odrazu jak weszłam czy nie jestem w ciąży xD bo już dwie dziewczyny przyszły, po cesarce do niego, że są w ciąży po 6tygodniach :P tak jak Ola :) hmm... a ja że nie jeszcze nie mój czas :D powiedział że pół roku to juz ok a po 12 miesiacach juz w ogole mozna sie starac wiec mysle ze w kwiecien-maj zaczniem starac sie o drugiego skrzata :)

Pay jeśli ma kolki to dokup delicol lub kolaktazę i podawaj według instrukcji to są też kropelki

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam czy nie zacząć staran w lecie:-) stwierdzilismy z mężem ze nie ma co tego odwlekac:-) ja sobie nie wyobrazam powrotu do pieluch za np 7lat:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita to nie wygląda na typowe kolki. A delikol już miałam , nawet próbowałam ściągać pierwsze mleko o zwiększonej ilości laktozy, nie było różnicy. Może to koltun meczy jak to moja babcia mówi.

Kolejne może głupie pytanie: jak sprac kupę z ubranek. Piore o Lovelli i nie spiera. Czy kupić odplamiacz i potem w jego proszku? Ręcznie szorowalam i nadal sa plamy.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay, ja w instrukcji z pralki miałam żeby polać wodą utlenioną :p zawsze spierało ;)

Pay, radiszka lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Pay, ja w instrukcji z pralki miałam żeby polać wodą utlenioną :p zawsze spierało ;)

Nie sądziłam ze tak szybko będę testować ten sposób.Szymon walnął tak ze tylko uszy zostały czyste, musiałam go wykąpać.
    I miał dada pieluche, jednak przy pampersach to się nie zdarzało. Teraz promoszka jest w Tesco. 68zł. 126szt do jutra trwa.

f2wli09k7bbu5oba.png
‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ