Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
moja też już zauważyła,swoje łapki:-) i pcha do buzi:-) raz jej się uda raz nie:-) i tak celuje,celuje hehe
No to ja zaczne temat: kiedy zacząć wprowadzac pokarmy typu dynia, marchewka itp? jestem na fb na grupie karmienie piersia i zaraz mnie szlag jasny trafi z tymi babami które piszą ze do roku czasu to najlepiej cyc tylko i najlepiej spać z dzieckiem w łóżku jak najdłużej bo ono potrzebuje bliskości, a jak któraś matka chce oduczyć spania razem to hejtuja. nie wspomne że jak ktoś zapyta o laktator to rowniez leci setka pytan a po co Ci?? do tego jak matki wstawiaja zdjęcia jak karmia 2,5 latki to mi się coś robi. aaa a jak matka zapyta o nakładki bo dziecko rani jej brodawki do tego stopnia ze aż jej krwawia to również zostaje zmieszana z błotem no masakra jakas.
Ale wracając do pytania, wg nich pierwsze pokarmy wprowadzac po 6miesiącu i to tylko po łyżeczce czy dwie i tyle.... Jak wy się zapatrujecie? jak wy to robilyscie że starszymi dziecmi? Czy to prawda ze jelitka są przystosowane fi takich pokarmów po pół roku? Jeśli tak to czemu słoiczki są już po 4 miesiącu?? -
Ja starszą córkę od razu na głęboką wodę rzuciłam - zaczęłam od słoiczków w 5 miesiącu Ale młoda i głupia byłam a z drugiej strony nic jej nie było i nadal nie jest i ma się dobrze
Teraz coś czytałam, że po skończonym 4 miesiącu marchewka, ziemniak, brokuł. Jeszcze się doszkalam więc też chętnie poczytam co dziewczyny mają do powiedzenia na ten temat
-
Radiszka, dopiero weszłam na forum, nie widziałam wcześniej.
Oczywiście, że wszystkie czynności możesz wykonywać w formie zabawy ( no pomijamy siadanie, stawanie itp), ale odwracanie dla zabawy, ćwiczenia nóżkami, rączkami w takim ruchu i płaszczyznach jak będą potrzebne później świetnie usprawnia motoryke
Ja małej co chwilkę prostuję ręce i dotykam jej rękami różnych tekstur, lusterko wręcz wielbi no i gadam po 100 razy, że lampa to lampa itp.
Niedługo mam w planie odpalić czytanie metodą Domana wszystko w formie zabawy i nie na siłę. I bez żadnego grafiku
Jedzenie starszemu wprowadziłam po 4 mcu...w sumie to w 4 mcu, choć był głównie na cycu wtedy jeszcze.
Teraz też mam taki zamiar. No i faktycznie zaczynałam od niewielkich ilości.radiszka lubi tę wiadomość
-
heja
Mój spi pod kocykiem tylko w nocy i w dzien a jak sie rozkopuje to mu za cieplo zauwazylam wiec jak chce to spi bez gdy dochodzi do karmienia znowu go przykrywam po
Odnosnie jedzenia ja sie zastanawiam wprowadzac w piatym meisiacu lub w polowie i zaczynajac od warzyw bez zadnych owocow i bez soków. Aby nie przyzywczajac malego do slodkiego
i tez chce wprowadzic ta nauke ale jak wrocimy z Angli
Jak kogos interesuje to:
http://www.wczesnaedukacja.otwarte24.pl/Pakiet-1-jpolski-etapy-I-II
https://www.youtube.com/watch?v=w0tIRcYYS3o
oczywiscie mozna wykonac samemu takie kartoniki ale to tez czas trzeba poswiecic na zrobienie tegoCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Bylam dzis u gina na kontroli. Jak zwykle musi byc pod gorke nie wiem co ja taka pechowa
Stan zapalny sie zrobil i zbiera sie woda w brzuchu po cieciu
Dal szereg badan i za tydzien znow przyjsc to stwierdzi co dalej slyszalyscie moze co sie robi w takich przypadkach? Bo niewiele mi powiedzial tylko ze po wynikach badan bedzie mogl wiecej powiedziec. -
heja
Radiszka jesli woda sama nie zejdzie to pewnie jakis saczek tobie dadza aby tego sie pozbyc.
Rex tez bym mogla ale jakos nie mam na to ochoty wole kupic a potem bede miala na kolejne dziecko juz wykonane + pewnie moja siostrzyczka tez bedzie swojemu pokazywac
szkoda ze wczesniej o tym nie pomyslalam i nie wykonałam tych karttonikow jak bylam w ciazy no nicCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
katepr wrote:Hej
Radiszka Ty to masz pecha naprawde. A gina nie pytalas jak leczenie ewentualne?
Ja tez chetnie poslucham apropo sloiczkow i warzyw itd bo niewiem jak sie za to zabiore :p
Pytalam ale pow ze wiecej mi powie jak bedzie mial wyniki badan no trudno musze poczekac ten tydzien to sie dowiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 10:16
-
Hej! My walczymy z katarem u wszystkich, poki co przegrywamy wiec wybsczcie nieobecność... Generalnie brakuje mi w sobie coś ok 3 godz. Jakby któraś miala za dużo to chętnie przyjmę
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Zdrówka Dora
Nam Huggiesy zawsze przeciekały
Ale w teraźniejszych polskich się nie orientuję Dada używałam kilka razy na wakacjach i były git. Rossmanowskie też dużo osób chwali ale tych w życiu nie miałam to się nie wypowiem...radiszka lubi tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny - mam nadzieję, że szybko minie bo najbardziej Luśki żal jak się męczy biedna
dużo osób chwali te tescowe pampersy - tesco loves baby i rossmanowskie - ale nie miałam ani jednych ani drugich - huggiesy bardzo odparzały wręcz uczulały Młodego. Są jeszcze happy ale nie wiem jak one cenowo wyglądają.
radiszka lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif