X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też już zauważyła,swoje łapki:-) i pcha do buzi:-) raz jej się uda raz nie:-) i tak celuje,celuje hehe

No to ja zaczne temat: kiedy zacząć wprowadzac pokarmy typu dynia, marchewka itp? jestem na fb na grupie karmienie piersia i zaraz mnie szlag jasny trafi z tymi babami które piszą ze do roku czasu to najlepiej cyc tylko i najlepiej spać z dzieckiem w łóżku jak najdłużej bo ono potrzebuje bliskości, a jak któraś matka chce oduczyć spania razem to hejtuja. nie wspomne że jak ktoś zapyta o laktator to rowniez leci setka pytan a po co Ci?? do tego jak matki wstawiaja zdjęcia jak karmia 2,5 latki to mi się coś robi. aaa a jak matka zapyta o nakładki bo dziecko rani jej brodawki do tego stopnia ze aż jej krwawia to również zostaje zmieszana z błotem no masakra jakas.
    Ale wracając do pytania, wg nich pierwsze pokarmy wprowadzac po 6miesiącu i to tylko po łyżeczce czy dwie i tyle.... Jak wy się zapatrujecie? jak wy to robilyscie że starszymi dziecmi? Czy to prawda ze jelitka są przystosowane fi takich pokarmów po pół roku? Jeśli tak to czemu słoiczki są już po 4 miesiącu??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja starszą córkę od razu na głęboką wodę rzuciłam - zaczęłam od słoiczków w 5 miesiącu :/ Ale młoda i głupia byłam a z drugiej strony nic jej nie było i nadal nie jest i ma się dobrze ;)

Teraz coś czytałam, że po skończonym 4 miesiącu marchewka, ziemniak, brokuł. Jeszcze się doszkalam więc też chętnie poczytam co dziewczyny mają do powiedzenia na ten temat ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, dopiero weszłam na forum, nie widziałam wcześniej.
    Oczywiście, że wszystkie czynności możesz wykonywać w formie zabawy ( no pomijamy siadanie, stawanie itp), ale odwracanie dla zabawy, ćwiczenia nóżkami, rączkami w takim ruchu i płaszczyznach jak będą potrzebne później świetnie usprawnia motoryke ;)
    Ja małej co chwilkę prostuję ręce i dotykam jej rękami różnych tekstur, lusterko wręcz wielbi :P no i gadam po 100 razy, że lampa to lampa itp.
    Niedługo mam w planie odpalić czytanie metodą Domana ;) wszystko w formie zabawy i nie na siłę. I bez żadnego grafiku :P

Jedzenie starszemu wprowadziłam po 4 mcu...w sumie to w 4 mcu, choć był głównie na cycu wtedy jeszcze.
    Teraz też mam taki zamiar. No i faktycznie zaczynałam od niewielkich ilości.

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co podawać jako pierwsze?? Dynia?? w jakich "małych ilościach" i czy np. raz na dwa dni czy jak się za to zabrać:-):-D

Konwalia lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam od kaszki ;)
    2 łyżeczek. Z warzyw marchewka. A z owoców sok jabłkowy z Hippa ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)

Mój spi pod kocykiem tylko w nocy i w dzien a jak sie rozkopuje to mu za cieplo zauwazylam :) wiec jak chce to spi bez gdy dochodzi do karmienia znowu go przykrywam po :)

Odnosnie jedzenia ja sie zastanawiam wprowadzac w piatym meisiacu lub w polowie i zaczynajac od warzyw bez zadnych owocow i bez soków. Aby nie przyzywczajac malego do slodkiego :)

i tez chce wprowadzic ta nauke ale jak wrocimy z Angli :)

Jak kogos interesuje to:
    http://www.wczesnaedukacja.otwarte24.pl/Pakiet-1-jpolski-etapy-I-II

https://www.youtube.com/watch?v=w0tIRcYYS3o

:D oczywiscie mozna wykonac samemu takie kartoniki ale to tez czas trzeba poswiecic na zrobienie tego :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u gina na kontroli. Jak zwykle musi byc pod gorke nie wiem co ja taka pechowa :/

Stan zapalny sie zrobil i zbiera sie woda w brzuchu po cieciu :/
    Dal szereg badan i za tydzien znow przyjsc to stwierdzi co dalej slyszalyscie moze co sie robi w takich przypadkach? Bo niewiele mi powiedzial tylko ze po wynikach badan bedzie mogl wiecej powiedziec.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon!ta ja sama starszemu robiłam kartoniki.
    Radiszka ja nawet nie mam pojęcia co to jest ani z czego się to robi a co dopiero leczenie o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 17:27

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Mon!ta ja sama starszemu robiłam kartoniki.
    Radiszka ja nawet nie mam pojęcia co to kest ani z czego się to robi a co dopiero leczenie o.O

No wlasnie nikt nie slyszal nawet wojek google nic nie wie na ten temat :P

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Radiszka Ty to masz pecha naprawde. A gina nie pytalas jak leczenie ewentualne?

Ja tez chetnie poslucham apropo sloiczkow i warzyw itd :) bo niewiem jak sie za to zabiore :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)

Radiszka jesli woda sama nie zejdzie to pewnie jakis saczek tobie dadza aby tego sie pozbyc.

Rex tez bym mogla ale jakos nie mam na to ochoty wole kupic a potem bede miala na kolejne dziecko juz wykonane :P + pewnie moja siostrzyczka tez bedzie swojemu pokazywac :)
    szkoda ze wczesniej o tym nie pomyslalam i nie wykonałam tych karttonikow jak bylam w ciazy no nic :P

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Hej
    Radiszka Ty to masz pecha naprawde. A gina nie pytalas jak leczenie ewentualne?

Ja tez chetnie poslucham apropo sloiczkow i warzyw itd :) bo niewiem jak sie za to zabiore :p

Pytalam ale pow ze wiecej mi powie jak bedzie mial wyniki badan no trudno musze poczekac ten tydzien to sie dowiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 10:16

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to daj znać w ogóle skąd ta woda się tam pojawiła co żołądek Ci przecieka... dziwne

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyle roboty, że nie wiem w co ręce włożyć, do tego młoda jakaś niewyraźna..ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 21:03

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My walczymy z katarem u wszystkich, poki co przegrywamy wiec wybsczcie nieobecność... Generalnie brakuje mi w sobie coś ok 3 godz. Jakby któraś miala za dużo to chętnie przyjmę:)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was uzywa huggisow? Moj maly w nocy sie przesikuje a 3 dady happy sa za cienkie. Moze wiecie ktore z tych tanszych od oryginalnych sa grubsze? Nie wiem juz co kupic a mam juz pare paczek niewypałów.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora zdrowiejcie i wracaj do nas!

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka Dora :)
    Nam Huggiesy zawsze przeciekały :P
    Ale w teraźniejszych polskich się nie orientuję :( Dada używałam kilka razy na wakacjach i były git. Rossmanowskie też dużo osób chwali ale tych w życiu nie miałam to się nie wypowiem...

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny - mam nadzieję, że szybko minie bo najbardziej Luśki żal jak się męczy biedna

dużo osób chwali te tescowe pampersy - tesco loves baby i rossmanowskie - ale nie miałam ani jednych ani drugich - huggiesy bardzo odparzały wręcz uczulały Młodego. Są jeszcze happy ale nie wiem jak one cenowo wyglądają.

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • katepr Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przeciekaja mimo zmiany?? Czy noc na jednym pampersie? Wlasnie jak robicie? Ja ciagle przebieram bo za kazdym razem napuchniety ten pampers masakrycznie :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ