Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
heja ja uzywam pampersow, dady i rosmanowskie i zazwyczaj jak jest juz duzo sisików to obojetnie jaki zawsze przesiąknie sprawdzalam więc kwestia tego aby częściej przebierac.
Ja przebieram raz w nocy bo u mnie robi kupe tak o 4-5 jak sie budzi bo zazwyczaj wtedy wali po karmieniu szybka zmiana i do spania
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
U nas jeden pampers na noc - po kąpieli o 19 zakładany i po 6 rano zdejmowany. Nic nie przecieka. W ciągu dnia Dady używam i jestem zadowolona. Radiszka zwróć uwagę czy siuraka prosto układasz jak zapinasz pieluszke. U nas przez jakiś czas przeciekało wszystko z prawej strony bo Tomkowi tak siusiak się układa Zaczęłam prostować i jest git.
Ja chora, ledwo żywa. Mąż mnie wyręcza we wszystkim byle by Tomka nie zarazić - jak na razie nam się udaje Ale za tydzień maż wyjeżdża i zostaję sama na 5 tygodni
-
Ja zakładam po kąpieli ok.20.30 i do rana wytrzymuje - chyba ze wczesniej w nocy narobi:) ale zazwyczaj kupke mamy koło7-8 rano. Używamy teraz Dady. Miałam pampers Baby-Dry i dla mnie są zbyt "ceratkowe" i szeleszczą. Dada daje rade - nie narzekam. Choć ostatnio jak mi robi kupke to zawsze jej tyłem wychodzi i mi brudzi ubranka. Z przodu nic,a pod pupką masakra ze az na plecy wychodzi. Znacie może przyczyne? Czyżby 2 były już za małe? (zapina się dobrze,jest jeszcze sporo luzu).
Dostaliśmy jeszcze od znajomych Happy 3 wiec bede probować
Rossmanowskie używalam 1, i były całkiem niezle, ale Dada lepsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 21:26
-
Ja przebieram 1,2 razy w nocy. Jak nie przebiorę to przecieka, ale używam dada. Dla nas tescowe się nie sprawdziły. U nas w niedzielę chrzest mi tylko same problemy z tym. Dziadek w szpitalu, chrzestna (moja rozwiedziona sis) owszem się zgodziła, ale do spowiedzi i komunii nie pójdzie...Mąż jak z księdzem gadał to zapomniał powiedzieć, że chcemy też żeby msza była w intencji małego. .. Łoj z tym wszystkim. ..
-
Livia juz na to wpadlam i ukladam prosto do dolu ale on tak sika ze ta pielucha pewnie z pol kilo wazy . Nie wiem on chyba zaly dzien trzyma zeby w nocy sikac hehe
Livia zdrowiej! U mnie tez nie najlepiej caly dzien mnie okropnie brzuch boli i strasznie krwawie. Rano pojade zrobic te badania zamiast srody bo jak sie nie polepszy to bede musiala na oddzial przed piatkiem. -
Hej Lipcóweczki!
Livia szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
Lilcia ma już 3 miesiące. Jak to szybko mija... Poczytuje sobie każdy tydzień na babyonline i póki co wszystko się zgadza. Lilcia chwyta już kocyk, sukieneczkę, wkłada do buzi swoje paluszki i całą piąstkę. Zaczęła się też ślinić, ale to chyba za wcześnie na ząbki.
http://babyonline.pl/tydzien-13,rozwoj-niemowlaka-kalendarz,r6.html
Wczoraj była strasznie marudna - może to skok rozwojowy.
Ja ubieram Lilcie w pampersa około 21 a potem następnego po 6 - nic nie przecieka. Używam Happy albo Pampers. W nocy nie robi kupki, więc nie wybudzam jej na przewijanie.
Lilcia mierzy 64 cm i waży około 6300 g. Karmię według rozpiski na opakowaniu dla dziecka mającego od 1-2 miesięcy tj. 150 ml x 5 (czyli teoretycznie dostaje mniej niż powinna). Ma niezłe pućki i serdelki na nogach. Moja chrześnica (karmiona cycem), która jest starsza od Lilki o dwa miesiące tyle samo waży i mierzy - zastanawiam się czy nie przekarmiam Lilci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 09:03
-
Konwalia, ale dzieci nie rosną i nie tyją jednakowo.
Nic się nie przejmuj.
Moja od urodzenia przytyła 2 kg i urosła 10 cm, wg bilansu z piątku.
Lekarka się zdziwiła ale jak zapytałam czy źle, to odpowiedziała, że dopóki się mieści w normie to wszystko jest ok.
A jak przekracza norme to najpierw sprawdzają czy w genach nie ma wzrostu i wagi
Jakby coś było źle to na pewno byś wiedziałaKonwalia lubi tę wiadomość
-
Heejjjj kochane
Choć nie udzielam się zbyt często to staram się was podczytywać iii co do pieluszek my stosujemy naprzemian tesco-we, rossmannowskie -baby dream i z Pampersa jednak najlepiej podchodzą małemu tesco-we ,a co do zmiany pieluszki w nocy mamy podobnie jak katepr;) i ogólnie rzecz biorąc przewijamy synka po każdym jedzeniu + jeżeli wyczujemy że zrobił kupkę.
Teraz 1ego byliśmy na drugim szczepieniu które Kamilek zniósł idealnie a przed nim był ważony i jego waga to 5900 a wskakuje w ubranka rozmiaru 68 cm i dalej jest karmiony moi lekiem lecz odciąganym do butelki bo cyca ssać nie chce wygodniś
Chciałam się was zapytać czy któraś z was też ma problemy z wypadaniem włosów?? bo mi od drugiego miesiąca po porodzie po prostu włosy lecą z głowy . macie może jakieś rady?? Byłam je skrócić i fryzjerce nie bardzo podobało się że tyle ich wychodzi biorę Prenatal Classic który zażywałam w ciąży i które ginka powiedziała że skoro karmię to mimo to mogę je brać ale nic nie dają za bardzo a z drugiej strony jak poczytałam w necie to podobno normalne i wiele kobiet sie z tym zmaga (hormony)...ale jakoś mnie to nie uspokaja .
livia - zdróweczka !!!!
radiszka - ty też się trzymaj ciepło !!!
Buziaki dziewczyny dla waszych maluchów
Mój skarbek z ulubioną zabawką
rex, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Kasiulka, Żania sliczne te wasze bobaski,
Mi też wlosy zaczęły lecieć, ale to normalne po ciąży, tylko nie wiem w jakich ilościach powinny wypadać. Mi prsez całą ciążę nie wypadaly to teraz trzeba nadrobić.
U nas dzisiaj paskudna pogoda więc ze spaceru nici, zresztą starsza chora... -
Fajne zdjęcia. Jak te nasze maluszki szybko rosną. Z dnia na dzień się tego nie zauważa ale po zdjęciach widać.
Szymon wazy 6500. Ciuszki na 62 lub 68 mu zakładam. W nocy przewijam tylko gdy ma kupę a tak to noc na pampersie. Kiedyś przewijalam częściej, teraz robię wszystko żeby nie wybudzać. On i tak mało śpi.
W te niedzielę mieliśmy chrzciny. Jako jedyny płakał i to nie w trakcie samego chrztu tylko zmęczony był i spać chciał więc go kolysalam przed ołtarzem Ksiądz gdy tylko na mnie spogladal to się śmiał. A ja hopsia-hopsia na rękach prawie całą mszę. Potem impreza w knajpie, wszyscy go zaczrpiali i prawie nie spał tego dnia. Był na raczkach to u babci to u cioci. Gdy już zasnął to mego M ciotka go zbudziła zaglądając do wózka i dyskutujac nad nim. Najlepszy był komentarz niedoszłego chrzestnego (ten co nam odmówił,kawaler bez dzieci) ze dziecka nie powinno się na rękach kolysac. Znawca się wypowiedział ...
Przepraszam za narzekanie, tylko te chrzciny mnóstwo nerwów mi zjadły. O wymyslach teściowej nawet nie będę pisać bo post na całą stronę by wyszedł.
Włosy też mi laza. To tak jak Rex pisze i tak muszą wypaść.
Pochwalę się jeszcze prezentem z chrzcin.
Ciekawe jak daleko zajedziemy na tych pamprsach.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/177d500a79c6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 13:11
rex lubi tę wiadomość
-
hejka
U nas mały wazy 5800 gram a ma wzrost na juz chyba 69 nosi nadal 62 czasem 68 zaleznie od tego jaki ciuszek
Ja nie pozwalam nosic na rekach bo potem sama bede miala przekichane w domu.
Malutki wczoraj była na szczepieniu pneumokoki wczoraj bylo ok a dzisiaj marudny jest. A co najlepsze ze podalam tydzien wstecz ze ma 9tyg 5 dni a on ma 10tyg 5 dni xD i ani lekarz ani pielegniarka tego nie zauwazyly a ja dopiero dzisiaj sie zorientowalam xD jestem zaganiana wyjazdem bo to tutaj trzeba pozalatwiac i tam + pakowanie malego i nasCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami