X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dzięki, to dzisiaj zaczynam bełtanie.
    Ewela, ja też cycem karmię, ale muszę dokarmiać bo jedna tej małej komarzycy nie wystarczy :)

ewela86 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia wsadziłaś kij w mrowisko :) Jak nam wątek ożył. Miałam chyba 4 str do nadrobienia.
    Też się kiedys udzialałam więcej, a w tej chwili ani nie było do czego sie odnieść, ani sama nie miałam nic ciekawego do przekazania. Siedze z Małym całymi dniami w domu, każdy dzień jest podobny do poprzedniego. Więc nie dziwie się Kate że chcąc coś napisać wychodziły podobne posty. Tyle że tak jak Dora pisała, popadam w frustracje czytając że ktoś przespał całą noc a ja nie śpię od 2 miesięcy. Ale... Z każdym dniem jest lepiej i nie chce zapeszyć ale udaje mi się odłożyć śpiące dziecko w nocy do łóżeczka bez wybudzenia. Więc nawet jak wstane 4 razy to juz nie jest to pobudka na dwie godz.
    Mój Szymon potrafi strasznie marudzić i w dzień spi po pół godz. Tak jak czytałam o waszych refluksach zastanawiam się czy my go nie mamy bo mały też wciąż coś przeżuwa.

Jeśli chodzi o forum to bardzo mi pomagało jak byłysmy w ciąży. Podobne problemy, podobne radości. Chwaliłyśmy się wóżkami, łózeczkami i ciuszkami, ba! biłyśmy sobie brawo z powodu ogolonych nóg w 9 miesiącu. ;P I wydaje mi się że po to jest to forum, dla wsparcia i "towarzystwa". Teraz pisałam mniej bo też do moich pytan nikt sie nie odnosił... Sama jestem nie lepsza bo w końcu też przestałam pisać...
    Przepraszam za ten wywód.

A u nas... Chrzciny mamy za tydzień, a wczoraj chrzestny nam się wymiksował. Nie wiem czy teraz je przekładać. Mamy jeszcze jedną opcję na chrzestnego tylko już jest późno i nie wiem czy się zgodzi.

Dziewczyny jeśli chodzi o Humane to raczej nie sam koperek uczulił, ale te substancje dodatkowe, bo miałyście te granulaty. Tak mi się wydaje. Może spróbujcie kopru w saszetkach.

Okres jak pisały dziewczyny zależy od kobiety. Moja koleżanka jak karmiła piersią rok to dostała po 2 miesiącach od odstawienia, za to lało się dwa tygodnie.

Ja inhalowałam nad czjnikiem bo jeszcze sie inhalatora nie dorobiłam. A teraz każdy inhalator ma te maseczki dla dzieci. U mnie w aptece najlepiej sprzedawały się Microlife. Sama nie używałam więc z doświadczenia nie powiem.

Lipcóweczki a macie jeszcze kreche na brzuchu? U mnie nadal bardzo wyrażna podziałka ;)

rex, ewela86, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa a ja jak zmienialam mleko to ani nie pomyslalam i jakims "sposobie" tylko poprostu zmienilam.
    Pay ja niestety mam jeszcze kreche przez caly brzuch o rozstepach juz nie wspomne. Ostatnio zaczelam stosowac ten rozslawiony noscar. Zobaczymy co to bedzie.
    Ja od wczoraj w stanie wojny z M. I jeszcze ta depresyjna pogoda. Uwaga gryze! xD

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay też mam krechę jeszcze.
    Ja przy starszym jak zmieniałam to też po prostu zmieniłam, ale miał zaparcia po Nan i to było dla jego dobra.
    A teraz w sumie dla mojego widzimisię.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do hetbatek to właśnie w nocy mnie olśniło :P
    Bo Livii Tomaszek przecież mleka nie może zwykłego, a te herbatki słodzone laktozą są...
    Mam jeszcze jakies nasze, tutejsze, nie słodzone niczym. I nawet też pije ;)

livia30 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Pay ja też mam jeszcze ta kreskę no i oczywiście dużo rozstępów, które to zaczęłam smarować mascia cepan. Liczę,że zaczną niedługo jaśniec ;-) a czy myślała któraś z Was o basenie z takim małym brzdacem (ok 3-4 msc)? I dziewczyny które mają córeczki planujecie przebijac uszka czy uważacie że za wczesnie? Rex o ile się nie mylę to chyba Ty pisałaś, że w Hiszpanii przebijaja jeszcze w szpitalu?
    Ja też od kilku dni pije zwykła herbatkę koperkowa i nic narazie małej nie jest, ale po tej granulowanej mogła mieć wysypke, bo to było właśnie w tym okresie. Tylko ja oczywiście doszukiwalam się u siebie czego to nie zjadłam ;-)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jeszcze jest ta krecha:-) szoruje brzuchol taka gabka do masażu,fajnie ujedrnia ciala i ta krecha coraz bledsza. Ja rozstepow nie mam,ale robie sobie peelingi żeby troche ta skora byla bardziej elastyczna,jedrna. Taki peelling z kawy jest super. Dodaje do tego troszke miodu lub oliwę z oliwek,ciut cynamonu a efekt jest boooski:-) polecam na poprawe kondycji skory po ciąży:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja uszka ma przebite od 3 doby, w szpitalu właśnie.
    Moje zdanie jest takie, że dziecku te kolczyki do niczego potrzebne nie są. Ale jak mam przebijać uszy dziecku, to albo wtedy kiedy jest tycie, nie szarpie za uszy i mogę sama zadbać o ich wygojenie, albo na tyle dużej dziewczynce, żeby było to już bezpieczne, czyli 6-7 lat.
    A na basen się wybieramy od 3 mca bo wczesniej nie wpuszczają u nas.
    Mam nadzieję, że będzie ok, wodę wypluwa ładnie ustami jak się zanurzy przypadkiem i moczyć się uwielbia. Zobaczymy jak będzie na dużej przestrzeni. Nic na siłę raczej..

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi krecha bledła jak smarowałam spirytusem, ale zaniedbałam ostatnio.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krecha ledwie widoczna, rozstępów na szczęście brak.
    Co do przekluwania uszu to mojej córci zrobiłam to jak miała 3 lata i po wszystkim z wyrzutem powiedziała że bolało. A dostrzegłam. Teraz już nie pamięta. Przy niemowlęciu trzeba uważać przy ubieraniu i jeszcze przecież może ropieć...Dodatkowy problem więc ja bym nie przekuwala...
    Basen? W sumie fajny pomysł

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na basen też bym chciała iść z małą, u nas też najwcześniej od 3 miesiąca można z tego co się orientuje. Moczyc też się lubi zawsze płacze jak ja z wanienki wyciągamy chyba trzeba będzie spróbować i wtedy zobaczymy czy będzie jej się podobało czy nie :-) co do kolczyków to myślałam żeby jej przebić wlasnie teraz niedlugo ok 3 msc w sumie potrzebne jej nie są, ale jak sobie przypomnę siebie (miałam 7 lat) to bardzo chciałam mieć kolczyki tylko bałam się przebicia uszu... Chciałabym jej tego zaoszczędzić ;-)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ją pewno jej przekluje ale jak będzie większa bo też się boje że taki maluch moze sobie krzywde zrobić jak pociagnie za uszko/kolczyk. A moja wymachuje lapkami jak nie wiem.
    co do basenu to jeśli się okaze że ta wysypka to na bank nie AZS ani skaza to się wybierzemy. W przeciwnym razie nie chce jej pogarszac stanu skory,a jak wiadomo basen wysusza. Sama trenowalam plywanie dłuższy czas więc chcialabym żeby i ona plywala i nie bała się wody:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasha no w sumie fakt z tym gojeniem sie i ropieniem... Nigdy nie wiadomo czy ładnie i szybko się wygoi czy będą jakieś problemy i tego troszkę się boję. Dlatego też chciałam zapytać co Wy na ten temat uważacie :-)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex ja przeszlam odrazu calkiem na nan :p ale ponoc wlasnie powinno sie to stopniowo robic :p
    Livia ale potem pewnie kilka tygodni jest w domu? A mojego nawet do 10 nocek miesiecznie nie ma...jest tylko co drugi likend :/. gdyby kasa jeszcze dobra z tego byla..a tu doopa. Moj tata jak wychodzil do pracy jak bylam malutka to wracal nawet po 6 miesiacach, nie wspominam tego wcale zle :) no dobra na kolendzie raz usiadlam ksiedzu na kolana i powiedzialam 'tataa' :D do dzis sie ze mnie smieja :p teraz pracuje 3msc w pracy na 3msc w domu wiec lepiej :)

U mnie krecha bardzo blada, ale w ciazy tez taka byla. Ba nawet niewiedziLam ze ja mam :p

Hehe moj to jak lyknie wody przypadkiem to z checia ja zjada... :p

radiszka, rex lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre z tym ksiedzem xD

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex, dzięki Ci dobra kobieto za oświecenie z ta laktozą w herbatkach. Ja to ogarnięta jestem, czasem mam wrażenie, że głupieje z czasem :D Oczywiście, że laktoza w nich jest!

U mnie krecha na brzuchu jest jeszcze, nadmiar skóry też ale zwalczam powoli ;)

Co do basenu, my jak tylko Tomuś skończy 3 miesiące idziemy na zajęcia dla niemowląt na basenie właśnie ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, do wody ozonowanej CHYBA możesz brać dziecko nawet z AZS. Ale ja się w sumie nie znam. Znajoma z córką atopowcem na ozonowany jeździ.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u pediatry,pani doktor AZS wykluczyla. narazie Man ja obserwowac,Ale ja nadal na diecie co prawda nie aż tak ścisłej. Mogę trochę nabialu włączyć do diety żeby mieć normalny pokarm bo tak to zaraz beda kryzysy. Skazy nię wykluczyla ale wciąż nie potwierdziła bo trzeba włączyć nabiał i czekac jak zareaguje. Podobno dopiero w 3msc wychodzą alergie te poważniejsze. W razie gdyby to byla skaza nie kazala mi się katowac dieta,mogę przejść na mm. A ja rozpaczac też nie będę.

Muszę się dowiedzieć gdzie u nas jest ozonowana woda,bo mimo wszystko ma wrażliwą skore (po mamie) :-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela86 a dlaczego akurat cepam? Gdzieś na necie na jakimś forum czytałam, że ktoś tam smarował i wahałam się miedzy nim a noscarem. Czy ktoś z Twoich znajomych stosował to na rozstępy? Masz jakieś wiarygodne wieści na temat jego działania czy tylko przeczytane w necie?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, ja co prawda nie ciążowe rozstępy, a zwykłe wzrostowe ale traktowałam cepanem. Rozstęp to blizna. A cepan jest najlepszy na blizny ;)
    No ogólnie to duzo osób znam co się cepanem ratowały. Ma niby jeszcze jakiś odpowiednik co nie cuchnie aż tak, a niby działa tak samo..

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ