X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr no to powiem tobie ze się trafiło tobie :/ dobrze ze akurat w domku był mały. Jestem ciekawa kiedy otworzą. A jaki zlobek?

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia jak tam samopoczucie? Jest juz kompromis w sprawie imienia?

Monita a u Ciebie jak? Znasz juz plec czy cos przeoczylam?

Jenny dajesz rade?

Konwalia co u Was?

Ciężaróweczki i powtórne mamy do raportu ;)

Konwalia lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja tak płeć poznałam w 23 tc ponownie chłopiec :) imię Radosław będzie. Szyjka trzyma na 3cm nadal także narazie jest ok w poprzedniej juz chodziłam do szpitala po każdej wizycie ;)

radiszka lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)

Ja czuję się fatalnie, od dwóch - trzech dni mam wrażenie, że zaraz urodzę mimo, że jeszcze jest trochę czasu. Dziecko w brzuchu klopsik, w czwartek wizyta i zobaczymy co i jak ale 1,5 tygodnia temu ważył 3400g :/ Jest mi ciężko, boli mnie kręgosłup, muli mnie,nie mogę leżeć... ogólnie to marudziłabym non stop. Do tego ryczę :P

Chciałabym to mieć już za sobą mimo, że boję się jak diabli (Dziwne, bo to w końcu trzeci raz).

Imienia nadal nie ma, nic mi się nie podoba i jestem tym załamana :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje livia. Przerabialam to 4mce temu. Tylko chodzilam i jeczalam ze juz mam dosyc ze chce juz urodzic... zwlaszcza ze Milek jest bardzo zywiolowym dzieckiem i nie usiedzial ani sekundy a ja ledwo sie ruszalam.
    Teraz jez bedzie cc? Na zimno czy dopiero jak sie cos zacznie?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia to ja zawsze mialam z tym problem. Jeszcze kilka dni po porodach nie moglam sie zdecydowac.
    Moze jak zobaczysz synka to samo Ci sie imie nasunie ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na pewno klopsika będziesz miała jak juz ważyl 3400 :) może nawet trochę więcej niż Tomek będzie.

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz cos wspominal o naturalnym porodzie, ze moge probowac ale ja nie chce bo nic z tego nie bedzie. Na razie czekamy. Moze w czwartek cos sie wyjasni.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj znac koniecznie po wizycie :) 3mamy kciuki.!

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przydadzą się :D Dzięki ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Livia oj ostatnie tygodnie ciąży tez dały mi się we znaki. Nie mogłam spać, wszystko mnie bolało, ciężko mi było... Okres ten przypadł na święta - jak nigdy nie uczestniczyłam w przygotowaniach. Kota juz dostawałam ciagle leżąc.
    Imię będzie jak dzidzia będzie. Jeszcze macie czas ;)

Laurka skończyła miesiąc. Jest inna niż Lilka. Przede wszystkim nie ma problemu z kupkami po moim mleku, nie ma refluksu i nie chce smoka. Fizycznie jest bardzo podobna do siostry jak była w jej wieku. Niestety w nocy częściej się budzi - czasami co 1,5h. Oby nas kolki ominęły.
    Co do zajmowania się dwójką, to czasami jest ciężko - nie wiem w co ręce włożyć. Lilka jest bardzo za siostrą. Nazywa ja dzidzia, całuje w główkę jak idzie spać czy robi papa jak idzie na spacer z babą. Podjęliśmy decyzję z mężem, że nie puszczamy jej jeszcze do żłobka. Trochę drogo to wychodzi nawet jak tylko na 4h. Poza tym boimy się chorób i póki Laura nie będzie większa to oszczędzimy jej tych przyjemności. Wtedy też nie będziemy Laury szczepić na rota.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia no i jak tam po wizycie?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek robie badania do znieczulenia i we wtorek 14.02. stawiam sie w szpitalu. Lekarz robi mi ktg i usg i decyzja czy od razu na cc czy czekamy jeszcze do max 18.02. Na wizycie Junior wazyl 4kg wiec mysle, ze tego 14.02. od razu bedzie po wszystkim bo kazal mi byc na czczo i zabrac torbe ze soba na wszelki wypadek ;-)

Takze teraz byle do wtorku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 18:56

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz lada chwila. 3mamy kciuki zebys ta cesarke zniosla lepiej niz ja swoja druga. ;)

livia30 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Livia to może Walenty? ;) Powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 17:13

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha nie, Walenty nie bedzie :-D Olek, Krzys albo Grzes. Cos w koncu wybiore jak zobacze Juniora ;-)

Konwalia, radiszka, mon!ta^, katepr lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita zlobek akademia malucha. Babka ma 3 placowki teraz otwiera 4tą. Żlobek po kilku dniach otworzyli ale watpie ze to cos pomoglo, dopoki rodzice beda chore dzieci zaprowadzac to wiadomo jak bedzie. Dzis malego zawiozlam to jeden tak kaszlał ze myslalam ze płuca wypluje :p

Livia nie daj sie ściać na zimno. U nas juz sie tego nie praktykuje za duzo powiklan u dzieci bylo. Teraz podłączają oksytocyne zeby chociaz troche sie brzuh pokurczył o wtedy cc robią a najlepiej jakby samo się zaczęło i wtedy cc. :) powodzenia bo to juz zaraz :) rodzisz tam gdzie poprzednie? Wszystkie imiona co wymienilas mi sie podobaja :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr ja jestem juz tak wykonczona, ze nie mam sil czekac az zacznie sie samo. Praktycznie nie chodze tak boli mnie spojenie i kregoslup. Lezec tez nie moge bo biodra bola i promieniuje na nogi. Jest masakra... U mnie o ile samo sie zacznie to co najwyzej odejda wody, nigdy skurczy nie mialam. Odchodza wody i cisza... Oxy po cc lekarz mowil, ze nie podaja wiec tak czy siak prawie na zimno bym byla cieta. No nic, zobaczymy jutro ale nastawilam sie, ze to bedzie juz. Mam dosc tego "blogoslawionego stanu".

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Redłowie rodzę, tam gdzie Tomka ;-) Zdaję się na lekarza, mam nadzieję, że będzie wiedział co robi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 13:36

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do żłobka, jak Tomka zapisywałam to w umowie nawet było, że przyjmują tylko zdrowe dzieci, jak jakieś jest "podejrzane" to nie przyjmują. Po każdej chorobie trzeba było donieść zaświadczenie od lekarza, że już jest zdrowe. Dziwię się, że rodzice chore odprowadzają ale z drugiej strony jak nie maja co z nimi zrobić... Błędne koło bo ciągle będą chorować.

Tomek nie chodzi i nie żałuję. Mamy nianię do pomocy. Dziewczyna pracuje w przedszkolu i na razie przychodzi do nas 2 x w tygodniu na kilka godzin, za jakiś czas zwiększamy czas do 3 x w tygodniu. Jestem z niej bardzo zadowolona a i Tomek zaciesza się i pięknie z nią bawi. Zaczął więcej mówić ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ