Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja szczepiła Tomka tylko podstawowymi, żadnych dodatków i z kolejnym będzie tak samo. Majka też tak szczepiona Dla mnie te dodatkowe to naciąganie rodziców ale każdy robi jak uważa
Konwalia zazdroszczę Ci bo zaraz będzie po wszystkim a u mnie jeszcze 2 miesiąceWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 18:15
-
To ja jako normalny człowiek placilam za pneumokoki 370 zł za jedną dawkę a było ich dwie. Z nieobowiązkowych tylko na ta się zdecydowaliśmy. Lila najgorzej przeżyła tą szczepionkę. Na szczęście już z głowy. Co do tych bezpłatnych dawek na pneumokoki, które mają być dla dzieci urodzonych w 2017 to raczej nie zdecyduje się na nie. Jak czytałam ma być to szczepionka "syfna", którą wycofali w jednym kraju.
-
To wcale nie więcej Konwalia zapłaciła tylko mniej bo dwie dawki za 370zł to taniej niż trzy za 265zł
Temat szczepień bardzo kontrowersyjny, ja raczej go unikam. Szczepię tylko tym co trzeba a za pneumokoki po nowym roku dla Juniora podziękuję. Każdy niech robi jak uważa chociaż nie zgadzam się z całkowitymi przeciwnikami szczepień - wolę nie wdawać się w awanturyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 15:15
-
Ja mam taki sam stosunek do tego tematu jak Livia. Każdy rodzic niech sam decyduje co dla jego dziecka jest dobre.
Radiszka tak, to ta szczepionka. Lila miała gorączkę, była bardzo oslabiona. Na szczęście na drugi dzień już wszystko wróciło do normy. -
nick nieaktualny
-
Konwalia wrote:Radiszka Lilka tez ma paputki i raczej nie wykreca żadnej nóżki.
Biedroneczka napisz coś o Liliannie.
Czy byliście ze swoimi pociechami u okulisty? Przeczytałam w mądrej gazecie dla rodziców, że dzieci rodziców, którzy mają wady wzroku powinny udać się na kontrolę po roku. Nas pediatra nie skierował ale następnym razem zapytam o to.
o duzo by pisać bo czorcik taki ze hej na siostre woła "zołzia" mówi mama, tata, baba, dziadzia, tapta=czapka, topti = stopy, tapty = kapcie, ma 81cm i wazy 11kg, wszedzie włazi tańczy podkskuje:) niestety ma nadal 3 włoski na krzyz hehehe nosi okularki ze względu na uciekajace oczko od wakacji borykamy sie z nawracającym jeczmieniem ale generalnie jest mega pogodnym dzieckiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6074f495998.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86dbd887c61c.jpg
Konwalia, mon!ta^, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Lipcoweczki i ja dołączam się do życzeń. Rodzinnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia pełnych odpoczynku i miłej atmosfery a w 2017 roku zdrowia dla Was i Waszych Pociech a także dla nowych mam pięknych i bezproblemowych bobasow.
U mnie poród zbliża się wielkimi krokami. Aktualnie mam już rozwarcie i leżę non-stop. Oby tylko donosic do 2017.
Biedroneczka ja też miałam uciekające oczko w dzieciństwie. Korekta przyniosła poprawę. Slodziutka ta Twoja córa. Dużo już umie powiedzieć.
Pay czytasz nas jeszcze czasem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 15:46