Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmmm Monita to co napisalas z ta wada to ciekawe. Bo my bylismy u okulistki tydzien temu bo kilka osob mowilo mi ze oko mu ucieka ok poszlam a babka mowi ze nie ze to moze sie wydawac przez jego budowe oczodolow i ogolnie twarzy. Powiedziala tez ze ma plusy - jak kazde dziecko w jego wieku, z tym ze ma za małe te plusy bo u dzieci to sie pozniej wyrównuje na 0. A jemu sie nie wyrowna tylko bedzie mial krotkowzrocznosc jak ja, minusy. Wiec ciekawa jestem czemh u Was te plusy to wada skoro wszystkie maluchy tak maja napoczatku :p
Moj Kuba znowu chory, mam ochote strzelic sobie w łeb :p od soboty goraczka i to taka ze co 3-4h najpierw wracala, teraz po dluzszym czasie ale w nocy dzis nie moglam zbic
Moj w domu na skarpetkach chodzi, w kapciach nie chce mimo ze w zlobku ma kacie normalnie tez zimno od podlogi ale zmuszac nie bede. Ponoc najlepiej na bosaka , ortopedycznych napewno bym nie kupowala. My mamy befado
-
Byłam wczoraj oglądać wózki takie rok po roku czy bliźniacze i te na które byłam nastawiona odpadły od razu Baby Jogger City Select, na który byłam już nastawiona to jakaś porażka na żywo. Dla dzieci karzełków chyba bo Tomka jak wsadziłam do siedziska to głowę miał nad daszkiem, w Bugaboo było lepiej ale z kolei siedzisko jakieś maleńkie i zamiast w nim siedzieć to stał (kubełkowe) a zapięty na pasach wisiał na jajkach... No sorry, ale ale ponad 7 tys oczekiwałabym luksusu i super wykonania a nie jakiegoś szajsu. Załamałam się i już chciałam odpuścić kupno wózka i zostać przy tym co mam ale mężowi spodobał się Baby Jogger City Mini Double, to spacerówka ale można dokupić gondolę, głupio to trochę wygląda jak jest zamocowana ale co tam - byle do wiosny Jeszcze myślę ale chyba na nim stanie bo już nie chce mi się szukać.
U nas Tomuś już dwie nocki całe przespał, bez przewijania, picia i jedzenia. Tylko ja wstawałam jak głupia sprawdzić czy oddycha Wyszły mu wszystkie 4 i dwie 3 na dole już prawie prawie więc mamy 14 ząbków
-
Narazie co do butow dla miloszka nie postanowilam nic. Jeszcze obserwyuje. U nas sa juz wszystkie zeby do czworek.
A co do ulewnia Oli to wprowadzilam nowosc i jestem mega zaskoczona. Mianowicie - butelki dr brownsa z taka rurka w srodku. Teraz ola je zupelnie inaczej. Powoli, wogole nie cmoka i nie lyka powietrza, nawet mniej ulewa. Normalnie w szoku bylam bo nie sadzilam ze butelka moze tyle zmienic. Polecam "powtornym" mamom. Aventy i inne cuda moga sie schowac, choc estetycznie mi sie nie podobaja i do mycia tez nieciekawe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 09:04
-
U nas dr brown sie nie sprawdzil, maly robil kilka lykow i zasypial wykonczony. Akurat nam avent przypasil ale dobrze ze Wam pomaga
Monita ja wiem ze krzywdy nie zrobi tylko ciekawe jak to wkoncu jest z ta wada plusowa :p
U nas ostatnia 4 sie przebija. Zostana 3jki i 5.
-
Ja przez 1,5 tygodnia miałam luksus przespanych nocy tzn. Lilcia spala od 20:30-21 do 8:00. Oj piękny czas mimo że męczy mnie bezsenność. Niestety szybko się to skończyło, bo przyszedł katar, kaszel i wychodzą dwie czwórki. Jak wyjda to zostają tylko 3 i 5 - piekna perspektywa. Z powodu przeziębienia niestety nie poszliśmy na szczepienie i nie zapytałam o okuliste, ale mam nadzieję, że wizyta grudniowa nam już się nie przesunie.
Ja daruje sobie na razie zakup wózka. Mam spacerowkę dla Lilci i oddzielny wózek z gondola. Będzie na zime musiał wystarczyć taki system.
Monita tez chętnie bym spróbowała zostawić Lilke juz w łóżeczku bez szczebelków, ale trochę się stracham. Dużym komfortem z rana jest fakt, że nie wychodzi z łóżeczka jak się obudzi i mogę conieco ogarnąć.
Radiszka super, że znalazłaś metodę na Olge. Ja nie próbowałam tych butelek i jak będzie taka potrzeba to tez z nimi poeksperymentuje.
Co dziewczyny kupujecie maluchom pod choinkę? Jakieś pomysły juz macie? Ja mam chrzesnice z maja 2015 i chętnie poznam Wasze pomysły. Ciężko jest coś kupić oryginalnego a to dziecko wszystko ma. Dziadkom natomiast powiedziałam, żeby Lilci kupili sanki na Mikołaja.
Ja kończę kompletowac wyprawkę dla Laurki, mąż jest w trakcie wykończenia pokoiku, babcia szyje zasłonke i niedługo trzeba będzie zacząć się pakować do szpitala. W tygodniu bardzo pomaga mi moja mama żebym nie musiała nosić Lilki na rękach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 08:23
-
Ja nie mam pomysłu na prezent dla Tomka. Na sali zabaw od razu biegnie do basenu z kulkami ale to odpada bo i tak cały salon zawalony jego zabawkami mamy, poza tym musi cos na sali zabaw robić jak z nim pójdziemy Od wczoraj nie mam dziecka bo kupiłam mu kredki bambino i blok, on jakoś takimi prostymi rzeczami się cieszy najbardziej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 10:04
-
Moj ma kredki od miesiaca i tylko nimi rzuca. Kupilam tez mazaki chwile pomaze i tyle a najciekawsze jest otwieranie i zamykanie ich livia gdzie chodzicie na sale zabaw? Tu na morenie? Pytam bo nie bylam tam jeszcze i niewiem czy warto bo troszke to kosztuje
-
Ja jestem z Gdyni i na Morenę mi nie po drodze Ja chodzę z Tomkiem do Riviery bo mamy rzut beretem i u nas 15zł za godzinę kosztuje bawialnia ale jest ona raczej mała i Tom już biega na górę po drabinkach, wchodzi gdzie się da i trzeba za nim Na Dąbrowie w Tesco widziałam, że też jest jakaś spora więc trzeba będzie tam podjechać i zobaczyć.
Monita jest z Moreny, może ona Ci odpowie