Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
juwelka ja też nic nie biorętylko kwas foliowy i witaminę B6
Kurcze, wstałam dziś o 5 na siku, zdrzemnęłam się jeszcze chwilę i wstałam o 7. Jeszcze 3-4 miesiące temu potrafiłam spać do 12, teraz nie ma mowydo 8 mi ciężko spać. 6-7 i jestem już na nogach.
Julia07.2015
-
nick nieaktualny
-
Dobrze, że taka strona jest. Moja mama ostatnio była na 3 usg i każdy lekarz widział co innego. Jeden twierdził, że endometrioza a drugi widział polipa. A trzeci jeszcze co innego. Ona twierdzi, a pracowała w "branży", że po krótkich szkoleniach wszyscy uważają dla za super specjalistów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 08:30
-
Witam! kilka dni mnie nie było bo czuję się fatalnie, mam mega mdłości, kręcenie w głowie a od 2 dni wymioty... ledwo się ruszam, mało co jem i tak naprawdę całkiem normalnie jestem w stanie funkcjonować tylko w pozycji leżącej
na wizycie wszystko ok, mój Groszewski miał 3,5mm, wszystko idealnie do wieku ciązy wg om i coś na nim pikało ale mój gin jest z tych ostrożnych i powiedział, że póki co nie powie mi, że to serducho bo pewnie tak jest ale 100% można u zarodków powyżej 6mm stwierdzać serducho a tak może być moje naczynko czy jakaś żyłka - tak czy siak ufam mu i wierzę i niech będzie jak mówikolejna wizyta 5.12.
co do podtrzymywania - trochę źle mnie zrozumiałyście - fakt jak przeczytałam pierwszy post to tak to zabrzmiało natomiast w drugim po chwili wyjaśniłam dokładniej i sensownej o co mi chodzi jednak chyba się zdążyłyście zdenerwować pierwszym więc przekleję jeszcze raz "statystycznie rzadko trafiają do nas dzieci bez powikłań ciążowych i okołoporodowych z problemami w nauce, upośledzeniem umysłowym, różnego typu zaburzeniami i chorobami - oczywiście trafiają do nas tylko takie dzieci, nie badamy wszystkich - ale u większości z nich coś się podziało w ciąży i stosunkowo często to są dzieci z ciąż podtrzymywanych choć dużo częściej mimo wszystko z powikłaniami okołoporodowymi a czasem jedno z drugim jest powiązane... ale podkreślę jeszcze raz - my mamy wybraną grupę dzieci - jeśli problemów żadnych nie mają to do nas nie trafiają więc nie wiem jak to wygląda u nich... czyli na zasadzie 70% dyslektyków nie raczkowało ale to nie znaczy że każde dziecko nie raczkujące będzie miało dysleksje..." i jak podkreśliłam częściej powodem różnych problemów - i jak napisałam wyżej nie tylko niepełnosprawności ae "różnego typu choroby i zaburzenia" od "zwyczajnych" typu dysleksja, dyskalkulia, przez trudności w koncentracji, niegroźne neurologiczne sprawy po cięższe ale nie tylko niepełnosprawności - są powikłania okołoporodowe - typu niedotlenienia, czas porodu, urazy przy porodzie. Powodami mogą też być ale nie muszą różne infekcje i choroby w czasie ciąży, leki brane, urazy, wirusówki, często zakażenia różne szpitalne itd... i po raz kolejny podkreślę - do nas trafiają dzieci z różnycmi problemami, nie trafią takie bez problemów - więc nie wiem jak to z ciążą u nich -- zapewne część jest z ciąż zagrożonych, z obciążonym wywiadem okołoporodowym itd a część nie i dodałam jeszcze, że rozumie te kobiety które walczą od początku, każdy z nas jest dorosły i wie co robi...
jeśli któraś z Was poczuła się urażona moim zdaniem to przepraszam ale nadal mam je takie samo niezależnie od Waszych reakcji, przykro mi tylko, że zabrzmiało to jak zabrzmiało przez co zrozumiałyście to jak zarozumiałyście.
jeśli pownownie moje zdanie wyrażone jest niejasno to z góry zwalam na moje samopoczucie fatalne i trudności w koncentracji uwago a teraz idę poprzytulać się do muszli....miłego dnia
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kahaśka wrote:Ja też mam problemy ze spaniem. Wiercę się całe noce. Na brzuchu spać nie mogę, bo cycki bolą. Przez płytki sen słyszę, jak mąż oddycha i to mnie budzi. Zaczynają boleć mnie plecy.
Koleżanka poleciła poduszkę-rogala. Muszę zerknąć jak to wygląda -
ale wiecie, że są różne certyfikaty na różne badania? na badania 11-13tc, na kość nosową, na dopplera, echo serca, badania 18-21tc itd??
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
hej dziewuszki witam sie z rana i zaraz zabieram sie do roboty bo samo sie nie posprząta niestety a z moim maluchem to codziennie mam sajgon i dzień zaczynam od porządków a nawet nie zdajecie sobie sprawy jakiego mam lenia:)https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
nick nieaktualnyMała, ja też miałam małego lenia ale stwierdziłam że im wcześniej się wezmę za sprzątanie tym szybciej będę miała wolne
Tak więc już posprzątałam łazienkę, częściowo kuchnię i salon
Sypialni nie tykam bo tam Mi nikt nie wchodzi
Pranie włączone, jeszcze tylko poodkurzać i podłogi umyć ..