X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:42

• juwelka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:52

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:42

• Sana Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

juwelka ja też nic nie biorę :) tylko kwas foliowy i witaminę B6 :)

Kurcze, wstałam dziś o 5 na siku, zdrzemnęłam się jeszcze chwilę i wstałam o 7. Jeszcze 3-4 miesiące temu potrafiłam spać do 12, teraz nie ma mowy :P do 8 mi ciężko spać. 6-7 i jestem już na nogach.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z samego rana :)

Sana, u mnie podobnie :/
    Najgorsze, że ja śpię brzuchu a teraz mi z tym ciężko.
    W nocy co chwilę pobudka.

atdc3e5e035kp155.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problemy ze spaniem. Wiercę się całe noce. Na brzuchu spać nie mogę, bo cycki bolą. Przez płytki sen słyszę, jak mąż oddycha i to mnie budzi. Zaczynają boleć mnie plecy.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Sana Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do tej pory spałam na brzuchu, nie potrafię spać na plecach, więc próbuję na boku, ale i tak zdarza mi się obrócić na brzuch :/

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ;)

Juwelka chodziło Mi o stronkę na której można sprawdzić czy lekarz posiada certyfikat do badań prenatalnych ;)

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że taka strona jest. Moja mama ostatnio była na 3 usg i każdy lekarz widział co innego. Jeden twierdził, że endometrioza a drugi widział polipa. A trzeci jeszcze co innego. Ona twierdzi, a pracowała w "branży", że po krótkich szkoleniach wszyscy uważają dla za super specjalistów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 08:30

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! kilka dni mnie nie było bo czuję się fatalnie, mam mega mdłości, kręcenie w głowie a od 2 dni wymioty... ledwo się ruszam, mało co jem i tak naprawdę całkiem normalnie jestem w stanie funkcjonować tylko w pozycji leżącej
    na wizycie wszystko ok, mój Groszewski miał 3,5mm, wszystko idealnie do wieku ciązy wg om i coś na nim pikało ale mój gin jest z tych ostrożnych i powiedział, że póki co nie powie mi, że to serducho bo pewnie tak jest ale 100% można u zarodków powyżej 6mm stwierdzać serducho a tak może być moje naczynko czy jakaś żyłka - tak czy siak ufam mu i wierzę i niech będzie jak mówi :) kolejna wizyta 5.12.

co do podtrzymywania - trochę źle mnie zrozumiałyście - fakt jak przeczytałam pierwszy post to tak to zabrzmiało natomiast w drugim po chwili wyjaśniłam dokładniej i sensownej o co mi chodzi jednak chyba się zdążyłyście zdenerwować pierwszym więc przekleję jeszcze raz "statystycznie rzadko trafiają do nas dzieci bez powikłań ciążowych i okołoporodowych z problemami w nauce, upośledzeniem umysłowym, różnego typu zaburzeniami i chorobami - oczywiście trafiają do nas tylko takie dzieci, nie badamy wszystkich - ale u większości z nich coś się podziało w ciąży i stosunkowo często to są dzieci z ciąż podtrzymywanych choć dużo częściej mimo wszystko z powikłaniami okołoporodowymi a czasem jedno z drugim jest powiązane... ale podkreślę jeszcze raz - my mamy wybraną grupę dzieci - jeśli problemów żadnych nie mają to do nas nie trafiają więc nie wiem jak to wygląda u nich... czyli na zasadzie 70% dyslektyków nie raczkowało ale to nie znaczy że każde dziecko nie raczkujące będzie miało dysleksje..." i jak podkreśliłam częściej powodem różnych problemów - i jak napisałam wyżej nie tylko niepełnosprawności ae "różnego typu choroby i zaburzenia" od "zwyczajnych" typu dysleksja, dyskalkulia, przez trudności w koncentracji, niegroźne neurologiczne sprawy po cięższe ale nie tylko niepełnosprawności - są powikłania okołoporodowe - typu niedotlenienia, czas porodu, urazy przy porodzie. Powodami mogą też być ale nie muszą różne infekcje i choroby w czasie ciąży, leki brane, urazy, wirusówki, często zakażenia różne szpitalne itd... i po raz kolejny podkreślę - do nas trafiają dzieci z różnycmi problemami, nie trafią takie bez problemów - więc nie wiem jak to z ciążą u nich -- zapewne część jest z ciąż zagrożonych, z obciążonym wywiadem okołoporodowym itd a część nie i dodałam jeszcze, że rozumie te kobiety które walczą od początku, każdy z nas jest dorosły i wie co robi...

jeśli któraś z Was poczuła się urażona moim zdaniem to przepraszam ale nadal mam je takie samo niezależnie od Waszych reakcji, przykro mi tylko, że zabrzmiało to jak zabrzmiało przez co zrozumiałyście to jak zarozumiałyście.

jeśli pownownie moje zdanie wyrażone jest niejasno to z góry zwalam na moje samopoczucie fatalne i trudności w koncentracji uwago a teraz idę poprzytulać się do muszli....miłego dnia

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli chodzi o tą stronkę, to już sobie poradziłam ;)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do certyfikatów FMF to listę lekarzy z nimi macie tu
    https://courses.fetalmedicine.com/lists?course=1

Lena87 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:

Znalazłam ;) ale mimo tego Dziękuję ;)

dora8201 lubi tę wiadomość

• madziulek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Ja też mam problemy ze spaniem. Wiercę się całe noce. Na brzuchu spać nie mogę, bo cycki bolą. Przez płytki sen słyszę, jak mąż oddycha i to mnie budzi. Zaczynają boleć mnie plecy.
    Mam to samo...kark mnie boli od paru dni.
    Koleżanka poleciła poduszkę-rogala. Muszę zerknąć jak to wygląda :)

atdc3e5e035kp155.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    No proszę, większości największych "gwiazd" w moim mieście nie ma.

dora8201, Lena87 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiecie, że są różne certyfikaty na różne badania? na badania 11-13tc, na kość nosową, na dopplera, echo serca, badania 18-21tc itd??

zpbnio4p92q84lda.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, zdaję sobie sprawę, że co baśnie to inny certyfikat :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki witam sie z rana i zaraz zabieram sie do roboty bo samo sie nie posprząta niestety a z moim maluchem to codziennie mam sajgon i dzień zaczynam od porządków a nawet nie zdajecie sobie sprawy jakiego mam lenia:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tego soku to ja juz sama nie wiem mi powiedział o nim lekarz ogólny więc juz zgłupiałam:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ja też miałam małego lenia ale stwierdziłam że im wcześniej się wezmę za sprzątanie tym szybciej będę miała wolne ;)
    Tak więc już posprzątałam łazienkę, częściowo kuchnię i salon ;)
    Sypialni nie tykam bo tam Mi nikt nie wchodzi :D
    Pranie włączone, jeszcze tylko poodkurzać i podłogi umyć .. :D

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ