WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-)

Żeby nie zapeszać - wstałam i nie ma mdłości! Od wczoraj robię sobie herbatę z 3-4 plasterkami imbiru i spokój aż jestem w szoku. No i wcinam kromkę chleba z masłem zanim wyjdę z łóżka (wieczorem sobie szykuję).

U nas -3 i słoneczko świeci :D Zaraz jakies śniadanko i z córa na zakupy jadę ;-)

Miłego dnia

Juwelko będzie dobrze wszystko, zobaczysz ;-)

Nona, juwelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Tzn. już nie takie rano, ale dopiero o tej godzinie wyłuszczam się z łóżka.
    U mnie na termometrze -7. Na razie śnieg nie pada, ale zimno strasznie. Siedzę pod kocem w dwóch parach skarpet (w tym jedne wełniane)
    Juwelko wszystko będzie dobrze. Tak jak dziewczyny piszą. Ciąża na pewno jest młodsza i dlatego jeszcze nie widać zarodka. Za kilka dni już na pewno będzie go widać na usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 10:10

juwelka lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) U nas -2, zachmurzone i pizga :D ale i tak nigdzie się nie wybieram.

Livia, u mnie dziś też jakoś lepiej z mdłościami, ale nie chwalę dnia przed zachodem słońca, bo u mnie zawsze wieczorami jest najgorzej. Apetytu jednak nadal brak.

Juwelka, kochana, nie zamartwiaj się, na pewno na następnym usg będzie pięknie wszystko widać :*

Miłego dnia bez żadnych paskudnych dolegliwości :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry, ;)

Zakupiłam wczoraj gazetkę dla Mamusiek i tam pisało aby zniwelować mdłości to dobrze jest zjeść świeży ananas bądź wypić sok, aromaterapia olejkiem lawendowym, sosnowym, miętowym bądź eukaliptusowym
    Gazowana woda z dużą ilością cytryny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 10:24

Nona lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    hej dziewczyny, ja tak pisałam wylądowałam w szpitalu, dali mi dwie kroplówki, zrobili badania krwi, zastrzyk w tyłek... mówili że jak się powtórzy mój krytyczny stan mam jutro przyjechać to mnie zostawią...

Druga wiadomość ta zła:(
    Mialam robione usg i u mnie dalej jest tylko pęcherzyk:(
    nie ma zarodka, gin mówił że nie mam się martwić na zapas, ale powinien już być:( załamałam się:(:(:(
    Juwelka spokojnie, stres moze zatamowac rozwoj, wiec teraz badz dobrej mysli. w poniedzialek zbadaja, i bedziesz miala odpowiedz. teraz uwazaj aby mu nie zaszkodzic, bo teraz stres ma ogromny wplyw na organizm.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole to dzien dobry, moje kochane ciężarówki :)

mała2930, Nona lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka, wszystko będzie dobrze :*

atdc3e5e035kp155.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen a ty jak się czujesz?

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane i ja się witam ale juz nie tak z rana:) często tu nie piszę ale jestem cały czas na bieżąco:)
    Juwelka na pewno zobaczysz przy następnej wizycie zarodek:)
    a ja dziś zaczęłam 10tydzień i nie mam takich objawów jak Wy troszkę mnie to martwi bo boje się że moje maleństwo się nie rozwija:( a wizyta dopiero 12 grudnia,zaczynam chyba wariować. moje objawy to brak miesiączki,częste chodzenie siusiu także w nocy 2-3 razy,zaparcia, piersi troszeczkę bolą,ale nie jakoś tragicznie do tej pory śpię na brzuchu,od 3 dni budzę się rano o 5 idę do wc i jak kłade się z powrotem do łożka to zaczyna mnie ssać w żołądku i robi mi się troszkę niedobrze. Biorę duphaston 3 razy dziennie brzuch od jakiś dwóch tygodni w ogóle mnie nie boli no i tak zaczełam się martwić że może być coś nie tak,starałam się o dzidzie 2lata to moja pierwsza ciąża i bardzo się boje

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta jak czytam o Twoich dolegliwościach to jakbym o sobie czytała.

Nona, anetaa1607 lubią tę wiadomość

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Goździk Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,
    wczoraj wieczorem byłam u gin, zdecydowanie progesteron 12,96 jest za niski, dostałam dużą dawkę luteiny 2x200... dodatkowo Pani zrobiła mi usg i stwierdziła niskie endometrium :( za tydzień mam zbadać ponownie i przyjść do kontroli.

Martwię się czy taka duża dawka luteiny nie wpływa jakoś negatywnie na dziecko?

Juwelko, trzymam za Ciebie kciuki.

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    witajcie kochane i ja się witam ale juz nie tak z rana:) często tu nie piszę ale jestem cały czas na bieżąco:)
    Juwelka na pewno zobaczysz przy następnej wizycie zarodek:)
    a ja dziś zaczęłam 10tydzień i nie mam takich objawów jak Wy troszkę mnie to martwi bo boje się że moje maleństwo się nie rozwija:( a wizyta dopiero 12 grudnia,zaczynam chyba wariować. moje objawy to brak miesiączki,częste chodzenie siusiu także w nocy 2-3 razy,zaparcia, piersi troszeczkę bolą,ale nie jakoś tragicznie do tej pory śpię na brzuchu,od 3 dni budzę się rano o 5 idę do wc i jak kłade się z powrotem do łożka to zaczyna mnie ssać w żołądku i robi mi się troszkę niedobrze. Biorę duphaston 3 razy dziennie brzuch od jakiś dwóch tygodni w ogóle mnie nie boli no i tak zaczełam się martwić że może być coś nie tak,starałam się o dzidzie 2lata to moja pierwsza ciąża i bardzo się boje

Mam dokładnie to samo, tylko jak się zaczyna to ssanie po sikaniu to już nie mogę spać xD Wszystko mi się zgadza z Tobą, tylko nie biorę Duphastonu, nawet tak samo długo się starałyśmy :P Nie martw się, nie wszystkie przechodzą pierwszy strymestr w bólach i mękach a dzieci rozwijają się dobrze ;*

Nona, anetaa1607 lubią tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 14:00

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk wrote:
    Dzień dobry dziewczyny,
    wczoraj wieczorem byłam u gin, zdecydowanie progesteron 12,96 jest za niski, dostałam dużą dawkę luteiny 2x200... dodatkowo Pani zrobiła mi usg i stwierdziła niskie endometrium :( za tydzień mam zbadać ponownie i przyjść do kontroli.

Martwię się czy taka duża dawka luteiny nie wpływa jakoś negatywnie na dziecko?

Juwelko, trzymam za Ciebie kciuki.
    Luteina nie wpłynie negatywnie na dziecko, nie bój się.

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Goździk Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Luteina nie wpłynie negatywnie na dziecko, nie bój się.

Właśnie próbuje znaleźć w necie jakieś info, i chyba rzeczywiście nie wpływa na dziecko... Trochę mi lżej, bo od wczoraj tyle się wydarzyło, najpierw radość z 2 kreseczek, potem strach z niskiego progesteronu, ahhh...

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    dzien dobry dziewczyny, dziękuję za słowa pocieszenia, ja jakoś straciłam nadzieję, wiem że to błąd i wezmę się w garść obiecuje. Mogło się wszystko przesunąć, mam długie cykle, późną owu itp, ale gin mówił że mój pęcherzyk jest wielkością na 6 tydzien...a ja niby jestem prawie w 8;/

no nic zobaczymy w poniedziałek co mój gin powie;)
    miłego dnia;*

p.s. moje mdłości dzięki kroplówce trochę ustały, ciekawe na jak długo.

Juwelko, jeśli by policzyć Twój temirn porodu na podstawie daty owu a nie OM, to wychodzi 19 lipca, czuli to byłby 7tc dzisiaj. A różnica tygodnia między badaniem a obliczeniami nie jest znowu taka wielka, więc nie ma co podupadać na duchu.

Pij małymi łyczkami często, skoro kropówki pomogły na mdłości to może byłaś taka odwodniona.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk wrote:
    Właśnie próbuje znaleźć w necie jakieś info, i chyba rzeczywiście nie wpływa na dziecko... Trochę mi lżej, bo od wczoraj tyle się wydarzyło, najpierw radość z 2 kreseczek, potem strach z niskiego progesteronu, ahhh...

Stosuj się do zaleceń lekarza a będzie dobrze. Tak jak pisałam wczoraj miałam jeszcze niższy progesteron niż Ty.
    A wogole to z kim nie gadam, to każdy w szoku, że progesteron miałam badany w ciąży. Lekarze tego nie zlecają zazwyczaj. I jakbym sama sobie nie zrobiła to bym żyła w nieświadomości, że taki niski.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• juwelka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 14:00

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Goździk Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Stosuj się do zaleceń lekarza a będzie dobrze. Tak jak pisałam wczoraj miałam jeszcze niższy progesteron niż Ty.
    A wogole to z kim nie gadam, to każdy w szoku, że progesteron miałam badany w ciąży. Lekarze tego nie zlecają zazwyczaj. I jakbym sama sobie nie zrobiła to bym żyła w nieświadomości, że taki niski.

A teraz już masz w normie progesteron? Ja też zbadałam sama, ale gin powiedziała że bardzo dobrze że przyszłam od razu i spytała też skąd wiedziałam żeby to zbadać ... :)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    A ja dzis wstałam z mega bólem gardła :( Ani herbatka z miodem i cytryną ani żadne pukanki nic nie dają. Myślicie, że mogę ssać te tabletki ziołowe "tymianek i podbiał" co reklamują??
    U mnie tak się zawsze zaczyna choróbsko, od gardła.... :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ