Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niunia86 wrote:Witam Lipcóweczki 2015;) Ale ten czas leci:) Ja 2 lipca zrobiłam od niechcenia test i dzisiaj mam już połowę za sobą Trzymam za Was kciuki i życzę nudnych ciąż z lekką nutką zniecierpliwienia
Dzięki, troszkę Ci zazdroszczę, chciałabym już ten nerwowy i niespokojny okres mieć już za sobą i zacząć cieszyć się ciążąNiunia86 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny jak samopoczucie ? ja na usg wybieram się końcem listopada a początkiem grudnia. Dzisiaj cały dzień leże bo wczoraj na wieczór dostałam strasznego kucia w jajniku i w śluzie widziałam 2 nitki krwi mam nadzieje ze to nie jest nic groznego
-
Sabela spokojnie. Szybko zleci. Ja z moją tarczycą i hahsimoto też miałam sporo nerwówki,ale to nic w porównaniu do innych rzeczy-jak np. bieganie do łazienki co chwila,żeby sprawdzić czy śluz jest biały a nie różowy czy jeszcze inny.
na pocieszenie mogę CI napisać ,ze po 12 tc wcale nerwówka nie mija. pojawiają się nowe rzeczy i nowe myśli-pozytywne i negatywne
Pamiętajcie dziewczyny,że na pierwszy plan trzeba wystawić szczęście,ze sie już tą dzidzie w brzuszku ma. Zmartwienia zostawcie sobie po porodzie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 12:11
Sabela lubi tę wiadomość
-
Cześć usia,
kurcze, co się to dzieje na zwolnieniu jesteś czy w ogóle nie pracujesz?
Niunia86 wrote:bieganie do łazienki co chwila,żeby sprawdzić czy śluz jest biały a nie różowy czy jeszcze inny.
heh, ja właśnie jestem na tym etapie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 12:12
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś postanowiłam, że będę kupować świeże soki jednodniowe - marchewkowe i z buraka. Właśnie piję taki buraczany i samo zdrowie - i dla nas i dla maleństwa Taki sok zawiera witaminy: A, C, B1, kwas foliowy, wapń, potas, fosfor, żelazo i magnez.
Czuję się ok, ale jestem drugi dzień w pracy (praca biurowa) i już nie mogę wysiedzieć na krześle, ciągle zmieniam pozycję i ciągle mi niewygodnie. Nic mnie jakoś specjalnie nie boli, ale czuję cały czas lekkie rozciąganie. -
joka789 wrote:Dziewczyny, mogę się dołączyć? Możecie dopisać mnie do listy- mój termin porodu według Belly to 11 lipca
Bierzecie jakieś specjalne witaminy prenatalne? Ja póki co biorę Falvit zwkły i jak go skończę to chciałabym coś dobrego kupić ale nie wiem co
Dziś byłam na wizycie u położonej, mowila żeby brać tylko kwas foliowy, witaminy od 10tc. Ustaliła mi tez temin USG na 17 listopada
Poza tym mam sie bardzo oszczędzać, bo pierwszą ciążę miałam zagrożoną (odklejanie kosmówki), nie stresowac sie, odpoczywać i broń Boże nie podnosic dziecka (15,5kg )Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:18
-
Wróciłam od gina. Dostałam zwolnienie, ale już myślałam, że mi nie da, bo powiedziała, że żeby dać mi zwolnienie to musi potwierdzić ciążę. Ja wystrachana, bo ostatnio przecież była tylko taka tyci kropka i myślałam, że jeszcze nic nie będzie widać, ale był pęcherzyk Wychodzi, że to na bank 4 tydzień Tylko, że tych pęcherzyków było 2. Jeden dominujący, a drugi mniejszy. I ona podejrzewa, że albo ten mniejszy się wchłonie i zostanie tylko ten większy, albo będzie ciąża mnoga w co ja akurat nie wierzę.
Niestety wizyty u tej gin na nfz 18 listopada nie udało się przełożyć na później, bo niby w tym roku już miejsca nie było ....
Także idę w poniedziałek 10 listopada do eddo gina i tam znów mam usg, a kolejne nie wiem na kiedy mi wyznaczy.cati lubi tę wiadomość
-
Sabela wrote:gigsa,ale fajowo. ja bym chciała bliźniaki.
A przynajmniej tak mi się wydaje, że bym chciała
Na nfz idziesz do tej samej lekarki co prywatnie?
Nie. Na nfz chodzę do tej samej gin od jakichś 3 lat.
A dodatkowo chodzę prywatnie do endokrynologa ginekologa faceta. Muszę do niego chodzić ze względu na moje wyniki tsh to i przy okazji robi mi usg.
Co do bliźniaków to nie sądzę, że to to. Myślę, że ten mniejszy pęcherzyk się wchłonie i zostanie tylko jeden dominujący. -
Gigsa a może jedna będą bliźniaki!
wtedy na wątku już by za dużo było więc ja bym chyba nie miała, ale się cały czas tego boję hehe
Brzuch mnie boli od 2 godz. Nospa nie pomogła
a już się cieszyłam że mi przeszły te bóle a tu znowu. Wykończę się psychicznie. -
ja powtórzyłam wczoraj bete i po 5 dniach od poprzedniej z 358 zrobiło sie 2710
dzis byłam u endo dostałam leki na tarczyce jutro kontrola bo mi dzis TSH i przeciwciała any TPO robiła od razu
wizyta u gina 12 list. mam nadzieje ze bedzie ładnie widac co trzeba i ide na L4 bo zasypiam normalnie a poranne wstawanie to masakra