X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paulina :) po fioletowej stronie !

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, witamy srdecznie :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka – A ja właśnie byłam w Rossmanie po jakieś kremy na rozstępy (jestem bardzo szczupła, a ponoć im szybciej tym lepiej…) i jaki bym nie wzięła do ręki, to na każdym było napisane „dla kobiet od 4. m-ca ciąży i po porodzie” i zaczęłam się zastanawiać dlaczego od 4 m-ca? Może dlatego, że pierwsze trzy miesiące są najważniejsze w kształtowaniu dzidzi i mogą jej zaszkodzić? I ostatecznie nie kupiłam nic, a w necie nie ma żadnych potwierdzonych informacji na ten temat.

U mnie brzuszek mega wzdęty, znów siedzę w pracy w odpiętych spodniach i chyba szybciej niż sądziłam będę musiała pomyśleć o zmianie garderoby, bo ubieram się raczej elegancko - obcasy, koszule, a już mi ciężko wysiedzić, a za ciasne spodnie uciskają na brzuszek i krępują ruchy.

jenny88 – Sama nie wiem, na razie powiedziałam koleżankom z innego forum – ślubnego, bo bardzo się zżyłyśmy przez te 1,5 roku i też wśród nich są staraczki i dzielimy się ze sobą wynikami bet, testów sikanych itp. :-) Poza tym wie moja kosmetyczka, do której chodzę na paznokcie no i oczywiście mąż. Na razie nikt więcej. Nie wiedzieć czemu łatwiej powiedzieć „dalszym” osobom niż np. rodzinie i przyjaciołom. Ja już tyle się naczytałam i nasłuchałam w bliskim otoczeniu, że obawiam się mówić w pierwszym trymestrze ciąży, gdyby (odpukać!) coś się stało. Kalendarz Belly pokazuje, że najlepiej powiedzieć 25.12 czyli idealnie w święta – byłaby wspaniała niespodzianka dla rodziny, ale na tą chwilę z K. nie planujemy nic i jesteśmy zgodni, żeby nikomu na razie nie mówić. Najbardziej chciałabym to jeszcze (do końca roku) utrzymać w tajemnicy w pracy, ale zobaczymy jak to będzie.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW dziewczyny, ale się rozpisałyście.
    Po kolei:
    -Binia-bardzo mi przykro 
    - Dora, Paulina- Witam Was i gratuluję 
    -Jenny-super betka, pięknie rośnie.
    -MarliOne i Marteczka- ale super, zazdroszczę ;) My niestety ze względu na pracę Męża wynajmujemy mieszkanie.
    Moglibyśmy coś kupić albo zacząć się budować ale nie wiadomo czy za dwa lata nie pójdziemy gdzieś w Polskę więc bez sensu.

My planujemy powiedzieć rodzinie w święta. Zobaczymy czy się uda:)
    Na razie u mnie dzień bezobjawowy. Czuje się dobrze i oby tak dalej :)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam przedwczoraj w rossmanie balsam przeciwko rozstępom Palmersa - właśnie poszłam poczytać i nie mam tam informacji że od 4 miesiąca ciąży ale faktycznie z tego co oglądałam przy poprzedniej ciąży to na części jest - jeszcze go nie użyłam bo stosuje balsam mixa (zwykły) i on rewelacyjnie nawilża a że mam dość suchą (nawet bardzo) skórę to i tak często nawet 2 razy dziennie stosuję... w 1 ciąży smarowałam się całą ciążę i kilka rozstępów wyszło mi w 2 ostatnie tygodnie (przenoszone) kiedy mocno spuchłam od zatrzymywania wody w organizmie i po porodzie kiedy ta woda szybko ze mnie zeszła... pewnie jakbym nie dbała o skórę to nie miałabym kilku a całe ciało w nich... więc jeśli macie takie od 4 miesiąca to może na razie warto kupić normalny balsam ale taki lepszy i się smarować regularnie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:48

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    pepitka – A ja właśnie byłam w Rossmanie po jakieś kremy na rozstępy (jestem bardzo szczupła, a ponoć im szybciej tym lepiej…) i jaki bym nie wzięła do ręki, to na każdym było napisane „dla kobiet od 4. m-ca ciąży i po porodzie” i zaczęłam się zastanawiać dlaczego od 4 m-ca? Może dlatego, że pierwsze trzy miesiące są najważniejsze w kształtowaniu dzidzi i mogą jej zaszkodzić? I ostatecznie nie kupiłam nic, a w necie nie ma żadnych potwierdzonych informacji na ten temat.
    Kurcze, na moim (tez z Rossmana) pisze "przeznaczony juz od pierwszych dni ciąży". Muszę przetrzepać internet w poszukiwaniu informacji :D

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora = wlasnie moje kolezanki zachwalaly tego palmersa - ja tez go mam zamiar stosowac.
    Quote:
    2014-09-25 14:31:32
    Bardzo skuteczny przy reguralnym stosowaniu
    Używam balsamu od pierwszego miesiąca ciąży. Przez pierwsze 4 miesięce smarowałam się tylko raz dziennie, zazwyczaj wieczorem. Kosmetyk stosowałam na brzuch, uda, pośladki i biust.Wraz z powiększającym się brzuszkiem smarowałam się już częściej (dwa, trzy razy dziennie). Balsam świetnie nawilża. Dzięki niemu skóra jest elastyczna. Przy coraz częstszym stosowaniu opakowanie wystarczało mi na ok. 2-3 tygodnie. Reguralność w jego stosowaniu przymiosła bardzo dobre efekty. W ciaży przytyłam aż 15 kg. jednak na pośladkach i biuście nie mam żadnych rozstępów. Kilka niewielkich rozstępów pojawiło mi się na udach i podbrzuszu, praktycznie niezauważalnych (przynajmniej mój mąż ich nie dostrzega . Zapach balsamu jest dosyć intensywny, choć mi nie przeszkadzał.
    Będę go używać także po zakończeniu ciąży.
    Nie widzę w tym kosmetyku żadnych minusów.

Używam tego produktu od: ok 8 miesięcy
    Ilość zużytych opakowań: ok 16 opakowań
    Oceniono na 5.00 na 5 gwiazdek.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znalazłam taką informację
    "dlaczego od 4 miesiąca?? bo zawierają różne składniki chemiczne: emulgatory, stabilizatory itp. które nie zostały sprawdzone pod kątem wpływu na rozwijającą się tak wczesną ciążę i producent nie chce brać odpowiedzialności w razie "W"."

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Dora = wlasnie moje kolezanki zachwalaly tego palmersa - ja tez go mam zamiar stosowac.
    Quote:
    2014-09-25 14:31:32
    Bardzo skuteczny przy reguralnym stosowaniu
    Używam balsamu od pierwszego miesiąca ciąży. Przez pierwsze 4 miesięce smarowałam się tylko raz dziennie, zazwyczaj wieczorem. Kosmetyk stosowałam na brzuch, uda, pośladki i biust.Wraz z powiększającym się brzuszkiem smarowałam się już częściej (dwa, trzy razy dziennie). Balsam świetnie nawilża. Dzięki niemu skóra jest elastyczna. Przy coraz częstszym stosowaniu opakowanie wystarczało mi na ok. 2-3 tygodnie. Reguralność w jego stosowaniu przymiosła bardzo dobre efekty. W ciaży przytyłam aż 15 kg. jednak na pośladkach i biuście nie mam żadnych rozstępów. Kilka niewielkich rozstępów pojawiło mi się na udach i podbrzuszu, praktycznie niezauważalnych (przynajmniej mój mąż ich nie dostrzega . Zapach balsamu jest dosyć intensywny, choć mi nie przeszkadzał.
    Będę go używać także po zakończeniu ciąży.
    Nie widzę w tym kosmetyku żadnych minusów.

Używam tego produktu od: ok 8 miesięcy
    Ilość zużytych opakowań: ok 16 opakowań
    Oceniono na 5.00 na 5 gwiazdek.

fajnie tylko myślę, że czymkolwiek nawilżającym bym się smarowała 3-4 razy dziennie to efekt byłby taki sam :) wolałabym taki który utrzymuje nawilżenie przynajmniej te 12 godzin - bo jeśli muszę smarować się co kilka godzin to on wcale dobrze nie nawilża - tak na babski rozum nie??

zpbnio4p92q84lda.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakim balsamie mówicie? Możecie wkleić jakiegoś linka?

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dokładnie ten http://www.rossnet.pl/Produkt/Palmers-Linia-przeciw-rozstepom-balsam-pielegnacyjny-przeciw-rozstepom-250-ml,347691

Sabela lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki. Muszę kuknąć na niego jak będę w rossmanie.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a któraś z Was paliła przed ciążą?? jak dajecie radę??

bo ja paliłam, w zasadzie przestałam palić po teście i kurde moje myśli krążą wokół papierosów - nie ciągnie mnie jakoś szczególnie ale łapię się czasem w sytuacjach w których paliłam że z chęcią bym zapaliła - bardziej odruch niż przymus.... w więcej jakoś by było łatwiej oprzeć się pokusie :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    O dzięki. Muszę kuknąć na niego jak będę w rossmanie.
    teraz od jakiegoś czas w moich rossmanach jest wydzielony dział dla kobiet w ciąży i wszystko w jednym miejscu jest - nie trzeba biegać i szukać :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rodzinie powiedzieliśmy w ubiegły weekend. Czekali z nami na ciążę, więc nie wiedzą :-)
    poza tym, odpukać, jakby coś się stało to wolę żeby wiedzieli teraz i potem nie zadawli milion pytań każdy z osobna, ani żeby nikomu nie musieć się tłumaczyć, dlaczego jest się smutnym etc.
    W pierwszej ciąży też wiedzieli szybko, bo musiałam leżeć - więc nie dało się nie mówić.

Znajomi etc dowiedzieli się po pierwszym trymestrze.

Ja kremów nie używałam w 1 trym dopeiro później, natomaist po ciąży używałam bio oi i bardzo ładnie wygładził mi te kilka rozstępów, których się "dorobiłam".

Dołączam się i ja do podwójnych mamusiek - mamy córeczkę 19mies.

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Paullina Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paliłam przed tym jak się dowiedziałam o tym, że jestem w ciąży i też przestałam palić w momencie kiedy zrobiłam test i ujrzałam dwie kreseczki. U mnie było jednak trochę inaczej, bo w pewnym momencie odrzuciło mnie od mentolowych papierosów i zaczęłam palić zwykłe slimy. Teraz czasami też mnie ciągnie do papierosów w sytuacjach, np. po jedzeniu kiedy zawsze obowiązkowo paliłam. Teraz kiedy pojawia się ochota na papierosa po prostu mam przy sobie coś do przegryzienia najlepiej mi w tej sytuacji pomaga suszona żurawina. Staram się robić tak abym miała po prostu zawsze przy sobie coś do przegryzienia :)

• joka789 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My musimy powiedzieć rodzicom dzisiaj, bo inaczej nas zagnębią dzwonieniem i pytaniami: jak Jola się czuje? (miałam w pt gastroskopię i byłam 2 tyg na chorobowym już), i co, idzie do pracy? a to na chorobowym dalej? blablabla, nie mamy wyjścia, nasze Mamy jakby się zmówiły ;) Oczywiście nie przeszkadza mi troska, a kłamać ich nie chcemy, więc dziś się popołudniu dowiedzą :) Rodzeństwu też powiemy. Znajomi dowiedzą się później- niestety u mnie w pracy już wiedzą, bo na l4 jestem ze względu na czynniki szkodliwe ale no cóż, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że Nasz Skarb będzie się dobrze i zdrowo rozwijał.

Witaj Paullina i gratulacje:)

Dziewczyny, tak dużo piszecie, że nie nadążam czytać ;);) Dobrze, że jest to forum :) Macie też takie huśtawki nastrojów? Mnie wszystko strasznie szybko wnerwia :(

08.-09.2020 r. 💔
    <3 06.07.2015 r.
    <3 08.02.2018 r.

05.11.2020 ll 🥰
    oar843r8bm7sia93.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dolaczam do Was do lipcowek 2015! Jestem w 6 tyg, dzis sie dowiedzialam , ze jestem w ciazy :) Termin wedlug belly jest 4 lipca ale dopiero 19 listopada ide do ginekologa i moze bede wiedziala dokladniej :)
    Na razie wie tylko moj maz, na razie wolimy sie wstrzymac z wiadomoscia do czasu az bedzie przekroczona "bezpieczna granica" :)

Sabela, agawa1977 lubią tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html?m=1

Super wytlumaczone, zaznaczona każda szkodliwa substancja

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1990 wrote:
    Kochane dolaczam do Was do lipcowek 2015! Jestem w 6 tyg, dzis sie dowiedzialam , ze jestem w ciazy :) Termin wedlug belly jest 4 lipca ale dopiero 19 listopada ide do ginekologa i moze bede wiedziala dokladniej :)
    Na razie wie tylko moj maz, na razie wolimy sie wstrzymac z wiadomoscia do czasu az bedzie przekroczona "bezpieczna granica" :)

Super, gratuluje:)

Idziesz na wizytę wtedy co ja więc będziemy razem odliczać do spotkania z serduszkiem :)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ