Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
pepitka – A ja właśnie byłam w Rossmanie po jakieś kremy na rozstępy (jestem bardzo szczupła, a ponoć im szybciej tym lepiej…) i jaki bym nie wzięła do ręki, to na każdym było napisane „dla kobiet od 4. m-ca ciąży i po porodzie” i zaczęłam się zastanawiać dlaczego od 4 m-ca? Może dlatego, że pierwsze trzy miesiące są najważniejsze w kształtowaniu dzidzi i mogą jej zaszkodzić? I ostatecznie nie kupiłam nic, a w necie nie ma żadnych potwierdzonych informacji na ten temat.
U mnie brzuszek mega wzdęty, znów siedzę w pracy w odpiętych spodniach i chyba szybciej niż sądziłam będę musiała pomyśleć o zmianie garderoby, bo ubieram się raczej elegancko - obcasy, koszule, a już mi ciężko wysiedzić, a za ciasne spodnie uciskają na brzuszek i krępują ruchy.
jenny88 – Sama nie wiem, na razie powiedziałam koleżankom z innego forum – ślubnego, bo bardzo się zżyłyśmy przez te 1,5 roku i też wśród nich są staraczki i dzielimy się ze sobą wynikami bet, testów sikanych itp. Poza tym wie moja kosmetyczka, do której chodzę na paznokcie no i oczywiście mąż. Na razie nikt więcej. Nie wiedzieć czemu łatwiej powiedzieć „dalszym” osobom niż np. rodzinie i przyjaciołom. Ja już tyle się naczytałam i nasłuchałam w bliskim otoczeniu, że obawiam się mówić w pierwszym trymestrze ciąży, gdyby (odpukać!) coś się stało. Kalendarz Belly pokazuje, że najlepiej powiedzieć 25.12 czyli idealnie w święta – byłaby wspaniała niespodzianka dla rodziny, ale na tą chwilę z K. nie planujemy nic i jesteśmy zgodni, żeby nikomu na razie nie mówić. Najbardziej chciałabym to jeszcze (do końca roku) utrzymać w tajemnicy w pracy, ale zobaczymy jak to będzie.
-
WOW dziewczyny, ale się rozpisałyście.
Po kolei:
-Binia-bardzo mi przykro
- Dora, Paulina- Witam Was i gratuluję
-Jenny-super betka, pięknie rośnie.
-MarliOne i Marteczka- ale super, zazdroszczę My niestety ze względu na pracę Męża wynajmujemy mieszkanie.
Moglibyśmy coś kupić albo zacząć się budować ale nie wiadomo czy za dwa lata nie pójdziemy gdzieś w Polskę więc bez sensu.
My planujemy powiedzieć rodzinie w święta. Zobaczymy czy się uda:)
Na razie u mnie dzień bezobjawowy. Czuje się dobrze i oby tak dalej -
ja kupiłam przedwczoraj w rossmanie balsam przeciwko rozstępom Palmersa - właśnie poszłam poczytać i nie mam tam informacji że od 4 miesiąca ciąży ale faktycznie z tego co oglądałam przy poprzedniej ciąży to na części jest - jeszcze go nie użyłam bo stosuje balsam mixa (zwykły) i on rewelacyjnie nawilża a że mam dość suchą (nawet bardzo) skórę to i tak często nawet 2 razy dziennie stosuję... w 1 ciąży smarowałam się całą ciążę i kilka rozstępów wyszło mi w 2 ostatnie tygodnie (przenoszone) kiedy mocno spuchłam od zatrzymywania wody w organizmie i po porodzie kiedy ta woda szybko ze mnie zeszła... pewnie jakbym nie dbała o skórę to nie miałabym kilku a całe ciało w nich... więc jeśli macie takie od 4 miesiąca to może na razie warto kupić normalny balsam ale taki lepszy i się smarować regularnie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:48
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
serena1989 wrote:pepitka – A ja właśnie byłam w Rossmanie po jakieś kremy na rozstępy (jestem bardzo szczupła, a ponoć im szybciej tym lepiej…) i jaki bym nie wzięła do ręki, to na każdym było napisane „dla kobiet od 4. m-ca ciąży i po porodzie” i zaczęłam się zastanawiać dlaczego od 4 m-ca? Może dlatego, że pierwsze trzy miesiące są najważniejsze w kształtowaniu dzidzi i mogą jej zaszkodzić? I ostatecznie nie kupiłam nic, a w necie nie ma żadnych potwierdzonych informacji na ten temat.
-
Dora = wlasnie moje kolezanki zachwalaly tego palmersa - ja tez go mam zamiar stosowac.Quote:2014-09-25 14:31:32
Bardzo skuteczny przy reguralnym stosowaniu
Używam balsamu od pierwszego miesiąca ciąży. Przez pierwsze 4 miesięce smarowałam się tylko raz dziennie, zazwyczaj wieczorem. Kosmetyk stosowałam na brzuch, uda, pośladki i biust.Wraz z powiększającym się brzuszkiem smarowałam się już częściej (dwa, trzy razy dziennie). Balsam świetnie nawilża. Dzięki niemu skóra jest elastyczna. Przy coraz częstszym stosowaniu opakowanie wystarczało mi na ok. 2-3 tygodnie. Reguralność w jego stosowaniu przymiosła bardzo dobre efekty. W ciaży przytyłam aż 15 kg. jednak na pośladkach i biuście nie mam żadnych rozstępów. Kilka niewielkich rozstępów pojawiło mi się na udach i podbrzuszu, praktycznie niezauważalnych (przynajmniej mój mąż ich nie dostrzega . Zapach balsamu jest dosyć intensywny, choć mi nie przeszkadzał.
Będę go używać także po zakończeniu ciąży.
Nie widzę w tym kosmetyku żadnych minusów.
Używam tego produktu od: ok 8 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: ok 16 opakowań
Oceniono na 5.00 na 5 gwiazdek. -
ja znalazłam taką informację
"dlaczego od 4 miesiąca?? bo zawierają różne składniki chemiczne: emulgatory, stabilizatory itp. które nie zostały sprawdzone pod kątem wpływu na rozwijającą się tak wczesną ciążę i producent nie chce brać odpowiedzialności w razie "W"."
cati wrote:Dora = wlasnie moje kolezanki zachwalaly tego palmersa - ja tez go mam zamiar stosowac.Quote:2014-09-25 14:31:32
Bardzo skuteczny przy reguralnym stosowaniu
Używam balsamu od pierwszego miesiąca ciąży. Przez pierwsze 4 miesięce smarowałam się tylko raz dziennie, zazwyczaj wieczorem. Kosmetyk stosowałam na brzuch, uda, pośladki i biust.Wraz z powiększającym się brzuszkiem smarowałam się już częściej (dwa, trzy razy dziennie). Balsam świetnie nawilża. Dzięki niemu skóra jest elastyczna. Przy coraz częstszym stosowaniu opakowanie wystarczało mi na ok. 2-3 tygodnie. Reguralność w jego stosowaniu przymiosła bardzo dobre efekty. W ciaży przytyłam aż 15 kg. jednak na pośladkach i biuście nie mam żadnych rozstępów. Kilka niewielkich rozstępów pojawiło mi się na udach i podbrzuszu, praktycznie niezauważalnych (przynajmniej mój mąż ich nie dostrzega . Zapach balsamu jest dosyć intensywny, choć mi nie przeszkadzał.
Będę go używać także po zakończeniu ciąży.
Nie widzę w tym kosmetyku żadnych minusów.
Używam tego produktu od: ok 8 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: ok 16 opakowań
Oceniono na 5.00 na 5 gwiazdek.
fajnie tylko myślę, że czymkolwiek nawilżającym bym się smarowała 3-4 razy dziennie to efekt byłby taki sam wolałabym taki który utrzymuje nawilżenie przynajmniej te 12 godzin - bo jeśli muszę smarować się co kilka godzin to on wcale dobrze nie nawilża - tak na babski rozum nie??
ja mam dokładnie ten http://www.rossnet.pl/Produkt/Palmers-Linia-przeciw-rozstepom-balsam-pielegnacyjny-przeciw-rozstepom-250-ml,347691
Sabela lubi tę wiadomość
dziewczyny a któraś z Was paliła przed ciążą?? jak dajecie radę??
bo ja paliłam, w zasadzie przestałam palić po teście i kurde moje myśli krążą wokół papierosów - nie ciągnie mnie jakoś szczególnie ale łapię się czasem w sytuacjach w których paliłam że z chęcią bym zapaliła - bardziej odruch niż przymus.... w więcej jakoś by było łatwiej oprzeć się pokusie
Sabela wrote:O dzięki. Muszę kuknąć na niego jak będę w rossmanie.
My rodzinie powiedzieliśmy w ubiegły weekend. Czekali z nami na ciążę, więc nie wiedzą
poza tym, odpukać, jakby coś się stało to wolę żeby wiedzieli teraz i potem nie zadawli milion pytań każdy z osobna, ani żeby nikomu nie musieć się tłumaczyć, dlaczego jest się smutnym etc.
W pierwszej ciąży też wiedzieli szybko, bo musiałam leżeć - więc nie dało się nie mówić.
Znajomi etc dowiedzieli się po pierwszym trymestrze.
Ja kremów nie używałam w 1 trym dopeiro później, natomaist po ciąży używałam bio oi i bardzo ładnie wygładził mi te kilka rozstępów, których się "dorobiłam".
Dołączam się i ja do podwójnych mamusiek - mamy córeczkę 19mies. -
Ja paliłam przed tym jak się dowiedziałam o tym, że jestem w ciąży i też przestałam palić w momencie kiedy zrobiłam test i ujrzałam dwie kreseczki. U mnie było jednak trochę inaczej, bo w pewnym momencie odrzuciło mnie od mentolowych papierosów i zaczęłam palić zwykłe slimy. Teraz czasami też mnie ciągnie do papierosów w sytuacjach, np. po jedzeniu kiedy zawsze obowiązkowo paliłam. Teraz kiedy pojawia się ochota na papierosa po prostu mam przy sobie coś do przegryzienia najlepiej mi w tej sytuacji pomaga suszona żurawina. Staram się robić tak abym miała po prostu zawsze przy sobie coś do przegryzienia
-
My musimy powiedzieć rodzicom dzisiaj, bo inaczej nas zagnębią dzwonieniem i pytaniami: jak Jola się czuje? (miałam w pt gastroskopię i byłam 2 tyg na chorobowym już), i co, idzie do pracy? a to na chorobowym dalej? blablabla, nie mamy wyjścia, nasze Mamy jakby się zmówiły Oczywiście nie przeszkadza mi troska, a kłamać ich nie chcemy, więc dziś się popołudniu dowiedzą Rodzeństwu też powiemy. Znajomi dowiedzą się później- niestety u mnie w pracy już wiedzą, bo na l4 jestem ze względu na czynniki szkodliwe ale no cóż, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że Nasz Skarb będzie się dobrze i zdrowo rozwijał.
Witaj Paullina i gratulacje:)
Dziewczyny, tak dużo piszecie, że nie nadążam czytać Dobrze, że jest to forum Macie też takie huśtawki nastrojów? Mnie wszystko strasznie szybko wnerwia
08.-09.2020 r. 💔
06.07.2015 r.
08.02.2018 r.
05.11.2020 ll 🥰
-
Kochane dolaczam do Was do lipcowek 2015! Jestem w 6 tyg, dzis sie dowiedzialam , ze jestem w ciazy Termin wedlug belly jest 4 lipca ale dopiero 19 listopada ide do ginekologa i moze bede wiedziala dokladniej
Na razie wie tylko moj maz, na razie wolimy sie wstrzymac z wiadomoscia do czasu az bedzie przekroczona "bezpieczna granica"Sabela, agawa1977 lubią tę wiadomość
-
Mimi1990 wrote:Kochane dolaczam do Was do lipcowek 2015! Jestem w 6 tyg, dzis sie dowiedzialam , ze jestem w ciazy Termin wedlug belly jest 4 lipca ale dopiero 19 listopada ide do ginekologa i moze bede wiedziala dokladniej
Na razie wie tylko moj maz, na razie wolimy sie wstrzymac z wiadomoscia do czasu az bedzie przekroczona "bezpieczna granica"
Super, gratuluje:)
Idziesz na wizytę wtedy co ja więc będziemy razem odliczać do spotkania z serduszkiem