X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paulina :) po fioletowej stronie !

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, witamy srdecznie :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka – A ja właśnie byłam w Rossmanie po jakieś kremy na rozstępy (jestem bardzo szczupła, a ponoć im szybciej tym lepiej…) i jaki bym nie wzięła do ręki, to na każdym było napisane „dla kobiet od 4. m-ca ciąży i po porodzie” i zaczęłam się zastanawiać dlaczego od 4 m-ca? Może dlatego, że pierwsze trzy miesiące są najważniejsze w kształtowaniu dzidzi i mogą jej zaszkodzić? I ostatecznie nie kupiłam nic, a w necie nie ma żadnych potwierdzonych informacji na ten temat.

U mnie brzuszek mega wzdęty, znów siedzę w pracy w odpiętych spodniach i chyba szybciej niż sądziłam będę musiała pomyśleć o zmianie garderoby, bo ubieram się raczej elegancko - obcasy, koszule, a już mi ciężko wysiedzić, a za ciasne spodnie uciskają na brzuszek i krępują ruchy.

jenny88 – Sama nie wiem, na razie powiedziałam koleżankom z innego forum – ślubnego, bo bardzo się zżyłyśmy przez te 1,5 roku i też wśród nich są staraczki i dzielimy się ze sobą wynikami bet, testów sikanych itp. :-) Poza tym wie moja kosmetyczka, do której chodzę na paznokcie no i oczywiście mąż. Na razie nikt więcej. Nie wiedzieć czemu łatwiej powiedzieć „dalszym” osobom niż np. rodzinie i przyjaciołom. Ja już tyle się naczytałam i nasłuchałam w bliskim otoczeniu, że obawiam się mówić w pierwszym trymestrze ciąży, gdyby (odpukać!) coś się stało. Kalendarz Belly pokazuje, że najlepiej powiedzieć 25.12 czyli idealnie w święta – byłaby wspaniała niespodzianka dla rodziny, ale na tą chwilę z K. nie planujemy nic i jesteśmy zgodni, żeby nikomu na razie nie mówić. Najbardziej chciałabym to jeszcze (do końca roku) utrzymać w tajemnicy w pracy, ale zobaczymy jak to będzie.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW dziewczyny, ale się rozpisałyście.
    Po kolei:
    -Binia-bardzo mi przykro 
    - Dora, Paulina- Witam Was i gratuluję 
    -Jenny-super betka, pięknie rośnie.
    -MarliOne i Marteczka- ale super, zazdroszczę ;) My niestety ze względu na pracę Męża wynajmujemy mieszkanie.
    Moglibyśmy coś kupić albo zacząć się budować ale nie wiadomo czy za dwa lata nie pójdziemy gdzieś w Polskę więc bez sensu.

My planujemy powiedzieć rodzinie w święta. Zobaczymy czy się uda:)
    Na razie u mnie dzień bezobjawowy. Czuje się dobrze i oby tak dalej :)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam przedwczoraj w rossmanie balsam przeciwko rozstępom Palmersa - właśnie poszłam poczytać i nie mam tam informacji że od 4 miesiąca ciąży ale faktycznie z tego co oglądałam przy poprzedniej ciąży to na części jest - jeszcze go nie użyłam bo stosuje balsam mixa (zwykły) i on rewelacyjnie nawilża a że mam dość suchą (nawet bardzo) skórę to i tak często nawet 2 razy dziennie stosuję... w 1 ciąży smarowałam się całą ciążę i kilka rozstępów wyszło mi w 2 ostatnie tygodnie (przenoszone) kiedy mocno spuchłam od zatrzymywania wody w organizmie i po porodzie kiedy ta woda szybko ze mnie zeszła... pewnie jakbym nie dbała o skórę to nie miałabym kilku a całe ciało w nich... więc jeśli macie takie od 4 miesiąca to może na razie warto kupić normalny balsam ale taki lepszy i się smarować regularnie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:48

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    pepitka – A ja właśnie byłam w Rossmanie po jakieś kremy na rozstępy (jestem bardzo szczupła, a ponoć im szybciej tym lepiej…) i jaki bym nie wzięła do ręki, to na każdym było napisane „dla kobiet od 4. m-ca ciąży i po porodzie” i zaczęłam się zastanawiać dlaczego od 4 m-ca? Może dlatego, że pierwsze trzy miesiące są najważniejsze w kształtowaniu dzidzi i mogą jej zaszkodzić? I ostatecznie nie kupiłam nic, a w necie nie ma żadnych potwierdzonych informacji na ten temat.
    Kurcze, na moim (tez z Rossmana) pisze "przeznaczony juz od pierwszych dni ciąży". Muszę przetrzepać internet w poszukiwaniu informacji :D

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora = wlasnie moje kolezanki zachwalaly tego palmersa - ja tez go mam zamiar stosowac.
    Quote:
    2014-09-25 14:31:32
    Bardzo skuteczny przy reguralnym stosowaniu
    Używam balsamu od pierwszego miesiąca ciąży. Przez pierwsze 4 miesięce smarowałam się tylko raz dziennie, zazwyczaj wieczorem. Kosmetyk stosowałam na brzuch, uda, pośladki i biust.Wraz z powiększającym się brzuszkiem smarowałam się już częściej (dwa, trzy razy dziennie). Balsam świetnie nawilża. Dzięki niemu skóra jest elastyczna. Przy coraz częstszym stosowaniu opakowanie wystarczało mi na ok. 2-3 tygodnie. Reguralność w jego stosowaniu przymiosła bardzo dobre efekty. W ciaży przytyłam aż 15 kg. jednak na pośladkach i biuście nie mam żadnych rozstępów. Kilka niewielkich rozstępów pojawiło mi się na udach i podbrzuszu, praktycznie niezauważalnych (przynajmniej mój mąż ich nie dostrzega . Zapach balsamu jest dosyć intensywny, choć mi nie przeszkadzał.
    Będę go używać także po zakończeniu ciąży.
    Nie widzę w tym kosmetyku żadnych minusów.

Używam tego produktu od: ok 8 miesięcy
    Ilość zużytych opakowań: ok 16 opakowań
    Oceniono na 5.00 na 5 gwiazdek.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znalazłam taką informację
    "dlaczego od 4 miesiąca?? bo zawierają różne składniki chemiczne: emulgatory, stabilizatory itp. które nie zostały sprawdzone pod kątem wpływu na rozwijającą się tak wczesną ciążę i producent nie chce brać odpowiedzialności w razie "W"."

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Dora = wlasnie moje kolezanki zachwalaly tego palmersa - ja tez go mam zamiar stosowac.
    Quote:
    2014-09-25 14:31:32
    Bardzo skuteczny przy reguralnym stosowaniu
    Używam balsamu od pierwszego miesiąca ciąży. Przez pierwsze 4 miesięce smarowałam się tylko raz dziennie, zazwyczaj wieczorem. Kosmetyk stosowałam na brzuch, uda, pośladki i biust.Wraz z powiększającym się brzuszkiem smarowałam się już częściej (dwa, trzy razy dziennie). Balsam świetnie nawilża. Dzięki niemu skóra jest elastyczna. Przy coraz częstszym stosowaniu opakowanie wystarczało mi na ok. 2-3 tygodnie. Reguralność w jego stosowaniu przymiosła bardzo dobre efekty. W ciaży przytyłam aż 15 kg. jednak na pośladkach i biuście nie mam żadnych rozstępów. Kilka niewielkich rozstępów pojawiło mi się na udach i podbrzuszu, praktycznie niezauważalnych (przynajmniej mój mąż ich nie dostrzega . Zapach balsamu jest dosyć intensywny, choć mi nie przeszkadzał.
    Będę go używać także po zakończeniu ciąży.
    Nie widzę w tym kosmetyku żadnych minusów.

Używam tego produktu od: ok 8 miesięcy
    Ilość zużytych opakowań: ok 16 opakowań
    Oceniono na 5.00 na 5 gwiazdek.

fajnie tylko myślę, że czymkolwiek nawilżającym bym się smarowała 3-4 razy dziennie to efekt byłby taki sam :) wolałabym taki który utrzymuje nawilżenie przynajmniej te 12 godzin - bo jeśli muszę smarować się co kilka godzin to on wcale dobrze nie nawilża - tak na babski rozum nie??

zpbnio4p92q84lda.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakim balsamie mówicie? Możecie wkleić jakiegoś linka?

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dokładnie ten http://www.rossnet.pl/Produkt/Palmers-Linia-przeciw-rozstepom-balsam-pielegnacyjny-przeciw-rozstepom-250-ml,347691

Sabela lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki. Muszę kuknąć na niego jak będę w rossmanie.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a któraś z Was paliła przed ciążą?? jak dajecie radę??

bo ja paliłam, w zasadzie przestałam palić po teście i kurde moje myśli krążą wokół papierosów - nie ciągnie mnie jakoś szczególnie ale łapię się czasem w sytuacjach w których paliłam że z chęcią bym zapaliła - bardziej odruch niż przymus.... w więcej jakoś by było łatwiej oprzeć się pokusie :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    O dzięki. Muszę kuknąć na niego jak będę w rossmanie.
    teraz od jakiegoś czas w moich rossmanach jest wydzielony dział dla kobiet w ciąży i wszystko w jednym miejscu jest - nie trzeba biegać i szukać :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rodzinie powiedzieliśmy w ubiegły weekend. Czekali z nami na ciążę, więc nie wiedzą :-)
    poza tym, odpukać, jakby coś się stało to wolę żeby wiedzieli teraz i potem nie zadawli milion pytań każdy z osobna, ani żeby nikomu nie musieć się tłumaczyć, dlaczego jest się smutnym etc.
    W pierwszej ciąży też wiedzieli szybko, bo musiałam leżeć - więc nie dało się nie mówić.

Znajomi etc dowiedzieli się po pierwszym trymestrze.

Ja kremów nie używałam w 1 trym dopeiro później, natomaist po ciąży używałam bio oi i bardzo ładnie wygładził mi te kilka rozstępów, których się "dorobiłam".

Dołączam się i ja do podwójnych mamusiek - mamy córeczkę 19mies.

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Paullina Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paliłam przed tym jak się dowiedziałam o tym, że jestem w ciąży i też przestałam palić w momencie kiedy zrobiłam test i ujrzałam dwie kreseczki. U mnie było jednak trochę inaczej, bo w pewnym momencie odrzuciło mnie od mentolowych papierosów i zaczęłam palić zwykłe slimy. Teraz czasami też mnie ciągnie do papierosów w sytuacjach, np. po jedzeniu kiedy zawsze obowiązkowo paliłam. Teraz kiedy pojawia się ochota na papierosa po prostu mam przy sobie coś do przegryzienia najlepiej mi w tej sytuacji pomaga suszona żurawina. Staram się robić tak abym miała po prostu zawsze przy sobie coś do przegryzienia :)

• joka789 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My musimy powiedzieć rodzicom dzisiaj, bo inaczej nas zagnębią dzwonieniem i pytaniami: jak Jola się czuje? (miałam w pt gastroskopię i byłam 2 tyg na chorobowym już), i co, idzie do pracy? a to na chorobowym dalej? blablabla, nie mamy wyjścia, nasze Mamy jakby się zmówiły ;) Oczywiście nie przeszkadza mi troska, a kłamać ich nie chcemy, więc dziś się popołudniu dowiedzą :) Rodzeństwu też powiemy. Znajomi dowiedzą się później- niestety u mnie w pracy już wiedzą, bo na l4 jestem ze względu na czynniki szkodliwe ale no cóż, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że Nasz Skarb będzie się dobrze i zdrowo rozwijał.

Witaj Paullina i gratulacje:)

Dziewczyny, tak dużo piszecie, że nie nadążam czytać ;);) Dobrze, że jest to forum :) Macie też takie huśtawki nastrojów? Mnie wszystko strasznie szybko wnerwia :(

08.-09.2020 r. 💔
    <3 06.07.2015 r.
    <3 08.02.2018 r.

05.11.2020 ll 🥰
    oar843r8bm7sia93.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dolaczam do Was do lipcowek 2015! Jestem w 6 tyg, dzis sie dowiedzialam , ze jestem w ciazy :) Termin wedlug belly jest 4 lipca ale dopiero 19 listopada ide do ginekologa i moze bede wiedziala dokladniej :)
    Na razie wie tylko moj maz, na razie wolimy sie wstrzymac z wiadomoscia do czasu az bedzie przekroczona "bezpieczna granica" :)

Sabela, agawa1977 lubią tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html?m=1

Super wytlumaczone, zaznaczona każda szkodliwa substancja

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1990 wrote:
    Kochane dolaczam do Was do lipcowek 2015! Jestem w 6 tyg, dzis sie dowiedzialam , ze jestem w ciazy :) Termin wedlug belly jest 4 lipca ale dopiero 19 listopada ide do ginekologa i moze bede wiedziala dokladniej :)
    Na razie wie tylko moj maz, na razie wolimy sie wstrzymac z wiadomoscia do czasu az bedzie przekroczona "bezpieczna granica" :)

Super, gratuluje:)

Idziesz na wizytę wtedy co ja więc będziemy razem odliczać do spotkania z serduszkiem :)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ