Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
pepitka wrote:Poza tym od wczoraj zaczęłam kurację zapobiegającą rozstępom w pierwszej ciąży też smarowalam brzuszek i piersi od początku i wszystko jest gładziutkie i tu pytanie do Was, znacie może taki jakiś specyfik na rozstępy który nie zostawia tlustej warstwy i dobrze sie wchłania? Bo kupilam w Rossmanie Efektima MAMA-CARE ale niestety nie wsmarowuje sie do końca a nie chciałabym zniszczyć piżamek
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
jenny88 wrote:Smarować zaczęłam się od zeszłego tygodnia i tak jak w pierwszej ciąży używam Emulsji dla kobiet w ciąży z Babydream U mnie się sprawdziła
A tak wogóle, jeżeli można spytać, to ile lat ma Twoja pociecha?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 10:23
-
pepitka wrote:Córeczka, 2 latka 9 miesięcy
To pewnie teraz są u Was ciche nadzieje na dziewczynkę? U nas oczywiście na chłopca hehe, ale będzie co Bóg da, oby było zdrowe
Fajnie byłoby mieć dziewczynkę do pary, ale jeśli będzie drugi chłopczyk to ucieszę się równie mocno. Poza tym dla chłopca mam całą wyprawkę
mufinka wrote:my już mamy chłopca więc chcieliśmy dziewczynkę ale teraz po tych bólach brzucha i podejrzeniu ciąży pozamacicznej modlę się tylko, żeby w ogóle mieć to dziecko. nawet chciałabym drugiego chłopca
Na pewno wszystko będzie dobrze <kciuki>Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 11:11
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
dora8201 wrote:Witam! czy ja dość nieśmiało mogę do Was dołączyć>> 3 sikańce, 3 dni z rzędu - coraz piękniejsza kreska! termin z om - 16.07
dora8201 lubi tę wiadomość
-
Nasz synek ma już 7 lat!
bardzo się cieszy z rodzeństwa bo od dawna o tym marzył. Ale wiadomo jak to jest- czekaliśmy, żeby najpierw kupić mieszkanie, potem wyremontować, żeby stała praca była.
o ciąży wiedzą nasi rodzice- byłam w szpitalu i nie dało się tego ukryć. No i w pracy musiałam powiedzieć bo ze szpitala dostałam zwolnienie ciążowe- pozytywna reakcja szefa i współpracwników mnie zakoczyła
reszcie rodziny, rodzeństwu, znajomym powiemy chyba po 12tcWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 11:16
-
mufinka wrote:my już mamy chłopca więc chcieliśmy dziewczynkę ale teraz po tych bólach brzucha i podejrzeniu ciąży pozamacicznej modlę się tylko, żeby w ogóle mieć to dziecko. nawet chciałabym drugiego chłopca
-
jenny88 wrote:Dziewczyny kiedy zamierzacie powiedzieć rodzinie ??
Nasza najbliższa rodzina tj. rodzice i rodzeństwo już wie (w poprzedniej ciąży z tym zwlekaliśmy i wszyscy dowiedzieli się jak poroniłam - teraz mam duże wsparcie we wszystkich i lepiej mi z tym). Szefostwo i współpracownicy też wiedzą ze względu na zwolnienie. (mała prywatna firma - tak to jest ) -
jenny88 wrote:Dziewczyny kiedy zamierzacie powiedzieć rodzinie ??
-
anetaa1607 wrote:Dziewczyny mam pytanie bo widze że piszecie o kremach dla mam na rozstępy od kiedy właśnie można je stosować bo ja czytałam że powinno się je stosować pod koniec I trymestru że wcześniej może to zaszkodzić dzidzi
-
my też jednego syna mamy, do tego kota chłopaka i psa chłopaka i o dziwo, chcemy wszyscy (nie wiem jak pies i kot:P) kolejnego syna
u mnie wie tatuś i syn, no i moja szefowa i koleżanka z pracy - mam zamiar popracować do wizyty u gina, potem on bezwzględnie wyśle mnie na l4 więc wolałam wcześniej uprzedzić żeby można było w sensownym sposób zorganizować pracę kiedy mnie nie będzie. Poza tym po ostatnim poronieniu bardzo mi kibicowały w ciąży więc nie miałabym sumienia wysłać im zwolnienia i powiedzieć "to pa, zobaczymy się za ponad 1,5 roku"
Moi rodzice dowiedzą się po wizycie u gina jak będzie wszystko dobrze a teściowie? nie wiem, nie moja sprawa dla mnie mogą nie wiedzieć wcale
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
dzien dobry iskierki :*
JAk zdrówka dzis?
Ja uzywam Palmersa ladnie sie wchłania , mam juz male rozstepy na cyckach wiec musze szybko reagowac bo chyba moja skóra nie lubi nawet najmniejszych zmian.
A u mnie to pierwsze bejbe i mi co do plci obojetne , maz by chcial córke
-
Badania- usg, krew, mocz, progesteron, wymaz z pochwy i jakieś inne miałam w zeszły czwartek. wszystko wychodzi ok.
zastanawiam się czy nie iść jutro do gin na nfz- może się trochę uspokoję
bo wizytę prywatną- serduszkową mam za 2 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:09
-
mufinka wrote:Badania- usg, krew, mocz, progesteron, wymaz z pochwy i jakieś inne miałam w zeszły czwartek. wszystko wychodzi ok.
zastanawiam się czy nie iść jutro do gin na nfz- może się trochę uspokoję
bo wizytę prywatną- serduszkową mam za 2 tyg. -
Witam serdecznie Was wszystkie
Ostatnio po roku starań w końcu doczekałam się dwóch upragnionych kreseczek. Z badań krwi beta wyszła 97, a dwa dni później beta już wynosiła 217. Po wizycie u Pani ginekolog potwierdziła ciążę. Dzisiaj mija 4tydz i 5 dzień ciąży. Termin porodu mam wyznaczony wstępnie na 9.07.2015. Mam nadzieję, że mogę dołączyć tutaj do grona lipcówek 2015?
Pozdrawiam serdecznie i zdrówka wszystkim życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:10
Sabela, usia89, dora8201, jenny88, agawa1977 lubią tę wiadomość