Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Wy wszystkie będziecie szczepić dzieci?
Bo teraz taka moda na nieszczepienie...
I mam dylemat, my planujemy szczepić jak leci wg zalecanego kalendarza + nawte jakieś dodatkowe pneumokoki czy inne, poza tym nawet do przedszkola trzeba mieć zaszczepione a mojej przyjaciółki dzieci są nieszczepione. Średnio widzę nasze spotkania...co myślicie? Przesada?
Nie zagłebiałam się jakoś bardzo w temat ale chyba lekka przesada.
Niby szczepionki mają skutki uboczne, ale nieszczepienie też ma.
Mam taką jedną znajomą, na fb cały czas dodaje jakieś artykuły ,spiera się z innymi , no koszmar.
Ja jestem zdania, nie chcesz to nie szczep ale nie nawracaj świata. Niech każdy robi co uważa za słuszne.ania86poz, Nona, Smartunia, mufinka, gigsa, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nona, a czy to nie właśnie dlatego szczepi się dzieci, żeby były chronione przed tymi nieszczepionymi, które mogą zarażać? :>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 14:38
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się w poniedziałkowe popołudnie:)
Obiadzik ugotowany, teraz czas na błogie lenistwo:)
Nona- też się wczoraj natknęłam na to zdjęcie, myślałam że pęknę ze śmiechu
Ja swojego pierworodnego szczepiłam wg kalendarza, aczkolwiek z małym opóźnieniem, bo mały anemię miał, teraz też będę szczepić normalnie, wózek mamy upatrzony ale się jeszcze zobaczy
Nona lubi tę wiadomość
-
chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi... próbowałam coś poszukać w necie i na jednym forum przeczytałam tylko, że Ci którzy nie szczepią bulwersują się, gdy ktoś im zarzuca właśnie zarażanie innych.
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie, moim zdaniem za tani
. A fotelik mamy po małym, był osobno kupowany
Do lipca jeszcze trochę czasu to się pomyśli
Na wózek planuję wydać max 1000zł, więcej dzieci nie planuję, to też nie będę niewiadomo ile wydawać. Wózek pomałym się nie nadaje, kupiłam go za 750, na paskach, po jakimś czasie zaczął się przekrzywiać mimo wymiany pasków ..i stoi u rodziców i czeka niewiem na cowystawiam na allegro,olx,gumtree ale dupa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 15:05