Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ChillaTeqilla wrote:Cześć. Powiem Wam że na belly łatwiej jest nadrobić co naskrobalyscie niż na fb. Co do ciągnięcia w brzuchu i pach winach to mam to samo. Bardzo się nasiliły. Myślałam że to przez odstawienie dupka. Ale skoro wy też tak macie to się nie będę zamartwiac. W końcu maluch musi sobie zrobić miejsce.
-
believe wrote:Aneta, będciuchu na pewno dobrze. Jesteś pod ich opieką i na pewno gdyby było coś nie tak, to zlecili by dodatkowe badania. Nie denerwuj się (wiem, łatwo powiedzieć...).
Dziewczyny, przyznaję się przed Wami oficjalnie, że wpadłam w szał zakupowyDzisiaj przesiedziałam na Internecie pół dnia i zamówiłam z 20 ubranek
Problem cały czas w tym, że póki nie wiadomo jaka płeć, to naprawdę ciężko znaleźć coś uniwersalnego i bardzo ładnego. Dużo różu, dużo niebieskiego i zielonego. Oby bobas ujawnił się jak najszybciej
Chociaż z drugiej strony... Wtedy to już zupełnie przepadnę na zakupach
po poronieniu tez jestem bardzo ostrożna
-
Daisy wrote:Hej!
Ale skrobiecie
Ja tez mam klucia w sumie niedawno sie zaczely a dzis 11t1d..tak pobolewa to podbrzusze. I zaczelo sie bieganie do wc na 3 kropelki czasem
Ja mialam 10t4d usg przez brzuch. Jutro mam genetyczne. Na olec nie licze ale oby pomiary wszystkie wyszly okZazdrosze Wam ze jestescie juz ciut dalej.
Mnie tez ostatnio wysypalo. Na plecach nic ciekawego. Kupilam barwa siarkowa cos takiego i smaruje punktowo i pomaga. Na twarzy tez sucha skora a mialam taka mieszana. Mowia ze pic trzeba ale co tu pic jak malibu nie mozna. Z woda mam nadal straszny klopot i nie pije. Ale dzid litr soku i litr koktailu z malin to chyba moj rekord i 2 herbaty! Ale jak nie ma mnie w domu to staram sie w termos kubek lac herbate i woze te pol l w samochodzie..trzyma ponad 6 h wiec daje rade i w torebce normalnie nosze to sobie posacze.
Dzis sen przez 3 h w ciagu dnia. Czytalam corce ksiazke i odplynelam po 2 bajce.
Wlasnie jestem ciekawa czy genetyczne przez pochwe czy brzuch robia hm.
milego wieczorku!
Aneta daj znac co u Ciebie!
-
Cześć Dziewczyny,
Ja się nie udzielam, ale czytam od początku wszystkie wypowiedzi i powiem wam, że smutno trochę, że przeszłyście na to fb, ale widzę, że jednak też tu coś popisujecie, więc spoko
Miałam ostatnio robioną przezierność karkową i lekarz stwierdził, że wszystko ok, NT 0,8mm, ale w domu jak się przyglądałam zdjęciom Dzidziusia z usg to cały czas miałam wrażenie, że lekarz zmierzył mi tą przezierność jak Dzidek był tyłem (tak to widziałam na zdj) ale kogo nie zapytam, to mówi, że chyba nie, że chyba bokiem jest i że przecież lekarz się znaJuż dałam spokój moim dociekaniom
A i tak się zastanawiam Dziewczyny, bo na tym USG maluszek miał 56,2 mm długości i nie wiem jak szybko teraz rośnie, czy też 1 mm na dzień czy szybciej? Może się orientujecie?08.-09.2020 r. 💔
06.07.2015 r.
08.02.2018 r.
05.11.2020 ll 🥰
-
Mikimiki mnie też krzyż daje się we znaki. W nocy źle mi się śpi.
Co do hybryd to sama nie ściągam, ale wolę już aceton niż spiłowywanie, bo po spiłowanniu paznokcie wyglądają koszmarnie -
joka789 wrote:Cześć Dziewczyny,
Ja się nie udzielam, ale czytam od początku wszystkie wypowiedzi i powiem wam, że smutno trochę, że przeszłyście na to fb, ale widzę, że jednak też tu coś popisujecie, więc spoko
Miałam ostatnio robioną przezierność karkową i lekarz stwierdził, że wszystko ok, NT 0,8mm, ale w domu jak się przyglądałam zdjęciom Dzidziusia z usg to cały czas miałam wrażenie, że lekarz zmierzył mi tą przezierność jak Dzidek był tyłem (tak to widziałam na zdj) ale kogo nie zapytam, to mówi, że chyba nie, że chyba bokiem jest i że przecież lekarz się znaJuż dałam spokój moim dociekaniom
A i tak się zastanawiam Dziewczyny, bo na tym USG maluszek miał 56,2 mm długości i nie wiem jak szybko teraz rośnie, czy też 1 mm na dzień czy szybciej? Może się orientujecie?joka789, Daisy, Lena87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pojechalam na to usg prenatalne a facet do mnie czemu tak wczesnie przyjechalam !? Normalnie niemily byl az szkoda gadac..pogadal pogadal swoje, ze 11t2d to za wczesnie i kazal przyjsc za 2 tyg ale powiedzialam ze wiecej nie przyjde. On do mnie ze jakby mnie teraz zaczal badac to stracilby pol h. Co za debil. I ze moja gin nic nie wie bo jak i ona i ten ze swissmedu oboje mogli kazac mi przyjsc tak szybko robic prenatalne. Ale wsciekla bylam az poplakalam sie w samochodzie. Z moim sie oczywiscie poklocilam bo stanal po stronie lekarza konowala. Pytam sie to czemu baba w rejestracji powiedziala ze to dobry termin. A on mi mowi ale ona nie jest lekarzem. A co mnie k*rwa obchodzi kto u nich pracuje? A szkoda slow..
Umowilam sie na 13t2d ale juz gdzies indziej. Zadzwonilam, ponoc najlepsi w Gdansku. Kiedys chcialam do nich ale sie dodzwonic nie moglam. Wydam 250 zamiast 130 ale moze i obsluga bedzie lepsza! Wiecie co myslalam ze tacy debile ginekolodzy sie nie zdarzaja!!! Masakra az mnie glowa bolala
Ja tez tu zagladam choc na fb tez mi sie bardzo podoba -
Lena87 wrote:Ja wczoraj zrobiłam Pomidorówkę i mam na jakieś 2 dni, Mój uwielbia ..
Nie musiał by nic innego jeść
Mój niestety z pomidorówką na bakier, w ostateczności zje, ale że dawno nie gotowałam przez święta itd, to zrobię mu dziś normalny obiad z mięchemLena87 lubi tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Daisy, dziwny ten ginekolog. Ja miałam genetyczne 11t5d i normalnie pomierzył. A na wizycie to chyba nawet nie spędziłam 15minut z mierzeniem ciśnienia, ważeniem i wziernikowaniem na samolocie. USG robił dokładnie przez brzuch, a w końcu przeszedł na dopochwowe, ale zrobił i nawet była chwila na pogaduchy.
Nie chciałabym trafić na takiego bufona, ech... współczuję przeżyć!28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Daisy wrote:Dziewczyny pojechalam na to usg prenatalne a facet do mnie czemu tak wczesnie przyjechalam !? Normalnie niemily byl az szkoda gadac..pogadal pogadal swoje, ze 11t2d to za wczesnie i kazal przyjsc za 2 tyg ale powiedzialam ze wiecej nie przyjde. On do mnie ze jakby mnie teraz zaczal badac to stracilby pol h. Co za debil. I ze moja gin nic nie wie bo jak i ona i ten ze swissmedu oboje mogli kazac mi przyjsc tak szybko robic prenatalne. Ale wsciekla bylam az poplakalam sie w samochodzie. Z moim sie oczywiscie poklocilam bo stanal po stronie lekarza konowala. Pytam sie to czemu baba w rejestracji powiedziala ze to dobry termin. A on mi mowi ale ona nie jest lekarzem. A co mnie k*rwa obchodzi kto u nich pracuje? A szkoda slow..
Umowilam sie na 13t2d ale juz gdzies indziej. Zadzwonilam, ponoc najlepsi w Gdansku. Kiedys chcialam do nich ale sie dodzwonic nie moglam. Wydam 250 zamiast 130 ale moze i obsluga bedzie lepsza! Wiecie co myslalam ze tacy debile ginekolodzy sie nie zdarzaja!!! Masakra az mnie glowa bolala
Ja tez tu zagladam choc na fb tez mi sie bardzo podoba
-
Sandra94w wrote:Ja podejrzałam u mojej kosmetyczki i teraz w domu tez piłuje.
Co do dentysty to tez się umówiłam jak zobaczyłam wasze posty bo ciągle zapominam
Ja właśnie zawsze odmaczałam hybrydę w acetonie, bo tak robiła kosmetyczka, jak do niej chodziłam. Zresztą nie powinno się właśnie piłować, bo jest ryzyko uszkodzenia płytki... Ale jednak jak spróbowałam moczyć w acetonie, to jest taki smród...
Do dentysty się dodzwoniłam. Termin na marzec - super
Mia S wrote:Lena, lekarz ma taką specjalną końcówkę, któa generuje powstanie ultradźwięków. Taki piszczący odgłos. I przy dużej ilości wody ktora leci, przyklada tę końcówkę do zębów, i ultradźwięki powodują odkruszanie się tego kamienia.
Nie boli ewentualnie odrobinę !
Potem jest super czysto i swieżo ! Baaardzo polecam!
A co do hybrydy, wlasnie spilowałam sobie wczoraj, koszmarnie zniszczyłam paznokcie, wycieniłam płytkę, już moglam acetonem potraktować ale się bałam a teraz mam za swoje.
Mia, ja właśnie odkąd wiem, że jestem w ciąży, to spiłowuję. Na początku też zniszczyłam sobie płytkę, ale teraz już jest ok. Wiadomo, że naruszysz płytkę, bo inaczej nie ma jak, no ale ważne, żeby nie spiłować jej bardzo.
kate851 wrote:Hihi to Nieźle:) ja oglądałam w ciuchu ostatnio to tez ładne były, ale się powstrzymalam:) chce poznać płećpo poronieniu tez jestem bardzo ostrożna
Ja właśnie na razie się wstrzymałam, bo kupiłam dużo białych, szarych, granatowych. Lubię te kolory, jednak nie chcę, żeby moje dziecko miało większość ubranek w tych 3 kolorach, więc czekam na płeć i będę wariowała dalej
Majkowa, witaj!
gigsa wrote:Mikimiki mnie też krzyż daje się we znaki. W nocy źle mi się śpi.
Co do hybryd to sama nie ściągam, ale wolę już aceton niż spiłowywanie, bo po spiłowanniu paznokcie wyglądają koszmarnie
Gigsa, ale przy acetonie jest taki smród...
Daisy, o matko, ale bezszczelny... To jest ich obowiązek zatrudnić w rejestracji kogoś, kto zna sie na rzeczy, a nie, że Ty musisz jeździć co chwilę, bo za wcześnie Cię ona umówiła... Jeszcze zamiast Ci wytłumaczyć na spokojnie, to w taki sposób z Tobą rozmawiał. Bardzo dobrze, że zmieniłaś lekarza. Ty robisz to badanie u lekarza z certyfikatem? Czy u "zwykłego" ginekologa? Bo Ty PAPPY nie robisz? -
nick nieaktualnyDaisy, no to faktycznie trafiłaś na konowała !! ..
Przecież te badanie musi długo trwać aby dobrze pomierzyć dzieciątkonawet jak by godzinę trwało to co to jest dla Niego
Masakra ..
Gdybym nie dostała skierowania na darmowe badanie, to też cena u Nas to 250 zł ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 17:46
-
Believe, ale to moczenie w acetonie trwa tylko chwilkę, więc mi nie przeszkadza. Moja kosmetyczka moczy płatek, kładzie go na paznokciu i zawija to w folię i dzięki temu nic nie czuję. Chwilkę czekam i zaraz zdejmuje.