Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Daisy z tym sikaniem co chwilę to znam ten ból
Co do usg przez brzuch to miałam pierwszy raz na prenatalnych 12t3d, ale nie było tak rewelacyjnie widać. -
Na patologi ciąży nie ma miejsca więc leżę na ginekologii,swoje się naogladalam jak dziewczyny jadą na zabiegi usunięcia ciąży jak cierpia I bardzo się boję o swojego maluszka:( co do cery u mnie również tragedia wysyp na buzi jak u nastolatki ,a co do usg to pierwszy raz miałam robione badanie przez brzuch wczoraj
-
Dzień dobry
Dziś zaczynam drugi trymestr
anetaa1607 trzymam kciuki żeby bóle ustały. A może te bóle to od pęcherza, skoro przy oddawaniu moczu odczuwasz dyskomfort?anetaa1607, Daisy lubią tę wiadomość
-
Sandra94w wrote:Kurcze jak myŚlicie w 12t3d będę już miała usg przez brzuch? Ostatnio w szpitalu miałam przez brzuch i było pięknie widać ale wiadomo teraz będzie inny lekarz, inny sprzęt.. Wy już miałyście przez brzuch robione ?
ja od 11tc mam przez brzuch robione
Flexi wrote:A co do plci to ostatnio gdzies wyczytalam, ze dopiero po 14 tygodniu narządy plciowe w pełni nabierają swój kształt i dopiero wtedy mozna stwierdzić Plec malucha. No chyba, ze się idealnie na usg wczesniej ułoży to można próbować.
nam też lekarz mówił, że do 14tc narządy u dziewczynek i chłopczyków wyglądają tak samo. dobry lekarz potrafi ocenić płeć patrząc na jakiś kąt odchylenia który jest inny u obu płci
nam w 12+1 powiedział, że prawdopodobnie dziewczynka
Sandra94w wrote:Dziewczyny a jak z waszą cerą? Bo słyszałam że w ciąży się poprawia a ja nie mogę sobie poradzić z trądzikiem...dużo krostek a do tego wszędzie... twarz, dekolt, plecy. Jestem ciekawa czy też tak ktoś ma.
ja w pierwszym trymestrze miałam krostki a teraz cera się poprawiła baaardzo! koleżanki z pracy pierwsze co powiedziały jak wróciłam, to że mam gładziutką i promienną cerę
Aneeta jeśli cię nadal boli to raczej cię nie wypiszą. no i badania moczu powinni koniecznie zrobićanetaa1607 lubi tę wiadomość
-
kierzynka wrote:jeśli chodzi o grupę fb to jest bardzo fajny pomysł
mamy taka grupę z ovu i dużo lepiej sie rozmawia
ja wysłałam zaproszenie Lenie tylko nie pamietam której bo podobne. Narazie cisza ale nawet jeśłi mnie nie przyjmiecie do grupy to sie nie obraże bo rozumiem że ma to być grono zaufanych żeby nikt nikomu jakiejś świnki nie podłożył
ludziska czasem są okropni
-
anetaa1607 wrote:Witajcie a ja dalej w szpitalu, boli mnie tak dziwnie brzuch jakby mnie ktoś skopal, do tego klucia raz po lewej raz po prawej, czuję że coś jest nie tak Ale dzisiaj lekarz na obchodzie nie za bardzo mnie słuchał , na usg z dzidzia wszystko dobrze dziś mi nic nie robili ani badań ani usg nawet nie miałam pobranego moczu a jutro pewnie z tymi bólami wyjde do domu,przy oddawaniu moczu czuję dyskomfort.dziękuję za wsparcie,jesteście kochane:*
Aneta, trzymamy kciuki, a Ty się nie stresuj, aby nie stresować Małegonie wszystkie bóle są niebezpieczne, te kłucia to rozciągająca się macica i więzadła. Teraz Maluchy szybko rosną, więc nasze ciała też muszą się dostosować, stąd te bóle. Też takie odczuwam. Głowa do góry, myśl pozytywnie, martwić się będziesz, dopiero, gdy będą powody!
anetaa1607 lubi tę wiadomość
-
anetaa1607 wrote:Witajcie a ja dalej w szpitalu, boli mnie tak dziwnie brzuch jakby mnie ktoś skopal, do tego klucia raz po lewej raz po prawej, czuję że coś jest nie tak Ale dzisiaj lekarz na obchodzie nie za bardzo mnie słuchał , na usg z dzidzia wszystko dobrze dziś mi nic nie robili ani badań ani usg nawet nie miałam pobranego moczu a jutro pewnie z tymi bólami wyjde do domu,przy oddawaniu moczu czuję dyskomfort.dziękuję za wsparcie,jesteście kochane:*
Aneta, trzymamy kciuki, a Ty się nie stresuj, aby nie stresować Małegonie wszystkie bóle są niebezpieczne, te kłucia to rozciągająca się macica i więzadła. Teraz Maluchy szybko rosną, więc nasze ciała też muszą się dostosować, stąd te bóle. Też takie odczuwam. Głowa do góry, myśl pozytywnie, martwić się będziesz, dopiero, gdy będą powody!
-
nick nieaktualny
-
u nas kłucia w pochwie zamieniaja się w ciagniecie w pachwinie (lub na zmianę) pytalam jeszcze doswiadczonych koleżanek- te kłucia w pochwie/szyjce itp. to norma. u nas USG jutro:-) już nie możemy się doczekać z fasolinkiem:-) od jakiegoś czasu mam przeczucie,ze chyba będzie synio. tak jakoś od środka to do mnie mówi... Ale gdybym miała wybierać płeć to nie dałabym rady się zdecydowac:-) dam znać jutro:-)
gigsa lubi tę wiadomość
-
Aneta wszystko będzie dobrze
Ogólnie to bardzo wkurzające jak lekarze nie słuchają co chcemy im powiedzieć.
Powiem wam że u mnie w mieście też tak jest że na ginekologi leżą dziewczyny do porodu, do zabiegu, te które ronią, kobiety po 60 które też są do zabiegu lub po. Katastrofa jakaś.
A co do Usg przez brzuch to ja tez już miałam na genetycznych w 12 tygodniu, ale kazali mi być na pełny pęcherz i wszystko było super widać.
Miłego dniaanetaa1607 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
Aneta tez trzymam caly czas kciuki!
Skoro z dzidzia wszystko ok to pewnie wszystko ok. A badal Cie jakis urolog? Ciekawe czy jak robia usg to tylko na dzidzie patrza czy tez na narzady
Ja wstalam przed 7, zawiozlam core do szkoly i z powrotem zZzZzZzniedawno sie obudzilam chwile poleze i wstaje sie szykowac na 13.30 genetyczne.
Nie wiedzialam ze trzeba miec pelny pecherz nikt nic nie mowil..mam nadzieje ze dobrze bedzie widac. U mnie 11t2d wiec nie licze na plec. Dzis wazne by bylo dobrze i focia na pamiatke
Milego dnia!anetaa1607 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Przyznam, że przed chwilą wstałam, mimo dwóch budzikówWczoraj miałam fatalny dzień, fizycznie i psychicznie, więc chyba odsypiałam stresy, ale dzisiaj już zdecydowanie lepiej
U mnie z cerą różnie, na początku ciąży było pięknie, wyglądałam jak milion dolarów, po kilku tygodniach coś się zaczęło dziać, gdzieś jakaś krostka się pojawiła i tak do tej pory. Cera nie jest promienna i gładka i od czasu do czasu coś wyskoczy.
Powiem Wam, że mój gin powiedział mi, że na genetyczne mam przyjść z pustym pęcherzem, więc już sama nie wiem. Miałam w 10 tc usg przez brzuch i wtedy musiałam wypić 3 szklanki wody przed wizytą.
Aneta nie martw się, widziałaś bobasa, wszystko z nim ok, więc będzie dobrze. Może poproś męża albo kogoś z rodziny żeby porozmawiał w Twoim imieniu z lekarzem? Albo sama idź do pokoju lekarskiego i zapytaj. Trzymam kciukianetaa1607 lubi tę wiadomość
-
Witajcie. A ja złapałam doła,chyba przez te leżenie w szpitalu.czuję taką beznadzieje. Dziękuję za wsparcie.nie rozumiem tych lekarzy dali mi dzisiaj furagine bez badań, lekarz jedynie na obchodzie podotykal mi brzuch bo mówiłam że boli, to jak dotykal to czułam jakbym miała siniaka na siniaku.
-
aneta czułaś jakbyś miała siniaki dlatego, że masz tak wrażliwy brzuch, czy dlatego, że mocno naciskał?
Mój na genetycznych cisnął dość mocno na brzuch, pewnie przez "fałdę" jak to "ładnie" nazwał:> słynie z tego że jest oschły, a jednocześnie bardzo dobry także niech tam sobie marudzi pod nosem:) -
Oh masakra Aneta glowa do gory! Na pewmo wszystko bedzie ok zobaczysz niedlugo bedziesz w domku. Faktycznie dobrze gdyby Twoj Maz tam zareagowal.
Ja wrzucam tempo tempo koncze sniadanie, czekam na mojego i jedziemy po core do szkoly i ze szkoly na szczescie rzut beretem tym razem do gina. -
Aneta szpital to takie miejsce, że nie trudno o doła, bądź silna!
Nie przejmuj się też tą furaginą, co jak co ale lekarze w szpitalu, którzy mają non stop kontakt z takimi czy podobnymi przypadkami wiedzą co robią. Nie podaliby leku, który mógłby zaszkodzić dziecku.
Lekarzom w szpitalach często przydały by się jakieś warsztaty z empatii.
Może brzuch Cię boli przez rosnąca macicę, w końcu to już 14 tc 4 dzień, maluch się rozpycha, a Ty cierpisz. Bądź dobrej myśliMia S lubi tę wiadomość