X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94w wrote:
    USG już w poniedziałek będę miała więc niedługo , ale się doczekać nie mogę :)
    Dziewczyny a jak z waszą cerą? Bo słyszałam że w ciąży się poprawia a ja nie mogę sobie poradzić z trądzikiem...dużo krostek a do tego wszędzie... twarz, dekolt, plecy. Jestem ciekawa czy też tak ktoś ma. :)

ja akurat nie mam aż tak źle nie zapeszając :) tylko na nogach albo piersiach mam jakieś czerwone plamy :/ a na twarzy trądzik nie najgorszy bywało gorzej :D

• believe Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze miałam trądzik. Raz mnie obsypało więcej, raz mniej, ale zawsze było coś. Od roku mniej więcej był spokój, no a teraz w sumie od początku ciąży są jakieś wypryski, których się za nic w świecie pozbyć nie mogę...

• juwelka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:40

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam cichą nadzieję że to dziewczynka odbiera mi urodę :D teraz kupiłam nowy tonik i zobaczę czy da się z tym walczyć czy jednak hormony silniejsze :)
    juwelka ja też mam strasznie suchą skórę na twarzy, aż się złuszcza. A wody pije duużo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 17:35

• Sabela Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    u mnie też szału nie ma, ale nie jest najgorzej, ale niestety zrobiła mi się bardzo sucha skóra na twarzy, ale podejrzewam że z powodu małej ilości picia płynów, gdyż nic mi nie smakuje ;/ Oby szybko wróciło do normy:)
    U mnie to samo a piję bardzo dużo. Prawdopodobnie to efekt ogrzewania mieszkań czy domów

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:41

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    U mnie też tragedia, nigdy nie miałam takiego wysypu
    Ja też nie, ale od kilku dni juz lepiej. Oby tak zostało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 18:24

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na twarzy widzę zmianę na niekorzyść. Pryszcze jak u nastolatki :) A plecy to już tragedia, całe w krostkach. Nigdy tak nie miałam.

ewela86 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też największa tragedia na plecach. A skóra na twarzy też masakrycznie sucha - ale mam tak co zimę.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez tragedia ze skora i sucha (sporo pije) i cala jestem obsypana jednak dekolt najgorzej :( miejmy nadzieje, ze u mnie tez cora powoduje taki stan rzeczy :D ja niestety nie dowiedzialam sie kto tam siedzi u mnie w brzuszku :( lekarz powiedzial, ze za wczesnie a bylam wczoraj wg usg bylo 13t4d czyli jakby dzien mlodsze. Powidzial, ze tak za 3 tygodnie dopiero bedzie mozna sie dowiedziec... Jutro mam kolejne USG w tutejszym szpitalu zobaczymy co nam powiedza jedziemy bo to ostatnia szansa przed polowkowym, a poza tym chcialabym zeby tatus tez podejrzal dzidziusia :D

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisia ciesze sie, ze wszystko dobrze :) Wiem co czulas, bo mialam tak samo przed swoim badaniem ;)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska nie lubie przez przypadek nacisnelam :/

kahaśka lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez tragedia z cera. Najgorzej szyja w dol poniżej uszu i kark, do tego mam taka jakby kaszke pod skora na ramionach. Wypryski na twarzy tez sie pojawiają tak po 1-2 ale uciążliwe france:/

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94w wrote:
    USG już w poniedziałek będę miała więc niedługo , ale się doczekać nie mogę :)
    Dziewczyny a jak z waszą cerą? Bo słyszałam że w ciąży się poprawia a ja nie mogę sobie poradzić z trądzikiem...dużo krostek a do tego wszędzie... twarz, dekolt, plecy. Jestem ciekawa czy też tak ktoś ma. :)
    U mnie jeszcze nie ma tak źle, czasami pojawia się jakieś krostki, wcześniej miałam więcej

• Flexi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do plci to ostatnio gdzies wyczytalam, ze dopiero po 14 tygodniu narządy plciowe w pełni nabierają swój kształt i dopiero wtedy mozna stwierdzić Plec malucha. No chyba, ze się idealnie na usg wczesniej ułoży to można próbować.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    czesc dziewczyny, mam pytanko. dziś zaczął się nam 12tc od dwóch dni czuje jakby lekkie kłucie w szyjce, czasem lekkie ciągnięcie w podbrzuszu z jednej strony czy któraś z Was odczuwala takie dolegliwości??
    Hej Zania 1313:) czasami też czułam kłucie i jakby mnie rozpieralo, ale przeszło, to chyba normalne. Ja tak samo jak Ty mam termin na 30:) dziewczyny mówiły ze jesteś jak ja z lubelskiego, ja z Lublina, Ty też?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już miałam nadzieję że może dowiem się kto we mnie siedzi ale po waszych wpisach wnioskuje że jeszcze sobie poczekam :) No nic.. trzeba uzbroić się w cierpliwość :) Pomału zaczynam się zastanawiać nad USG 4D ale nie mam pojęcia kiedy najwcześniej będzie fajnie widać bobasa. Mój gin robi takie usg to może mi coś podpowie :)

• Sabela Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94w wrote:
    Już miałam nadzieję że może dowiem się kto we mnie siedzi ale po waszych wpisach wnioskuje że jeszcze sobie poczekam :) No nic.. trzeba uzbroić się w cierpliwość :) Pomału zaczynam się zastanawiać nad USG 4D ale nie mam pojęcia kiedy najwcześniej będzie fajnie widać bobasa. Mój gin robi takie usg to może mi coś podpowie :)
    A który tydzień? Ja się w 12t6d dowiedzialam, że będzie syn i mam nadzieję, że tak zostanie :)

Daisy lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • sabunia Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to takich pryszczy jak mam teraz w życiu nie mialam. Tradzik owszem ale to co hormony robia ze mna to jakas masakra.jeden obok drugiego, widzę jak ludzie na mnie zerkaja bo niestety nie da sie ich ukryć pod makijażem. A uzywam estee lauder double wear i do tego korektor i nic.
    Ale dla dzidzi wszystko zniose :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg będę miała w 12t3d. Jak mi ustali następną wizytę np. 4 tyg po tej to chyba pójdę wcześniej do innego gabinetu , może wtedy się coś dowiem jak teraz nie da rady :)
    Skoro chcesz żeby został u Cb synek to trzymam kciuki :)

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ