X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dziewcyzny robilyście Hcv, Hiv w 1 trym? Dlaczego akurat w 1 trym trzeba to zrobic a nei np pod koniec 3 trym zbey meic swieze wyniki juz do spzitala?
    Jak czesto powtarzacie krew i mocz?
    Spotkałam sie z opinia ze co miesiac-czyli na kazda wizyte co 4 tyg oprzynosicie swieze badania krwi i moczu? ja robilam krew mocz 1 raz, teraz mam powtorzyc przed wizyta 8.01

Ja właśnie HIV jeszcze nie robiłam, ale wybieram się w środę na badania, także tym razem zrobię. O HCV szczerze mówiąc zapomniałam. To też w laboratorium zrobię?

A morfologię i mocz zamierzam robić co miesiąc.
    Nona wrote:
    Dentysta-okulista tez umowieni, usg piersi tez-ale to znow ze wzgl na moja historie piersiową.

O nie, znowu zapomniałam się do dentysty umówić...

Co do wagi - ja się ważę w domu sama co kilka dni, czasem nawet codziennie :D A lekarze i tak ważą mnie dodatkowo, a przynajmniej ważąc się w domu mam porównanie, bo robię to zawsze rano o tej samej porze.

Witam nowe koleżanki :)
    libellula83 wrote:
    ale w sumie to inne dziewczyny z grupy,jesli nie dodasz ich do znajomych,to widza tylko Twoje imie i nazwisko i zdjecie profilowe...

W sensie, że jak bym dołączyła do grupy na swoim koncie, to nikt mi na konto nie wejdzie i nie zobaczy moich zdjęć, postów itd?

anetaa1607, trzymaj się cieplutko! :) na pewno będzie wszystko dobrze.

Mia S, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    W sensie, że jak bym dołączyła do grupy na swoim koncie, to nikt mi na konto nie wejdzie i nie zobaczy moich zdjęć, postów itd?

Jeżeli nie masz udostępnionych zdjęć i postów dla wszystkich tylko dla znajomych, to nie.

libellula83 lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, mam pytanko. dziś zaczął się nam 12tc od dwóch dni czuje jakby lekkie kłucie w szyjce, czasem lekkie ciągnięcie w podbrzuszu z jednej strony czy któraś z Was odczuwala takie dolegliwości??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje Kochane! Co u Was?

Ja zaczynam dzis 12 tydzień! No i Fasolina z zarodka awansuje na plod! Zaraz wysle zaproszenie do znajomych by i mnie do Fb dodac. Ja ze swoimi prawdziwymi danymi, udzielam sie na innych grupach i w dwa konta bawić sie nie będę i podobnie jak Sabela zaproszeń od fikcyjnych kont nie przyjmuje

Lena87, Daisy lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 lub Lenka87 do obydwu wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, proszę o przyjęcie to wyślę wiadomośc z danymi

Lena87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belive dziewczyny mają rację, jeśli profil i zdjęcia masz tylko dostępne dla znajomych, to nie zobaczą nic ;)

Flexi zaproszenie zaakceptowane ;)

Jeśli chodzi o badania to wszystkie dopiero przede mną czyli zrobię Je w II trymestrze, z tej racji że wizytę mam 22 stycznia a 2 dni przed mam iść do labka ..

• Flexi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój giin też jest zdania, że mam robić jak najbliżej wizyty badania, a ze wizyty am w poniedziałki to badania robie w soboty,

Lena87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ale wczoraj produkowałyście ;) Nadrabiałam do 1 w nocy.
    Przyjmijcie mnie proszę do grupy na fb. Ja nie będę się bawiła w zakładanie fikcyjnego konta, zostaję przy swoim.

Sylwia87, Daisy lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Gigsa, musisz którąś z Nas zaprosić do przyjaciółek i wysłać linka do konta ;)

gigsa lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Cześć Gigsa, musisz którąś z Nas zaprosić do przyjaciółek i wysłać linka do konta ;)
    Przecież mam już Ciebie w przyjaciółkach i przeoczyłam ;)
    Już wysłałam dane :)

Lena87 lubi tę wiadomość

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! co do badań to ja tu w Niemczech nie mam możliwości sama sobie w labie zlecać co chcę, idę do gina, pobierają mi krew i to lekarz decyduje, jakie badania zrobić i kiedy. Jak wyniki są dobre to nawet mi nie podają wartości jakie wyszły. Za tydzień mam wizytę i ciekawe, czy każą mi glukozę pić, chociaż to chyba robi się na czczo, a ja nie mam zalecenia bycia na czczo...

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana, teraz normalnie glukozę będą badać a z obciążeniem po 20 tc jak dobrze pamiętam ;)

Tigana lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już znalazłam grupę :)

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie dalej nie mogę poradzić z zablokowaniem postów i zdjęć...

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe, jeśli miałaś wszystkie posty dla wszystkich widoczne to moim zdaniem nie ma innego wyjścia jak po kolei każdy zaznaczać jako : dla znajomych.

Kiedyś jak się zorientowałam ze mój profil wszyscy widzą, to blokowałam pojedynczo. Szału można dostać.

Albo załóż drugie konto, i gotowe, nawet nie jest to takie złe.

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    nadrobilam:) Jezeli moge to ja tez chetnie przejde do grupy fb. Moj profil to Zielona Zielona. Z tego co piszecie musze dodac kogos do przyjaciolek tak? Ale na fb nie moge was znalezc. Pls jezeli mozecie dodajcie mnie :) zdjecie - kwiatek z pszczołą:)

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, bardzo dziękuję za pomoc :) jednak się zorientowałam, że nie ma sensu wszystkich postów oznaczać, dla znajomych, bo bym chyba oszalała. Proszę o dodanie do grupy. Mój login do Be Lieve. Bo inaczej się nie udało utworzyć konta.

• sabunia Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania1313 mam podobnie jak ty.12tydz i od 2dni ból w podbrzuszu tzn ból do zniesienia nie potrzebowałam brać tabletki, ale muszę Ci powiedzieć że jak dzisiaj wstałam to juz nie czułam tego tak mocno.Mam nadzieje, że przechodzi i że to normalne..
    Myślę, że skoro nie mamy żadnych plamien to nie mamy co się przejmować bo to i tak nic nie pomóże :)

• MarliOne Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli mogę to prosić to zaprosicie mnie na Facebooku do grupy?

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Aneta trzymaj sie tam, dobrze, że ból już przeszedł

Mi gin powiedział, że teraz w 2 trymestrze bóle będą mocniejsze bo macica intensywnie rośnie i się podnosi. a najwięcej bóli bedzie w 4 miesiącu- szczególnie rozciągających czyli rozciąganie mocne po bokach, ciągnięcie, kłucia igłą...ehh ale uroki

sabunia, gigsa, anetaa1607 lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ