Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena zaprosilam cię do przyjaciółek .witam się z wami Ale niestety ze szpitala,leżę na patologi ciąży,wczoraj zaczął mnie boleć brzuch,ból budził mnie też w nocy rano pojechałam na ip od razu na oddział mnie dali,ból promieniowal aż do krzyża.badalo mnie trzech lekarzy pobrali mi krew I miałam usg ,narazie nic nie wiem więc chyba nic groźnego się nie dzieje,słyszałam na usg serduszko więc się trochę uspokoilam dali mi aspargin i nospe i globulke dopochwowa bo mam ponoć jakaś infinfekcje. Brzuch już nie boli
-
ewela86 wrote:Witam poniedzialkowo

Na poczatek chcialam pogratulowac wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za wszystkie, ktore dzisiaj wizytuja
Witam rowniez nowe mamusie
Dziewczyny, ale szalejecie z zakupami
Sliczne te ubranka, juz sama nie moge sie doczekac kiedy poznam plec zeby moc poszalec 
Ja juz po wizycie i po USG genetycznym, lekarz powiedzial, ze wszytko wyglada dobrze, mowil tylko ze kosc nosowa widoczna a NT 2mm (mam nadzieje, ze to dobrze). Co prawda on nie ma certyfikatu, ale w moich warunkach lepsze takie niz zadne
Dzidzia ma juz 7,54 mm ruszala sie wrocilam strasznie szczesliwa..
Dziewczyny czy u niektorych z Was w 13 tygodniu zaostrzyly sie nieco mdlosci?? Kurcze bo mnie cos ostatnie kilka dni okropnie mecza juz mam dosc
Pozdrawiam
ja z początkiem II trymestru mam o wiele silniejsze mdłości jak w I trym... -
Co do plci to niestety jak zapytalam lekarza czy mozna byloby juz cos zobaczyc to powiedzial, ze jest jeszcze za wczesnie
Mowil, ze gdzies dopiero za 3 tygodnie, a ja z taka nadzieja jechalam... No ale i tak najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko dobrze i ze tak rosnie
Daisy lubi tę wiadomość
-
Do Daisy:)
Bardzo dziękuje za przyjęcie mnie do grona:)
byłam dziś u "nowego" gina-nawet fajny z wolbromia, zrobił mi USG -wszystko na oko dobrze, ale zlecił mi zrobić USG genetyczne, za 2 tyg u niego w cenie 120zł(a już zapisałam się do innego za 250zł-muszę odwołać!)i jeśli wyjdzie żle to testy PAPPA?!-co to jest?
Wiem, że badanie z krwi, wiem, że sprawdza choroby genetyczne, ale czy któraś z Was to miała?
Stresuje się-że dr coś podejrzewa i to dlatego-on powiedział, że mam 32 lata i że dlatego proponuje.
Kurczę zawsze panikuje na zapas-co za charakter!
Karta ciąży założona:)
Lista badań to
mocz
mofrologia
OWA
HBS
HIV
TOXO IaG
TOXO IgM
kurcze nie mogę przeczytać nie wiem czy dobrze napisałam,
wszystko prywatnie;(
Lekarz z Olkusza Dr D. niech straci za olanie mnie nie zarobi przez całą ciążę!A miałby z 1000 z 1 pacjentki prywatnej.
Moje starania to 4 lata;(
trochę trwało, ale starania nie były aż tak intensywne jak powinny, ale ten stres i przemęczenie brak czasu i narastająca niechęc przedłużyły i córka ma już 12 lat i dopiero 2 dzidzia w drodze.
Lekarz dał i luteinę na podtrzymanie, zważył, ciśnienie zmierzył, był przemęczony, ale zainteresowany.wszystko wytłumaczył, byłam u niego z 20 min.
Jestem zadowolona, a biorę Mama DHA bo któraś dziewczyna pytała-cena na allegro 38zł, w aptece ok 55zł. Nie wiem czy jakieś rewelacyjne są-wszystkie witaminy to wyciąganie kasy od ciężarnych-normalne kosztują ok 25zł a dla ciężarnych od 45zł.
Daisy, Malina15 lubią tę wiadomość
-
Cytuję Daisy
" Ale ja mialam to samo w Swissmedzie poszlam na pieresza wizyte w 7tc jakos po opuszczeniu kliniki leczenia nieplodnosci bo tam bylam az do czasu serduszka bijacego, a w Swissmedzie gin ani karty, ani wagi, ani badan, ani nic! Tym sposobem znowu jestem gdzies indziej. Bedzie dobrze. Musisz walczyc o swoje
"
To prawda, trzeba walczyć w mojej ciąży to już 3 lekarz, inni się nie nadawali nie byli zainteresowani-ciężarną traktują jako zło konieczne.
Dobrze zrobiłaś również, ale myślę że oni chcą, żeby ciężarna odeszła do lekarza prywatnego.
Tylko za co pobierają nam składki?!
Już 8 lat pracuje na l4 nie byłam jeszcze.
Dzięki za podtrzymanie mnie na duchu!
Ja również żczę wszystkiego dobrego i ozdrawiam.
Dziewczyny piszcie coś o Waszych ciążach;)
Daisy, Malina15 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mon!ta^ wrote:ja mam toxo igg 0 drugie cos tam bylo ale nie pamietam wiec nie przechodzilam po miesiacu wlasnie teraz mam powtorke badan
No ja tez myślałam, że skoro nie przechodziłam to będę co miesiąc powtarzać a lekarz mówi, ze nie trzeba. I wie, ze mam kota. Dlatego będę robić prywatnie. -
trzymam kciuki &&&&,żeby wszystko pomyślnie się skończyło i abyście jak najszybciej wrócili do domkuanetaa1607 wrote:Lena zaprosilam cię do przyjaciółek .witam się z wami Ale niestety ze szpitala,leżę na patologi ciąży,wczoraj zaczął mnie boleć brzuch,ból budził mnie też w nocy rano pojechałam na ip od razu na oddział mnie dali,ból promieniowal aż do krzyża.badalo mnie trzech lekarzy pobrali mi krew I miałam usg ,narazie nic nie wiem więc chyba nic groźnego się nie dzieje,słyszałam na usg serduszko więc się trochę uspokoilam dali mi aspargin i nospe i globulke dopochwowa bo mam ponoć jakaś infinfekcje. Brzuch już nie boli
super,że wszystko okewela86 wrote:Witam poniedzialkowo
Ja juz po wizycie i po USG genetycznym, lekarz powiedzial, ze wszytko wyglada dobrze
u mnie się nie zaostrzyły ,ale miałam nagły napad porannych wymiotów za to ....ewela86 wrote:Dziewczyny czy u niektorych z Was w 13 tygodniu zaostrzyly sie nieco mdlosci?? Kurcze bo mnie cos ostatnie kilka dni okropnie mecza juz mam dosc
Pozdrawiam
edit.spokojnie to,że lekarz proponuje testy pappa to nie znaczy,że ma jakieś złe podejrzenia ,obecnie jest to badanie ,które często wykonuje się w "pakiecie" z usg genetycznymTruskaweczka83 wrote:Do Daisy:)
Bardzo dziękuje za przyjęcie mnie do grona:)
byłam dziś u "nowego" gina-nawet fajny z wolbromia, zrobił mi USG -wszystko na oko dobrze, ale zlecił mi zrobić USG genetyczne, za 2 tyg u niego w cenie 120zł(a już zapisałam się do innego za 250zł-muszę odwołać!)i jeśli wyjdzie żle to testy PAPPA?!-co to jest?
Wiem, że badanie z krwi, wiem, że sprawdza choroby genetyczne, ale czy któraś z Was to miała?
Stresuje się-że dr coś podejrzewa i to dlatego-on powiedział, że mam 32 lata i że dlatego proponuje.
Ja właśnie tak miałam 
dobrze,ze nareszcie znalazłaś lekarza godnego zaufania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:27
-
nick nieaktualnyNiby wszystko w jednej kapsułce ale trzeba brać 2 dziennie.
No to wnioskuje że ja chyba tez nie pasuje do waszej gr na fb bo jestem tu niedługo. To zostaje tutaj z innymi dziewczynami które wcześniej nie wiedziały o belly.
Konwalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Truskaweczko patrz smiesznie to zabrzmi ale ja caly czas chodze prywatnie i takie numery..
Aneta mam nadzieje ze przejda Ci te bole. Oby to tylko dzidzia sie tam rozciagala w macicy i wszystko bedzie dobrze. Nospa i aspargin to dobre polaczenie. Wazne ze nie krwawisz a i serduszko bije to najwazniejsze
Truskaweczko wiele z nas robi pappa razem z usg, wiele tez nie robi. To badanie z krwi ktore w porownaniu z usg z tego samego dnia pokazuje jakie jest prawdopodobnienstwo roznych chorob, m.in. zespolu downa u dziecka. Decyzja nalezy do Ciebie czy sie skusisz
anetaa1607 lubi tę wiadomość
-
Hej. Coś czytałam, że zakładacie grupę na Facebooku. Jak mogę do Was dołączyć? Nie odzywalam sie i raczej nie nadrobie tych stron bo u mnie w życiu osobistym trochę się poprzestawialo. Jeszcze nie poukladalam sobie wszystkiego ale mam nadzieje, że z dnia na dzień będzie lepiej i ze będę tu częściej
Mia S lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny

cykl szczęśliwy :* 1.06.2015