X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena zaprosilam cię do przyjaciółek .witam się z wami Ale niestety ze szpitala,leżę na patologi ciąży,wczoraj zaczął mnie boleć brzuch,ból budził mnie też w nocy rano pojechałam na ip od razu na oddział mnie dali,ból promieniowal aż do krzyża.badalo mnie trzech lekarzy pobrali mi krew I miałam usg ,narazie nic nie wiem więc chyba nic groźnego się nie dzieje,słyszałam na usg serduszko więc się trochę uspokoilam dali mi aspargin i nospe i globulke dopochwowa bo mam ponoć jakaś infinfekcje. Brzuch już nie boli

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela86 wrote:
    Witam poniedzialkowo :)
    Na poczatek chcialam pogratulowac wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za wszystkie, ktore dzisiaj wizytuja :)
    Witam rowniez nowe mamusie :)
    Dziewczyny, ale szalejecie z zakupami :) Sliczne te ubranka, juz sama nie moge sie doczekac kiedy poznam plec zeby moc poszalec :D
    Ja juz po wizycie i po USG genetycznym, lekarz powiedzial, ze wszytko wyglada dobrze, mowil tylko ze kosc nosowa widoczna a NT 2mm (mam nadzieje, ze to dobrze). Co prawda on nie ma certyfikatu, ale w moich warunkach lepsze takie niz zadne ;) Dzidzia ma juz 7,54 mm ruszala sie wrocilam strasznie szczesliwa..
    Dziewczyny czy u niektorych z Was w 13 tygodniu zaostrzyly sie nieco mdlosci?? Kurcze bo mnie cos ostatnie kilka dni okropnie mecza juz mam dosc :/
    Pozdrawiam

ja z początkiem II trymestru mam o wiele silniejsze mdłości jak w I trym...

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plci to niestety jak zapytalam lekarza czy mozna byloby juz cos zobaczyc to powiedzial, ze jest jeszcze za wczesnie :( Mowil, ze gdzies dopiero za 3 tygodnie, a ja z taka nadzieja jechalam... No ale i tak najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko dobrze i ze tak rosnie :D

Daisy lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża dzidzia to i NT chyba dobre. Co do mdłości to ja już dwa razy myślałam, ze mi przeszły. Niestety jesteśmy w 14 tyg a one dalej są:(

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia czyli nie jestem sama, lacze sie z Toba w bolu ;)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Daisy:)

Bardzo dziękuje za przyjęcie mnie do grona:)

byłam dziś u "nowego" gina-nawet fajny z wolbromia, zrobił mi USG -wszystko na oko dobrze, ale zlecił mi zrobić USG genetyczne, za 2 tyg u niego w cenie 120zł(a już zapisałam się do innego za 250zł-muszę odwołać!)i jeśli wyjdzie żle to testy PAPPA?!-co to jest?
    Wiem, że badanie z krwi, wiem, że sprawdza choroby genetyczne, ale czy któraś z Was to miała?
    Stresuje się-że dr coś podejrzewa i to dlatego-on powiedział, że mam 32 lata i że dlatego proponuje.
    Kurczę zawsze panikuje na zapas-co za charakter!
    Karta ciąży założona:)
    Lista badań to
    mocz
    mofrologia
    OWA
    HBS
    HIV
    TOXO IaG
    TOXO IgM
    kurcze nie mogę przeczytać nie wiem czy dobrze napisałam,
    wszystko prywatnie;(
    Lekarz z Olkusza Dr D. niech straci za olanie mnie nie zarobi przez całą ciążę!A miałby z 1000 z 1 pacjentki prywatnej.
    Moje starania to 4 lata;(
    trochę trwało, ale starania nie były aż tak intensywne jak powinny, ale ten stres i przemęczenie brak czasu i narastająca niechęc przedłużyły i córka ma już 12 lat i dopiero 2 dzidzia w drodze.
    Lekarz dał i luteinę na podtrzymanie, zważył, ciśnienie zmierzył, był przemęczony, ale zainteresowany.wszystko wytłumaczył, byłam u niego z 20 min.
    Jestem zadowolona, a biorę Mama DHA bo któraś dziewczyna pytała-cena na allegro 38zł, w aptece ok 55zł. Nie wiem czy jakieś rewelacyjne są-wszystkie witaminy to wyciąganie kasy od ciężarnych-normalne kosztują ok 25zł a dla ciężarnych od 45zł.

Daisy, Malina15 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska czyli jest nas wiecej no niezle, a ja myslalam ze juz beda odchodzic :/ A tu wrecz przeciwnie
    Tak dzidzia sporo juz urosla :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytuję Daisy
    " Ale ja mialam to samo w Swissmedzie poszlam na pieresza wizyte w 7tc jakos po opuszczeniu kliniki leczenia nieplodnosci bo tam bylam az do czasu serduszka bijacego, a w Swissmedzie gin ani karty, ani wagi, ani badan, ani nic! Tym sposobem znowu jestem gdzies indziej. Bedzie dobrze. Musisz walczyc o swoje :)"

To prawda, trzeba walczyć w mojej ciąży to już 3 lekarz, inni się nie nadawali nie byli zainteresowani-ciężarną traktują jako zło konieczne.
    Dobrze zrobiłaś również, ale myślę że oni chcą, żeby ciężarna odeszła do lekarza prywatnego.
    Tylko za co pobierają nam składki?!
    Już 8 lat pracuje na l4 nie byłam jeszcze.
    Dzięki za podtrzymanie mnie na duchu!
    Ja również żczę wszystkiego dobrego i ozdrawiam.

Dziewczyny piszcie coś o Waszych ciążach;)

Daisy, Malina15 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mogę którąś z Was na fb znaleźć żebym mogła też dołączyć do grupy?

201507044662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia przeczytaj kilka postow wyzej :)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:12

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam i już 3 dziewczyny zaprosiłam na fb do znajomych a tu Lene do przyjaciółek żeby podać jej dane...ale niecierpliwa jestem...;)

Daisy lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    ja mam toxo igg 0 drugie cos tam bylo ale nie pamietam wiec nie przechodzilam po miesiacu wlasnie teraz mam powtorke badan

No ja tez myślałam, że skoro nie przechodziłam to będę co miesiąc powtarzać a lekarz mówi, ze nie trzeba. I wie, ze mam kota. Dlatego będę robić prywatnie.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Lena zaprosilam cię do przyjaciółek .witam się z wami Ale niestety ze szpitala,leżę na patologi ciąży,wczoraj zaczął mnie boleć brzuch,ból budził mnie też w nocy rano pojechałam na ip od razu na oddział mnie dali,ból promieniowal aż do krzyża.badalo mnie trzech lekarzy pobrali mi krew I miałam usg ,narazie nic nie wiem więc chyba nic groźnego się nie dzieje,słyszałam na usg serduszko więc się trochę uspokoilam dali mi aspargin i nospe i globulke dopochwowa bo mam ponoć jakaś infinfekcje. Brzuch już nie boli
    trzymam kciuki &&&&,żeby wszystko pomyślnie się skończyło i abyście jak najszybciej wrócili do domku
    ewela86 wrote:
    Witam poniedzialkowo :)
    Ja juz po wizycie i po USG genetycznym, lekarz powiedzial, ze wszytko wyglada dobrze
    super,że wszystko ok ;)
    ewela86 wrote:
    Dziewczyny czy u niektorych z Was w 13 tygodniu zaostrzyly sie nieco mdlosci?? Kurcze bo mnie cos ostatnie kilka dni okropnie mecza juz mam dosc :/
    Pozdrawiam
    u mnie się nie zaostrzyły ,ale miałam nagły napad porannych wymiotów za to ....
    edit.
    Truskaweczka83 wrote:
    Do Daisy:)

Bardzo dziękuje za przyjęcie mnie do grona:)

byłam dziś u "nowego" gina-nawet fajny z wolbromia, zrobił mi USG -wszystko na oko dobrze, ale zlecił mi zrobić USG genetyczne, za 2 tyg u niego w cenie 120zł(a już zapisałam się do innego za 250zł-muszę odwołać!)i jeśli wyjdzie żle to testy PAPPA?!-co to jest?
    Wiem, że badanie z krwi, wiem, że sprawdza choroby genetyczne, ale czy któraś z Was to miała?
    Stresuje się-że dr coś podejrzewa i to dlatego-on powiedział, że mam 32 lata i że dlatego proponuje.
    spokojnie to,że lekarz proponuje testy pappa to nie znaczy,że ma jakieś złe podejrzenia ,obecnie jest to badanie ,które często wykonuje się w "pakiecie" z usg genetycznym ;) Ja właśnie tak miałam ;)
    dobrze,ze nareszcie znalazłaś lekarza godnego zaufania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:27

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wszystko w jednej kapsułce ale trzeba brać 2 dziennie.
    No to wnioskuje że ja chyba tez nie pasuje do waszej gr na fb bo jestem tu niedługo. To zostaje tutaj z innymi dziewczynami które wcześniej nie wiedziały o belly. :)

Konwalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już żegnam :) dobrej nocy mamuśki :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko patrz smiesznie to zabrzmi ale ja caly czas chodze prywatnie i takie numery..

Aneta mam nadzieje ze przejda Ci te bole. Oby to tylko dzidzia sie tam rozciagala w macicy i wszystko bedzie dobrze. Nospa i aspargin to dobre polaczenie. Wazne ze nie krwawisz a i serduszko bije to najwazniejsze :)

Truskaweczko wiele z nas robi pappa razem z usg, wiele tez nie robi. To badanie z krwi ktore w porownaniu z usg z tego samego dnia pokazuje jakie jest prawdopodobnienstwo roznych chorob, m.in. zespolu downa u dziecka. Decyzja nalezy do Ciebie czy sie skusisz :)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki dziewczyny :)

Daisy lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Coś czytałam, że zakładacie grupę na Facebooku. Jak mogę do Was dołączyć? Nie odzywalam sie i raczej nie nadrobie tych stron bo u mnie w życiu osobistym trochę się poprzestawialo. Jeszcze nie poukladalam sobie wszystkiego ale mam nadzieje, że z dnia na dzień będzie lepiej i ze będę tu częściej :)

Mia S lubi tę wiadomość

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć MarliOne, tu bardziej chodzi o dziewczyny które pojawiły dziś na wątku ;)

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ