Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena zaprosilam cię do przyjaciółek .witam się z wami Ale niestety ze szpitala,leżę na patologi ciąży,wczoraj zaczął mnie boleć brzuch,ból budził mnie też w nocy rano pojechałam na ip od razu na oddział mnie dali,ból promieniowal aż do krzyża.badalo mnie trzech lekarzy pobrali mi krew I miałam usg ,narazie nic nie wiem więc chyba nic groźnego się nie dzieje,słyszałam na usg serduszko więc się trochę uspokoilam dali mi aspargin i nospe i globulke dopochwowa bo mam ponoć jakaś infinfekcje. Brzuch już nie boli
-
ewela86 wrote:Witam poniedzialkowo
Na poczatek chcialam pogratulowac wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za wszystkie, ktore dzisiaj wizytuja
Witam rowniez nowe mamusie
Dziewczyny, ale szalejecie z zakupamiSliczne te ubranka, juz sama nie moge sie doczekac kiedy poznam plec zeby moc poszalec
Ja juz po wizycie i po USG genetycznym, lekarz powiedzial, ze wszytko wyglada dobrze, mowil tylko ze kosc nosowa widoczna a NT 2mm (mam nadzieje, ze to dobrze). Co prawda on nie ma certyfikatu, ale w moich warunkach lepsze takie niz zadneDzidzia ma juz 7,54 mm ruszala sie wrocilam strasznie szczesliwa..
Dziewczyny czy u niektorych z Was w 13 tygodniu zaostrzyly sie nieco mdlosci?? Kurcze bo mnie cos ostatnie kilka dni okropnie mecza juz mam dosc
Pozdrawiam
ja z początkiem II trymestru mam o wiele silniejsze mdłości jak w I trym... -
Co do plci to niestety jak zapytalam lekarza czy mozna byloby juz cos zobaczyc to powiedzial, ze jest jeszcze za wczesnie
Mowil, ze gdzies dopiero za 3 tygodnie, a ja z taka nadzieja jechalam... No ale i tak najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko dobrze i ze tak rosnie
Daisy lubi tę wiadomość
-
Do Daisy:)
Bardzo dziękuje za przyjęcie mnie do grona:)
byłam dziś u "nowego" gina-nawet fajny z wolbromia, zrobił mi USG -wszystko na oko dobrze, ale zlecił mi zrobić USG genetyczne, za 2 tyg u niego w cenie 120zł(a już zapisałam się do innego za 250zł-muszę odwołać!)i jeśli wyjdzie żle to testy PAPPA?!-co to jest?
Wiem, że badanie z krwi, wiem, że sprawdza choroby genetyczne, ale czy któraś z Was to miała?
Stresuje się-że dr coś podejrzewa i to dlatego-on powiedział, że mam 32 lata i że dlatego proponuje.
Kurczę zawsze panikuje na zapas-co za charakter!
Karta ciąży założona:)
Lista badań to
mocz
mofrologia
OWA
HBS
HIV
TOXO IaG
TOXO IgM
kurcze nie mogę przeczytać nie wiem czy dobrze napisałam,
wszystko prywatnie;(
Lekarz z Olkusza Dr D. niech straci za olanie mnie nie zarobi przez całą ciążę!A miałby z 1000 z 1 pacjentki prywatnej.
Moje starania to 4 lata;(
trochę trwało, ale starania nie były aż tak intensywne jak powinny, ale ten stres i przemęczenie brak czasu i narastająca niechęc przedłużyły i córka ma już 12 lat i dopiero 2 dzidzia w drodze.
Lekarz dał i luteinę na podtrzymanie, zważył, ciśnienie zmierzył, był przemęczony, ale zainteresowany.wszystko wytłumaczył, byłam u niego z 20 min.
Jestem zadowolona, a biorę Mama DHA bo któraś dziewczyna pytała-cena na allegro 38zł, w aptece ok 55zł. Nie wiem czy jakieś rewelacyjne są-wszystkie witaminy to wyciąganie kasy od ciężarnych-normalne kosztują ok 25zł a dla ciężarnych od 45zł.
Daisy, Malina15 lubią tę wiadomość
-
Cytuję Daisy
" Ale ja mialam to samo w Swissmedzie poszlam na pieresza wizyte w 7tc jakos po opuszczeniu kliniki leczenia nieplodnosci bo tam bylam az do czasu serduszka bijacego, a w Swissmedzie gin ani karty, ani wagi, ani badan, ani nic! Tym sposobem znowu jestem gdzies indziej. Bedzie dobrze. Musisz walczyc o swoje"
To prawda, trzeba walczyć w mojej ciąży to już 3 lekarz, inni się nie nadawali nie byli zainteresowani-ciężarną traktują jako zło konieczne.
Dobrze zrobiłaś również, ale myślę że oni chcą, żeby ciężarna odeszła do lekarza prywatnego.
Tylko za co pobierają nam składki?!
Już 8 lat pracuje na l4 nie byłam jeszcze.
Dzięki za podtrzymanie mnie na duchu!
Ja również żczę wszystkiego dobrego i ozdrawiam.
Dziewczyny piszcie coś o Waszych ciążach;)Daisy, Malina15 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mon!ta^ wrote:ja mam toxo igg 0 drugie cos tam bylo ale nie pamietam wiec nie przechodzilam po miesiacu wlasnie teraz mam powtorke badan
No ja tez myślałam, że skoro nie przechodziłam to będę co miesiąc powtarzać a lekarz mówi, ze nie trzeba. I wie, ze mam kota. Dlatego będę robić prywatnie. -
anetaa1607 wrote:Lena zaprosilam cię do przyjaciółek .witam się z wami Ale niestety ze szpitala,leżę na patologi ciąży,wczoraj zaczął mnie boleć brzuch,ból budził mnie też w nocy rano pojechałam na ip od razu na oddział mnie dali,ból promieniowal aż do krzyża.badalo mnie trzech lekarzy pobrali mi krew I miałam usg ,narazie nic nie wiem więc chyba nic groźnego się nie dzieje,słyszałam na usg serduszko więc się trochę uspokoilam dali mi aspargin i nospe i globulke dopochwowa bo mam ponoć jakaś infinfekcje. Brzuch już nie boli
ewela86 wrote:Witam poniedzialkowo
Ja juz po wizycie i po USG genetycznym, lekarz powiedzial, ze wszytko wyglada dobrze
ewela86 wrote:Dziewczyny czy u niektorych z Was w 13 tygodniu zaostrzyly sie nieco mdlosci?? Kurcze bo mnie cos ostatnie kilka dni okropnie mecza juz mam dosc
Pozdrawiam
edit.Truskaweczka83 wrote:Do Daisy:)
Bardzo dziękuje za przyjęcie mnie do grona:)
byłam dziś u "nowego" gina-nawet fajny z wolbromia, zrobił mi USG -wszystko na oko dobrze, ale zlecił mi zrobić USG genetyczne, za 2 tyg u niego w cenie 120zł(a już zapisałam się do innego za 250zł-muszę odwołać!)i jeśli wyjdzie żle to testy PAPPA?!-co to jest?
Wiem, że badanie z krwi, wiem, że sprawdza choroby genetyczne, ale czy któraś z Was to miała?
Stresuje się-że dr coś podejrzewa i to dlatego-on powiedział, że mam 32 lata i że dlatego proponuje.Ja właśnie tak miałam
dobrze,ze nareszcie znalazłaś lekarza godnego zaufania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:27
-
nick nieaktualnyNiby wszystko w jednej kapsułce ale trzeba brać 2 dziennie.
No to wnioskuje że ja chyba tez nie pasuje do waszej gr na fb bo jestem tu niedługo. To zostaje tutaj z innymi dziewczynami które wcześniej nie wiedziały o belly.Konwalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Truskaweczko patrz smiesznie to zabrzmi ale ja caly czas chodze prywatnie i takie numery..
Aneta mam nadzieje ze przejda Ci te bole. Oby to tylko dzidzia sie tam rozciagala w macicy i wszystko bedzie dobrze. Nospa i aspargin to dobre polaczenie. Wazne ze nie krwawisz a i serduszko bije to najwazniejsze
Truskaweczko wiele z nas robi pappa razem z usg, wiele tez nie robi. To badanie z krwi ktore w porownaniu z usg z tego samego dnia pokazuje jakie jest prawdopodobnienstwo roznych chorob, m.in. zespolu downa u dziecka. Decyzja nalezy do Ciebie czy sie skusiszanetaa1607 lubi tę wiadomość
-
Hej. Coś czytałam, że zakładacie grupę na Facebooku. Jak mogę do Was dołączyć? Nie odzywalam sie i raczej nie nadrobie tych stron bo u mnie w życiu osobistym trochę się poprzestawialo. Jeszcze nie poukladalam sobie wszystkiego ale mam nadzieje, że z dnia na dzień będzie lepiej i ze będę tu częściej
Mia S lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny