X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena zaprosilam cię do przyjaciółek .witam się z wami Ale niestety ze szpitala,leżę na patologi ciąży,wczoraj zaczął mnie boleć brzuch,ból budził mnie też w nocy rano pojechałam na ip od razu na oddział mnie dali,ból promieniowal aż do krzyża.badalo mnie trzech lekarzy pobrali mi krew I miałam usg ,narazie nic nie wiem więc chyba nic groźnego się nie dzieje,słyszałam na usg serduszko więc się trochę uspokoilam dali mi aspargin i nospe i globulke dopochwowa bo mam ponoć jakaś infinfekcje. Brzuch już nie boli

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela86 wrote:
    Witam poniedzialkowo :)
    Na poczatek chcialam pogratulowac wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za wszystkie, ktore dzisiaj wizytuja :)
    Witam rowniez nowe mamusie :)
    Dziewczyny, ale szalejecie z zakupami :) Sliczne te ubranka, juz sama nie moge sie doczekac kiedy poznam plec zeby moc poszalec :D
    Ja juz po wizycie i po USG genetycznym, lekarz powiedzial, ze wszytko wyglada dobrze, mowil tylko ze kosc nosowa widoczna a NT 2mm (mam nadzieje, ze to dobrze). Co prawda on nie ma certyfikatu, ale w moich warunkach lepsze takie niz zadne ;) Dzidzia ma juz 7,54 mm ruszala sie wrocilam strasznie szczesliwa..
    Dziewczyny czy u niektorych z Was w 13 tygodniu zaostrzyly sie nieco mdlosci?? Kurcze bo mnie cos ostatnie kilka dni okropnie mecza juz mam dosc :/
    Pozdrawiam

ja z początkiem II trymestru mam o wiele silniejsze mdłości jak w I trym...

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plci to niestety jak zapytalam lekarza czy mozna byloby juz cos zobaczyc to powiedzial, ze jest jeszcze za wczesnie :( Mowil, ze gdzies dopiero za 3 tygodnie, a ja z taka nadzieja jechalam... No ale i tak najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko dobrze i ze tak rosnie :D

Daisy lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża dzidzia to i NT chyba dobre. Co do mdłości to ja już dwa razy myślałam, ze mi przeszły. Niestety jesteśmy w 14 tyg a one dalej są:(

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia czyli nie jestem sama, lacze sie z Toba w bolu ;)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Daisy:)

Bardzo dziękuje za przyjęcie mnie do grona:)

byłam dziś u "nowego" gina-nawet fajny z wolbromia, zrobił mi USG -wszystko na oko dobrze, ale zlecił mi zrobić USG genetyczne, za 2 tyg u niego w cenie 120zł(a już zapisałam się do innego za 250zł-muszę odwołać!)i jeśli wyjdzie żle to testy PAPPA?!-co to jest?
    Wiem, że badanie z krwi, wiem, że sprawdza choroby genetyczne, ale czy któraś z Was to miała?
    Stresuje się-że dr coś podejrzewa i to dlatego-on powiedział, że mam 32 lata i że dlatego proponuje.
    Kurczę zawsze panikuje na zapas-co za charakter!
    Karta ciąży założona:)
    Lista badań to
    mocz
    mofrologia
    OWA
    HBS
    HIV
    TOXO IaG
    TOXO IgM
    kurcze nie mogę przeczytać nie wiem czy dobrze napisałam,
    wszystko prywatnie;(
    Lekarz z Olkusza Dr D. niech straci za olanie mnie nie zarobi przez całą ciążę!A miałby z 1000 z 1 pacjentki prywatnej.
    Moje starania to 4 lata;(
    trochę trwało, ale starania nie były aż tak intensywne jak powinny, ale ten stres i przemęczenie brak czasu i narastająca niechęc przedłużyły i córka ma już 12 lat i dopiero 2 dzidzia w drodze.
    Lekarz dał i luteinę na podtrzymanie, zważył, ciśnienie zmierzył, był przemęczony, ale zainteresowany.wszystko wytłumaczył, byłam u niego z 20 min.
    Jestem zadowolona, a biorę Mama DHA bo któraś dziewczyna pytała-cena na allegro 38zł, w aptece ok 55zł. Nie wiem czy jakieś rewelacyjne są-wszystkie witaminy to wyciąganie kasy od ciężarnych-normalne kosztują ok 25zł a dla ciężarnych od 45zł.

Daisy, Malina15 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska czyli jest nas wiecej no niezle, a ja myslalam ze juz beda odchodzic :/ A tu wrecz przeciwnie
    Tak dzidzia sporo juz urosla :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytuję Daisy
    " Ale ja mialam to samo w Swissmedzie poszlam na pieresza wizyte w 7tc jakos po opuszczeniu kliniki leczenia nieplodnosci bo tam bylam az do czasu serduszka bijacego, a w Swissmedzie gin ani karty, ani wagi, ani badan, ani nic! Tym sposobem znowu jestem gdzies indziej. Bedzie dobrze. Musisz walczyc o swoje :)"

To prawda, trzeba walczyć w mojej ciąży to już 3 lekarz, inni się nie nadawali nie byli zainteresowani-ciężarną traktują jako zło konieczne.
    Dobrze zrobiłaś również, ale myślę że oni chcą, żeby ciężarna odeszła do lekarza prywatnego.
    Tylko za co pobierają nam składki?!
    Już 8 lat pracuje na l4 nie byłam jeszcze.
    Dzięki za podtrzymanie mnie na duchu!
    Ja również żczę wszystkiego dobrego i ozdrawiam.

Dziewczyny piszcie coś o Waszych ciążach;)

Daisy, Malina15 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mogę którąś z Was na fb znaleźć żebym mogła też dołączyć do grupy?

201507044662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia przeczytaj kilka postow wyzej :)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:12

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam i już 3 dziewczyny zaprosiłam na fb do znajomych a tu Lene do przyjaciółek żeby podać jej dane...ale niecierpliwa jestem...;)

Daisy lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    ja mam toxo igg 0 drugie cos tam bylo ale nie pamietam wiec nie przechodzilam po miesiacu wlasnie teraz mam powtorke badan

No ja tez myślałam, że skoro nie przechodziłam to będę co miesiąc powtarzać a lekarz mówi, ze nie trzeba. I wie, ze mam kota. Dlatego będę robić prywatnie.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Lena zaprosilam cię do przyjaciółek .witam się z wami Ale niestety ze szpitala,leżę na patologi ciąży,wczoraj zaczął mnie boleć brzuch,ból budził mnie też w nocy rano pojechałam na ip od razu na oddział mnie dali,ból promieniowal aż do krzyża.badalo mnie trzech lekarzy pobrali mi krew I miałam usg ,narazie nic nie wiem więc chyba nic groźnego się nie dzieje,słyszałam na usg serduszko więc się trochę uspokoilam dali mi aspargin i nospe i globulke dopochwowa bo mam ponoć jakaś infinfekcje. Brzuch już nie boli
    trzymam kciuki &&&&,żeby wszystko pomyślnie się skończyło i abyście jak najszybciej wrócili do domku
    ewela86 wrote:
    Witam poniedzialkowo :)
    Ja juz po wizycie i po USG genetycznym, lekarz powiedzial, ze wszytko wyglada dobrze
    super,że wszystko ok ;)
    ewela86 wrote:
    Dziewczyny czy u niektorych z Was w 13 tygodniu zaostrzyly sie nieco mdlosci?? Kurcze bo mnie cos ostatnie kilka dni okropnie mecza juz mam dosc :/
    Pozdrawiam
    u mnie się nie zaostrzyły ,ale miałam nagły napad porannych wymiotów za to ....
    edit.
    Truskaweczka83 wrote:
    Do Daisy:)

Bardzo dziękuje za przyjęcie mnie do grona:)

byłam dziś u "nowego" gina-nawet fajny z wolbromia, zrobił mi USG -wszystko na oko dobrze, ale zlecił mi zrobić USG genetyczne, za 2 tyg u niego w cenie 120zł(a już zapisałam się do innego za 250zł-muszę odwołać!)i jeśli wyjdzie żle to testy PAPPA?!-co to jest?
    Wiem, że badanie z krwi, wiem, że sprawdza choroby genetyczne, ale czy któraś z Was to miała?
    Stresuje się-że dr coś podejrzewa i to dlatego-on powiedział, że mam 32 lata i że dlatego proponuje.
    spokojnie to,że lekarz proponuje testy pappa to nie znaczy,że ma jakieś złe podejrzenia ,obecnie jest to badanie ,które często wykonuje się w "pakiecie" z usg genetycznym ;) Ja właśnie tak miałam ;)
    dobrze,ze nareszcie znalazłaś lekarza godnego zaufania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:27

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wszystko w jednej kapsułce ale trzeba brać 2 dziennie.
    No to wnioskuje że ja chyba tez nie pasuje do waszej gr na fb bo jestem tu niedługo. To zostaje tutaj z innymi dziewczynami które wcześniej nie wiedziały o belly. :)

Konwalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już żegnam :) dobrej nocy mamuśki :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko patrz smiesznie to zabrzmi ale ja caly czas chodze prywatnie i takie numery..

Aneta mam nadzieje ze przejda Ci te bole. Oby to tylko dzidzia sie tam rozciagala w macicy i wszystko bedzie dobrze. Nospa i aspargin to dobre polaczenie. Wazne ze nie krwawisz a i serduszko bije to najwazniejsze :)

Truskaweczko wiele z nas robi pappa razem z usg, wiele tez nie robi. To badanie z krwi ktore w porownaniu z usg z tego samego dnia pokazuje jakie jest prawdopodobnienstwo roznych chorob, m.in. zespolu downa u dziecka. Decyzja nalezy do Ciebie czy sie skusisz :)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki dziewczyny :)

Daisy lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Coś czytałam, że zakładacie grupę na Facebooku. Jak mogę do Was dołączyć? Nie odzywalam sie i raczej nie nadrobie tych stron bo u mnie w życiu osobistym trochę się poprzestawialo. Jeszcze nie poukladalam sobie wszystkiego ale mam nadzieje, że z dnia na dzień będzie lepiej i ze będę tu częściej :)

Mia S lubi tę wiadomość

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć MarliOne, tu bardziej chodzi o dziewczyny które pojawiły dziś na wątku ;)

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ