X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • joka789 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Dziewczyny pojechalam na to usg prenatalne a facet do mnie czemu tak wczesnie przyjechalam !? Normalnie niemily byl az szkoda gadac..pogadal pogadal swoje, ze 11t2d to za wczesnie i kazal przyjsc za 2 tyg ale powiedzialam ze wiecej nie przyjde. On do mnie ze jakby mnie teraz zaczal badac to stracilby pol h. Co za debil. I ze moja gin nic nie wie bo jak i ona i ten ze swissmedu oboje mogli kazac mi przyjsc tak szybko robic prenatalne. Ale wsciekla bylam az poplakalam sie w samochodzie. Z moim sie oczywiscie poklocilam bo stanal po stronie lekarza konowala. Pytam sie to czemu baba w rejestracji powiedziala ze to dobry termin. A on mi mowi ale ona nie jest lekarzem. A co mnie k*rwa obchodzi kto u nich pracuje? A szkoda slow..

Umowilam sie na 13t2d ale juz gdzies indziej. Zadzwonilam, ponoc najlepsi w Gdansku. Kiedys chcialam do nich ale sie dodzwonic nie moglam. Wydam 250 zamiast 130 ale moze i obsluga bedzie lepsza! Wiecie co myslalam ze tacy debile ginekolodzy sie nie zdarzaja!!! Masakra az mnie glowa bolala :/

Ja tez tu zagladam choc na fb tez mi sie bardzo podoba :)

Jemy, co za wał, nawet nie spróbował Cię zbadać, zmierzyć ile dzidziuś ma... co za chamy się zdarzają :/ placilas mimo to za wizytę ? Czy skoro Cię odeslal to nie wziął kasy?

Wlasnie przed chwilą w Polsat Cafe było zdrowe danie- makaron ryżowy plus kurczak plus marchewka , kapustka czerwona , sos sojowy i sezam prażonymi omnomnom zjadłabym :D a pomidorówka to moja ulubiona zupa, najlepiej z lanym ciastem! ;)

08.-09.2020 r. 💔
    <3 06.07.2015 r.
    <3 08.02.2018 r.

05.11.2020 ll 🥰
    oar843r8bm7sia93.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy co za palant, szkoda słów mógł chociaż zmierzyć malucha, kto wie może ma odpowiednie wymiary do tego badania. Niestety trafiają sie takie bufony, a to było prywatnie?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Believe, ale to moczenie w acetonie trwa tylko chwilkę, więc mi nie przeszkadza. Moja kosmetyczka moczy płatek, kładzie go na paznokciu i zawija to w folię i dzięki temu nic nie czuję. Chwilkę czekam i zaraz zdejmuje.

No ja robiłam właśnie tak samo, tylko ostatnio jak w ogóle otworzyłam aceton, to mi to strasznie przeszkadzało. Może w ciąży jakoś zaczęło mi to przeszkadzać. Sama nie wiem. Jak będzie już cieplej, to będzie łatwiej, bo otworzy się okno i pokój się wywietrzy. A teraz przy -15 ciężko. Chociaż następnym razem spróbuję znowu wymoczyć je w acetonie. Dzisiaj to już i tak spiłowałam.

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:

kierzynka Ty jesteś wg mnie znana :P wiec czekaj cierpliwie:)
    ale na fb jest taki balagan i tyle czytania ze masakra;p
    nie wiem na razie nikt ie nie odezwał ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dzis na genetycznym i gin stwiedził że ciąża młodsza o 2 tygodnie... zwariować można. Jeszcze mnie zestresował bo zanim zrobił dopochwowo bo przez brzuch nie bylo wiele widac to mi mowi że coś tam goo martwi i normalnie mało mi serce nie stanęło.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę ją też idę jutro bo kończy mi się l4,a z racji tego że widzimy się raz na 4tygodnie to pewnie będzie chciała mi zrobić i przeziernosc u nas jutro też będzie 11+2 tc. o 15.00 wizyta. dam znać co zrobila w moim przypadku pani doktor.

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania wychodzi na to że ciąże mamy w tym samym wieku bo doktorek powiedział że mam wlaśnie 11 i 1

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, tak, bylam pvt. Ale nie zaplacilam pomine to co powiedzialam jeszcze na odchodnym, ale troche pocisnelam ;) Tragedia.
    Believe ja bede robic u Olszewskich, ponoc najlepsi w Gdansku, zobaczymy, Juwelka idzie do nich jutro. Ja PAPPY nie robie, samo usg. Jak cos bedzie nie tak to bede robic Nifty ale z gory nie zakladam nic zlego :)

believe lubi tę wiadomość

• mufinka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy współczuję tej wizyty, tylko się nadenerwowałaś. co za lekarz :O
    dobrze, że udało ci się gdzie indziej umówić

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak słów na tych konowałów.....moje małe mieści się w normie a ten będzwał nawet go nie pomierzył :( 5 minut nie trwało te usg...

• believe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Laski, tak, bylam pvt. Ale nie zaplacilam pomine to co powiedzialam jeszcze na odchodnym, ale troche pocisnelam ;) Tragedia.
    Believe ja bede robic u Olszewskich, ponoc najlepsi w Gdansku, zobaczymy, Juwelka idzie do nich jutro. Ja PAPPY nie robie, samo usg. Jak cos bedzie nie tak to bede robic Nifty ale z gory nie zakladam nic zlego :)

Daisy, dobrze, że umiałaś się odezwać :) ja USG mam w piątek, więc u mnie to będzie 13 + 1, więc będziemy podobnie je miały, także najważniejsze, że zdążysz sobie je jeszcze na spokojnie zrobić.

Daisy lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy-współczuje!
    Idioci w rejestracji! w Olkuszu to samo, dzwonie na priv a niemiła pani w recepcji to kiedy pani chce-jutro? Ja na to, że to dopiero 10 tydz, a ona to kiedy pytam PANIĄ??? i zrezygnowałam po tej rozmowie.
    Ich nie obchodzi człowiek tylko kasa, kasa, kasa!
    Nic się nie denerwuj-nie warto!
    Pozdrawiam.

Daisy, Malina15 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • sabunia Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy to faktycznie trafiłaś na jakiegoś debila.tez bym się popłakała a mój zrobiłby to samo i jeszcze bardziej by mnie wkurzył, że nie stoi po mojej stronie.
    Głowa do góry, faktycznie lepiej zapłacić więcej ale może inaczej cię potraktuja.

Daisy lubi tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy dobry wybór Olszewscy sa świetnymi lekarzami dla swoich pacjentów potrafią zrobić wszystko , nawet wieczorami przyjmują w nagłych przypadkach ;)

Daisy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    nie wiem na razie nikt ie nie odezwał ;)
    Napisz do Lenka87 lub Lena87

kierzynka lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    kurczę ją też idę jutro bo kończy mi się l4,a z racji tego że widzimy się raz na 4tygodnie to pewnie będzie chciała mi zrobić i przeziernosc u nas jutro też będzie 11+2 tc. o 15.00 wizyta. dam znać co zrobila w moim przypadku pani doktor.
    Zania a chodzisz w Lublinie? Daj znać jak było:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    zania wychodzi na to że ciąże mamy w tym samym wieku bo doktorek powiedział że mam wlaśnie 11 i 1
    Ja też mam podobnie co do dni:)

kierzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bzuibshqvzvc_t.jpg

5ar3oxwp3d66_t.jpg

sabunia, believe, Mimi1990, kierzynka, kahaśka, Daisy, Lena87, anetaa1607, Flexi lubią tę wiadomość

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy wklejacie zdjecia ??? Ivettka super zdjecia!!

Ivettka lubi tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj tez miałam badania prenatalne i chciałabym sie pochwalić moim groszkiem ;)

Daisy lubi tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ