X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szczęście lekarza, który pracuje w szpitalu. I jak tylko jest do zrobienia cokolwiek co można na nfz, to robi Mi to w szpitalu za darmo :) Tak było, z nadżerką, usg przed testem pappa i ktg tez robia za darmo. Wystarczy że jest się ubezpieczonym :)

Nona lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieczyny przypomnijcie mi na szybko jaki był ten link gdzie sie robiło link żeby wrzucić tu zdjecie? :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 20:25

radiszka lubi tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Nona... no więc zaczynam moją wczorajszą historię... :P
    Poszłam na usg a mój gin jak inny człowiek, miły w dobrym humorze, rozmowny, nawet odpowiadał na moje pytania - cód! :) Jak zapytałam czy jest szansa na poznanie już płci to stwierdził, że raczej nie, ale później zam sie zaczął cieszyć do monitora, wydrukował zdjecie i pyta się czy takie ujęcie mi sie podoba:

grr92nb1377h_t.jpg

Stwierdził, że wszystko w normie, dał mi 11 zdjęć, cały maluszek, sam siurek, pare ujęc samej buźki, serduszko (tętno było 140/min). Wreszcie byłam zadowolona :)

believe, 1kasiulka1, Nona, mała2930, katepr, pepitka, usia89, joka789, amarranta, ChillaTeqilla, anetaa1607, Sandra94w, gigsa, Sana, wikaa, Lena87, Smartunia, ewela86, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa, właśnie sama nie wiem co robić. Chyba jednak zrezygnuję, bo u nas w szpitalu ginekolog nie ma USG na oddziale i jak dostaje się skierowanie, to trzeba iść na oddział ginekologiczny, gdzie z kolei pracuje moja ginekolog, do której chodzę prywatnie i tak jakoś głupio. Na pierwszym USG się spotkałyśmy i ona mi je robiła, ale w sumie nic tam dużo nie mówiła, tylko skojarzyła mnie z prywatnej wizyty. Chociaż na tamtą chwilę byłam u niej tylko raz. Z drugiej strony tak sobie myślę, że mam prawo chodzić prywatnie i na NFZ i tak naprawdę żadna nie powinna mieć pretensji do nikogo o to. Na pewno mam jeszcze wizytę 9.02, na którą pójdę, a później to już nie wiem. Myślę od tym prawie od początku i nie mogę nic ciekawego wymyślić :D

Nona, znając nasz szpital to skierowań na badania dostanę tyle co kot napłakał :P tak jak wyżej napisałam, sama nie wiem co robić. Już chyba wolę za badania zapłacić i chodzić do jednego lekarza.

Radiszka, zdjęcie mega <3 haha nawet nie wiedziałam, że to aż tak dokładnie widać. Zazdroszczę poznania płci i gratuluję udanej wizyty :)

radiszka, wikaa, Daisy lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dziewczyny głowa rozbolała... Masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• radiszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona mnie często boli, ale tak jakoś małpowo, że czasem się boję... :/

Nona lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• radiszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętam, że niektóre z Was zapisywały się na tą stronę bebiklub.pl, czy któraś z Was dostała już ten "bezpłatny upominek"? :P

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk puk :)
    Można jeszcze dołączyć?
    Bo tak Was czytam już długo a z ukrycia nie wypada ;)
    Tylko za bardzo się ujawnić nie mogę bo nikt o ciąży jeszcze nie wie z mojego otoczenia. Ale i tak żadna nie jest z moich stron.
    No to w skrócie: dziecko drugie, termin na 5 lipca, pierwszy cykl starań :) reszta w toku wyjdzie :)
    Pozdrawiam :)

1kasiulka1, Nona, believe, joka789, anetaa1607, Sandra94w, gigsa, Sana, bommbelek89, Smartunia, ewela86, Daisy, MarliOne, agawa1977, Ivettka lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta ;)

Radiszka piękna fotka, też chce taką :D

Co do tętna i płci - wątpliwe bo tętno zdrowego maluszka powinno się wahać pomiędzy 120-160 , nigdy cały czas nie wynosi poniżej 140 lub powyżej ;)

Rex witaj, może dodaj sobie suwaczek , bedziemy wiedzieć na jakim etapie jesteś :)

radiszka, Nona lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby chodzi o to że dziewczynki mają szybsza przemianę materii a tym samym tetno, ale jak juz pisałam tu chodzi o pomiar w spoczynku a przeważnie jak bobasy mają tyle miejsca to fikaja koziolki ;) ponoć najbardziej wiarygodne jest sprawdzanie tetna pod koniec ciazy jak juz dzidzia nie ma miejsca w brzuchu ale przecież wtedy juz z reguły wiemy kto tam mieszka ;)
    Także nie ma co gdybac i sie nastawiac, jak będziemy miec takie wyraźne zdjecie jak Radiszka to będzie pewność :D

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex witamy serdecznie :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 20:26

• rex Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam suwaczek i avatarek jak będę na kompie, bo z telefonu to się beznadziejnie działa ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, właśnie niby z jednej strony uważam, że będzie mi głupio jak się spotkamy, a z drugiej strony na tej właśnie jednej wizycie jej powiedziałam, że poszłam po skierowania. Zresztą nic nie skomentowała tego, absoutnie. Dlatego cały czas zastanawiam się nad tym, czy nie olać tego i chodzić i tutaj i tutaj. Aaaa, na razie się już nad tym nie zastanawiam. Zobaczymy jak to wyjdzie w "praniu" :)

Mnie brzuch nie boli, ale dalej czuje kłucia w brzuchu przy kichaniu. Dzisiaj rano jak kichnęłam, to tak mnie zabolał brzuch, że myślałam, że zejdę z tego świata.

Radiszka, ja się jeszcze nie zapisywałam. Chcę się zapisać na 2 - 3 miesiące przed porodem, żeby wszystko mi przyszło na sam koniec :)

Rex, jasne, że możesz dołaczyć. Witaj :)

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 20:26

• joka789 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak mocno kluje brzuch jak siedzę i nagle szybko wstane, od razu w pół się składam ;) lekarz mi mówił że to normalne takie rzeczy, poza tym byłam dziś na wizycie i pytałam lekarza o to czy maleństwo nie jest za małe ale sprawdził w swoich tych kółkach i wytłumaczył mi ze dziecko jest już na tyle duże ze usg nie łapie dobrze całego dzieciątka, poza tym może się skręcić i wtedy nie jest już tak prosto jak wcześniej... w każdym bądź razie mnie uspokoił, wytłumaczył, wypisal badania do zrobienia i pod koniec lutego ugadamy się na polowkowe usg- w 22 tygodniu :) mam nadzieję, że dzidzia nie skrzyzuje nóg hehe ;) apropo brzucha to mnie wczoraj pobolewal ale to po rowerku stacjonarnym- chyba za długo naraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:38

08.-09.2020 r. 💔
    <3 06.07.2015 r.
    <3 08.02.2018 r.

05.11.2020 ll 🥰
    oar843r8bm7sia93.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie byłam się kąpać i zabolał Mnie brzuch ale w takim dziwnym miejscu jakby zaraz gdzie kończy się wzgórek łonowy, miałam taki wydety jakby spuchniety i boli :( Już panikuje, ale to pewnie jeszcze od tych zaparc, nie mam normy w swoim organizmie jeszcze.

Mój ginekokog to wrecz mi powiedzial zebym cytologie zrobiła sobie "u swojego" lekarza ginekologa na nfz bo taniej, a u niego bede placic. Ale co ja zrobie jak ja nie mam swojego lekarza na nfz :p

radiszka- aaaahahahaah jaki siur widoczny :) Juz sie nie wyprzesz :)

A co do siurków, moje dziecko wczoraj w kąpieli, wchodze do łazienki a jego siur na baczność stoi, pytam się co ty robisz... nie baw się siurkiem bo bedzie tak stał cały czas. a On do mnie- no wlasnie nie wiem czemu on tak stoi i nie opada, co mu jest :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:49

anetaa1607, radiszka, believe, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ