X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szczęście lekarza, który pracuje w szpitalu. I jak tylko jest do zrobienia cokolwiek co można na nfz, to robi Mi to w szpitalu za darmo :) Tak było, z nadżerką, usg przed testem pappa i ktg tez robia za darmo. Wystarczy że jest się ubezpieczonym :)

Nona lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieczyny przypomnijcie mi na szybko jaki był ten link gdzie sie robiło link żeby wrzucić tu zdjecie? :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 20:25

radiszka lubi tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Nona... no więc zaczynam moją wczorajszą historię... :P
    Poszłam na usg a mój gin jak inny człowiek, miły w dobrym humorze, rozmowny, nawet odpowiadał na moje pytania - cód! :) Jak zapytałam czy jest szansa na poznanie już płci to stwierdził, że raczej nie, ale później zam sie zaczął cieszyć do monitora, wydrukował zdjecie i pyta się czy takie ujęcie mi sie podoba:

grr92nb1377h_t.jpg

Stwierdził, że wszystko w normie, dał mi 11 zdjęć, cały maluszek, sam siurek, pare ujęc samej buźki, serduszko (tętno było 140/min). Wreszcie byłam zadowolona :)

believe, 1kasiulka1, Nona, mała2930, katepr, pepitka, usia89, joka789, amarranta, ChillaTeqilla, anetaa1607, Sandra94w, gigsa, Sana, wikaa, Lena87, Smartunia, ewela86, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa, właśnie sama nie wiem co robić. Chyba jednak zrezygnuję, bo u nas w szpitalu ginekolog nie ma USG na oddziale i jak dostaje się skierowanie, to trzeba iść na oddział ginekologiczny, gdzie z kolei pracuje moja ginekolog, do której chodzę prywatnie i tak jakoś głupio. Na pierwszym USG się spotkałyśmy i ona mi je robiła, ale w sumie nic tam dużo nie mówiła, tylko skojarzyła mnie z prywatnej wizyty. Chociaż na tamtą chwilę byłam u niej tylko raz. Z drugiej strony tak sobie myślę, że mam prawo chodzić prywatnie i na NFZ i tak naprawdę żadna nie powinna mieć pretensji do nikogo o to. Na pewno mam jeszcze wizytę 9.02, na którą pójdę, a później to już nie wiem. Myślę od tym prawie od początku i nie mogę nic ciekawego wymyślić :D

Nona, znając nasz szpital to skierowań na badania dostanę tyle co kot napłakał :P tak jak wyżej napisałam, sama nie wiem co robić. Już chyba wolę za badania zapłacić i chodzić do jednego lekarza.

Radiszka, zdjęcie mega <3 haha nawet nie wiedziałam, że to aż tak dokładnie widać. Zazdroszczę poznania płci i gratuluję udanej wizyty :)

radiszka, wikaa, Daisy lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dziewczyny głowa rozbolała... Masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• radiszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona mnie często boli, ale tak jakoś małpowo, że czasem się boję... :/

Nona lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• radiszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętam, że niektóre z Was zapisywały się na tą stronę bebiklub.pl, czy któraś z Was dostała już ten "bezpłatny upominek"? :P

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk puk :)
    Można jeszcze dołączyć?
    Bo tak Was czytam już długo a z ukrycia nie wypada ;)
    Tylko za bardzo się ujawnić nie mogę bo nikt o ciąży jeszcze nie wie z mojego otoczenia. Ale i tak żadna nie jest z moich stron.
    No to w skrócie: dziecko drugie, termin na 5 lipca, pierwszy cykl starań :) reszta w toku wyjdzie :)
    Pozdrawiam :)

1kasiulka1, Nona, believe, joka789, anetaa1607, Sandra94w, gigsa, Sana, bommbelek89, Smartunia, ewela86, Daisy, MarliOne, agawa1977, Ivettka lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta ;)

Radiszka piękna fotka, też chce taką :D

Co do tętna i płci - wątpliwe bo tętno zdrowego maluszka powinno się wahać pomiędzy 120-160 , nigdy cały czas nie wynosi poniżej 140 lub powyżej ;)

Rex witaj, może dodaj sobie suwaczek , bedziemy wiedzieć na jakim etapie jesteś :)

radiszka, Nona lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby chodzi o to że dziewczynki mają szybsza przemianę materii a tym samym tetno, ale jak juz pisałam tu chodzi o pomiar w spoczynku a przeważnie jak bobasy mają tyle miejsca to fikaja koziolki ;) ponoć najbardziej wiarygodne jest sprawdzanie tetna pod koniec ciazy jak juz dzidzia nie ma miejsca w brzuchu ale przecież wtedy juz z reguły wiemy kto tam mieszka ;)
    Także nie ma co gdybac i sie nastawiac, jak będziemy miec takie wyraźne zdjecie jak Radiszka to będzie pewność :D

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex witamy serdecznie :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 20:26

• rex Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam suwaczek i avatarek jak będę na kompie, bo z telefonu to się beznadziejnie działa ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, właśnie niby z jednej strony uważam, że będzie mi głupio jak się spotkamy, a z drugiej strony na tej właśnie jednej wizycie jej powiedziałam, że poszłam po skierowania. Zresztą nic nie skomentowała tego, absoutnie. Dlatego cały czas zastanawiam się nad tym, czy nie olać tego i chodzić i tutaj i tutaj. Aaaa, na razie się już nad tym nie zastanawiam. Zobaczymy jak to wyjdzie w "praniu" :)

Mnie brzuch nie boli, ale dalej czuje kłucia w brzuchu przy kichaniu. Dzisiaj rano jak kichnęłam, to tak mnie zabolał brzuch, że myślałam, że zejdę z tego świata.

Radiszka, ja się jeszcze nie zapisywałam. Chcę się zapisać na 2 - 3 miesiące przed porodem, żeby wszystko mi przyszło na sam koniec :)

Rex, jasne, że możesz dołaczyć. Witaj :)

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 20:26

• joka789 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak mocno kluje brzuch jak siedzę i nagle szybko wstane, od razu w pół się składam ;) lekarz mi mówił że to normalne takie rzeczy, poza tym byłam dziś na wizycie i pytałam lekarza o to czy maleństwo nie jest za małe ale sprawdził w swoich tych kółkach i wytłumaczył mi ze dziecko jest już na tyle duże ze usg nie łapie dobrze całego dzieciątka, poza tym może się skręcić i wtedy nie jest już tak prosto jak wcześniej... w każdym bądź razie mnie uspokoił, wytłumaczył, wypisal badania do zrobienia i pod koniec lutego ugadamy się na polowkowe usg- w 22 tygodniu :) mam nadzieję, że dzidzia nie skrzyzuje nóg hehe ;) apropo brzucha to mnie wczoraj pobolewal ale to po rowerku stacjonarnym- chyba za długo naraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:38

08.-09.2020 r. 💔
    <3 06.07.2015 r.
    <3 08.02.2018 r.

05.11.2020 ll 🥰
    oar843r8bm7sia93.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie byłam się kąpać i zabolał Mnie brzuch ale w takim dziwnym miejscu jakby zaraz gdzie kończy się wzgórek łonowy, miałam taki wydety jakby spuchniety i boli :( Już panikuje, ale to pewnie jeszcze od tych zaparc, nie mam normy w swoim organizmie jeszcze.

Mój ginekokog to wrecz mi powiedzial zebym cytologie zrobiła sobie "u swojego" lekarza ginekologa na nfz bo taniej, a u niego bede placic. Ale co ja zrobie jak ja nie mam swojego lekarza na nfz :p

radiszka- aaaahahahaah jaki siur widoczny :) Juz sie nie wyprzesz :)

A co do siurków, moje dziecko wczoraj w kąpieli, wchodze do łazienki a jego siur na baczność stoi, pytam się co ty robisz... nie baw się siurkiem bo bedzie tak stał cały czas. a On do mnie- no wlasnie nie wiem czemu on tak stoi i nie opada, co mu jest :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:49

anetaa1607, radiszka, believe, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ