Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam na szczęście lekarza, który pracuje w szpitalu. I jak tylko jest do zrobienia cokolwiek co można na nfz, to robi Mi to w szpitalu za darmo
Tak było, z nadżerką, usg przed testem pappa i ktg tez robia za darmo. Wystarczy że jest się ubezpieczonym
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieki Nona... no więc zaczynam moją wczorajszą historię...
Poszłam na usg a mój gin jak inny człowiek, miły w dobrym humorze, rozmowny, nawet odpowiadał na moje pytania - cód!Jak zapytałam czy jest szansa na poznanie już płci to stwierdził, że raczej nie, ale później zam sie zaczął cieszyć do monitora, wydrukował zdjecie i pyta się czy takie ujęcie mi sie podoba:
Stwierdził, że wszystko w normie, dał mi 11 zdjęć, cały maluszek, sam siurek, pare ujęc samej buźki, serduszko (tętno było 140/min). Wreszcie byłam zadowolonabelieve, 1kasiulka1, Nona, mała2930, katepr, pepitka, usia89, joka789, amarranta, ChillaTeqilla, anetaa1607, Sandra94w, gigsa, Sana, wikaa, Lena87, Smartunia, ewela86, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość
-
wikaa, właśnie sama nie wiem co robić. Chyba jednak zrezygnuję, bo u nas w szpitalu ginekolog nie ma USG na oddziale i jak dostaje się skierowanie, to trzeba iść na oddział ginekologiczny, gdzie z kolei pracuje moja ginekolog, do której chodzę prywatnie i tak jakoś głupio. Na pierwszym USG się spotkałyśmy i ona mi je robiła, ale w sumie nic tam dużo nie mówiła, tylko skojarzyła mnie z prywatnej wizyty. Chociaż na tamtą chwilę byłam u niej tylko raz. Z drugiej strony tak sobie myślę, że mam prawo chodzić prywatnie i na NFZ i tak naprawdę żadna nie powinna mieć pretensji do nikogo o to. Na pewno mam jeszcze wizytę 9.02, na którą pójdę, a później to już nie wiem. Myślę od tym prawie od początku i nie mogę nic ciekawego wymyślić
Nona, znając nasz szpital to skierowań na badania dostanę tyle co kot napłakałtak jak wyżej napisałam, sama nie wiem co robić. Już chyba wolę za badania zapłacić i chodzić do jednego lekarza.
Radiszka, zdjęcie megahaha nawet nie wiedziałam, że to aż tak dokładnie widać. Zazdroszczę poznania płci i gratuluję udanej wizyty
radiszka, wikaa, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Puk puk
Można jeszcze dołączyć?
Bo tak Was czytam już długo a z ukrycia nie wypada
Tylko za bardzo się ujawnić nie mogę bo nikt o ciąży jeszcze nie wie z mojego otoczenia. Ale i tak żadna nie jest z moich stron.
No to w skrócie: dziecko drugie, termin na 5 lipca, pierwszy cykl starańreszta w toku wyjdzie
Pozdrawiam1kasiulka1, Nona, believe, joka789, anetaa1607, Sandra94w, gigsa, Sana, bommbelek89, Smartunia, ewela86, Daisy, MarliOne, agawa1977, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczęta
Radiszka piękna fotka, też chce taką
Co do tętna i płci - wątpliwe bo tętno zdrowego maluszka powinno się wahać pomiędzy 120-160 , nigdy cały czas nie wynosi poniżej 140 lub powyżej
Rex witaj, może dodaj sobie suwaczek , bedziemy wiedzieć na jakim etapie jesteśradiszka, Nona lubią tę wiadomość
-
Niby chodzi o to że dziewczynki mają szybsza przemianę materii a tym samym tetno, ale jak juz pisałam tu chodzi o pomiar w spoczynku a przeważnie jak bobasy mają tyle miejsca to fikaja koziolki
ponoć najbardziej wiarygodne jest sprawdzanie tetna pod koniec ciazy jak juz dzidzia nie ma miejsca w brzuchu ale przecież wtedy juz z reguły wiemy kto tam mieszka
Także nie ma co gdybac i sie nastawiac, jak będziemy miec takie wyraźne zdjecie jak Radiszka to będzie pewnośćradiszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona, właśnie niby z jednej strony uważam, że będzie mi głupio jak się spotkamy, a z drugiej strony na tej właśnie jednej wizycie jej powiedziałam, że poszłam po skierowania. Zresztą nic nie skomentowała tego, absoutnie. Dlatego cały czas zastanawiam się nad tym, czy nie olać tego i chodzić i tutaj i tutaj. Aaaa, na razie się już nad tym nie zastanawiam. Zobaczymy jak to wyjdzie w "praniu"
Mnie brzuch nie boli, ale dalej czuje kłucia w brzuchu przy kichaniu. Dzisiaj rano jak kichnęłam, to tak mnie zabolał brzuch, że myślałam, że zejdę z tego świata.
Radiszka, ja się jeszcze nie zapisywałam. Chcę się zapisać na 2 - 3 miesiące przed porodem, żeby wszystko mi przyszło na sam koniec
Rex, jasne, że możesz dołaczyć. WitajNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie tak mocno kluje brzuch jak siedzę i nagle szybko wstane, od razu w pół się składam
lekarz mi mówił że to normalne takie rzeczy, poza tym byłam dziś na wizycie i pytałam lekarza o to czy maleństwo nie jest za małe ale sprawdził w swoich tych kółkach i wytłumaczył mi ze dziecko jest już na tyle duże ze usg nie łapie dobrze całego dzieciątka, poza tym może się skręcić i wtedy nie jest już tak prosto jak wcześniej... w każdym bądź razie mnie uspokoił, wytłumaczył, wypisal badania do zrobienia i pod koniec lutego ugadamy się na polowkowe usg- w 22 tygodniu
mam nadzieję, że dzidzia nie skrzyzuje nóg hehe
apropo brzucha to mnie wczoraj pobolewal ale to po rowerku stacjonarnym- chyba za długo naraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:38
08.-09.2020 r. 💔
06.07.2015 r.
08.02.2018 r.
05.11.2020 ll 🥰
-
Właśnie byłam się kąpać i zabolał Mnie brzuch ale w takim dziwnym miejscu jakby zaraz gdzie kończy się wzgórek łonowy, miałam taki wydety jakby spuchniety i boli
Już panikuje, ale to pewnie jeszcze od tych zaparc, nie mam normy w swoim organizmie jeszcze.
Mój ginekokog to wrecz mi powiedzial zebym cytologie zrobiła sobie "u swojego" lekarza ginekologa na nfz bo taniej, a u niego bede placic. Ale co ja zrobie jak ja nie mam swojego lekarza na nfz :p
radiszka- aaaahahahaah jaki siur widocznyJuz sie nie wyprzesz
A co do siurków, moje dziecko wczoraj w kąpieli, wchodze do łazienki a jego siur na baczność stoi, pytam się co ty robisz... nie baw się siurkiem bo bedzie tak stał cały czas. a On do mnie- no wlasnie nie wiem czemu on tak stoi i nie opada, co mu jestWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:49
anetaa1607, radiszka, believe, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość