X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia : Ja chciala bym wiedziec ;( ale jak ja mam to sprawdzic nie wiem za tydzien usg !

A dzis 18 tydzien zaczelam : P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 3.02 mam usg tutaj i już mnie stres bierze bo pojęcia nie mam jak to będzie wyglądało...

A jak patrzyłam na tabelki z rozm. płodów to wychodzi że moje jest za małe i za cięzkie... :/

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Usia : Ja chciala bym wiedziec ;( ale jak ja mam to sprawdzic nie wiem za tydzien usg !

A dzis 18 tydzien zaczelam : P

a dopiero co chwaliłyśmy się II kreseczkami <3

cati lubi tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Co do bolu brzucha to u mnie tez zdarza sie raz na jakis czas taki wlasnie malpowy. Do tego mam czesto klucia w brzuchu i szyjce...
    Czarna owca ja tez mialam kilka razy taki bol brzucha w tych okolicach dziwny taki, ale mam nadzieje ze wszystko z dzidzia dobrze. Jak na wczensiejszych wizytach pytalam lekarza o te wszystkie bole to mowil ze sa one normalne bo wszystko sie rozciaga i tego sie trzymam ;)
    Nie moge sie doczekac tez pierwszych ruchow zeby moc sie upewnic, ze dzidzia tam jest i ma sie dobrze :)
    Rex witaj :)
    radiszka gratuluje poznania plci!
    Usia ja niestety nie pomoge na ostatnim USG bylam w 14t0d i wtedy dzidzia miala 78mm i wagi nie podawali...

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia co do rozmiarów maluszka to ciężko już teraz je dokładnie zmierzyć, więc możliwe, że Twój miał więcej. Poza tym teraz maluszki rozwijają się każde w swoim tempie i nie ma co porównywać. Skoro gin nic nie mówił to znaczy, że jest ok i nie ma co się denerwować.
    U mnie w 15t4d maluchy już nie były mierzone. Wiem tylko, że jeden ważył 155g, a drugi 160g

usia89 lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się martwiłam o pierwsze ruchy, zwłaszcza, że przy pierwszym czułam dość intensywnie w 14 tyg już, a teraz niby poczułam, ale raz na jakiś czas. A wolałabym czuć, bo tu gdzie mieszkam, do gina idzie się..... aż 3 razy przez całe 9 mcy ;) Ale od dwóch dni czuję, już mocniej i częściej to przynajmniej troszkę spokojniejsza jestem.
    Zresztą staram się sobie tłumaczyć, że w poprzedniej ciąży miałam mega niedowagę, to w sumie mogłam czuć częściej. Teraz niby brzucha zero, więc jak się dziecko wierci to czuć czasem dokładnie w którym miejscu jest akurat.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wywiadówki, tak jak sie spodziewałam aniołkiem to on nie jest :) Ale najbardziej rozsmieszyla mnie jedna mamusia, ktora miala wielkie pretensje i zarzadała rozmowy z pania od ang. bo jej dziecko przychodzi i sie skarzy ze pani mówi do nich po angielsku i ona nic nie rozumie! Ależ dziwne ze pani na ang. mowi do nich po angielsku :D

Moje bóle przeobrazają się wlasnie w takie okresowe, chyba wszystkie mamy to samo :) Od razu widać która jest w którym tygodniu :p jak zaboli brzuch to kilka naraz :) Uspokoił mnie wpis, że jak nie ma zywej krwi i pieczenia to wszystko w porzadku :)

Mam do was jeszcze takie pytanie, czy wasz lekarz zleca wam badania krwi i moczu na kazdej wizycie? jesli nie to co ile? czy same robicie przed wizytą?

Dopiero sobie uświadomiłam, że kazał mi zrobic po pierwszej wizycie po 6 tc. i pozniej juz nic o tym nie mowi...

ewela86, cati lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny cały dzień się głowie nad wózkiem... ostatecznie zostaje Bebetto Silvia ale mię wiem jaki kolor stelaża wybrać. bardzo kusi mnie biały ale boję się,że będą na nim widoczne wszelkie zadrapania,rysy. czy mialyscie kontakt z wózkiem na białym stelażu??? błagam pomocy!!

Nona lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex a mozna wiedziec gdzie mieszkasz? Ja mieszkam w Irlandii i tutaj tez robia USG 2-3 razy przez cala cieze. Ja z wzgledu na swoje plamienia i bole brzucha mialam juz 3 do tej pory, ale to tylko z powodu tych problemow a nastepne mam dopiero 26 lutego :/ tyle czasu musze czekac zeby dzidzie zobaczyc :(

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca, Ja miałam tylko jedno skierowanie na badania, które robiłam tydzień temu ..
    Być może za miesiąc coś nowego przepisze ;)

Sama od Siebie pójdę Toxo zrobić przed wizytą ..

Ewela ja muszę czekać do 23 lutego, więc posmęcę razem z Tobą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 18:33

ewela86 lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ewela8, Ty czekasz na USG, a ja mówię w ogóle o wizytach u gina :(
    Usłyszałam na moje zdziwione pytanie, czemu tak mało tych wizyt, odpowiedź, że się powinnam cieszyć, ze mało, bo częściej się chodzi tylko z ciążą zagrożoną lub jeśli lekarzom coś tam się nie podoba :(
    Więc aż do pierwszych ruchów to ta ciążą taka jakaś mało wiarygodna dla mnie była.
    Czarna Owca pytałaś o badania, w Pl miałam badania co mc, tutaj ponoć też tylko 3 razy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 16:38

Czarna owca lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia, u mnie pod koniec 14. tygodnia bobas miał niecałe 9 cm i ważył 95 g. Ale tak jak dziewczyny piszą, od 14. tygodnia właśnie każdy maluch rośnie w swoim tempie, więc nie ma co porównywać, żeby się niepotrzebnie nie stresować :)

usia89 lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:00

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17.0 bo to już jest 18 tydzień ;)

juwelka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca ja dostaję skierowanie na badanie krwi i moczu na każdej wizycie.
    Zania1313 mnie też najbardziej kusi biała rama w bebetto i też mam te same obawy co Ty

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    ja 3.02 mam usg tutaj i już mnie stres bierze bo pojęcia nie mam jak to będzie wyglądało...

A jak patrzyłam na tabelki z rozm. płodów to wychodzi że moje jest za małe i za cięzkie... :/

O to sie nie martw bo usg nie jest wstanie dobrze wszystkiego zmierzyc ;) a czujesz juz ruchy ? :D bo ja jeszcze bulbonki i snilo mi sie dzis ze dzidzia raczke przylozyla do brzucha :D ze bylo widac i mozna bylo dotknac ;D <3 ! :D

Jak ten czas leci nie dawno sobie II kreseczki pokazywalysmy :D

usia89, gigsa lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się nad wózkiem jeszcze nie zastanawiamy ;) ale za to namiętnie łóżeczka oglądam i jak na razie mam swój nr 1 ;)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati zobaczysz jak nam przeleci teraz :) a jak wiosna przyjdzie to dopiero czas leci :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena uspokoiłaś mnie swoim postem,ja w piątek wzięłam ostatnią tabletkę duphastonu i może stąd te bóle, bo wcześniej przy dupku nie miałam takich bóli jak od wczoraj.
    Dziewczyny trochę się martwię bo do czasu do czasu coś mnien"tam" zaswędzi,w piątek lekarz patrzył to było wszystko ok,ale infekcja przecież mogła np. wczoraj się wdać, nie wiecie może czy w aptece znajdę takie domowe testy?np. żeby sprawdzić czy nie mam jakieś bakterii albo grzybicy??
    Co do tego bebikoklub ja też czekam na te pudełeczko.
    Usia mój maluch jak patrzyłam to też był za ciężki według tych norm w 14 tyg i 4 dniach miał 8,6cm a warzył 107g (a jak patrzyłam na tabelkę to niby powinien warzyć 25g) mój lekarz twierdzi że jest wszystko ok.
    Ja mam wizytę co miesiąc i co miesiąc muszę robić mocz,tsh,ft4,ft3 teraz muszę na następną wizytę przynieś też wynik morfologi +plus ten zestaw co wcześniej.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    My się nad wózkiem jeszcze nie zastanawiamy ;) ale za to namiętnie łóżeczka oglądam i jak na razie mam swój nr 1 ;)
    oj pamietam jak sie nie mogłam zdecydować :) teraz czekam jak kuzynka mi odda łózeczko na wiosne :) a wózek wypiore generalnie w maju bo stoi na korytarzu

Lena87 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ