Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Co do bolu brzucha to u mnie tez zdarza sie raz na jakis czas taki wlasnie malpowy. Do tego mam czesto klucia w brzuchu i szyjce...
Czarna owca ja tez mialam kilka razy taki bol brzucha w tych okolicach dziwny taki, ale mam nadzieje ze wszystko z dzidzia dobrze. Jak na wczensiejszych wizytach pytalam lekarza o te wszystkie bole to mowil ze sa one normalne bo wszystko sie rozciaga i tego sie trzymam
Nie moge sie doczekac tez pierwszych ruchow zeby moc sie upewnic, ze dzidzia tam jest i ma sie dobrze
Rex witaj
radiszka gratuluje poznania plci!
Usia ja niestety nie pomoge na ostatnim USG bylam w 14t0d i wtedy dzidzia miala 78mm i wagi nie podawali... -
Usia co do rozmiarów maluszka to ciężko już teraz je dokładnie zmierzyć, więc możliwe, że Twój miał więcej. Poza tym teraz maluszki rozwijają się każde w swoim tempie i nie ma co porównywać. Skoro gin nic nie mówił to znaczy, że jest ok i nie ma co się denerwować.
U mnie w 15t4d maluchy już nie były mierzone. Wiem tylko, że jeden ważył 155g, a drugi 160gusia89 lubi tę wiadomość
-
Ja też się martwiłam o pierwsze ruchy, zwłaszcza, że przy pierwszym czułam dość intensywnie w 14 tyg już, a teraz niby poczułam, ale raz na jakiś czas. A wolałabym czuć, bo tu gdzie mieszkam, do gina idzie się..... aż 3 razy przez całe 9 mcy
Ale od dwóch dni czuję, już mocniej i częściej to przynajmniej troszkę spokojniejsza jestem.
Zresztą staram się sobie tłumaczyć, że w poprzedniej ciąży miałam mega niedowagę, to w sumie mogłam czuć częściej. Teraz niby brzucha zero, więc jak się dziecko wierci to czuć czasem dokładnie w którym miejscu jest akurat. -
Wróciłam z wywiadówki, tak jak sie spodziewałam aniołkiem to on nie jest
Ale najbardziej rozsmieszyla mnie jedna mamusia, ktora miala wielkie pretensje i zarzadała rozmowy z pania od ang. bo jej dziecko przychodzi i sie skarzy ze pani mówi do nich po angielsku i ona nic nie rozumie! Ależ dziwne ze pani na ang. mowi do nich po angielsku
Moje bóle przeobrazają się wlasnie w takie okresowe, chyba wszystkie mamy to samoOd razu widać która jest w którym tygodniu :p jak zaboli brzuch to kilka naraz
Uspokoił mnie wpis, że jak nie ma zywej krwi i pieczenia to wszystko w porzadku
Mam do was jeszcze takie pytanie, czy wasz lekarz zleca wam badania krwi i moczu na kazdej wizycie? jesli nie to co ile? czy same robicie przed wizytą?
Dopiero sobie uświadomiłam, że kazał mi zrobic po pierwszej wizycie po 6 tc. i pozniej juz nic o tym nie mowi...ewela86, cati lubią tę wiadomość
-
dziewczyny cały dzień się głowie nad wózkiem... ostatecznie zostaje Bebetto Silvia ale mię wiem jaki kolor stelaża wybrać. bardzo kusi mnie biały ale boję się,że będą na nim widoczne wszelkie zadrapania,rysy. czy mialyscie kontakt z wózkiem na białym stelażu??? błagam pomocy!!
Nona lubi tę wiadomość
-
rex a mozna wiedziec gdzie mieszkasz? Ja mieszkam w Irlandii i tutaj tez robia USG 2-3 razy przez cala cieze. Ja z wzgledu na swoje plamienia i bole brzucha mialam juz 3 do tej pory, ale to tylko z powodu tych problemow a nastepne mam dopiero 26 lutego
tyle czasu musze czekac zeby dzidzie zobaczyc
-
nick nieaktualnyOwca, Ja miałam tylko jedno skierowanie na badania, które robiłam tydzień temu ..
Być może za miesiąc coś nowego przepisze
Sama od Siebie pójdę Toxo zrobić przed wizytą ..
Ewela ja muszę czekać do 23 lutego, więc posmęcę razem z TobąWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 18:33
ewela86 lubi tę wiadomość
-
No właśnie Ewela8, Ty czekasz na USG, a ja mówię w ogóle o wizytach u gina
Usłyszałam na moje zdziwione pytanie, czemu tak mało tych wizyt, odpowiedź, że się powinnam cieszyć, ze mało, bo częściej się chodzi tylko z ciążą zagrożoną lub jeśli lekarzom coś tam się nie podoba
Więc aż do pierwszych ruchów to ta ciążą taka jakaś mało wiarygodna dla mnie była.
Czarna Owca pytałaś o badania, w Pl miałam badania co mc, tutaj ponoć też tylko 3 razy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 16:38
Czarna owca lubi tę wiadomość
-
Usia, u mnie pod koniec 14. tygodnia bobas miał niecałe 9 cm i ważył 95 g. Ale tak jak dziewczyny piszą, od 14. tygodnia właśnie każdy maluch rośnie w swoim tempie, więc nie ma co porównywać, żeby się niepotrzebnie nie stresować
usia89 lubi tę wiadomość
-
Czarna owca ja dostaję skierowanie na badanie krwi i moczu na każdej wizycie.
Zania1313 mnie też najbardziej kusi biała rama w bebetto i też mam te same obawy co Ty -
usia89 wrote:ja 3.02 mam usg tutaj i już mnie stres bierze bo pojęcia nie mam jak to będzie wyglądało...
A jak patrzyłam na tabelki z rozm. płodów to wychodzi że moje jest za małe i za cięzkie...
O to sie nie martw bo usg nie jest wstanie dobrze wszystkiego zmierzyca czujesz juz ruchy ?
bo ja jeszcze bulbonki i snilo mi sie dzis ze dzidzia raczke przylozyla do brzucha
ze bylo widac i mozna bylo dotknac
!
Jak ten czas leci nie dawno sobie II kreseczki pokazywalysmyusia89, gigsa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lena uspokoiłaś mnie swoim postem,ja w piątek wzięłam ostatnią tabletkę duphastonu i może stąd te bóle, bo wcześniej przy dupku nie miałam takich bóli jak od wczoraj.
Dziewczyny trochę się martwię bo do czasu do czasu coś mnien"tam" zaswędzi,w piątek lekarz patrzył to było wszystko ok,ale infekcja przecież mogła np. wczoraj się wdać, nie wiecie może czy w aptece znajdę takie domowe testy?np. żeby sprawdzić czy nie mam jakieś bakterii albo grzybicy??
Co do tego bebikoklub ja też czekam na te pudełeczko.
Usia mój maluch jak patrzyłam to też był za ciężki według tych norm w 14 tyg i 4 dniach miał 8,6cm a warzył 107g (a jak patrzyłam na tabelkę to niby powinien warzyć 25g) mój lekarz twierdzi że jest wszystko ok.
Ja mam wizytę co miesiąc i co miesiąc muszę robić mocz,tsh,ft4,ft3 teraz muszę na następną wizytę przynieś też wynik morfologi +plus ten zestaw co wcześniej. -
Lena87 wrote:My się nad wózkiem jeszcze nie zastanawiamy
ale za to namiętnie łóżeczka oglądam i jak na razie mam swój nr 1
teraz czekam jak kuzynka mi odda łózeczko na wiosne
a wózek wypiore generalnie w maju bo stoi na korytarzu
Lena87 lubi tę wiadomość