Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
cati wrote:O to sie nie martw bo usg nie jest wstanie dobrze wszystkiego zmierzyc
a czujesz juz ruchy ?
bo ja jeszcze bulbonki i snilo mi sie dzis ze dzidzia raczke przylozyla do brzucha
ze bylo widac i mozna bylo dotknac
!
Jak ten czas leci nie dawno sobie II kreseczki pokazywalysmy
Kochana ja ruchy czuje od tygodniaCudowne uczucie
mam też ten detektor tętna
i ostatnio położyłam sie na plecach, zsunęłam trochę spodnie i majty niżej i mówię do swojego : po dotykaj brzuch i stwierdź gdzie może być nasza kruszynka, po czym wziął detektor i znalazł tętno za strzałem
łatwo u mnie idzie wyczuć w którym miejscu znajduję się kruszynka
Najczęściej leży po środku albo po prawej stronie a bardzo często chowa się bliżej kręgosłupa i tylko słychać w oddali tętno
Mam nadzieję ze tutaj w szpitalu będą mieć dobrą jakość usg, bo w Polsce szału babka nie miała i zdjęcia nie są tak dobre jak niektórych dziewczyn...
u Ciebie w mieście też biorą opłatę za pobranie zdjęcia na usg ?? U mnie w szpitalu jak chcesz zdjęcie to trzeba zapłacić 150 kr -
nick nieaktualnyAneta u Mnie przy Luteinie również żadnych bóli nie było, tak więc organizm się przestawia i teraz będziemy czuły każde ukłucie
Jeśli chodzi o domowe testy, to nie mam zielonego pojęcia ..
Usia, też by Mi się podobał taki detektor, ale ceny u Nas są straszne
Bardziej skłaniam się ku stetoskopowi -
u mnie tutaj w Norwegii niby co 4 tyg. będą sprawdzać poziom hormonów, ale od lekarki z Pl dostałam przykazanie że gdy tsh będzie zbliżać się do granicy 2 to żeby do niej zadzwonić i w razie " w " zmniejszymy dawkę. Teraz jestem na 25 tabl. bo tsh mam blisko min. normy...
-
nick nieaktualnyBiedroneczka83 wrote:oj pamietam jak sie nie mogłam zdecydować
teraz czekam jak kuzynka mi odda łózeczko na wiosne
a wózek wypiore generalnie w maju bo stoi na korytarzu
Łóżeczko raczej pozostanie to co wybrałamjak na razie nic konkretniejszego Mi nie wpadło w oko, ale za to z wózkiem zapewne będzie rotacja
-
Lena87 wrote:Aneta u Mnie przy Luteinie również żadnych bóli nie było, tak więc organizm się przestawia i teraz będziemy czuły każde ukłucie
Bardziej skłaniam się ku stetoskopowi
ja kupiłam z allegro za bodajże 250 zł, najwyżej po ciąży sprzedam tutaj w Norwegii to chociaż część kosztu się zwróci...
Ja to kupiłam ze względu na to że tutaj nie ma tak często wizyt jak w Polsce i przynajmniej sprawdzając tętno można się uspokoić -
nick nieaktualnyusia89 wrote:u mnie tutaj w Norwegii niby co 4 tyg. będą sprawdzać poziom hormonów, ale od lekarki z Pl dostałam przykazanie że gdy tsh będzie zbliżać się do granicy 2 to żeby do niej zadzwonić i w razie " w " zmniejszymy dawkę. Teraz jestem na 25 tabl. bo tsh mam blisko min. normy...
Jeszcze Ci się podniesie, przed staraniami zeszłam do 0.70 a teraz mam 1,31 też przy dawce 25 -
Lena87 wrote:Aneta u Mnie przy Luteinie również żadnych bóli nie było, tak więc organizm się przestawia i teraz będziemy czuły każde ukłucie
Bardziej skłaniam się ku stetoskopowi -
nick nieaktualnyusia89 wrote:ja kupiłam z allegro za bodajże 250 zł, najwyżej po ciąży sprzedam tutaj w Norwegii to chociaż część kosztu się zwróci...
Ja to kupiłam ze względu na to że tutaj nie ma tak często wizyt jak w Polsce i przynajmniej sprawdzając tętno można się uspokoić
I jeszcze na tej sprzedaży zyskasz
Wcale się nie dziwię, gdybym była w takiej sytuacji 'to nawet bym się nie zastanawiała -
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:Jeszcze Ci się podniesie, przed staraniami zeszłam do 0.70 a teraz mam 1,31 też przy dawce 25
o to się nie martwiępewnie będzie skakać
ja się tylko modlę o to żeby ciąże donosić do końca bez problemów i żeby dzidzia nie miała tego dziadostwa
Biedroneczka83 wrote:ja tez mam stetoskop ale gin mi powiedział ze dopiero ok 24 tyg mozna usłyszeć
Przy stetoskopie całkiem możliwe że dopiero ok. 24 tyg. można usłyszeć
Lena87 wrote:I jeszcze na tej sprzedaży zyskasz
Wcale się nie dziwię, gdybym była w takiej sytuacji 'to nawet bym się nie zastanawiała
Ojj tam :p zysk nie jest taki ważny hahaważny chociaż jakiś zwrot
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dokładnie ja nie miałam a dla picu zrobiłam TSh jak nie mogłam w ciąze zajść a tu 4 szok ale po tyg w innym labie 2 bez leków ale mimo to posżłam do endo i zrobiła mi przeciwciała nic nie wyszło wiec nie wiem co jest byc moze to ciąża spowodowała tylko skok a potem sie unormuje samo
-
nick nieaktualny