X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    O to sie nie martw bo usg nie jest wstanie dobrze wszystkiego zmierzyc ;) a czujesz juz ruchy ? :D bo ja jeszcze bulbonki i snilo mi sie dzis ze dzidzia raczke przylozyla do brzucha :D ze bylo widac i mozna bylo dotknac ;D <3 ! :D

Jak ten czas leci nie dawno sobie II kreseczki pokazywalysmy :D

Kochana ja ruchy czuje od tygodnia <3 Cudowne uczucie :) mam też ten detektor tętna :D i ostatnio położyłam sie na plecach, zsunęłam trochę spodnie i majty niżej i mówię do swojego : po dotykaj brzuch i stwierdź gdzie może być nasza kruszynka, po czym wziął detektor i znalazł tętno za strzałem :D łatwo u mnie idzie wyczuć w którym miejscu znajduję się kruszynka <3 Najczęściej leży po środku albo po prawej stronie a bardzo często chowa się bliżej kręgosłupa i tylko słychać w oddali tętno :P

Mam nadzieję ze tutaj w szpitalu będą mieć dobrą jakość usg, bo w Polsce szału babka nie miała i zdjęcia nie są tak dobre jak niektórych dziewczyn...

u Ciebie w mieście też biorą opłatę za pobranie zdjęcia na usg ?? U mnie w szpitalu jak chcesz zdjęcie to trzeba zapłacić 150 kr :/

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam raz w miesiącu endokrynologa on mi daje skierowanie na TSH
    a sama do gina robie morfologie, mocz i cukier

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo przydałby sie taki detektor hehe byłabym spokojniesza :) przy tym moim leniuszku

Lena87 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta u Mnie przy Luteinie również żadnych bóli nie było, tak więc organizm się przestawia i teraz będziemy czuły każde ukłucie ;)

Jeśli chodzi o domowe testy, to nie mam zielonego pojęcia ..

Usia, też by Mi się podobał taki detektor, ale ceny u Nas są straszne ;)
    Bardziej skłaniam się ku stetoskopowi ;)

• usia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tutaj w Norwegii niby co 4 tyg. będą sprawdzać poziom hormonów, ale od lekarki z Pl dostałam przykazanie że gdy tsh będzie zbliżać się do granicy 2 to żeby do niej zadzwonić i w razie " w " zmniejszymy dawkę. Teraz jestem na 25 tabl. bo tsh mam blisko min. normy...

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    oj pamietam jak sie nie mogłam zdecydować :) teraz czekam jak kuzynka mi odda łózeczko na wiosne :) a wózek wypiore generalnie w maju bo stoi na korytarzu

Łóżeczko raczej pozostanie to co wybrałam :D jak na razie nic konkretniejszego Mi nie wpadło w oko, ale za to z wózkiem zapewne będzie rotacja :D

• usia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Aneta u Mnie przy Luteinie również żadnych bóli nie było, tak więc organizm się przestawia i teraz będziemy czuły każde ukłucie ;)

ja kupiłam z allegro za bodajże 250 zł, najwyżej po ciąży sprzedam tutaj w Norwegii to chociaż część kosztu się zwróci... :P

Ja to kupiłam ze względu na to że tutaj nie ma tak często wizyt jak w Polsce i przynajmniej sprawdzając tętno można się uspokoić :)

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    u mnie tutaj w Norwegii niby co 4 tyg. będą sprawdzać poziom hormonów, ale od lekarki z Pl dostałam przykazanie że gdy tsh będzie zbliżać się do granicy 2 to żeby do niej zadzwonić i w razie " w " zmniejszymy dawkę. Teraz jestem na 25 tabl. bo tsh mam blisko min. normy...

Jeszcze Ci się podniesie, przed staraniami zeszłam do 0.70 a teraz mam 1,31 też przy dawce 25 ;)

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:

ja tez mam stetoskop ale gin mi powiedział ze dopiero ok 24 tyg mozna usłyszeć :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    ja kupiłam z allegro za bodajże 250 zł, najwyżej po ciąży sprzedam tutaj w Norwegii to chociaż część kosztu się zwróci... :P

Ja to kupiłam ze względu na to że tutaj nie ma tak często wizyt jak w Polsce i przynajmniej sprawdzając tętno można się uspokoić :)

I jeszcze na tej sprzedaży zyskasz :D

Wcale się nie dziwię, gdybym była w takiej sytuacji 'to nawet bym się nie zastanawiała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    ja tez mam stetoskop ale gin mi powiedział ze dopiero ok 24 tyg mozna usłyszeć :(

A próbowałaś teraz poszukać ?

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 2 na poczatku ciązy miesiąc temu biorąc 50N euthyroxu tez 2 a teraz 4,02 wiec mi zwiększyła dawke do 75 zobaczymy co bedzie za miesiąc oby spadło

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    A próbowałaś teraz poszukać ?
    tak juz nie raz i nie da rady słychac tylko szum i przepływy krwi :9

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• usia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Jeszcze Ci się podniesie, przed staraniami zeszłam do 0.70 a teraz mam 1,31 też przy dawce 25 ;)

o to się nie martwię :) pewnie będzie skakać :) ja się tylko modlę o to żeby ciąże donosić do końca bez problemów i żeby dzidzia nie miała tego dziadostwa :)

Biedroneczka83 wrote:

Przy stetoskopie całkiem możliwe że dopiero ok. 24 tyg. można usłyszeć :)

Lena87 wrote:
    I jeszcze na tej sprzedaży zyskasz :D

Wcale się nie dziwię, gdybym była w takiej sytuacji 'to nawet bym się nie zastanawiała :)

Ojj tam :p zysk nie jest taki ważny haha :D ważny chociaż jakiś zwrot :D

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    tak juz nie raz i nie da rady słychac tylko szum i przepływy krwi :9

Hm.. aż napiszę do koleżanki która też kupowała stetoskop i zapytam od kiedy Ona słuchała serduszka ;)

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Lenka to daj znać :) u mnie moze byc ciężej bo mam łozysko na przedniej ścianie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia niedoczynność bądź nadczynność jest nieunikniona i w każdym wieku może się uaktywnić :)

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie ja nie miałam a dla picu zrobiłam TSh jak nie mogłam w ciąze zajść a tu 4 szok ale po tyg w innym labie 2 bez leków ale mimo to posżłam do endo i zrobiła mi przeciwciała nic nie wyszło wiec nie wiem co jest byc moze to ciąża spowodowała tylko skok a potem sie unormuje samo

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko, około 3 lata temu dochodziło nawet do 10 i tak sobie skakało ..
    Raz Mniej raz więcej ..

• usia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena u mnie niestety nie jest to zwykła niedoczynność tylko hashimoto... nie wiem czy to potęguję prawdopodobieństwo że dziecko też to może mieć... pewnie wszystko sie z czasem okaże.

57cy3j3.png
    20130824040120.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ