X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joka, ja mam tak samo przy wstawaniu, nie zawsze pamiętam o tym żeby wstawać jak zolw ;D jak w nocy sie za szybko przekrece to tez mnie łapie, brrrr paskudne klucie

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Czarna owco ;D dorasta ci chłopak :D

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • joka789 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ogóle ostatnio cierpna ręce jak śpię i jak się budzę to mam mrówki ale to chyba od tego, że ciężar się zwiększa ;) a w ogóle to dziś mnie położna przed wizytą ochrzanila, bo powiedziałam, że waga jej oszukuje ;D jeszcze nie przywyklam do tycia...
    Czarna owca ja nie wiedziałam, że siedmiolatkowi się mogą dziać takie rzeczy hehe będę miała dużo szokow, jak będę mieć syna :D
    Gotuje fasolkę po bretońsku i tak śmierdzi cebula, że aż mi niedobrze się zrobiło :(

08.-09.2020 r. 💔
    <3 06.07.2015 r.
    <3 08.02.2018 r.

05.11.2020 ll 🥰
    oar843r8bm7sia93.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona mnie wczoraj bolał i ciągnął brzuch, przy każdym ruchu i w ogóle i małpowo też było już na wieczór. Ale dziś spokój. Widocznie coś się musiało rozciągać. Przy kichaniu nauczyłam się, żeby się najpierw w pół zginać, albo nogi pod siebie podciągać, bo jak kiedyś kichnęłam wyprostowana lub na leżąco w łóżku to myślałam, że mi się tam coś wyrwało taki był ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:00

Nona lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joka789 wrote:
    Czarna owca ja nie wiedziałam, że siedmiolatkowi się mogą dziać takie rzeczy hehe będę miała dużo szokow, jak będę mieć syna :D
    Gotuje fasolkę po bretońsku i tak śmierdzi cebula, że aż mi niedobrze się zrobiło :(

Ojj ja też ich przezyłam już pare :) Miał chyba dwa latka jak lekarka Mi kazała obciągać mu siurka żeby sprawdzać czy prawidłowo się odkleja.. ooo matko :) Codziennie rano jak wstaje to pidżamka na baczność :P Jak go dotyka, jest to samo :) Czasem nie wiem jak mam się zachować, bo udaje ze nic sie nie dzieje, a czasem sama mam przerazenie w oczach co on wyprawia ale staram sie nie pokazywac, bo bedzie myslal ze to cos zakazanego, a przeciez musi poznać swoje ciało. I wole zeby mnie pytal o sprawy intymne, chociaz w wielu sprawach musze sie zwrócić do mojego faceta :P Skąd mam wiedziec czy mu sie prawidłowo odkleja napletek, jakos nie przywiazywalam do tego wagi :P

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy kichaniu nie boli już od 15 tygodnia, ale mam tak jak Pepitka, jak gwałtownie wstanę to tak zaboli, że mroczki widzę.
    A siurki to stają nawet noworodkom :p

dxom6iye1ka3dosl.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jezeli będę miec chłopca to w sumie tez nie wiem jak to sie zająć tam tym wszystkim :D wychowałam siostrę, wychowalam córkę a z siurem to nigdy doczynienia nie miałam ;) no w sensie z takim malym hehehe :P i tez nie wiem jak to by było jakby sie te sprawy "pisiorkowe" zaczęły, ale racja, najważniejsze to rozmawiać :)

Nona, wikaa lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Mnie tez wczoraj zaczął pobolewać brzuch,raz kuł,raz bolał jakbym miała okres dostać..przy zmianie pozycji w łóżku też bolał. W nocy wziełam nospę i przeszło,dziś tylko troszkę boli.
    Rex witaj i rozgość się u nas,
    Radiszka ale masz super zdjęcie,gratuluje Ci synka, masz na 100% pewność że to chłopczyk:)
    Czarna Owca hehe super masz synka:) i pewnie coraz więcej będzie takich sytuacji:)

radiszka lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka gratuluję siusiaka :) Ja na usg też widziałam w takim ujęciu
    Czarna owca czas się przyzwyczaić, bo rośnie Ci mały mężczyzna ;)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż sie boje co to będzie :) Biorę no-spe na ten mój ból brzucha :( dziwnie boli, ani to na okres ani to wyzej. jak by zaraz jak kosczy się kość łonowa... I lece na wywiadówke do tego małego stojącego siura! :) Pewnie znowu bedzie ze chodzi po klasie podczas lecji, gada i rozrabia...ehhh :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka siur piękny! Gratuluję chłopczyka :-)
    Witam nową koleżankę.
    Belive oczywiście decyzja należy do Ciebie, ale uważam, że masz prawo do bezpłatnych badań i też do opieki prywatnej. Lekarze wiedzą, że dziewczyny prowadzą ciążę podwójnie, ale w gruncie rzeczy co ich to obchodzi... Oni i tak swoje zarobią ! Pomyśl i zrób jak uważasz ;-)

A co do bóli brzucha - ja dzisiaj stałam w sklepie, przy kasie i brzuch zaczął mnie boleć właśnie jak na @... pierwsza myśl - oho, niedługo będzie okres... a za chwilę - kurdę, przecież ja jestem w ciąży ...

believe, radiszka lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca - ja tez zbieram się na zebranie do mojego pierworodnego siura :-) I aż się boję... :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:49

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Lipcówki :)

mnie tez boli a właściwie czasem kłuje podbrzusze jak za szybko sie przekrece lub wstane
    dzis mi sie cos spinał hmm chba moje nerwy robią swoje bo wszedzie pisze ze juz powinnam czuć ruchy maluszka a ja nadal tylko od czasu do czasu jakies bulgotki czuje i mam stres

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka no zdjęcie profesjonalne :) super hehehe żeby mój maluch chciał sie wreszcie ujawnić do konca hehehehe

ja sie zapisałam do bebikoklubu 19 stycznia maja miesiąc zeby wysłac upominek

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• believe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, właśnie niby z jednej strony uważam, że będzie mi głupio jak się spotkamy, a z drugiej strony na tej właśnie jednej wizycie jej powiedziałam, że poszłam po skierowania. Zresztą nic nie skomentowała tego, absoutnie. Dlatego cały czas zastanawiam się nad tym, czy nie olać tego i chodzić i tutaj i tutaj. Aaaa, na razie się już nad tym nie zastanawiam. Zobaczymy jak to wyjdzie w "praniu" :)

Mnie brzuch nie boli, ale dalej czuje kłucia w brzuchu przy kichaniu. Dzisiaj rano jak kichnęłam, to tak mnie zabolał brzuch, że myślałam, że zejdę z tego świata.

Radiszka, ja się jeszcze nie zapisywałam. Chcę się zapisać na 2 - 3 miesiące przed porodem, żeby wszystko mi przyszło na sam koniec :)

Rex, jasne, że możesz dołaczyć. Witaj :)

Nawet nie chodzi o to, że się przejmuję, bo już sobie wytłumaczyłam, że to normalne, ale też jak mi się chce kichnąć, to się przygotowuję na ból...

Czarna owca, opowiadaj częściej historie z Twoim synem. Powtórzę po raz 38428756736478 - on jest świetny :D :D

ChillaTeqilla, dobry patent na kichanie! Szkoda, że nie każde kichnięcie można zaplanować :D

wikaa, to jest właśnie druga strona tej sytuacji :) wątpię, że lekarz się przejmie, że chodzę jeszcze na wizyty na NFZ. Dostaje kasę za wizyty i tyle w sumie.

Dziewczyny, od rana czuję dzisiaj bąbelki w brzuchu <3 a właściwie to od czasu do czasu po jednym bąbelku :P nie wiem znowu, czy to to, ale to śmieszne uczucie :P

wikaa lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniowo :)
    Właśnie przejrzałam jeden worek ubranek po kuzynkach i kuzynie, moje kuzynki - a ich mamy - od razu jak dowiedziały się o ciąży, powiedziały że mam sobie przebierać i wybierać.
    Dzisiaj otworzyłam worek z ubrankami 62 i 68, kilka(naście?) ubranek wybrałam - choćby maluch miał to nosić tylko po domu, to niech sobie są, miejsca mam sporo więc spoko ;) ciuszki w bardzo dobrym stanie, więc jestem zadowolona.
    Oczywiście sami też coś kupujemy - mega radocha :D

Radiszka genialne ujęcie! Gratuluję syneczka! :)

Rex witaj, rozgość się :) im nas więcej tym weselej :D

Owca, ale masz przeboje z synkiem :D ale z tego co piszesz to jest to super chłopak :)

Miłego popołudnia :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czuje jakby bąbelki, albo takie mrowienie z przelewaniem, może to właśnie dzidzia :D Mam nadzieję, że nie jest to tylko moja wyobraźnia ;) W każdym bądź razie przyjemne uczucie! :)
    A z tym kichaniem to też tak macie, że kilka razy w ciągu dnia? Raz to mnie tak złapało, że kilka razy pod rząd, jeszcze zanim raz dobrze kichnęłam to już drugi i trzeci. Wcześniej myślałam, że kichnięcie to kichnięcie, ale jak mnie tak zabolało w okolicach jajnika, że aż zawyłam z bólu to teraz jak mnie tylko w nosie coś zakręci jakiś zapach czy coś to od razu się kulę. A to kichanie to chyba też uroki ciąży, myślałam, że to ze mną coś jest nie tak ;)

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ja jednak dzisiaj zawitałam na wizycie u Gin z powodu bóli brzucha - podbrzusza ..
    Okazało się że maluch ma się całkiem dobrze i przywitał mamusie machając rączką ..

Na tym etapie jest to całkiem normalne że macica, wiązadła pracują a Tym bardziej u Mnie dlatego że dwa dni temu odstawiłam luteinę a Ona również działała rozkurczowo ..
    Dopiero poczuję swoje narządy ..
    Mogą również jelita gdzieś uwierać i sprawiać lekki ból tudzież dyskomfort podczas wstawania, chodzenia, siadania ..

Gin. powiedziała, że jeśli nie ma plamień, żywej krwi, bólu podczas oddawania moczu, to nie ma się czym martwić, ale jak najbardziej kontrolować te bóle i jak coś więcej będzie się działo to przychodzić bez krępacji tym bardziej, że jestem po poronieniu ..

Zamiast Nospy łykać Buscopan ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 17:23

• Sana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chilla też tak czasem mam. Jednak za każdym kichnięciem ból brzucha jest naprawdę spory, dokładnie - aż się zginam w pół ;/

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ! :)

A ja się tak zastanawiam jak się ma wielkość naszych cudów do ich wagi ? Moje miało 10,5 cm a waga 152 g ? czy ta waga nie jest za duża co do wielkości dzidziusia ? :P

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ