X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeSLI CHODZI o pomiary dzidzi to nie mialam np. takiego ile ma glowka , ramionka nozki tylko dlugosc cala dzidzi , ani kg ... :( polowkowe 6.02 nie mam pojecia co tam bedzie ale spodziewam sie ze raczej nie bedzie to szczegolowy pomiar.
    ylko sie zastanawiam jak nie teraz to kiedy ? skad mam wiedziec czy dziecko sie dobrze rozwija skoro bede miala jeden wykres swojego dziecka... dla mnie to kpina ! :/

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poznałam nową teorie na temat płci od koleżanki,przeczytała niby taki artykuł że kiedyś jak nie było takiego dobrego sprzętu jak teraz to lekarze przy płci brali głównie pod uwage tetno płodu jesli wynosiło powyzej 140 to płec żenska jesli poniżej to męska hehe mi się jak narazie sprawdziło a wasze maleństwa jakie mają tętna???:) \

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam się w 14t0d :) zaczynamy już 15 tydzień! :)
    A równo za tydzień wizyta... jupiii :D

Cudownego dnia! :)

Nona, gigsa, usia89 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ptenatalnym dzidzia miala 165 więc wychodzi ze dziewczynka ;)
    Ponoć często sie to sprawdza, ale dzidzia musi być w spoczynku ;)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 20:24

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana!

Co do tętna to mój robaczek miał nie raz prawie że 170, a lekarz i tak widzi siura :P

Daisy dzieki, wizyta udana, pacjent wyproszony z ciała kobiety ciężarnej i poproszony o nie pojawienie się ponowne :P

Wczoraj zachciało Mi się pieczonego karczku :D Dziś zakupiłam, będę piec :)

Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam, i nie wiem czy teraz to jest jeszcze sens :)A co do nfz, nie poszłam na poczatku do gin na nfz a teraz to nie wiem czy nie jest za późno tak wparować w 16 tygodniu prawie :)
    Chociaż powiem wam. Moja koleżanka poznała rodzine z mojego miasta która żyje na skraju nędzy. Mieszkają w bloku socjalnym, ona jest w ciąży - termin na 10 lutego. On pracuje ale na czarno bo nikt nie chce go zatrudnić. Starcza im jedynie na rachunki i czynsz. A dla dziecka dosłownie nie mają nic. I ta kolezanka porosiła druga mieszkajaca w UK zeby popytała znajomych czy nie maja jakis ciuszków dla dziecka itd. I wyobrazcie sobie wczoraj byl az marterial w regionalnej tv o tym. Uzbieraly tyle wszystkiego, ze przewozik z UK musi jechac na dwa razy. Wanienka, wozek, ciuszki, kocyki, kosmetyki dla dziecka, pełno pieluch :) fajnie :)

Daisy, Sana, Ivettka lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Czarna owca super czyta się takie historie dobrze ze są jeszcze tacy ludzie :-)
    Co do tętna ja też nigdy nie słyszałam ani nie podała mi jakie tętno dzidzia tylko pokazywała ze bije i te przepływy ma niebiesko i czerwono a.jakieś inne wymiary główki itp tez nie tylko dl dzidzia i tyle :-/

16udskjogri4r6n4.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez trochę żałuję że nie chodzę tez.na NFZ zawsze to badania za darmo i częstsze kontrolę ale niestety też trzeba jak mieć się dostać do miasta do takiego lekarza i mieć z kim core zostawić a jak nikt nie wie o ciąży to tez nie chce się Tłumaczyć gdzie jadę i po co

16udskjogri4r6n4.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z takim bilem glowy ze az wymiotuje niech to sie juz skonczy:(

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i dążyłam żeby powiedziec o tym że tak w 16 tc nie wypada i zapomniałama co miałam napisać. Ta dziewczyna nie chodziła w ogole do gin złosiła sie dopiero po 20 tc. Co Mnie troche dziwi, bo fakt nie ma sie kasy to sie prywatnie nie idzie ale przeciez są jeszcze gin na nfz. I teraz nie dostanie becikowego...

Dokladnie tez żałuje ze nie poszłam. Ale ja w sumie nigdy nie chodzilam na nfz wiec nie wiem nawet do jakiego lekarza sie udać... Raz poszłam na nfz kobieta mi tak zrobiła ph ze oblizałam żyrandol na suficie. Zraziłam sie i koniec. Dla mnie to jest za intymne zeby chodzic do tylu lekarzy... I tak przed kazda wizyta u tego mojego stresuje sie jak nie wiem co... trudno, jakos przeboleje te wszystkie badania prywatnie :) Dla mojej dzidzi wszystko :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Ja oczywiście znowu przyciągnęłam za sobą kołdrę z łóżka na kanapę, zjadłam właśnie śniadanie i siedzę przed TV. Ostatnio wciągnęło mnie szydełkowanie, więc ćwiczę intensywnie :)

Odnośnie lekarzy na NFZ - właśnie muszę zrezygnować z mojej lekarki na NFZ i zostać przy prywatnej, ale z wizyty na wizytę odkładam tą decyzję.

Miłego dnia wszystkim życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 20:25

believe lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:32

Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca ale się ciesze ze jakos to poszlo samo,chyba ta perspektywa lewatywy cie przepedzila
    Ja jakos nie mam zaufania do lekarzy na nfz ostatnio jak zrobili mojej corce badania to wyszlo ze ma bialaczke a ja prawie zeszłam z tego swiata z nerwow,a okazało się ze sznowna pani się pomylila,oczywiscie nie omieszkalismy z mezem doprowadzić do zwolnienia jej z pracy.
    ale jestem szczesliwa bo mój maz w piątek wraca wreszcie do domu :)

Nona, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

MOja ginka też dużo mierzy ale nie podaje mi wszystkich danych szczegółowo, tylko mówi że wszystko w normie. Nie pozostaje mi nic innego jak jej wierzyć. Ale nastepna wizyta to już połówkowe będzie to musi powpisywać różne wymiary w Mutterpass to sobie poczytam ;).
    Verona bardzo współczuję, chyba bym zawału dostała po takiej diagnozie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 11:14

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, dobry pomysł :) glukoza na czczo chyba w 20 tygodniu, tak?

• wikaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Ja już po fryzjerze, wpadłam do domu po kasę i lecę szukać spodni ciążowych.
    Jeśli to prawda z tętnem dzidzi - to mam szansę na dziewuszkę :-)
    Verona pani doktor się nie popisała. Współczuję.
    Co do wymiarów bobasa mi podał na genetycznym tylko najważniejsze. W piątek idę na wizytę i od razu umówię się na połówkowe. U mnie to będzie dosyć późno, bo dopiero na początku marca.
    Dziewczyny tak żyjemy od wizyty do wizyty... Czas jednak szybko leci. Niektóre już przywitały 5 m-c. Jeszcze chwila i będziemy bobaski tulić na porodówkach....

Belive może nie rezygnuj z nfz-u. Zawsze to darmowe badania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 11:31

Nona, Daisy, believe, Ivettka lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Co do szkoły rodzenia to ja się nie wybieram :) dla Mnie szkoda czasu :) hehe
    Tętna nie znam bo nie podała mi lekarka na wizycie a chiński kalendarz pokazuje chłopca :) ja ogólnie nie chciałam wiedzieć aż do porodu ale k=lekarka powiedziała, że jak zobaczy to powie mężowi cóż za malec tam się skrywa:) mi ma powiedzieć tylko wtedy jak będzie pewna na 100%, inaczej nie chce wiedzieć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .