Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
jeSLI CHODZI o pomiary dzidzi to nie mialam np. takiego ile ma glowka , ramionka nozki tylko dlugosc cala dzidzi , ani kg ...
polowkowe 6.02 nie mam pojecia co tam bedzie ale spodziewam sie ze raczej nie bedzie to szczegolowy pomiar.
ylko sie zastanawiam jak nie teraz to kiedy ? skad mam wiedziec czy dziecko sie dobrze rozwija skoro bede miala jeden wykres swojego dziecka... dla mnie to kpina ! -
dziewczyny poznałam nową teorie na temat płci od koleżanki,przeczytała niby taki artykuł że kiedyś jak nie było takiego dobrego sprzętu jak teraz to lekarze przy płci brali głównie pod uwage tetno płodu jesli wynosiło powyzej 140 to płec żenska jesli poniżej to męska hehe mi się jak narazie sprawdziło a wasze maleństwa jakie mają tętna???
\
-
nick nieaktualny
-
Witam was z rana!
Co do tętna to mój robaczek miał nie raz prawie że 170, a lekarz i tak widzi siura
Daisy dzieki, wizyta udana, pacjent wyproszony z ciała kobiety ciężarnej i poproszony o nie pojawienie się ponowne
Wczoraj zachciało Mi się pieczonego karczkuDziś zakupiłam, będę piec
Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam, i nie wiem czy teraz to jest jeszcze sens :)A co do nfz, nie poszłam na poczatku do gin na nfz a teraz to nie wiem czy nie jest za późno tak wparować w 16 tygodniu prawie
Chociaż powiem wam. Moja koleżanka poznała rodzine z mojego miasta która żyje na skraju nędzy. Mieszkają w bloku socjalnym, ona jest w ciąży - termin na 10 lutego. On pracuje ale na czarno bo nikt nie chce go zatrudnić. Starcza im jedynie na rachunki i czynsz. A dla dziecka dosłownie nie mają nic. I ta kolezanka porosiła druga mieszkajaca w UK zeby popytała znajomych czy nie maja jakis ciuszków dla dziecka itd. I wyobrazcie sobie wczoraj byl az marterial w regionalnej tv o tym. Uzbieraly tyle wszystkiego, ze przewozik z UK musi jechac na dwa razy. Wanienka, wozek, ciuszki, kocyki, kosmetyki dla dziecka, pełno pieluchfajnie
Daisy, Sana, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Czarna owca super czyta się takie historie dobrze ze są jeszcze tacy ludzie
Co do tętna ja też nigdy nie słyszałam ani nie podała mi jakie tętno dzidzia tylko pokazywała ze bije i te przepływy ma niebiesko i czerwono a.jakieś inne wymiary główki itp tez nie tylko dl dzidzia i tyle -
Ja teraz tez trochę żałuję że nie chodzę tez.na NFZ zawsze to badania za darmo i częstsze kontrolę ale niestety też trzeba jak mieć się dostać do miasta do takiego lekarza i mieć z kim core zostawić a jak nikt nie wie o ciąży to tez nie chce się Tłumaczyć gdzie jadę i po co
-
Noo i dążyłam żeby powiedziec o tym że tak w 16 tc nie wypada i zapomniałama co miałam napisać. Ta dziewczyna nie chodziła w ogole do gin złosiła sie dopiero po 20 tc. Co Mnie troche dziwi, bo fakt nie ma sie kasy to sie prywatnie nie idzie ale przeciez są jeszcze gin na nfz. I teraz nie dostanie becikowego...
Dokladnie tez żałuje ze nie poszłam. Ale ja w sumie nigdy nie chodzilam na nfz wiec nie wiem nawet do jakiego lekarza sie udać... Raz poszłam na nfz kobieta mi tak zrobiła ph ze oblizałam żyrandol na suficie. Zraziłam sie i koniec. Dla mnie to jest za intymne zeby chodzic do tylu lekarzy... I tak przed kazda wizyta u tego mojego stresuje sie jak nie wiem co... trudno, jakos przeboleje te wszystkie badania prywatnieDla mojej dzidzi wszystko
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Witam się
Ja oczywiście znowu przyciągnęłam za sobą kołdrę z łóżka na kanapę, zjadłam właśnie śniadanie i siedzę przed TV. Ostatnio wciągnęło mnie szydełkowanie, więc ćwiczę intensywnie
Odnośnie lekarzy na NFZ - właśnie muszę zrezygnować z mojej lekarki na NFZ i zostać przy prywatnej, ale z wizyty na wizytę odkładam tą decyzję.
Miłego dnia wszystkim życzę -
nick nieaktualny
-
Czarna Owca ale się ciesze ze jakos to poszlo samo,chyba ta perspektywa lewatywy cie przepedzila
Ja jakos nie mam zaufania do lekarzy na nfz ostatnio jak zrobili mojej corce badania to wyszlo ze ma bialaczke a ja prawie zeszłam z tego swiata z nerwow,a okazało się ze sznowna pani się pomylila,oczywiscie nie omieszkalismy z mezem doprowadzić do zwolnienia jej z pracy.
ale jestem szczesliwa bo mój maz w piątek wraca wreszcie do domu
Nona, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Hej
MOja ginka też dużo mierzy ale nie podaje mi wszystkich danych szczegółowo, tylko mówi że wszystko w normie. Nie pozostaje mi nic innego jak jej wierzyć. Ale nastepna wizyta to już połówkowe będzie to musi powpisywać różne wymiary w Mutterpass to sobie poczytam.
Verona bardzo współczuję, chyba bym zawału dostała po takiej diagnozie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 11:14
-
Hejka.
Ja już po fryzjerze, wpadłam do domu po kasę i lecę szukać spodni ciążowych.
Jeśli to prawda z tętnem dzidzi - to mam szansę na dziewuszkę
Verona pani doktor się nie popisała. Współczuję.
Co do wymiarów bobasa mi podał na genetycznym tylko najważniejsze. W piątek idę na wizytę i od razu umówię się na połówkowe. U mnie to będzie dosyć późno, bo dopiero na początku marca.
Dziewczyny tak żyjemy od wizyty do wizyty... Czas jednak szybko leci. Niektóre już przywitały 5 m-c. Jeszcze chwila i będziemy bobaski tulić na porodówkach....
Belive może nie rezygnuj z nfz-u. Zawsze to darmowe badania...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 11:31
Nona, Daisy, believe, Ivettka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Co do szkoły rodzenia to ja się nie wybieramdla Mnie szkoda czasu
hehe
Tętna nie znam bo nie podała mi lekarka na wizycie a chiński kalendarz pokazuje chłopcaja ogólnie nie chciałam wiedzieć aż do porodu ale k=lekarka powiedziała, że jak zobaczy to powie mężowi cóż za malec tam się skrywa:) mi ma powiedzieć tylko wtedy jak będzie pewna na 100%, inaczej nie chce wiedzieć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny