X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Widzę że rozmowa o imionach. 1kasiulka1 super, u nas jeśli będzie synek to też prawdopodobnie Kamilek, uwielbiam to imię :) jeszcze podoba mi się Dominik, Tomasz, Dawid - ale Dawid to brat mojego narzeczonego, więc odpada. A dla dziewczynki... nie wiem, bardzo nam się podoba Julia i Hania, ale teraz tak dużo dziewczynek ma tak na imię, że nie wiem... w sumie narzeczonemu to nie przeszkadza, ale mi troszkę tak.

Radiszka trzymam kciuki aby dzisiejsza wizyta była pomyślna, może maluszek pokaże co ma między nóżkami :) Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 13:21

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 13:47

• gigsa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca jak piszesz tak sceptycznie, że pewnie będzie siur to aż mi śmiać się chce :) Adam to bardzo ładne imię. Niestety mój mąż też kręcił nosem na Adasia :(
    U męża w rodzinie wszyscy maja dwa imiona z czego syn zawsze ma drugie imię po ojcu. Ja nie chcę dwóch imion i nasze chłopaki będą mieli po jednym. Gdyby nie to, że mąż ma tak na imię to byłby u nas Dominik i Mateusz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 13:38

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona u mnie też musi być codziennie kefir

Nona lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mateusz tez fajne ;-)
    Czytam Was pomiędzy ścieraniem kurzy a odkurzaniem i mopowaniem. Muszę odpocząć po każdej czynności bo.zaraz fiknę :-D

A ja ostatnio popijałam kabanosy zsiadlym mlekiem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 13:41

kierzynka lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

gigsa lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona super zdrowo się odżywiasz - rewelacja, też się staram ale nie zawsze wychodzi :P

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa, u mnie Izabela to moja siostra, ktora dostala imie po babci naszej :) Babcia zyje, ma sie dobrze, mysle ze sie ucieszy :) Nam sie Iza bardzo podoba, no ale wlasnie ze wzgl na to ze juz sa w rodzinie 2, to nie damy na pierwsze.

Nona - ja nie rusze kefiru, maslanek itp. Od razu biegunka. Jogurty tylko z ziarnami. Owoce chetnie :) Fajnie bo waga poki co nie drgnela jakos zbytnio, no ale pewnie wszystko przede mna, a i tak nie startowalam z 50ciu kg przeciez :D Ale to nic, mysle ze z obecnych 66kg dojde do ok 75, tej granicy bede sie starac nie przekroczyc.

W ogole co do imion to jest bardzo duzo ladnych, ja nie patrze czy popularne czy nie, ma sie nam podobac i to jest najwazaniejsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Daisy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wez daj spokoj raczej sie nie skusze. Nawet nie znosze tego smaku bllle, tal samo mleko poprostu nie toleruje tego i nie bede sie katowac, mysle ze w moim przypadku to lepiej sie pomeczyc niz pic/jesc to ohydztwo. Oczywiscie rozumiem osoby ktore to spozywaja i nie mam nic przeciwko (moj np uwielbia) :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, ja już Ci kiedyś pisałam, że u nas też Hania jest wybrana od lat. Tylko z imieniem dla chłopca mamy problem. Mam cały czas nadzieję, że lekarka na następnej wizycie potwierdzi dziewczynkę <3 <3

Muszę spróbować jeść te Activie, bo niby dużego problemu nie mam, ale jednak jak by miała trochę pomóc, to byłoby super!

Zgredek, też wizytuję 10.02. Z tym, że ja mam nadzieję na dziewczynkę :) Niby to nasze pierwsze dziecko, więc jak będzie chłopak, to będziemy się cieszyć równie mocno, ale jednak marzą mi się sukieneczki i różowe ciuszki :D

radiszka, współczuję wizyty. Ja chodzę póki co prywatnie i na NFZ i szczerze mówiąc jeśli chodzi o czas oczekiwania na wizytę, to bardziej jestem zadowolona z tych wizyt na NFZ, ale zaś denerwuje mnie brak USG na każdej wizycie. U nas przysługują 3 na całą ciążę. Dobrze, że teraz chociaż lekarka sprawdza tętno malucha, bo wcześniej było na to za wcześnie. Ale za to jestem bardzo zadowolona z samej lekarki i położnej, no i plus, że są skierowania na badania.

Daisy, Ty ważysz 66 kg? To ile Ty masz wzrostu?

PS. Maślanki też nie ruszę. Ewentualnie w formie koktajlu z owocami. A w sumie dawno nie robiłam :)

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe ja mam 171cm ;)

• believe Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wyglądasz na znaaaaaacznie chudszą. w życiu bym nie powiedziała, że tyle ważysz. masz zepsutą wagę po prostu :P

Czarna owca, Daisy lubią tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po ponad tygodniu PUSZCZA!!! Uzyłam wszystkich metod jakie znałam, jakie zaczerpnełam, usłyszałam itd. Rano się wazyłam. A teraz jak wkońcu troche odpusciło, wchodze na wage efekt -3 kg. Szok! A najlepsze jest to że czuje że to nie wszystko...

Jak chodziłam do pracy do rzeczywiscie bardzo łatwo było utrzymać takiego robota. Woda, herbatki, owoce, jogurty. Ale jak siedze teraz w domu to wszystko się zaburza, nawet o lekach zapominam. Ale po takich doświadczeniach moge jesc i pic najgorsze paskudztwo byleby mnie juz nigdy nie spotkało coś takiego! Dziś już nie mogłam wstawać z łóźka na siku, nie mogłam chodzić.

Mimo, że to na dzisiaj nie koniec walki czuje że mi ulżyło. Ale najbardziej ulżyło Mi z powodu tego że mam swiadomosc ze juz nie zagrazam mojemu maleństwu. :)

Strzeżcie się ! :)

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Czarna owca lubi tę wiadomość

• Coleen Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, a ja myślałam, że już tutaj nie piszemy i z tego co mam zapisane w kompie ostatnio czytałam na 469 stronie ;)

No nic, nadrobię chociaż kilka ostatnich żeby wiedzieć o czym rozmawiamy :)

17u93e5eksatl8vo.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca - znakomita wiadomość dobrze że już ci lepiej trzymaj się ciepło

Czarna owca lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Widze, ze dyskusja o imionach byla my ostatnio jakos nie rozmawialismy o imionach. Kiedys jakos temat sie przewinal na samym poczatku ciazy i o ile dla dziewczynek sporo nam sie podoba o tyle dla chlopca ciezej tzn moj mezny uparl sie na Henryka (po jego tacie) szkoda, ze mi sie nie podoba...
    Sama juz nie wiem no ale narazie nie ma sie nad czym zastanawiac skoro i tak plci jeszcze nie znamy ;)
    Czarna owca wspolczuje tych zaparc ja tak mialam w 1 trymestrze, ale odrzucilam czarna herbate teraz zamiast tego pije wode przegotowana z sokiem malinowym lub wisniowym, jem wiecej owocow i jest mega roznica :)
    Od wczoraj boli mnie glowa co prawda nie jakos tak bardzo mocno, ale boli staram sie odpoczywac dzisiaj zeby nie musiec brac paracetamolu, ale jak nie przejdzie do wieczora to trzeba bedzie wziasc zamiast sie meczyc :/
    Wczoraj mialam 2 wizyte u dentysty (mialam robiona 5-tke kanalowo) i w piatek ide juz 3 raz i ostatni :) Wczoraj poczulam takie pukanie w brzuch jakby pulsowanie bardzo delikatne przez chwilke tak 2 razy popoludniu i dzisiaj tak samo czy myslicie, ze to moga byc ruchy dzieciatka??? :D

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca super ze w końcu ruszyło oby więcej takich akcji nie było ja sobie nie wyobrażam tak długo nie wypróżniać się

16udskjogri4r6n4.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ