X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) A u mnie od rana deszcz pada :/ Cudownie wręcz :/

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 5 miesiącu (biorąc pod uwagę obliczanie od dnia @) ;) spać mi sie ogromnie a w pracy muszę siedzieć do 15.30, no ale mam nadzieję że szybko minie ;) co tam u Was mamusie?;)

Nona lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 13:47

gigsa, wikaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam z rana, taka pogoda za oknem że człowiekowi nie chce się wyjść z łóżka zmykam pobuszować w lodówce i wszamać coś by dodać sobie energii :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    gigsa wrote:
    Dzień dobry :) Miłego dnia wszystkim życzę :)
    Ja nadaję jeszcze z łóżka, ale nie śpię już od godziny. Mąż mnie obudził jak wstawał i koniec spania :(
    U nas też szaro, buro i ponuro. Ja chcę już wiosnę

Ja jeż jeszcze w łóżku, ale mój mąż też mnie obudził jak wstawał, żebym pomogła mu zrobić śniadanie. Ale zaraz potem wróciłam do łóżka.

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wtorkowo :-) u naspogoda śliczna dużo śniegu mrozik i dużo słonka które świeci w domciu :-) zaraz trzeba się stoczyć z łóżka bo oglądamy z córa w łóżku bajki ;-) pozdrawiam
    Wizytuje ktoś dzisiaj? Jeśli tak to kciuki zaciśnięte :-D

16udskjogri4r6n4.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się tak wstawać nie chce. Ale trzeba się ogarnąć i coś zjeść

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa, no ja Cię niestety chyba nie zmotywuję, bo posiedzę w łóżku jeszcze długo :D tzn. przesiądę się z łóżka na kanapę :D

bommbelek89, dora8201, gigsa lubią tę wiadomość

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa widzę ze imiona wybrane :-) bardzo podoba mi się dominik jak byłam w ciąży wcześniejszej to miał być dominik na 2imie ale ze wyszła Dziewczynka to Natalia Dominika od swojego patrona św Dominika do którego się modliłam cala ciążę aby było ok.
    A. W ogóle myślicie juz o jakiś imionach? Szczególnie jak znacie płeć Nona będzie mieć Karolinke a reszta? Ja nie mam pojęcia chłopiec od zawsze miał być Tomasz ale teraz mi się podoba tez tymek a dziewczynka to nie wiem

gigsa, Daisy lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spodni to ja polecam bardzo firmę mama licious - mają też super wygodne spodnie i inne elementy garderoby też :) bardziej mnie przekonuje niż h&m bo są regulowane w pasie nie tak jak h&m - owe. Mają też do wyboru krótki i długi ten pas na brzuch, niektóre są bez niego z poszerzanymi bokami. I to co najbardziej góruje nad h&m że to spodnie na całą ciąże - bo kupujemy rozmiar jaki nosiłyśmy przed ciążą i one są tak skonstruowane że uwzględniają przyrosty masy ciała - no chyba, że spodnie super skinny a mocno nam się pupa i uda rozbudują :P

Nona, wikaa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Rano samochod odmówił współpracy więc poranny spacerek.

Walczę dalej, rano szklanka wody z cytryną, później colon c, za chwilke lactulozum no i owsianka ze śliwkami juz na mnie czeka. Na drugie śniadanko siemie lniane z glutami, i hektolitry wody, pozniej na obiad hmmm co ja bym zjadła... moze lactulozum na przystawkę :P na podwieczorek natomiast zjem jabłko, kolacja też będzie wystawna- lactulozum, czopek, i moze ze 2 litry wody ! :D

Za jakie grzechyyyyy :P

A Verona- serio mówisz o tej lewatywie w domu? Mi lekarz powiedzial ze jak bedzie trzeba to mam przyjsc do niego. Ale jak by sie dało w domu to juz lece po mydło :P

Myślicie ze bóle po bokach brzucha pod żebrami to od zaparć?

Spodnie z h&m super! polecam

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja musze się wybrać na łowy żeby kupić sobie jakieś spodnie bo robi się coraz ciaśniej mimo że w zasadzie nie widać tak brzuszka. Chyba spuchłam hehe

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa - Michał - super ! :) Tylko ostrzegam Michałki są bardzo niegrzeczne i bardzo pyskują :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 09:02

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna owca w aptece są zestawy do samodzielnej lewatywy :) spokojnie możesz sobie w zaciszu domowym zrobić

Nona lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 - miałam taką sytuację że krótko przed zajściem w ciąże rozmawiałam z kuzynem i jego żoną o imionach dla dzieci bo akurat ona spodziewała się córci dla której jestem chrzestną no i tak wyszło że zapytana powiedziałam że gdybym ja miała córcie to nazwę ją Maja a jak ja zapytałam jak oni nazwą moja chrześnice to powiedzieli że będzie Marysia aż tu zrobili mi psikusa i wysłali zdjęcie po jej narodzinach z podpisanym imieniem MAJA i teraz powiedziałam sobie że nikomu z bliskich i znajomych z otoczenia nie mówię imienia aby przypadkiem nie zetknąć się z podobną sytuacją :) ale między nami Lipcówkami jak na razie dziewczynkę chciałabym nazwać Kamila a jak będzie chłopiec to Kamilek. PS wyobraziłam sobie na twoim przykładzie jak to będzie fajnie gdy moje dziecko podrośnie i wskoczy mi do łóżka żeby popatrzeć na bajki aż mi się gębusia roześmiała

Czarna owca - współczucia z tymi twoimi zaparciami

bommbelek89 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    U mnie dziś słonecznie. Nareszcie !
    Co prawda rano szyby skrobalam ale słonko ładnie rekompensuje lekki mrozek.
    Ja juz po śniadanku ale najpierw dwa razy wylądowałam w kiblu, oczywiście głową w dół. Mój synek przed szkołą postanowił nakarmić chomika warzywami i jak wyją seler to mnie od razu wyrwało do wuceta :-(
    Idę trochę się ogarnąć i pomalować twarz, bo trzeba między ludzi wyjść.
    Powodzenia dla wizytujących. ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o imiona to dla dziewczynek mam dużo - Łucja, Paula, Julitka, Tatiana, Daria, Dagmara - no mnóstwo :) a dla chłopaka - a chcę syna - pustka! żadne nam nie pasuje

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziewczyny, lewatywy nie kupiłam w aptece pani powiedziała, że tylko i wyłącznie może wykonac ją lekarz, bo może wywołać skurcze i przedwczesny poród :(

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ