X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Dziś pierwszy zakup dla Maluśkiewicza :) pepco :) 1,99 :D

itvu6hugfscx_t.jpg

Lena87, anetaa1607, 1kasiulka1, 1kasiulka1, Nona, Daisy, believe, Sana lubią tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 nie martw się nieaktualnym ogłoszeniem na pewno jeszcze znajdziesz równie fajne łóżeczko

kierzynka "mam nadzieję że podniosę liczbę dziewczynek" ja tez mam taka nadzieje ale muszę czekać do 17 lutego

radiszka jak tam po badaniach ?

Moja wizyta przebiegła ok jedynie niepokoją moją lekarkę wyniki morfologii i ule nadbrzusza o których wspominałam wcześniej więc z tym skierowała mnie do gastrologa którego mam na 9 lutego. Na razie mam zażywać tabletki controloc na żołądek, duphaston, detrical i prenatal classic (do końca ciąży) żeby wspomóc Witaminkowo siebie i maleństwo. Co najważniejsze na usg lekarka się uśmiała że dzidziuś bardzo się wierci ;) Po wszystkim pojechaliśmy z mężem porównać wózek Coletto Marcello jaki jest w porównaniu z mniejszymi i większymi kółkami żeby taka filigranowa osóbka jak ja poradziła sobie później z prowadzeniem go i jednak będziemy kupować ten na mniejszych kółkach ;)

anetaa1607, wikaa, radiszka lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Witam :)

Dziś pierwszy zakup dla Maluśkiewicza :) pepco :) 1,99 :D

itvu6hugfscx_t.jpg

Cena powalająca :D !

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wrote:
    jedynie niepokoją moją lekarkę wyniki morfologii

Czegoś masz za dużo ?

• wikaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też na genetycznym powiedział, że im bliżej 22 tyg. tym lepiej bo dziecko jest większe i można lepiej ocenić jego rozwój. ;-)

Dora jak siedziałam na zwolnieniu to bardzo chciałam jeszcze wrócić do pracy. Jak stwierdziłysmy z giną na ostatniej wizycie, że mogę w zasadzie od następnego miesiąca iść, to im bliżej tym bardziej mi się nie chce.... :-/

Bommbelek pewnie Twojemu dziecku było bardzo przykro... Ciekawe jak teściowa będzie się tłumaczyć ? :-/ Ja jak idę do przedszkola na uroczystości, to czasem widząc płaczące dzieci mam ochotę płakać razem z nimi. Dzieci strasznie przeżywają brak kogoś bliskiego. Jest im przykro a rodzice nie zawsze mogą się urwać z pracy. Ja na szczęście miałam możliwość uczestniczyć w każdej uroczystości u jednego i u drugiego. Mam nadzieję, że trzecie pod tym względem nie będzie gorsze :-D

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak:) żeby tylko takie ceny były to pół sklepu bym wyniosła :)

Lena87, Nona lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka nie ma sie co smucic wydaje mi sie ze chlopca latwiej poznac wczesniej ,a z dziewczynkami zawsze jest problem :P

Mi pani połozna powiedziala ze polowkowe najlepiej w 19 +3 dni , i póżniej :)
    W norwegii widze sie z polozna w 24 28 32 36 38 40 tygodzniach ciazy.

wy macie zaparcia a ja odwrotnie , ehhh jak nie urok to s....ka :D

Ivetka - no bombowa cena :D u mnie takich rarytasow nie znajde :D

Aha i pytalam lekarza odnosnie wynikow TSH , bo mialam na poczatku ciazy badane i bylo 2.0 oraz teraz wyszlo 3.3 ale powiedzial jak FT4 w normie to nie ma sie co martwic :)

Planuje zapisac sie na basen ! :D bo kręgoslup zaczyna bardzo ale to bardzo dokuczac :(
    Ja moze w tygodniu wybiore sie na zakupy pierwsze dla bąbla lub bąbelki.

PS. Juz dwie dziewczyny z marca urodzily ! szok! o.0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 19:21

anetaa1607 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati witaj w klubie ..
    u Mnie też jak nie zaparcia tak dziś rewolucja cały dzień po porannej kawie !!

Ja się już z zakupami wstrzymuję do poznania płci .. :D
    Ewentualnie jak gdzieś zobaczę butelki i inne pierdoły dla dzieciątka w przyzwoitej cenie to zakupię ..

Ja nie wiem dlaczego te dni tak wolno płyną, tyle trzeba czekać żeby podglądnąć malucha ..

u Mnie tsh również się podniosło z 0,70 do 1,30 .. ale to całkiem normalne w ciąży ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 19:38

• cati Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena no ja nie wiedzialam ze to nromalne chodz ty to mialas ladny wynik :D

z tym bieganiem do kibla to moze przez to ze ja duzo jablek jem uwielbiam je ;D owoce ogolnie. Mnie to mogli by zamknac w dziale z owocami tylko tym mogla bym sie żywic ;D owocowy zoombi :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, ale to tylko dzięki tabletką ..
    Bo wcześniej dochodziłam nawet do 10 ..

Jeśli chodzi o kibelek to normalna rzecz, również lubię owoce ale dużo ich nie jem a w nocy pielgrzymki są męczące tym bardziej kiedy wstaję na siku co pół godziny bądź godzinę przy tym jeszcze się muszę napić :D

No ale wszyscy pocieszają Mnie tym, że to są właśnie uroki ciąży ..

• Tigana Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nie chcieli powiedzieć ile TSH wyszło, tylko że w normie. Ja tu praktycznie żadnych wyników do ręki nie dostaję :/ trzeba ufać lekarzowi i kropka.

cati, ja też uwielbiam jabłka, nawet kilogram dziennie potrafię wciągnąć ;). A mimo to ostatnio mnie wzdęcia i zaparcia męczą, wkurza mnie to....Trochę mi kawa pomaga ale w ten weekend to już nic mi nie pomaga. Kupiłam sobie dzisiaj suszone śliwki, może to coś pomoże....

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Owca polubiłam tylko jeśli chodzi o badania połówkowe ;)

Kawa nie pomogła ?
    anetaa1607 wrote:
    Czarna Owca aż takie masz zaparcia??? Może pójdź do swojego lekarza rodzinnego może on coś zaradzi,albo do ginekologa nie można aż tyle się nie załatwiać,bardzo Ci współczuje .

Kawa niestety nic nie pomogła. Właśnie stygnie siemie lniane już chyba ostatnia rzecz dzisiaj która może Mi pomóc... Jak nie minie chociaz troche do jutra to pojde do lekarza. Tyle ze moj gin powiedzial mi ze jak nie bedzie przechodzic to lewatywa. A jak słysze "lewatywa" to mam ochote uciekać, jak za młodu z fotela stomatologa... Wole zjesc i wypic wszystko co bedzie trzeba tylko nie lewatywaaaaaa...

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owca :D nie wiem , ale to nic zlego ! :D ja mialam to i wole to 100% niz plyn po ktorym latasz do kibla co 15 min i odgrywasz orkiestre symfoniczna na klozecie a slysza cie w calym oddziale :(
    LEwatywa to chwilowy dyskomfort !!! a nie tak jak srodki przeczyszczajace ktore potrafia dzialac dzien :/

Lena87 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 13:57

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:31

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    owca :D nie wiem , ale to nic zlego ! :D ja mialam to i wole to 100% niz plyn po ktorym latasz do kibla co 15 min i odgrywasz orkiestre symfoniczna na klozecie a slysza cie w calym oddziale :(
    LEwatywa to chwilowy dyskomfort !!! a nie tak jak srodki przeczyszczajace ktore potrafia dzialac dzien :/

Nona wrote:
    Dajesz owca, 2 łyżki siemienia zalewamy i oprócz picia naparu tez zzerasz razem z ziarenkami, dużo wody do tego pijesz, kefir, jabłko, suszona śliwka i będzie ok.

Przy poprzednim porodzie zrobiono Mi lewatywe. Pokój do przygotowania do porodu, pare krzeseł, samolot do badan, szafki i w rogu kibel odgrodzony zasłonką. Dostałam lewatywe, wskazano Mi miejsce gdzie mam sie wypróżnić. W miedzy czasie przychodzili tam jacys lekarze, pielegniarki, krecilo sie z 10 osob a ja bylam jedynie za zasłonką... I wcale nie był to chwilowy dyskomfort bo chyba ze stresu zakorkowało mnie na amen :P I mam traume do końc życia :P

Nona, Przepyszne gluty z zierenkami zezarte :P

Nona lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    a brałaś woda+ sok z cytryny i miód wieczorkiem parzysz rano pijesz nad czczo.

Nie, nie tego jeszcze nie próbowałam :P Pije codziennie wieczorem i rano przed sniadanie colon c

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam gin w klinice powiedział ze najlepszy termin na prenatalne połówkowe to skonczony 21tydzien bo wtedy wszystko juz pracuje jak ma pracowac :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• cati Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca wrote:
    Przy poprzednim porodzie zrobiono Mi lewatywe. Pokój do przygotowania do porodu, pare krzeseł, samolot do badan, szafki i w rogu kibel odgrodzony zasłonką. Dostałam lewatywe, wskazano Mi miejsce gdzie mam sie wypróżnić. W miedzy czasie przychodzili tam jacys lekarze, pielegniarki, krecilo sie z 10 osob a ja bylam jedynie za zasłonką... I wcale nie był to chwilowy dyskomfort bo chyba ze stresu zakorkowało mnie na amen :P I mam traume do końc życia :P

O matko ;D to zes byla zestresowana :D , a bralas kiedys leki na przeczyszczenie te co daja w szpitalach ? :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, czyli ile jest lekarzy tyle opinii ..
    Każdy robi według siebie .. :D

Nie ma co się nakręcać .. USG Genetyczne dobrze wyszło, test Pappa widocznie też ..
    Tak więc nie martwię się na zapas, że jednak coś może być nie tak ..

W czwartek widziałam na 5 sekund maleństwo i żyje Nadzieją że ten Cudak mały zostanie ze Mną/Nami ..
    Dość długo pchałam się w kolejce o te maleństwo :D

Owca, wcale się nie dziwię że masz teraz uraz o.O

anetaa1607, Daisy, gigsa, wikaa lubią tę wiadomość

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ