Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się i my w nowym tygodniu.
Mój drugi trymestr póki co jest gorszy niż pierwszyDzisiaj znów miałam migrenę z aurą i wymiotami.
Od 12 roku życia mam tą przypadłość, ale w ciąży pojawia mi się strasznie często
Czy może zna ktoś na to złoty środek?
-
http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx mi bardzo przydał się ten artykuł na temat wyprawki.
http://babyonline.pl/wyprawka-noworodka-jakie-ubranka-na-lato-nasza-sciaga,wyprawka-dla-noworodka-artykul,15786,r1p1.html
Już 7 dziewczynek dopisałam się do tabelki;) u mnie najprawdopodobniej dziewczynka ale potwierdzi się za miesiąc:) ale już kupiłam kilka ciuszków typowych dla dziewczynek.
Łóżeczka nie kupiłam, kobieta napisała sms-a że już nie aktualne,szkoda ale na pewno jeszcze się coś trafi,jeszcze dużo czasu przed nami:) patrzyłam na materacyki będę chciałą kupić taki http://allegro.pl/materac-do-lozeczka120x60-gryczano-kokosowygr-9-i5003175495.htmlNona, believe lubią tę wiadomość
-
believe wrote:Konwalia, a często masz migreny? Po mojej sobotniej przygodzie mama mi powiedziała, że być może to była migrena. Nigdy nie miałam jej. Nigdy tak się nie czułam. Jak ona się u Ciebie objawia?
Nie w ciąży miałam różnie. Czasami dwie w miesiącu a czasami 1 na pól roku.
U mnie objawia się to przez około 30 minut mroczkami (nic wtedy nie widzę), potem dochodzi swiatlowstret, wymioty, ból głowy po jednej stronie. Byłam z tym dawno temu u neurologa - badania niczego nie wykazały a lekarstwa żadne nie pomagają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 17:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykierzynka wrote:chyba mozna tak pomiędzy 18 a 22 tygodniem
To wszystko zależne jest od lekarza, jedni twierdzą że lepiej jest później robić połówkowe niż wcześniej ..
To nie ja ustalałam termin tylko panie w Ośrodku gdzie wykonywałam USG Genetyczne więc wiedzą co robią
Tak w ogóle to ciąża młodsza jest o 3 dni, więc będzie to początek ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 18:14
-
Ja też mam dopiero 2.03.2015 połówkowe, nie ma z tym problemu. Mozna wykonywać je nawet po 22 tygodniu. Tu już nie ma, że dziecko musi mieć wymiary odpowiednie.
Dziewczyny, ja już wymiękam... Wkońcu wziełam 2 czopki bo tak strasznie kłuje Mnie na boku zaraz pod żebrami. Teraz no-spe bo juz nie wyrabiam, nie mogę chodzić, leżeć, siedzieć
Co może znajdować się właśnie tam? z lewej strony zaraz pod żebrami bardziej na skraju brzucha?Z przekrojów narządów wynika że trzustka, kawałek jelita grubego, czy dwunastnica już sama nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 18:35
Lena87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bommbelek89 wrote:Joka moja dzidzia tez mniejsze wie się nie przejmuj a moja córa jest szczupła i najmniejsza w grupie. W przedszkolu ja natomiast z mężem jesyesmy grubaski po 170cm wiec po kim to ma nie wiem
Biedroneczka ty rodzilas w lipcu tak bo właśnie szukałam po necie w co się ubiera noworodka w upał czy przydadzą się body na krótki rękaw? Ja Rodziłam pod koniec Październikato ciuszki całkiem innej grubości
Co do babci same ocenilyscie jak to wygląda a ja oczywiście byłam na występie i mój tata tez wiec przynajmniej tyleskarpeteczki na stupkach ale tez nie zawsze
Lena87 lubi tę wiadomość