Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się i my w nowym tygodniu.
Mój drugi trymestr póki co jest gorszy niż pierwszy
Dzisiaj znów miałam migrenę z aurą i wymiotami.
Od 12 roku życia mam tą przypadłość, ale w ciąży pojawia mi się strasznie często
Czy może zna ktoś na to złoty środek?
-
http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx mi bardzo przydał się ten artykuł na temat wyprawki.
http://babyonline.pl/wyprawka-noworodka-jakie-ubranka-na-lato-nasza-sciaga,wyprawka-dla-noworodka-artykul,15786,r1p1.html
Już 7 dziewczynek dopisałam się do tabelki;) u mnie najprawdopodobniej dziewczynka ale potwierdzi się za miesiąc:) ale już kupiłam kilka ciuszków typowych dla dziewczynek.
Łóżeczka nie kupiłam, kobieta napisała sms-a że już nie aktualne,szkoda ale na pewno jeszcze się coś trafi,jeszcze dużo czasu przed nami:) patrzyłam na materacyki będę chciałą kupić taki http://allegro.pl/materac-do-lozeczka120x60-gryczano-kokosowygr-9-i5003175495.html
Nona, believe lubią tę wiadomość
-
believe wrote:Konwalia, a często masz migreny? Po mojej sobotniej przygodzie mama mi powiedziała, że być może to była migrena. Nigdy nie miałam jej. Nigdy tak się nie czułam. Jak ona się u Ciebie objawia?
Nie w ciąży miałam różnie. Czasami dwie w miesiącu a czasami 1 na pól roku.
U mnie objawia się to przez około 30 minut mroczkami (nic wtedy nie widzę), potem dochodzi swiatlowstret, wymioty, ból głowy po jednej stronie. Byłam z tym dawno temu u neurologa - badania niczego nie wykazały a lekarstwa żadne nie pomagają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 17:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykierzynka wrote:chyba mozna tak pomiędzy 18 a 22 tygodniem
To wszystko zależne jest od lekarza, jedni twierdzą że lepiej jest później robić połówkowe niż wcześniej ..
To nie ja ustalałam termin tylko panie w Ośrodku gdzie wykonywałam USG Genetyczne więc wiedzą co robią
Tak w ogóle to ciąża młodsza jest o 3 dni, więc będzie to początek ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 18:14
-
Ja też mam dopiero 2.03.2015 połówkowe, nie ma z tym problemu. Mozna wykonywać je nawet po 22 tygodniu. Tu już nie ma, że dziecko musi mieć wymiary odpowiednie.
Dziewczyny, ja już wymiękam... Wkońcu wziełam 2 czopki bo tak strasznie kłuje Mnie na boku zaraz pod żebrami. Teraz no-spe bo juz nie wyrabiam, nie mogę chodzić, leżeć, siedzieć
Co może znajdować się właśnie tam? z lewej strony zaraz pod żebrami bardziej na skraju brzucha?
Z przekrojów narządów wynika że trzustka, kawałek jelita grubego, czy dwunastnica już sama nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 18:35
Lena87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wiesz ja jak był upał to mała leżała np w samym bodziaku przykryta pieluszka albo nawet niebommbelek89 wrote:Joka moja dzidzia tez mniejsze wie się nie przejmuj a moja córa jest szczupła i najmniejsza w grupie. W przedszkolu ja natomiast z mężem jesyesmy grubaski po 170cm wiec po kim to ma nie wiem
Biedroneczka ty rodzilas w lipcu tak bo właśnie szukałam po necie w co się ubiera noworodka w upał czy przydadzą się body na krótki rękaw? Ja Rodziłam pod koniec Październikato ciuszki całkiem innej grubości
Co do babci same ocenilyscie jak to wygląda a ja oczywiście byłam na występie i mój tata tez wiec przynajmniej tyle
skarpeteczki na stupkach ale tez nie zawsze
Lena87 lubi tę wiadomość

Cati, ja wyczuwam dziewczynkę tzn mam intuicję taką więc może podniose frekwencję corkowa hehe za ok miesiąc się dowiem
06.07.2015 r.