Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
katepr wrote:Aneta a tutaj na belly niema takiej wyprawki gdzies? Wydaje mi się że widziałam, chyba że chodzi Ci też o takie sprawdzone nazwy kosmetyków itp
))
jest to moja pierwsza dzidzia i chciałabym listę od kogoś kto ma już pojęcie co jest niezbędne
-
http://bezpieczny-maluch.com.pl/
http://motherandbaby.pl/gdansk/
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html
to linkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 12:32
Nona, Aneta210, Daisy lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam Was dziewczyny!
Sporo się nie odzywałam, ale cały czas na bieżąco Was czytam. Widzę, że duża część z Was ma już pokupowane ciuszki. Wszystkie przepiękne. Mnie ostatnio trochę rozłożyło przeziębienie więc nie miałam okazji pobiegać po sklepach. Wczoraj dopiero byłam w mieście i zauważyłam, że w Smyku na ciuszki są niezłe promocje do -50%. Ja jak na razie jeszcze nic nie kupuję. Zdecydowaliśmy, że jakiekolwiek zakupy będziemy robić dopiero po wizycie u lekarza 14 lutego. Widzę też, że już część z Was upatrzyła sobie wózki. Ja już od jakiegoś miesiąca mam jeden upatrzony i mimo , że cały czas przeglądam jeszcze różne inne ten mi się najbardziej podoba:
http://www.sklep-tosia.eu/concord-wanderer-travel-set_p2296
Udało mi się nawet podejrzeć go na żywo w sklepie i jeszcze bardziej się przekonałam, że to jest właśnie to.
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę dużo zdrówka, bo ostatnio pogoda coś nie dopisuje.Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona właśnie o to chodzi. Jak na razie ten wózek najbardziej do mnie przemawia przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo. Fotelik przechodził testy ADAC a u nas wiem, że na pewno wózek jak i fotelik będą dość często wykorzystywane. Poza tym jest bardzo lekki i wystarczy na dość długo. Czytałam opinie mam, które mają te wózki i są bardzo zadowolone.
-
Cześć wam!
Ja cały dzień wczorajszy jak i dzisiejszy w łóźkuZaparcia juz tak konkretnie mnie rozłozly ze juz chodzic nie moge
a próbowałam juz chyba wszystkiego ( czopki, lactulozum, owsianka, sliwki suszone, jabłka, woda, mięta, ciaplejsza kapiel) dosłownie nic Mi nie pomaga
Co do tej wyprawki którą wstawiła Nona, zastanawia Mnie bardzo aż 10 sztuk flanelowych pieluszek. Dla Mnie bez sensu. Miałam dwie i z powodzenie wystarczały. Jedynie służą do podłożenia, np na łóżko, do wózka lub do przykrycia podczas snu w ciepłe dni. Ale aż 10...Nona lubi tę wiadomość
-
Czy mogłybyście mi pomóc, bo martwię się, że mój maluszek jest za mały jak na ten tydzień... W czwartek 22 stycznia byłam na USG i lekarz powiedział, że Dzidziuś ma 88,5 mm. Nie przejęłam się wtedy, serduszko biło i widziałam, że się rusza więc ok. Przedwczoraj zaczęłam sprawdzać na necie i w książkach jakie wymiary ma dziecko w 17 tygodniu i wychodzi na to, że u mnie nawet jeśli bym brała pod uwagę 16 tydzień to maluszek jest mniejszy... W środę idę na wizytę i zapytam ale denerwuję się, że coś nie tak jest, że za wolno rośnie.. Jak myślicie, mam się czym martwić, czy to jest normalne, że dziecko różnie rośnie itp?
Oczywiście powodzenia wszystkim dziś wizytującym.08.-09.2020 r. 💔
06.07.2015 r.
08.02.2018 r.
05.11.2020 ll 🥰
-
nick nieaktualny
-
Joka nie martw się na zapas. Te wszystkie wymiary w książkach i internecie są uogólnione. Tak naprawdę każde Maleństwo rozwija się w różnym tempie. Jeśli lekarz nic nie powiedział na ten temat myślę, że nie ma czym się martwić. Dla Twojego spokoju zapytaj o to lekarza przy następnej wizycie. Pamiętaj nerwy szkodzą Kruszynce
ja też na początku trochę się martwiłam, że coś może być nie tak a na następnej wizycie za każdym razem wszystko się wyjaśniało i okazywało się, że wszystko w porządku. Tak naprawdę chyba na każdym etapie ciąży można znaleźć coś czym będziemy się martwiły i to normalne, bo przecież chcemy zeby Nasze Maleństwa były zdrowe
joka789, Nona lubią tę wiadomość
-
Aneta210 wrote:A nawet nie wiem
))
jest to moja pierwsza dzidzia i chciałabym listę od kogoś kto ma już pojęcie co jest niezbędneJ&J odpada od razu bo w wiekszości uczula
Aneta210, Nona lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:ja korzystałam z tego linka:
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2013/03/jakie-i-ile-ubranek-kupic-dla.html
Zrobiłam sobie listę z komentarzami moimi:
1.10 kompletów ubranek (w tym 5, które spakujecie do szpitala)
Komplet to body + pajac.
Mam 8 body krótki rękaw, 7 body długi rękaw, 9 pajacyków
2.2 pary łapek (obydwie spakujecie do szpitala)
Mam 1 łapki, dokupić drugie
3.2 cienkie bawełniane czapeczki po kąpieli (obydwie spakujcie do szpitala)
Mam 2
4.6 par skarpetek (w tym 3, które zabierzecie do szpitala)
Mam 6 par
5.1 czapeczka na zewnątrz cieńsza bawełniana
mam
6.1 szaliczek w formie chustki trójkątnej pod szyjkę
mam
7.ubranie wierzchnie - w ścisłym sezonie letnim wystarczy Wam pewnie jakiś sweterek/bluza albo np. pajacyk welurowy,
mam 3 bluzy z kapturem
8.10 pieluszek tetrowych (w tym 3, które spakujecie do szpitala)
Mam 5, dokupić 5
9.10 pieluszek flanelowych (w tym 4, które spakujecie do szpitala)
Mam 2, dokupić 8
10.1 kocyk cienki (na lato najlepiej bawełniany
mam
11.1 rożek (spakujcie do szpitala)
dokupić
Inne rzeczy które mam:
3 śliniaczki bawełniane
7 x półśpiochy
5 x spodnie
1 x kaftanik
1 x bluzeczka
3 x rampers
1 x sukienka
Wszystko mam 56,62 lub 68
Coś jeszcze z ubranek? Kaftaników i śpiochów nie chcę. Może body kopertowe bo mam tylko przez główkę?przydają sie ze 2 pieluchy tetroe jedna flanelowa
Nona lubi tę wiadomość
-
Joka. Po badaniavh prenatalnych juz kazdy maluch rosnie wlasnym tempem....
Moze u niego w genach jest zapisane ze nie bedzie bardzo wysoki bo np rodzice lub dziadkowie niewysocy są.
A mój narazie wystrzelił bo ja 180 moj partner tyle samo. Moi rodzice bardzo wysocy.... ja bym sie wogole nie marrwila tym. A tabelki sobie odpusc.synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
Dzięki Paullina
trochę panikuje ale racja, zawsze można się czymś zacząć przejmować itp, dzięki
Lena87 nie mam abonamentu Premium, poza tym w drugim trymestrze już nie pokazuje wymiarów crl tylko wagę, a nie wiem ile waży Dzieciaczek, bo gin mi nie powiedział..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 14:00
08.-09.2020 r. 💔
06.07.2015 r.
08.02.2018 r.
05.11.2020 ll 🥰
-
Joka moja dzidzia tez mniejsze wie się nie przejmuj a moja córa jest szczupła i najmniejsza w grupie. W przedszkolu ja natomiast z mężem jesyesmy grubaski po 170cm wiec po kim to ma nie wiem
Biedroneczka ty rodzilas w lipcu tak bo właśnie szukałam po necie w co się ubiera noworodka w upał czy przydadzą się body na krótki rękaw? Ja Rodziłam pod koniec Październikato ciuszki całkiem innej grubości
Co do babci same ocenilyscie jak to wygląda a ja oczywiście byłam na występie i mój tata tez wiec przynajmniej tyle