Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJoka, nie jest potrzebne premium ..
Zresztą powiem Ci, że na prenatalnych badaniach moje dziecię też nie było za duże, mieściło się w dolnej granicy ..
Każdy maluch jest inny tak jak i MYWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 14:23
-
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:Czarna Owca, a mocniejsza kawka ?
Ja dziś rano sobie taką zapodałam i po godzinie porcelana była moja ..
Tonący brzytwy się chwytaWięc mimo tego, że po ostatniej wypitej kawie mialam jazde przez cały dzien. Wypiłam. Czekam...
Chciałam iść do okulisty na sprawdzenie czy wszystko ok. Na NFZ. Dzwonie do jednej przychodni- w marcu beda zapisywac na drugi kwartal dopiero. Patrze na necie na druga- czas oczekiwania 429 dniRęce opadają...
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:ok, pieluchy fanelowe-faktycznei przesadzona ta ilość. Mam 2-wystarczą, natomiast tetrowych przyda sie myślę dużo-to będzie główna przytulanka dziecka-uwielbiam takie bo można je prać a nie miśki całe zakurzone. Do przykrywania, odbijania, myslę że tetrowych 10 to minimum. Nie do szpitala-ogólnie.
Dzięki Biedorneczka za info że skarpetki i rożek niepotrzebne do szpitala w lipcu.
Moja bratowa rodziła rok temu, i w szpitalu dla małej najlepszym i najwygodniejszym ubraniem były body i spodenki. A na stopy właśnie skarpetki. Więc to zalezy w co mamie bedzie najwygodniej ubieraćA co do tetrowych, to troche ich porzebne. A do przytulania, mój A. przywiózł małej z zagranicy przytulanke. Była zachwycona od pierwszych dni zycia
Prac można normalnie w pralce
Lena87, Nona, gigsa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Apropo ubranek na lipiec do szpitala, nawet jesli nie jest super gorąco na zewnątrz to w salach jest duszno i ciepło i niema co ubierać maluchów w body plus pajac a do tego jeszcze skarpetki. Oczywiście najważniejsze czy maluszkowi jest ciepło , trzeba to sprawdzać i ewentualnie ubierać dodatkowo ale często mamy odrazu pakuja maluszki w kilka ubranek plus rożek plus jeszcze przykrywają grubym kocykiem - masakra
Także najważniejsze myśleć
Biedroneczka u mnie w pracy stosujemy tylko j&j i nie zauważyłam jeszcze ani razu alergii ; p
Myślicie że takie pojedyńcze pękanie jakby bąbelków to ruchy malucha? Od kilku dni coś takiego czuje i sie zastanawiam czy to toNona, anetaa1607, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatepr, nie wiem czy to jest to, ale 3 dni temu czułam coś takiego ..
Jak by ktoś bańki mydlane puszczał ..
Oczywiście nie podniecam się tym faktem ponieważ, mogły również to być jelita
Chodź u Ciebie prawie 18 tc więc wszystko możliwekatepr lubi tę wiadomość
-
katepr - dokladnie tak , ze wszystko zalezy od tego jak bedzie na sali .
i adekwatnie do tego ubieramy nasze dziecko.
A ja nie mam kupionej ani jednej rzeczy dla malucha !!
pierwszy moj zakup to poducha rogal.. ktora mi sluży we wszelakich oparciach
JA czuje tez tylko te bulbonki -
juwelka wrote:Daisy nie pojechaliśmy jednak do tego akpolu, może w przyszły weekend bo w tyg pchać się na tą jaśkową to wiesz sama;)
nie czytałam nic o szkole? masz jakis link? kurcze czas się za to zabrać
Livia ja się zapisałam z mężem na to szkolenie,a Twój będzie akurat? Pewnie że przepisz się do nas,Daisy a Ty się wybierasz?
Niestety mój mąż będzie akurat na statku ale zabiorę najwyżej ze sobą swoją córę - 12 lat to już będzie ogarniać
-
mon!ta^ wrote:Odnosnie swissmedu dowiedziałam sie od kolezanki, że swissmed powoli upada poniewaz ma duuuze zadłuzenie i najprawdopodobniej przejac ma ja jakas spółka zagraniczna.
Nie pocieszyłaś mnie wcaleCiągle licze na to, że do lipca się otworzy jednak gdzieś... albo cholerka jakas klinika prywatna do rodzenia
-
nick nieaktualny
-
Joka, ty sie kochana nie martw na zapas, tak jak ci dziewczynki mówią teraz dziexiaczki rosną swoim tempem i nie patrz na żadne tabelki. Powiem ci na własnym przykładzie, moja córa byla na każdym usg za mala, zawsze jakoś ponad tydzien, ja sie naczytalam o hipotrofii i innych cudach i pytam lekarki o to, a ona mi bach skierowanie na patologie ciąży do szpitala. No i strach, badania mierzenia... Po trzech dniach wypis do domu bo na każdym usg wychodziło inaczej a zreszta nijak sie nie da przyspieszyc wzrostu dziecka...
No i w końcu mała urodziła sie 56dl i ważyła 2900 a urodziła sie dokladnie tydzień po terminie. I prostu z natury byla drobna i jest nadalale co sie nastresowalam to moje
Takze głowa do gory i z dala od tabelekLena87, joka789 lubią tę wiadomość