X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    No właśnie, czy ginkowie badają piersi w ciąży? Mój mi jeszcze nie badał...

Ja na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na usg piersi. A jeśli pytasz o takie dotykowe badanie - to nie miałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 21:53

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    Kochana ja ruchy czuje od tygodnia <3 Cudowne uczucie :) mam też ten detektor tętna :D i ostatnio położyłam sie na plecach, zsunęłam trochę spodnie i majty niżej i mówię do swojego : po dotykaj brzuch i stwierdź gdzie może być nasza kruszynka, po czym wziął detektor i znalazł tętno za strzałem :D łatwo u mnie idzie wyczuć w którym miejscu znajduję się kruszynka <3 Najczęściej leży po środku albo po prawej stronie a bardzo często chowa się bliżej kręgosłupa i tylko słychać w oddali tętno :P

Mam nadzieję ze tutaj w szpitalu będą mieć dobrą jakość usg, bo w Polsce szału babka nie miała i zdjęcia nie są tak dobre jak niektórych dziewczyn...

u Ciebie w mieście też biorą opłatę za pobranie zdjęcia na usg ?? U mnie w szpitalu jak chcesz zdjęcie to trzeba zapłacić 150 kr :/
    tak ale to 70-80 kr :/

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze Cati i Usia, ze Wy to nawet za zdjecia USG musicie placic?? Niezle dobrze, ze ja dostalam za darmo za kazdym razem :) i nie slyszalam zeby za to tutaj placic...
    Ja na bol glowy zawsze biore paracetamol :)
    Kurcze ja TSH nie mialam robionego w ogole w ciazy z reszta tutaj jest cos takiego, ze wszystkie badania jakie robia zostaja u nich w karcie i nie chca podac dokladnych wynikow :/ Jak wszystko jest dobrze to nic nie mowia a jakby cos wyszlo zle to wtedy dzwonia i sciagaja do siebie...

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla, mi badała piersi na pierwszej wizycie. Ale to u tej na NFZ, prywatnie - nie.

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się że Ci prywatni tego nie robią, a mi tak jakoś wstyd żeby go o to zapytać. Czasami wyczuwam guzek który znika, przeważnie jest wtedy kiedy nabrzmiewaja, podejrzewam że to gruczoły no ale jak zbadał to by zbadał...

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)

Witaj rex :) miło Cię nam tu gościć :) ja mam co miesiąc morfologia + mocz. Teraz będę za tydzień robiła badania właśnie.

Ja się zastanawiam czy to normalne że ruchów nie czuję, połowa 18go tygodnia, druga ciąża, pewnie to wina moich "nadprogramowych" kg i tego że ten trofoblast na ścianie przedniej,z małym dopiero w 21 tyg.poczułam. Myślałam że teraz będzie szybciej a tu dupa :( ach jaka ja niecierpliwa :)

Kolorowych snów dziewczynki :)

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki Wam zycze :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam wglądu do żadnych wyników. Wiem tylko czy w normie czy nie. I tyle.
    Na pierwszym USG nawet popatrzeć nie mogłam :( dopiero na drugim pokazują.
    No tatuś może sobie popatrzeć na USG jak jest.
    Dobranoc dziewczyny :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela - nie wiem czy u ciebie tak jest , ale tu tez nie mam do nich wgladu.
    Ale --- w momencie gdy przychodze do swojej przychodni i wiem ze robilam jakies badania to nikt nie moze ci odmowic ich pokazania albo powiedzenia ile dokladnie wynosily nastepujace badania.
    Mnie tez informuja smsem - czy jest cos nie tak czy cos w normie , jak nie gra cos to wzywaja do lekarza i tyle.

A placic za zdjecia usg dlamnie to bzdura ale zrobie bo kazde usg chce miec w dokumentach :) a mam juz 2 razy robione. teraz bedzie 3 ,a jak polece w kwietniu-maju do polski bedzie 4 i ostatnie chyba ze tu jeszcze jedno mi zrobia , troche ponarzekam to moze zrobia ;D

usia89 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    W sumie nie dociekalam tych wyników jak byłam w przychodni muszę spróbować... To jak z mezem zawsze mogliśmy popatrzeć na monitor Usg i zawsze dostaliśmy darmowe fotki ostatnio nawet 3 :) tylko 1 raz nam nie dali bo był sam pecherzyk ;) No pewnie Cati sama bym zapłaciła żeby mieć pamiątkę :)
    A tak z innej beczki straszne głupoty mi się dzisiaj siły masakra jacyś bandyci, cmentarz obudziłam się ok 1:45 i myślałam że już rano! :D

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    ja zdjęcia dostaje za darmo i to w dużych ilościach nawet na polowkowych 2D poprosiłam o plyte i nagrali tez za darmo kawalek tez w 3D i reszta 2D, wiec nie narzekam.
    Co do piersi to tez nie miałam badanych,a wlasnie cos dziwnego mi się wczoraj stało i mam cale czerwone sutki, swedza i bola i cos się z nich troszeczkę saczy,moze to wina balsamu może uczulenie,chyba kupie jakiś krem do sutków taki jak po porodzie.
    Ja tez czekam na stetoskop,bo maż zawsze na wyjazdy zabiera wszystkie sprzęty bo jest medykiem i jak wroci to będę nasluchiwac
    miłego dnia zyczę

3i49p07wevcalt60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 20:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.... Siedze w kolejce do labo... Milion emerytów a przede mną dziewczyna w wysokiej ciąży, jedna pani zaproponowała żeby ja wypuścić to ja zakrzyczały inni ze im się spieszy....! I dziewczyna wycofała się... To gdzie ja bez brzucha jeszcze... A tak mnie mdli i mi słabo ze juz mialam plan zwymiotować na tą największa krzykaczke ale skorzystałam jednak z toalety... :( a potem to oni gadają jak to młodzi ludzie niewychowani i roszczeniowi....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witm z rana!

Z nie najlepszym humorem niestety... tak mnie wczoraj głowa bolała, że aż zwymiotowałam. Również jakieś głupoty mi sie śniły, w roli głownej mój najwiekszy wróg!! :) Nienawidze tej dziewuchy jak nie wiem co... A oprócz tego mój A. Mnie tak dzisiaj wkurwił że aż się zagotowałam! wrrr

Co do piersi, robiłam usg u najlepszej lekarki z onkologii, mialam wczesniej problemy z utkaniem za gestym. Ale to gin nalegał na badanie. Na samym początku mialam powiedziane - stomatolog i piersi podstawa.

Musze sama zrobic sobie badania krwi i moczu przed wyjazdem bo bede sie martwic a tak jak by cos jeszcze wyszlo nie tak to sie zglosze. Bedzie to najdluzszy okres czekania na wizyte 1,5 mc...
    Nic mi nie wspominał, a pamietam w pierwszej ciazy robilam co miesiac.

Co do przywilejów w ciązy. Ostatnio stałam w kolejce w markecie, i przedemna stało jakiś dwóch buraków i chyba ich ojciec. I ten ojciec mowi do tego jednego "tam jakis" przepusc panią w kolejce, a ten z takim kur** uśmiechem, ale ja tu stoje w kolejce pierwszy! mialam sie odezwac ze w ciazy jestem i powinnam mu jeszcze dac po pysku ale sie powstrzymałam, nie bede sie znizac do jego poziomu... Kombinuje jak tu zrobic zeby do samolotu nie stac w kolejce :D Musze sie chyba ostro wypiąć, bo u mnie to wyglada jak bym duzy obiad zjadła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 09:03

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Witam i ja :)

Witaj rex :) miło Cię nam tu gościć :) ja mam co miesiąc morfologia + mocz. Teraz będę za tydzień robiła badania właśnie.

Ja się zastanawiam czy to normalne że ruchów nie czuję, połowa 18go tygodnia, druga ciąża, pewnie to wina moich "nadprogramowych" kg i tego że ten trofoblast na ścianie przedniej,z małym dopiero w 21 tyg.poczułam. Myślałam że teraz będzie szybciej a tu dupa :( ach jaka ja niecierpliwa :)

Kolorowych snów dziewczynki :)
    widze ze mamy podobny problem :) zaczynam dziś 19tyg czuje jedynie lekkie bulgotki i to głównie wieczorem jak jest spokój i cisza to tez moja druga ciąża w pierwszej juz czułam bardziej ale teraz jestem dużo cięża niż za pierwszym razem i też mam łożysko na przedniej ścianie i juz sie nie moge doczekać kopniaków

Ivettka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    Dzień dobry.... Siedze w kolejce do labo... Milion emerytów a przede mną dziewczyna w wysokiej ciąży, jedna pani zaproponowała żeby ja wypuścić to ja zakrzyczały inni ze im się spieszy....! I dziewczyna wycofała się... To gdzie ja bez brzucha jeszcze... A tak mnie mdli i mi słabo ze juz mialam plan zwymiotować na tą największa krzykaczke ale skorzystałam jednak z toalety... :( a potem to oni gadają jak to młodzi ludzie niewychowani i roszczeniowi....
    ja dlatego korzystam z tego ze mam pierwszeństwo w labie i nigdy nie czekam tylko wchodze :P

Nona lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piersi nie miałam robionego usg,
    co do kolejek ja wam powiem pojechałm do Auchana i co kasa pierwszenstwa ja już mam dość widoczny brzuszek a w kolejce sami "panowie w ciąży" wrr wiec mówie do kasjerki ze kas apierwszenstwa a ja tu nie widze nikogo na wózku ani starszego jestem jedyną kobietą i to w ciąży i mam stac czekac az pani obsłuży tych leniwych 9 panów wrr babka sie popatrzyła i od razu mnie załatwiła nie którym panom sie głupio zrobiło i sobie poszli :P a ja miałam ubaw

Nona, wikaa, Sylwia87, Lena87, Ivettka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:32

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ