Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
ChillaTeqilla wrote:No właśnie, czy ginkowie badają piersi w ciąży? Mój mi jeszcze nie badał...
Ja na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na usg piersi. A jeśli pytasz o takie dotykowe badanie - to nie miałamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 21:53
-
usia89 wrote:Kochana ja ruchy czuje od tygodnia
Cudowne uczucie
mam też ten detektor tętna
i ostatnio położyłam sie na plecach, zsunęłam trochę spodnie i majty niżej i mówię do swojego : po dotykaj brzuch i stwierdź gdzie może być nasza kruszynka, po czym wziął detektor i znalazł tętno za strzałem
łatwo u mnie idzie wyczuć w którym miejscu znajduję się kruszynka
Najczęściej leży po środku albo po prawej stronie a bardzo często chowa się bliżej kręgosłupa i tylko słychać w oddali tętno
Mam nadzieję ze tutaj w szpitalu będą mieć dobrą jakość usg, bo w Polsce szału babka nie miała i zdjęcia nie są tak dobre jak niektórych dziewczyn...
u Ciebie w mieście też biorą opłatę za pobranie zdjęcia na usg ?? U mnie w szpitalu jak chcesz zdjęcie to trzeba zapłacić 150 kr -
Widze Cati i Usia, ze Wy to nawet za zdjecia USG musicie placic?? Niezle dobrze, ze ja dostalam za darmo za kazdym razem
i nie slyszalam zeby za to tutaj placic...
Ja na bol glowy zawsze biore paracetamol
Kurcze ja TSH nie mialam robionego w ogole w ciazy z reszta tutaj jest cos takiego, ze wszystkie badania jakie robia zostaja u nich w karcie i nie chca podac dokladnych wynikowJak wszystko jest dobrze to nic nie mowia a jakby cos wyszlo zle to wtedy dzwonia i sciagaja do siebie...
-
Obawiam się że Ci prywatni tego nie robią, a mi tak jakoś wstyd żeby go o to zapytać. Czasami wyczuwam guzek który znika, przeważnie jest wtedy kiedy nabrzmiewaja, podejrzewam że to gruczoły no ale jak zbadał to by zbadał...28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
nick nieaktualnyWitam i ja
Witaj rexmiło Cię nam tu gościć
ja mam co miesiąc morfologia + mocz. Teraz będę za tydzień robiła badania właśnie.
Ja się zastanawiam czy to normalne że ruchów nie czuję, połowa 18go tygodnia, druga ciąża, pewnie to wina moich "nadprogramowych" kg i tego że ten trofoblast na ścianie przedniej,z małym dopiero w 21 tyg.poczułam. Myślałam że teraz będzie szybciej a tu dupaach jaka ja niecierpliwa
Kolorowych snów dziewczynki -
ewela - nie wiem czy u ciebie tak jest , ale tu tez nie mam do nich wgladu.
Ale --- w momencie gdy przychodze do swojej przychodni i wiem ze robilam jakies badania to nikt nie moze ci odmowic ich pokazania albo powiedzenia ile dokladnie wynosily nastepujace badania.
Mnie tez informuja smsem - czy jest cos nie tak czy cos w normie , jak nie gra cos to wzywaja do lekarza i tyle.
A placic za zdjecia usg dlamnie to bzdura ale zrobie bo kazde usg chce miec w dokumentacha mam juz 2 razy robione. teraz bedzie 3 ,a jak polece w kwietniu-maju do polski bedzie 4 i ostatnie chyba ze tu jeszcze jedno mi zrobia , troche ponarzekam to moze zrobia
usia89 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
W sumie nie dociekalam tych wyników jak byłam w przychodni muszę spróbować... To jak z mezem zawsze mogliśmy popatrzeć na monitor Usg i zawsze dostaliśmy darmowe fotki ostatnio nawet 3tylko 1 raz nam nie dali bo był sam pecherzyk
No pewnie Cati sama bym zapłaciła żeby mieć pamiątkę
A tak z innej beczki straszne głupoty mi się dzisiaj siły masakra jacyś bandyci, cmentarz obudziłam się ok 1:45 i myślałam że już rano! -
Witam
ja zdjęcia dostaje za darmo i to w dużych ilościach nawet na polowkowych 2D poprosiłam o plyte i nagrali tez za darmo kawalek tez w 3D i reszta 2D, wiec nie narzekam.
Co do piersi to tez nie miałam badanych,a wlasnie cos dziwnego mi się wczoraj stało i mam cale czerwone sutki, swedza i bola i cos się z nich troszeczkę saczy,moze to wina balsamu może uczulenie,chyba kupie jakiś krem do sutków taki jak po porodzie.
Ja tez czekam na stetoskop,bo maż zawsze na wyjazdy zabiera wszystkie sprzęty bo jest medykiem i jak wroci to będę nasluchiwac
miłego dnia zyczę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry.... Siedze w kolejce do labo... Milion emerytów a przede mną dziewczyna w wysokiej ciąży, jedna pani zaproponowała żeby ja wypuścić to ja zakrzyczały inni ze im się spieszy....! I dziewczyna wycofała się... To gdzie ja bez brzucha jeszcze... A tak mnie mdli i mi słabo ze juz mialam plan zwymiotować na tą największa krzykaczke ale skorzystałam jednak z toalety...
a potem to oni gadają jak to młodzi ludzie niewychowani i roszczeniowi....
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, witm z rana!
Z nie najlepszym humorem niestety... tak mnie wczoraj głowa bolała, że aż zwymiotowałam. Również jakieś głupoty mi sie śniły, w roli głownej mój najwiekszy wróg!!Nienawidze tej dziewuchy jak nie wiem co... A oprócz tego mój A. Mnie tak dzisiaj wkurwił że aż się zagotowałam! wrrr
Co do piersi, robiłam usg u najlepszej lekarki z onkologii, mialam wczesniej problemy z utkaniem za gestym. Ale to gin nalegał na badanie. Na samym początku mialam powiedziane - stomatolog i piersi podstawa.
Musze sama zrobic sobie badania krwi i moczu przed wyjazdem bo bede sie martwic a tak jak by cos jeszcze wyszlo nie tak to sie zglosze. Bedzie to najdluzszy okres czekania na wizyte 1,5 mc...
Nic mi nie wspominał, a pamietam w pierwszej ciazy robilam co miesiac.
Co do przywilejów w ciązy. Ostatnio stałam w kolejce w markecie, i przedemna stało jakiś dwóch buraków i chyba ich ojciec. I ten ojciec mowi do tego jednego "tam jakis" przepusc panią w kolejce, a ten z takim kur** uśmiechem, ale ja tu stoje w kolejce pierwszy! mialam sie odezwac ze w ciazy jestem i powinnam mu jeszcze dac po pysku ale sie powstrzymałam, nie bede sie znizac do jego poziomu... Kombinuje jak tu zrobic zeby do samolotu nie stac w kolejceMusze sie chyba ostro wypiąć, bo u mnie to wyglada jak bym duzy obiad zjadła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 09:03
-
Ivettka wrote:Witam i ja
Witaj rexmiło Cię nam tu gościć
ja mam co miesiąc morfologia + mocz. Teraz będę za tydzień robiła badania właśnie.
Ja się zastanawiam czy to normalne że ruchów nie czuję, połowa 18go tygodnia, druga ciąża, pewnie to wina moich "nadprogramowych" kg i tego że ten trofoblast na ścianie przedniej,z małym dopiero w 21 tyg.poczułam. Myślałam że teraz będzie szybciej a tu dupaach jaka ja niecierpliwa
Kolorowych snów dziewczynkizaczynam dziś 19tyg czuje jedynie lekkie bulgotki i to głównie wieczorem jak jest spokój i cisza to tez moja druga ciąża w pierwszej juz czułam bardziej ale teraz jestem dużo cięża niż za pierwszym razem i też mam łożysko na przedniej ścianie i juz sie nie moge doczekać kopniaków
Ivettka lubi tę wiadomość
-
dora8201 wrote:Dzień dobry.... Siedze w kolejce do labo... Milion emerytów a przede mną dziewczyna w wysokiej ciąży, jedna pani zaproponowała żeby ja wypuścić to ja zakrzyczały inni ze im się spieszy....! I dziewczyna wycofała się... To gdzie ja bez brzucha jeszcze... A tak mnie mdli i mi słabo ze juz mialam plan zwymiotować na tą największa krzykaczke ale skorzystałam jednak z toalety...
a potem to oni gadają jak to młodzi ludzie niewychowani i roszczeniowi....
Nona lubi tę wiadomość
-
Co do piersi nie miałam robionego usg,
co do kolejek ja wam powiem pojechałm do Auchana i co kasa pierwszenstwa ja już mam dość widoczny brzuszek a w kolejce sami "panowie w ciąży" wrr wiec mówie do kasjerki ze kas apierwszenstwa a ja tu nie widze nikogo na wózku ani starszego jestem jedyną kobietą i to w ciąży i mam stac czekac az pani obsłuży tych leniwych 9 panów wrr babka sie popatrzyła i od razu mnie załatwiła nie którym panom sie głupio zrobiło i sobie poszlia ja miałam ubaw
Nona, wikaa, Sylwia87, Lena87, Ivettka lubią tę wiadomość