Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedroneczka83 wrote:Co do piersi nie miałam robionego usg,
co do kolejek ja wam powiem pojechałm do Auchana i co kasa pierwszenstwa ja już mam dość widoczny brzuszek a w kolejce sami "panowie w ciąży" wrr wiec mówie do kasjerki ze kas apierwszenstwa a ja tu nie widze nikogo na wózku ani starszego jestem jedyną kobietą i to w ciąży i mam stac czekac az pani obsłuży tych leniwych 9 panów wrr babka sie popatrzyła i od razu mnie załatwiła nie którym panom sie głupio zrobiło i sobie poszlia ja miałam ubaw
Haha, super! Bardzo lubię kiedy ciężarne się upomiinają o swoje prawa. Jesli nie ma osób uprzywilejowanych to w sumie trudno się dziwić, że wszyscy stoją przy tej kasie. ale jeszcze nie spotkałam się z nieprzyjamną reakcją jeśli jakaś uprzywilejowana się znalazła i UPOMNIAŁA. Gorzej, że u nas w Polsce i kobiety, i osoby starsze czy niepełnosprawne mają problem z tym, żeby się upomnieć o swoje prawa. Widziałam wieokrotnie staruszki, które podchodziły do osób siedzących na miejscach dla nich np. w tramwaju i mowiły "przeppraszam, czy może pan/pani ustąpić mi miejsca" i NIGDY nikt nie odmówił. Ale jak któraś stała i psioczyła nad głową jaka to młodzież jest dzisiaj niwychowana, to młodzież na złość nie wstawała.
PS. mnie też się już raz zdarzyło upomnieć! I to też w Auchanie (czy tam wiecznie są takie kolejki?). Co prawda parę tygodni temu, kiedy absolutnie nic nie było widac, ale wypięłam lekko brzuszek i poprosiłam o obsłużenie mnie pierwszej. W koncu byłam w ciąży, nie?!Daisy, Biedroneczka83, wikaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jaki bierzecie ten magnez? bo mój gin kazał kupić coś, ale nie pamietam co...
nazwa zaczynała sie na "a" a kończyła na "mag", ale nie przypomnę sobie za nic
Doobra pogooglowałam i znalazłam "ASMAG" czy któraś z was bierze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 14:08
-
nick nieaktualny
-
O to i ja sie odniose do auchana
ja to zawsze mam wielki kosz albo i dwa (!?) I jak jezdze w sobote ok poludnia to jest luzik. Ale jak mi sie zdarzy jechac w niedziele to od razu lece pod 1ke i powiem ze w ciazy to miny wszystkim zrzedna jak zobacza tyle zakupow haha. Po kiego grzyba zawalaja te kase. Powiniem byv taki guzik tam i by sie dzwonilo tylko kobiety w ciazy/inwalidzi. Albo trafi sie idiota co Ci powie ze Cie nie przepusci. Ale powiem Wam ze ja na poczatku ciazy stalam w kolejce tam uprzywilejowanej, wiadomo samopoczucie minus 10000...i przepuscilam jedna ciezarna z wiekszym brzuszkiem. To mi zaraz zza plecow wyskoczyla jakas laska czy ona moze przede mnie bo ma 2 rzeczy. To jej powiedzialam ze niestety nie, jak widac jest to kasa z pierwszenstwem i ja mam pierwszenstwo, niech sobie idzie do kasy do 10 artykulow
mina jej - bezcenna
Ja odpoczywam, niebawem sie zbieram z corka po lubego do firmy i jedziemy do mojej mamusi na impreze urodzinowa - niespodziankewikaa, 1kasiulka1, Ivettka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie.ja dzisiaj cały dzień w łożku,bóle się nasiliły, nie chce panikować więc dziś zrobiłam sobie dzień leżakowania,nospa 3x1 i aspargin 2x1 mam nadzieje że to coś pomoże jutro rano pójdę oddać mocz-ale wynik i tak dopiero w poniedziałek,dziś mama jeździła po aptekach szukała tego GINAintymia ten test pH ale każda Pani w aptece patrzała na nią jakby mówiła co najmniej o ufo, a ja czuje że coś jest na rzeczy. Dziwne że to już druga taka sytuacja po odstawieniu duphastonu, za pierwszym razem leżałam cztery dni w szpitalu z tymi samymi bólami i objawami....
-
za pierwszym razem odstawiłam stopniowo,teraz od razu,ja też chodzę prywatnie i płaciłam za opakowanie dupka 30zł które też starczało mi na 10dni,wolałabym chyba brać dupka do końca ciąży i się nie martwić teraz boje się o maleństwo
-
Mikolay to faktycznie różnica powalająca
Musisz wydawać fortunę na ten progesteron. .. Pokaż lekarzowi książeczkę ciążową i poproś o receptę.
A ja kupiłam kapustę kiszoną na obiad. Niestety nie doczekała. .. Była pyszna
Co do przywilejów dla ciężarnych u nas na poczcie była kartka: "kobiety w widocznej ciąży obsługiwane są bez kolejki"w niewidoczne - stój i mdlej
w przychodni nie mam problemów, bo to prywatne gabinety i nie ma kolejek. W sklepie jeszcze nie korzystałam, ale w poprzednich ciazach - zdarzało się, szczegóły pod koniec. Np. W Tesco była taka pani, że zawsze wyhwytywala kobietki i sama wyzwała
to było bardzo miłe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 17:37
Ivettka lubi tę wiadomość
-
Agawa a czemu przy cukrze 90 masz dietę mieć?? przecież to w normie jest? ja na początku miałam 93 i przystresowałam się, że za dużo ale mi gin powiedział, że norma jest do 99... teraz mam ok 80 ciągle
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif