X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Co do piersi nie miałam robionego usg,
    co do kolejek ja wam powiem pojechałm do Auchana i co kasa pierwszenstwa ja już mam dość widoczny brzuszek a w kolejce sami "panowie w ciąży" wrr wiec mówie do kasjerki ze kas apierwszenstwa a ja tu nie widze nikogo na wózku ani starszego jestem jedyną kobietą i to w ciąży i mam stac czekac az pani obsłuży tych leniwych 9 panów wrr babka sie popatrzyła i od razu mnie załatwiła nie którym panom sie głupio zrobiło i sobie poszli :P a ja miałam ubaw

Haha, super! Bardzo lubię kiedy ciężarne się upomiinają o swoje prawa. Jesli nie ma osób uprzywilejowanych to w sumie trudno się dziwić, że wszyscy stoją przy tej kasie. ale jeszcze nie spotkałam się z nieprzyjamną reakcją jeśli jakaś uprzywilejowana się znalazła i UPOMNIAŁA. Gorzej, że u nas w Polsce i kobiety, i osoby starsze czy niepełnosprawne mają problem z tym, żeby się upomnieć o swoje prawa. Widziałam wieokrotnie staruszki, które podchodziły do osób siedzących na miejscach dla nich np. w tramwaju i mowiły "przeppraszam, czy może pan/pani ustąpić mi miejsca" i NIGDY nikt nie odmówił. Ale jak któraś stała i psioczyła nad głową jaka to młodzież jest dzisiaj niwychowana, to młodzież na złość nie wstawała.

PS. mnie też się już raz zdarzyło upomnieć! I to też w Auchanie (czy tam wiecznie są takie kolejki?). Co prawda parę tygodni temu, kiedy absolutnie nic nie było widac, ale wypięłam lekko brzuszek i poprosiłam o obsłużenie mnie pierwszej. W koncu byłam w ciąży, nie?! :D

Daisy, Biedroneczka83, wikaa lubią tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca ja biorę magnez jeszcze za czasów starania się i jednak po odstawieniu Luteiny czuję wszystko oprócz ruchów :D

• radiszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki bierzecie ten magnez? bo mój gin kazał kupić coś, ale nie pamietam co... :/ nazwa zaczynała sie na "a" a kończyła na "mag", ale nie przypomnę sobie za nic :/

Doobra pogooglowałam i znalazłam "ASMAG" czy któraś z was bierze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 14:08

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 20:28

radiszka lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to i ja sie odniose do auchana :D ja to zawsze mam wielki kosz albo i dwa (!?) I jak jezdze w sobote ok poludnia to jest luzik. Ale jak mi sie zdarzy jechac w niedziele to od razu lece pod 1ke i powiem ze w ciazy to miny wszystkim zrzedna jak zobacza tyle zakupow haha. Po kiego grzyba zawalaja te kase. Powiniem byv taki guzik tam i by sie dzwonilo tylko kobiety w ciazy/inwalidzi. Albo trafi sie idiota co Ci powie ze Cie nie przepusci. Ale powiem Wam ze ja na poczatku ciazy stalam w kolejce tam uprzywilejowanej, wiadomo samopoczucie minus 10000...i przepuscilam jedna ciezarna z wiekszym brzuszkiem. To mi zaraz zza plecow wyskoczyla jakas laska czy ona moze przede mnie bo ma 2 rzeczy. To jej powiedzialam ze niestety nie, jak widac jest to kasa z pierwszenstwem i ja mam pierwszenstwo, niech sobie idzie do kasy do 10 artykulow :D mina jej - bezcenna :D :D :D

Ja odpoczywam, niebawem sie zbieram z corka po lubego do firmy i jedziemy do mojej mamusi na impreze urodzinowa - niespodzianke :)

wikaa, 1kasiulka1, Ivettka lubią tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:30

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 20:28

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

b4ipuen.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.ja dzisiaj cały dzień w łożku,bóle się nasiliły, nie chce panikować więc dziś zrobiłam sobie dzień leżakowania,nospa 3x1 i aspargin 2x1 mam nadzieje że to coś pomoże jutro rano pójdę oddać mocz-ale wynik i tak dopiero w poniedziałek,dziś mama jeździła po aptekach szukała tego GINAintymia ten test pH ale każda Pani w aptece patrzała na nią jakby mówiła co najmniej o ufo, a ja czuje że coś jest na rzeczy. Dziwne że to już druga taka sytuacja po odstawieniu duphastonu, za pierwszym razem leżałam cztery dni w szpitalu z tymi samymi bólami i objawami....

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, a może tylko organizm na odstawienie tak reaguje?

dxom6iye1ka3dosl.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

b4ipuen.png
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek dzięki za info. I czekam na jeszcze, ty miałaś jakiś gotowy schemat narzucony? Czy wg własnego uznania komponowałaś posiłki ???

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za pierwszym razem odstawiłam stopniowo,teraz od razu,ja też chodzę prywatnie i płaciłam za opakowanie dupka 30zł które też starczało mi na 10dni,wolałabym chyba brać dupka do końca ciąży i się nie martwić teraz boje się o maleństwo

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay to faktycznie różnica powalająca :O Musisz wydawać fortunę na ten progesteron. .. Pokaż lekarzowi książeczkę ciążową i poproś o receptę.

A ja kupiłam kapustę kiszoną na obiad. Niestety nie doczekała. .. Była pyszna :-D

Co do przywilejów dla ciężarnych u nas na poczcie była kartka: "kobiety w widocznej ciąży obsługiwane są bez kolejki" :-D w niewidoczne - stój i mdlej :-/ w przychodni nie mam problemów, bo to prywatne gabinety i nie ma kolejek. W sklepie jeszcze nie korzystałam, ale w poprzednich ciazach - zdarzało się, szczegóły pod koniec. Np. W Tesco była taka pani, że zawsze wyhwytywala kobietki i sama wyzwała :-) to było bardzo miłe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 17:37

Ivettka lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:33

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze w zasadzie nie mogą wystawić wszystkich leków, ale mając zaświadczenie o chorobach przewlekłych - nadciśnienie, cukrzyca, choroby serca wystawiają recepty. Może i w przypadku ciąży, na podstawie karty przypisze potrzebne leki ze zniżką.

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:02

radiszka lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakbyście na pogotowie podjechały to tam nie wystawią tej refundowanej?
    Ja nie mam pojęcia jak w Pl jest...

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa a czemu przy cukrze 90 masz dietę mieć?? przecież to w normie jest? ja na początku miałam 93 i przystresowałam się, że za dużo ale mi gin powiedział, że norma jest do 99... teraz mam ok 80 ciągle

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ