Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, ja niestety ostatni tydzien jestemchora. Wczoraj juz nie dalam rady i poszlam do lekarza
Wirusowe zapalenie zatok i poczatek zapalenia ucha zewnetrznego ;(
Na szczescie dostalam na razie tylko leki miejscowe ale na wszelki wypadek jakby sie pogorszylo jeszcze recepte na antybiotyk doustny. Generalnie nie jestem fanka lekow w ciazy ale biore wszystko i po 1 dniu czuje sie lepiej. Wole reagowac teraz niz brac antybiotyk!!
Czy ktoras z was chorowala w ciazy?? -
dora8201 wrote:Agawa a czemu przy cukrze 90 masz dietę mieć?? przecież to w normie jest? ja na początku miałam 93 i przystresowałam się, że za dużo ale mi gin powiedział, że norma jest do 99... teraz mam ok 80 ciągle
Bo strasznie mi skacze ten cukier. Miałam już 104. W pierwszej ciązy też cały czas na pograniczu cukrzycy ciążowej, do tego młody urodził się 4200
Do tego teraz mam dużą nadwagę więc dieta to tak zapobiegawczo aby ustrzec się cukrzycy
Słyszałyście jakie ma być jutro ciśnienie.... 960 hPa Masakra[/url]
-
agawa1977 wrote:Bo strasznie mi skacze ten cukier. Miałam już 104. W pierwszej ciązy też cały czas na pograniczu cukrzycy ciążowej, do tego młody urodził się 4200
Do tego teraz mam dużą nadwagę więc dieta to tak zapobiegawczo aby ustrzec się cukrzycy
Słyszałyście jakie ma być jutro ciśnienie.... 960 hPa Masakra
aaaa to już wszystko rozumiem... a wiesz, myślę, że do diabetologa jakbyś poszła lub chociaż dietetyka jakiegoś byłoby łatwiej niż tak samemu sobie szukać i kombinowac...
a ciśnienie dziś spowodowało tylko tyle, że wróciłam z przychodni i jak położyłam się na kanapie tak leżałam jak niemota jakaś... ani tv nie włączyłam, ani kompa ani nic...
potem jak musiałam wychodzić po syna do przedszkola i zakupy w planach to myślałam że zasnę za kółkiem...więc na jutro planuje nic...
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Hejj
Wróciłam z kolejnych urodzin... Kupiłam dzisiaj w aptece ten magnezin.. aleee lekarz kazał kupic 500. i brac 2*1. a ta picza dała Mi magnezin comfort, wróciłam sie jeszcze zeby zaptac czy to napewno to, a ona ze tak ze nie ma innego. A pozniej czytam, jedna tabletka ma 125 jonów czyli 2 na dzien maja 250. No i teraz nie wiem czy mam zwiekszyc sama dawke czy lepiej kupic w aptece sobie taki jak mial byc... -
nick nieaktualny
-
KaEm ja chorowała 2 tygodnie. Leczyłam się domowymi sposobami - miód, sok malinowy, czosnek , potem syrop prenatalen (czy jak tam się on nazwał) i w 8 tyg. skończyło się na duomoxie
zanim go wzięłam przewertowalam fora ale w końcu się odważyłam. Miałam zapalenie gardła i taki kaszel, że aż się w nocy dusilam. Gina powiedziała, że jest bezpieczny w ciąży. Pomógł ! Też nie jestem zwolenniczką brania leków w ciąży i potem bardzo bałam się przed genetycznym czy dzidzia dobrze się rozwija. Szczerze mówiąc - dalej się boję
Dora ja dzisiaj miałam to samo. Poszłam po zakupy, wróciłam siatki w przedpokoju zostawiłam i położyłam się. Nawet nie wiem kiedy usnęłam. Obudził mnie syn domofonem, który wrócił ze szkoly, gdyby nie to, to spala bym dalej a młodszy, nocowałby w przedszkoluWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 21:07
-
rex wrote:Czarna Owca a w składzie jest coś więcej czy tylko magbez?
Zadzwoń do pierwszej lepszej apteki i zapytaj, na pewno powiedzą co masz zrobić. Ja jak nie jestem pewna to dzwonię i mówią
Niee tylko sam magnez. No ale co za picz, mowi ze nic innego niema, a wchodze na net i jest ! zjebe ją jutro! Ja sie bardzo boje brac cos na własną reke, przed każdą nospą oglądam ją 10 razy zanim połkne... Kazał wziąć 500 to tak chciałam zrobić,i jestem w kropce... -
Witam się wieczorowo
Faktycznie ciśnienie teraz niskie, ach nic się nie chce, tylko by człowiek spał. Dzisiaj byłam w aptece po Vitaminer Prenatal +DHA i przy okazji wzięłam sobie dzienniczek pomiaru tętniczego, zawsze miałam niski ciśnienie, teraz oczywiście jest tak samo, lekarz kazał sobie regularnie mierzyć ciśnienie żeby mógł to sobie na wizycie obejrzeć, a w takim dzienniczku wszystko mam ładnie zapisane.
Któraś dzisiaj wizytowała?
Julia07.2015
-
Dobry wieczór
Wczoraj w sumie przez ten ból głowy zasnęłam wcześnie i tak samo przeszło... Dzisiaj dzień w pracy. Było baaaaardzo sennie. Ratowałam się Kopiko, bo kawy nie przełknę. Nie straszcie nawet, że jutro ma być niskie ciśnienie, bo usnę normalnie... -
Sana mi też przydałby się taki dzienniczek, bo na wizycie mam zawsze ok. 130/ na ileś tam, a w domu pierwsze - zawsze poniżej 100...
No niestety podobno od jutra ciśnienie ma zacząć drastycznie spadać. ...
Albo będę spała cały dzień albo nie usnę z gigantycznego bólu głowy. ..
Dobrej nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 23:04
-
Agawa teraz.mam czas to ci odpisze
Niestety Dora mylisz się bo norma W CIAZY na czczo jest DO 90 chodzi mi tu o ciążę
Agawa skoro masz już teraz 90 i więcej to konieczna jest dieta po posiłku po godzinie cukier nie powinien Przekraczać 120normy dla kobiet w ciąży są bardziej restrykcyjne i się zmieniły bo jak ja 5lat temu byłam w Ciay to rzeczywiście na Czczo Można było.mieć do 100 a po posiłku do 140 teraz wygląda to inaczej.
Przede wszystkim ogranicz owoce bo mają dużo cukru zrezygnuj ze słodyczy cukru i słodkich napoi wystrzegaj się chleba białego jedz Graham zytni Razowy rano unikaj również nabiału bo podnosi on cukier poczytaj sobie o wymiennikach weglowodanowych ważne jest też jeść 5-6 regularmych posilkow czyli zasada mniej a częściej ja nie mam jakiejś tam restrykcyjnej diety jem to co lubie tylko ograniczam sobie ilość no oprócz cukru itp choć ostatnio sobie pozwalam i cukier nie skacze.jeśli przyjmujesz jakieś hormony one również podnoszą cukier nic się nie martw na zapas dasz sobie radęagawa1977, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, witam z bólem głowy...
Bombelek poważnie? No to mój gin ani polozna chyba tego nie wiedzą bo mówili o tych 100.... Na szczęście teraz mam poniżej 90....
Ależ to będzie ciężki dzień.... Dobrego ciśnienia i samopoczucia Wam i sobie życzę!
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
co do cukrzycy to miałam w poprzedniej ciąży i teraz też mam się jej spodziewać wg lekarza,znalazłam fajną stronkę z przepisami http://www.slodziutkamama.blogspot.com/
na razie jeszcze nie stosuje diety żadnej ale wiem że powinnam ją wprowadzić i to natychmiast żeby się ustrezc, bo ostatnim razem musiałam lezec z tego powodu pare dni w szpitalu a nie znosze tego.
Parę kg też przydałoby się zrzucić bo staram się jeść zdrowo i nie dużo a kg rosną
miłego dnia