X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • KaEm Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja niestety ostatni tydzien jestemchora. Wczoraj juz nie dalam rady i poszlam do lekarza :( Wirusowe zapalenie zatok i poczatek zapalenia ucha zewnetrznego ;(
    Na szczescie dostalam na razie tylko leki miejscowe ale na wszelki wypadek jakby sie pogorszylo jeszcze recepte na antybiotyk doustny. Generalnie nie jestem fanka lekow w ciazy ale biore wszystko i po 1 dniu czuje sie lepiej. Wole reagowac teraz niz brac antybiotyk!!
    Czy ktoras z was chorowala w ciazy??

oar83e3kwtr09ifz.png
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    Agawa a czemu przy cukrze 90 masz dietę mieć?? przecież to w normie jest? ja na początku miałam 93 i przystresowałam się, że za dużo ale mi gin powiedział, że norma jest do 99... teraz mam ok 80 ciągle

Bo strasznie mi skacze ten cukier. Miałam już 104. W pierwszej ciązy też cały czas na pograniczu cukrzycy ciążowej, do tego młody urodził się 4200 :)
    Do tego teraz mam dużą nadwagę więc dieta to tak zapobiegawczo aby ustrzec się cukrzycy

Słyszałyście jakie ma być jutro ciśnienie.... 960 hPa Masakra

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa1977 wrote:
    Bo strasznie mi skacze ten cukier. Miałam już 104. W pierwszej ciązy też cały czas na pograniczu cukrzycy ciążowej, do tego młody urodził się 4200 :)
    Do tego teraz mam dużą nadwagę więc dieta to tak zapobiegawczo aby ustrzec się cukrzycy

Słyszałyście jakie ma być jutro ciśnienie.... 960 hPa Masakra

aaaa to już wszystko rozumiem... a wiesz, myślę, że do diabetologa jakbyś poszła lub chociaż dietetyka jakiegoś byłoby łatwiej niż tak samemu sobie szukać i kombinowac...

a ciśnienie dziś spowodowało tylko tyle, że wróciłam z przychodni i jak położyłam się na kanapie tak leżałam jak niemota jakaś... ani tv nie włączyłam, ani kompa ani nic...
    potem jak musiałam wychodzić po syna do przedszkola i zakupy w planach to myślałam że zasnę za kółkiem...więc na jutro planuje nic...:)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj

Wróciłam z kolejnych urodzin... Kupiłam dzisiaj w aptece ten magnezin.. aleee lekarz kazał kupic 500. i brac 2*1. a ta picza dała Mi magnezin comfort, wróciłam sie jeszcze zeby zaptac czy to napewno to, a ona ze tak ze nie ma innego. A pozniej czytam, jedna tabletka ma 125 jonów czyli 2 na dzien maja 250. No i teraz nie wiem czy mam zwiekszyc sama dawke czy lepiej kupic w aptece sobie taki jak mial byc...

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem :)

Biedroneczka brzusio masz imponujące:) pozazdrościć :) u mnie to się pewnie gdzieś za miesiąc taki wysoki dopiero pojawi :)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca a w składzie jest coś więcej czy tylko magbez?
    Zadzwoń do pierwszej lepszej apteki i zapytaj, na pewno powiedzą co masz zrobić. Ja jak nie jestem pewna to dzwonię i mówią :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaEm ja chorowała 2 tygodnie. Leczyłam się domowymi sposobami - miód, sok malinowy, czosnek , potem syrop prenatalen (czy jak tam się on nazwał) i w 8 tyg. skończyło się na duomoxie :-( zanim go wzięłam przewertowalam fora ale w końcu się odważyłam. Miałam zapalenie gardła i taki kaszel, że aż się w nocy dusilam. Gina powiedziała, że jest bezpieczny w ciąży. Pomógł ! Też nie jestem zwolenniczką brania leków w ciąży i potem bardzo bałam się przed genetycznym czy dzidzia dobrze się rozwija. Szczerze mówiąc - dalej się boję :-/

Dora ja dzisiaj miałam to samo. Poszłam po zakupy, wróciłam siatki w przedpokoju zostawiłam i położyłam się. Nawet nie wiem kiedy usnęłam. Obudził mnie syn domofonem, który wrócił ze szkoly, gdyby nie to, to spala bym dalej a młodszy, nocowałby w przedszkolu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 21:07

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Czarna Owca a w składzie jest coś więcej czy tylko magbez?
    Zadzwoń do pierwszej lepszej apteki i zapytaj, na pewno powiedzą co masz zrobić. Ja jak nie jestem pewna to dzwonię i mówią :P

Niee tylko sam magnez. No ale co za picz, mowi ze nic innego niema, a wchodze na net i jest ! zjebe ją jutro! Ja sie bardzo boje brac cos na własną reke, przed każdą nospą oglądam ją 10 razy zanim połkne... Kazał wziąć 500 to tak chciałam zrobić,i jestem w kropce...

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra - ogarnełam
    Magnezin 500 - (1 tabletka zawiera):(130 mg jonów magnezowych).
    Magnezin Comfort -( 1 tabletka zawiera):(125 mg jonów magnezu).

Czyli różnica wynosi tylko 5 mg. Czyli jest ok. Uff :)

rex lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowo :)
    Faktycznie ciśnienie teraz niskie, ach nic się nie chce, tylko by człowiek spał. Dzisiaj byłam w aptece po Vitaminer Prenatal +DHA i przy okazji wzięłam sobie dzienniczek pomiaru tętniczego, zawsze miałam niski ciśnienie, teraz oczywiście jest tak samo, lekarz kazał sobie regularnie mierzyć ciśnienie żeby mógł to sobie na wizycie obejrzeć, a w takim dzienniczku wszystko mam ładnie zapisane.
    Któraś dzisiaj wizytowała? ;)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • believe Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Wczoraj w sumie przez ten ból głowy zasnęłam wcześnie i tak samo przeszło... Dzisiaj dzień w pracy. Było baaaaardzo sennie. Ratowałam się Kopiko, bo kawy nie przełknę. Nie straszcie nawet, że jutro ma być niskie ciśnienie, bo usnę normalnie...

• wikaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana mi też przydałby się taki dzienniczek, bo na wizycie mam zawsze ok. 130/ na ileś tam, a w domu pierwsze - zawsze poniżej 100...

No niestety podobno od jutra ciśnienie ma zacząć drastycznie spadać. ...
    Albo będę spała cały dzień albo nie usnę z gigantycznego bólu głowy. .. :-(
    Dobrej nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 23:04

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa teraz.mam czas to ci odpisze :-)
    Niestety Dora mylisz się bo norma W CIAZY na czczo jest DO 90 chodzi mi tu o ciążę
    Agawa skoro masz już teraz 90 i więcej to konieczna jest dieta po posiłku po godzinie cukier nie powinien Przekraczać 120normy dla kobiet w ciąży są bardziej restrykcyjne i się zmieniły bo jak ja 5lat temu byłam w Ciay to rzeczywiście na Czczo Można było.mieć do 100 a po posiłku do 140 teraz wygląda to inaczej.
    Przede wszystkim ogranicz owoce bo mają dużo cukru zrezygnuj ze słodyczy cukru i słodkich napoi wystrzegaj się chleba białego jedz Graham zytni Razowy rano unikaj również nabiału bo podnosi on cukier poczytaj sobie o wymiennikach weglowodanowych ważne jest też jeść 5-6 regularmych posilkow czyli zasada mniej a częściej ja nie mam jakiejś tam restrykcyjnej diety jem to co lubie tylko ograniczam sobie ilość no oprócz cukru itp choć ostatnio sobie pozwalam i cukier nie skacze.jeśli przyjmujesz jakieś hormony one również podnoszą cukier nic się nie martw na zapas dasz sobie radę :-)

agawa1977, dora8201 lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luteinu to ja Chodzę prywatnie a luteine miałam na ryczałt płacilam 3,50zl a.teraz zapomnoalam na wizycien sie zapytać i nie wzięłam recepty i juz nie biorę jej

16udskjogri4r6n4.png
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek dzięki kochana :)

Kurcze znowu spać nie mogę :( W tej ciązy to się jeszcze porządnie nie wyspałam.
    Katastrofa jakaś

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam z bólem głowy...

Bombelek poważnie? No to mój gin ani polozna chyba tego nie wiedzą bo mówili o tych 100.... Na szczęście teraz mam poniżej 90....

Ależ to będzie ciężki dzień.... Dobrego ciśnienia i samopoczucia Wam i sobie życzę!

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja cukier miałam 88, a 20 lutego będę robić DTTG 75g i boję się, że wyjdzie mi cukrzyca ciążowa :/ Swoją drogą to szybko mnie skierował...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 07:52

• gigsa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Miłego dnia i udanych wizyt życzę :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry macham dziś z bolącymi biodrami aż nie mogłam sobie miejsca w łóżku znaleść

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Verona Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    co do cukrzycy to miałam w poprzedniej ciąży i teraz też mam się jej spodziewać wg lekarza,znalazłam fajną stronkę z przepisami http://www.slodziutkamama.blogspot.com/
    na razie jeszcze nie stosuje diety żadnej ale wiem że powinnam ją wprowadzić i to natychmiast żeby się ustrezc, bo ostatnim razem musiałam lezec z tego powodu pare dni w szpitalu a nie znosze tego.
    Parę kg też przydałoby się zrzucić bo staram się jeść zdrowo i nie dużo a kg rosną :/
    miłego dnia

3i49p07wevcalt60.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ