X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona wrote:
    Dzień dobry
    co do cukrzycy to miałam w poprzedniej ciąży i teraz też mam się jej spodziewać wg lekarza,znalazłam fajną stronkę z przepisami http://www.slodziutkamama.blogspot.com/
    na razie jeszcze nie stosuje diety żadnej ale wiem że powinnam ją wprowadzić i to natychmiast żeby się ustrezc, bo ostatnim razem musiałam lezec z tego powodu pare dni w szpitalu a nie znosze tego.
    Parę kg też przydałoby się zrzucić bo staram się jeść zdrowo i nie dużo a kg rosną :/
    miłego dnia

Dzięki za stronkę, zapiszę sobie, bo może się przydać :)

• believe Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Zbieram się do pracy, więc do Was później pewnie nie zaglądnę, dlatego życzę Wam miłego dnia i dużo energii :)

• believe Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości - dla tych, które mają abonament premium i wpisują swoją wagę do kalendarza - czy jesteście w tych normach, które tutaj podają? Ja jestem cały czas pod kreską...

• gigsa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe ja jestem w normach, choć myślę, że w ciąży bliźniaczej powinni dać trochę inne normy. Ogólnie jestem niepocieszona, bo cały kalendarz jest przystosowany do ciąży pojedynczej. Powinna być opcja przełączenie na ciążę mnogą.

wikaa lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-)

Życzę Wam dzisiaj Dziewczynki dużo energii w ten dzień z bardzo niskim ciśnieniem ;-) Ja na pewno będę to odczuwać :/

Za chwilkę zbieram się na wizytę - zagadałam już ze swoim dzieckiem i mam nadzieję, że posłucha mamy i ładnie się rozkraczy żeby potwierdzić posiadanie siusiaka ;-)

Ja mam abonament premium ale prawie kalendarza nie uzupełniam, nawet nie wiem gdzie tą wagę się wpisuje :/ Ale od początku ciąży przytyłam 1,5kg a brzuszek mam już dość spory - nie da się ukryć. Nawet w płaszczyku zimowym już sąsiad się dopatrzył i pytał kiedy rozwiązanie :D Czyli u mnie powtórka z pierwszej ciąży - bardzo szybko mi wtedy wyskoczył i pod koniec był ogromny ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 08:35

Daisy, juwelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia30 powodzenia na wizycie :)

livia30 lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • KaEm Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez dostalam recepte na duomox ale to tylko gdyby sie nie poprawialo. A na razie na szczescie sie poprawia :) Biore sinupret i flutikazon do nosa, no i krople do ucha dicortineff. A prenalen probowalam i krople do nosa i syrop ale niewiele pomagalo :(
    Mam nadzieje ze juz teraz bedzie dobrze!!

oar83e3kwtr09ifz.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek Witam się z Wami w extra humorze :D A wszystko dzięki wczorajszej wizycie. Już opowiadam:
    na początek ginek zbadał mi ciśnienie i tu szok prawie 160/90 puls 114. Mówi no no... coraz lepiej. Co się dzieje, mierzyła Pani w domu? No doktorze oczywiście, przeważnie mam 110/70. No i mam prace domową, mam zapisywać na karteczkę co i jak.
    Później był samolocik, szyjka ok, śluz ok, brzuszek rośnie. Może się Pani ubierać to sobie jeszcze pogadamy. Hmmm... no ubrałam się. No to jeszcze ważenie. Waga ta sama co ostatnio. Doktorek zdziwiony, że nie przybieram i się śmieje, że linię trzymam. ;) Gadka szmatka, a ja pytam co z USG? Nie no, na tym etapie nie ma sensu robić, za m-c połówkowe, to wtedy sobie pooglądamy. Yyy jak to - myślę sobie?! Nie wyjdę stąd bez USG! I chyba poznał to po moim błagalnym wzroku. I mówię Panie doktorze ja żyję od wizyty do wizyty, ja muszę zobaczyć dzidzię, no i może płeć się już ujawni. No dobrze, to Pani wskakuje na leżankę. A mogę męża zaprosić? A po co płacić podwójnie, za m-c mąż poogląda z nami wszystko dokładnie, a jak Pani z recepcji zobaczy, że mąż wchodzi to na bank policzy wizytę+USG. No, ale ja zapłacę, nie ma problemu. Wie Pani nie ma sensu, naprawdę. Już nie dyskutowałam..
    Pokazał serducho, po cichutku włączył głos, biło pięknie. Ogląda ogląda, ja też wypatruje siurka, bo to przeważnie lepiej widać, a Pan doktor: no i już znamy płeć - DZIEWCZYNKA! :D Naprawdę?! No tak. Aaaa super. Choć powiem Wam, że nie nastawiałam się na nic konkretnie, to bardzo się ucieszyłam, bo potwierdziło się moje przeczucie. Jakby był siur, to też bym się tak samo cieszyła. ;) Ale sam fakt, że się już wie, działa niezwykle ekscytująco.
    To pytam doktora, to mogę się już pochwalić mężowi? Jak Pani uważa, na 99% będzie córka. No mam nadzieję, że nie blefował, bo był w jakimś żartobliwym humorze ten mój doktorek.
    Mężny chyba liczył na siurka, ale wiem, że to będzie córunia tatunia. Śmiał się, że będzie robił kolejne. ;) Babcie szczęśliwe, bo obie liczyły na wnusię, choć moja mama już jedną ma, ale że lubi sukieneczki, zakupy itp, to pewnie dlatego. No i w drodze do domu, myśleliśmy nad imieniem i od razu mężny przystał na pierwszą propozycję - NATALIA :D kolejne mu się nie podobały. Łożysko jest z przodu, więc na kopniaki pewnie jeszcze sobie poczekam. Z tego wszystkiego nie wzięłam żadnej fotki z USG. Ale to nic, najważniejsze, ze wszystko OK :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 09:12

Czarna owca, Nona, Lena87, gigsa, ewela86, Daisy, 1kasiulka1, anetaa1607, bommbelek89, zania1313, radiszka, wikaa, Sana, pepitka, Ivettka, believe, dora8201 lubią tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    Gratuluje poznania swojego lokatora :)

Witam z rano z owsianeczkami, sliweczkami, lactulozami i takimi innymi moimi ulubieńcami :)

Patrze na moją góre prasowania która już lezy ho ho ho, Ona patrzy na Mnie i tak sobie siedzimy i patrzymy sie na siebie :)

Mój synal zaskoczył. W szkole mają chorego chłopca na białaczkę. Rodzice dowiedzieli się miesiac temu, po zwyklym przeziebieniu i badaniu krwi. Zbieraja pieniąde. I moje dziecie codziennie pamieta zeby wziac chociaz złotówke i wrzucic do puszki. Wczoraj bylismy na ur. i byly tam automaty na gry i inne dzieci grały a On powiedział, że woli tą złotówke dla chorego chłopca wrzucic niz tracic to tutaj. Ucałowałam tego mojego wrażliwca :) No Kocham go nad życie :)

ChillaTeqilla, Lena87, gigsa, Daisy, anetaa1607, bommbelek89, Sana, Ivettka, believe lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaha i witam się w 17 tygodniu ! :) Dzidziusiątko czasem zakopie, ale juz tak wyraznie :)

To jest takie uczucie ze lepszego chyba niema ! :)

ChillaTeqilla, Daisy, Sana, believe lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chilla teqilla , gratuluje:)wspaniale jest poznac pleć , ja mam nadzieje ze poznam na najblizszej wizycie 3 lutego:) co do imienia to my z mężem od lat mielismy wybrane dla dziewczynki Natalia:D w mojej okolicy to imie jest jakby zapomniane. A przeciez Natalia to takie piękne imie i tak ładnie można zdrabniac (Natka,Natusia,Natulka).jeszcze nikomu oprocz mamom nie mówiliśmy o wybranych imionach żeby czasem ktoś nie pomałpował , a tak się składa że dużo znajomych jestteraz w ciąży i prawie wszystkie rodzą przede mną;). Oczywiscie , jak już pisałam płci jeszcze nie znamy więc dla chłopca też po długich rozmowach i propozycjach znaleźliśmy kompromis-Oskar;) chociaz ja zawsze chcialam mieć Krzysia ale mąż od razu powiedzial że napewno nie zgodzi sie na to imie:/

ChillaTeqilla, gigsa lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Believe, ja nie uzupełniam kalendarza, zresztą przy częstotliwości moich wizyt to nie ma sensu. Ale jak wpisałam wagę przy zakładaniu konta to miałam czerwony wykrzyknik i pisało: niedowaga!
    Livia30 powodzenia na wizycie.
    ChillaTequilla gratuluję udanej wizyty :)

ChillaTeqilla lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana :)
    Livia trzymam kciuki za wizyte!
    ChillaTeqilla gratuluje udanej wizyty i poznania plci <3
    Ja wczoraj wieczorem myslalam, ze zwatpie z bolu pachwiny ktory nasilal sie bardziej przy chodzeniu (stawaniu na prawej nodze) nogi podniesc bardzo nie moglam i brzuch troszke w nocy bolal. Masakra miejsca sobie znalesc nie moglam mam nadzieje ze juz nie wroci...
    Nic a ja dzisiaj zmykam do dentysty skonczyc lczenie mojego zeba ;)
    Milego dnia Wam zycze :)

ChillaTeqilla lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jednak nie jade do dentysty, bo zadzwonili do mnie ze doktor chory i we wtorek dopiero, a ja juz prawie wychodzilam... I moglabym sobie jeszcze pospac wrrrr

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:33

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    A tak z ciekawości - dla tych, które mają abonament premium i wpisują swoją wagę do kalendarza - czy jesteście w tych normach, które tutaj podają? Ja jestem cały czas pod kreską...
    Ja tez jestem grubo pod kreską bo przytyłam dopiero niecałe 2kg gdyż na początku straciłam sporo bo nie jadłam było mi non stop niedobrze

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Dzień Dobry :-)

Ja mam abonament premium ale prawie kalendarza nie uzupełniam, nawet nie wiem gdzie tą wagę się wpisuje :/ Ale od początku ciąży przytyłam 1,5kg a brzuszek mam już dość spory - nie da się ukryć. Nawet w płaszczyku zimowym już sąsiad się dopatrzył i pytał kiedy rozwiązanie :D Czyli u mnie powtórka z pierwszej ciąży - bardzo szybko mi wtedy wyskoczył i pod koniec był ogromny ;-)

U mnie tak samo :) już ledwo kurtke dopinam :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)
    Czarna owca twój synka jest boski
    ChillaTeqilla tezialam gratulacje poznania płci i śliczne imię wybrałaś Natalia ♥ tak ma na imię moja córa

Czarna owca, ChillaTeqilla lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co się Dzieje z moim tel zjadło.mi pół posta
    W każdym razie pisałam ze ja przed ciążą miałam spora nadwagę bo 93kg a teraz ważę 84,5 ale kurtkę tez ledwo dopinam i chyba musze coś kupić bo do kwietnia trzeba coś mieć ciepłego prawda??

wikaa lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla - gratuluję poznania płci, sama niedawno też poznałam więc wiem co to za cudowne uczucie! :)

CzarnaOwca - uwielbiam Twojego synka, jest poprostu cudowny! ;)

Livia - powodzenia na wizycie, czekamy na relacje :)

A całej reszcie - miłego dzionka i świetnego samopoczucia (pomimo ciśnienia... :/) !

livia30, Czarna owca, ChillaTeqilla lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ