X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłam farbę i mam zamiar ufarbować włosy mam nadzieję, że nic nie zaszkodzi dzidzi. Będę starała się nie wdychać tego ostrego zapachu farby. I mam nadzieję, że farba się przyjmie bo jednak w ciąży włosy są trochę inne.

Słuchajcie byłam obejrzeć ciuszki koło mnie jest taki sklep z ciuszkami nowymi i używanymi dla dzieci i były fajne bodziaczki ale albo z kolorach chłopięcych albo dziewczęcych, żadnych uniseksow.
    no cóż chyba nie pozostaje mi nic innego jak poczekać do marca. A swoją drogą na jakie rozmiary kupujecie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kobietki :) normalnie mi się japa cały czas śmieje :) już byliśmy z moim M. w pepco i dorwaliśmy kilka rzeczy :D oczywiście wszystko różowe ;D pytałam gina czy już nic tam nie wyskoczy to powiedział że niee..już nic nie wyrośnie :D czyli czekam na moją małą Juleczkę :)

Ivettka będzie wszystko dobrze. Masz racje co do nfz... nic ich nie interesuje dopóki się kasy w łapska nie wepchnie. Trzymam mocno kciuki.

Ivettka, Claudin, 1kasiulka1, wikaa, naaala, believe lubią tę wiadomość

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka, najważniejsze jest pozytywne myślenie :)

Jeju, mnie na razie w ogóle nie ciągnie do oglądania ciuszków dla dziecka. Jakoś tak nieswojo się z tym czuję :) Ciekawe kiedy zacznę wchodzić do sklepów z rzeczami dla dzieci :)

Ivettka lubi tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie!

Jestem już. Na całe szczęście wszystko ok. Dzięki, że trzymałyście kciukasy :) W szpitalu młyn jak po rewolucji. Jedne z torbami wychodzą, drugie wchodzą. Na korytarzu facet z kamerką na głowie blady jak ściana dopiero co wyszedl z porodówki :) Po zlokalizowaniu mojego lekarza ( kiedy zapytalam inne lekarki powiedziala ze lata gdzies w czasoprzestrzeni) wbiłam mu sie do gabinetu z usg. Na kartce mialam napisane pytania. Jak zdejmowalam torebke on juz czekał z głowicą od usg. Z moich zaplanowanych pytań zdążyłam tylko zaqpytac, czy jest mozliwosc ze czuje ruchy - odpowiedz, za dwa tygodnie ! A dupa :P bo ja juz czuje. Drugie pytanie co z magnezem - odpowiedz- odstawić, chyba nie posłucham :) No i o reszte nie zdazylam zapytac. Usg - stres, serce Mi waliło cyba 200 razy na minute.
    Widze na ekranie, a to reke, a to noge... mysle sobie Matko kochana to oddzielne kawałki? ALe ogarnął głowice i widzeeeeee moje malenstwo :) Zmierzył - 13 cm od główki po dupcie, z nóżkami około 20 cm :)

Głowka, kość udowa i długość idealna jak na wiek mojego szkraba :)

I wreszcie te czerwono niebieskie plamki, z których usłyszałam kojący dla mojego serca dzwięk, bicie serduszka :) Ze stresu nie zapamietalam ile dokladnie ale cos nie wiele ponad 150.

No i dziewczyny - siur nie odpadł :P trzyma się kurczowo :P

Po usg ja -yyyy panie doktorze yyy a On - szczęśliwego lotu, szerokich korytarzy powietrznych i przed wystartowaniem dwie nospy. W locie pokazałam Mu jeszcze wyniki badań, i mówie że troche hemoglobina niska. Proszę sie nie patrzec na te normy, wszystko ok.

I juz o nic wiecej nie zdazylam zapytac, ale cieszy mnie chociaż to :)

Po powrocie tak jak pisałą jedna z was, zjadłam pyszności i uspokoiłam sie troche. Wstąpiłam tez do sh pierwszy raz, i kupiłam super fajowe dwa pajace po 5 zł i spodnie młodemu nówki, jeansy za 12 zł :)
    Jestem zadowolona !

Claudin - ja też namiętnie czytam o Arabach, porwanych, spalonych itd. Biała Masajka moją idolką :)

Sandra gratuluje dziewczynki, mam propozycje urodz na Kościuszki, to Ci podmienie córe :)

Pozdrawiam ! :)

anetaa1607, Daisy, Sandra94w, Ivettka, rex, Claudin, ewela86, 1kasiulka1, believe, wikaa, gigsa lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy widzę że my obie fanki F&F :D nie mogę się doczekać kwietnia! :D

Sandra gratuluję córci :)
    Nad imieniem już myślicie? :P

Czarna owca super że wszystko ok :) gratuluję synka, bo chyba jeszcze nie miałam okazji :P

Daisy, Sandra94w lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca super że wszystko ok.Teraz możesz spokojnie lecieć i dobrze się bawić.

A ja tak dziewczyny pytanie z inne beczki,pewnie większość z Was ma facebooka też już ogłosiłyście oficjalnie że spodziewacie się dziecka i termin porodu? Ja na to trochę sceptycznie patrzę, co chwilę kolezanki chwalą się że będą miały dzidzie...np. wczoraj koleżanka że termin porodu ma na 15 października...wiadomo trzeba się cieszyć ale czy tylko ja jestem inna i uważam że im mniej osób wie tym lepiej? czuje się tak bezpieczniejsza.

ewela86, gigsa, zielona1 lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:

A ja tak dziewczyny pytanie z inne beczki,pewnie większość z Was ma facebooka też już ogłosiłyście oficjalnie że spodziewacie się dziecka i termin porodu? Ja na to trochę sceptycznie patrzę, co chwilę kolezanki chwalą się że będą miały dzidzie...np. wczoraj koleżanka że termin porodu ma na 15 października...wiadomo trzeba się cieszyć ale czy tylko ja jestem inna i uważam że im mniej osób wie tym lepiej? czuje się tak bezpieczniejsza.

kto ma wiedzieć to wie, nie wszyscy muszą :P nie ogłosiłam i nie wiem czy w ogóle ogłoszę... ;) choć mam samych dobrych znajomych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 20:03

1kasiulka1, gigsa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta. Ja mam fb ale nie oglaszam sie w stylu moich kolezanek 'Oczekiwanie dziecka z...'. Dla mnie to obciach. Juz wolalabym wkleic zdjecie z neta jakies It's a girl czy cos. Moje najblizsze towarzystwo wie i na tym koniec. Ale poinformowalam ich osobiscie a nie na fb ;)

1kasiulka1, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra wybacz,gratuluję córci :) ja też jak będzie dobrze i nic nie urośnie mojej Niuni to też będzie Julka :)

Sandra94w lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana imię już wybrane od hoho...chyba od zawsze :D Julcia :)

Czarna Owca dobrze że wszystko ok u Ciebie,teraz pozostaje Ci życzyć cudownej podróży :) Ja będę rodzić na Kościuszki bo tam mam lekarza :) ale córy będę pilnować jak oka w głowie ;D i będę lukać czy jej tam w szpitalu jakiś siusiak nie wyrósł :D hehe

Ivettka dzięki :) Miejmy nadzieję że Julki pozostaną dziewczynkami :)

Ja na fb nie pisałam że spodziewam się dziecka czy coś takiego. Najlepsi znajomi i rodzina wiedzą :) na dalszych znajomych przyjdzie czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 20:27

Ivettka, Sana, anetaa1607, wikaa, gigsa lubią tę wiadomość

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Naala ja polecam MamaDHA Premium, drogie jak cholera,ale ponoć jedne z lepszych witamin:)[/QUOT]

Zania mi ginek polecił mama dha i takie kupiłam a czym różnią się te premium? Ja zapłaciłam 53zl i bierze się 2 razy dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 20:24

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, Aneta,Sandra dzieki :*

Tak sie ciesze, ze wszystko ok :)

P.S Sandra a do jakiego lekarza chodzisz jesli moge wiedziec ? :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Czesc kochane :)
    Ja tez witam nowe mamusie :) Jakis wysyp ostatnio :)

U nas bedzie Hanna Izabela :)
    A mamy juz Weronikę Julię :)

Co do l4 i zusu, to pracodawca placi jeszcze przez 33 dni od przyniesienia do pracy l4, takze jak jestescie na l4 np od 2 stycznia, to dostajecie pensje jeszcze w lutym no i kawalek w marcu. Dopiero po 33 dniach przejmuje Was zus i wyplaca pieniadze. Zazwyczaj placa w 2 transzach.

Ja na Greja sie nie wybieram, jakos mnie to nie kreci :)
    Na F&F7 pierwsza kupie bilet i to na przedpremiere :D :D :D
    hehe no właśnie dziś zaglądam na konto a tam wypłata id sZefa... a to chodzi o to że jak zwolnienie na przełomie roku to musi wypłacić jeszcze za styczeń:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, uśmiałam się z Twojego opisu :)
    Najważniejsze, że wszystko dobrze!! :)

Ja nie ogłosiłam ani na FB ani nigdzie.
    Rodzinie i znajomym kiedyś ogłoszę. Jak już będzie widać.
    Na FB z całą pewnością nie. Ewentualnie foto po.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie raptem ze 2 godzinki i tyle postów:)
    Czarna owca super,że wszystko ok:)
    Claudin te ciuszki kupiłam w ciuchu:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka myśl pozytywnie! kurcze a co dokładnie jest ta nazwa z pępowiną, powiedział lekarz?
    Dziewczyny super,że się spotykacie:) chyba najmocniejsza grupa znad morza:) my musimy się zorganizować w Lublinie, wiem,ze Zania jest i nie wiem jak Wikaa:)

zania1313, Daisy lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    zania1313 wrote:
    Naala ja polecam MamaDHA Premium, drogie jak cholera,ale ponoć jedne z lepszych witamin:)[/QUOT]

Zania mi ginek polecił mama dha i takie kupiłam a czym różnią się te premium? Ja zapłaciłam 53zl i bierze się 2 razy dziennie.

a nie wiem nawet. a jak wygląda Twoje opakowanie??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca widzisz mówiłam, że wszystko będzie ok ale pomimo tego zawsze stres jest. O Białą Masajkę przeczytałam jednym tchem i drugą część też super, spalona, córka hańby, tylko razem z córką, burka miłości uwielbiam te książki ale może też je czytałaś bo to dość znane tytuły.

Ja też nie ogłaszam na Fb takich rzeczy, uważam, że to moja prywatna sprawa a kto ma wiedzieć ten wie i to wystarczy, poza tym wiadomo jacy niektórzy są i bywają wredni jak komuś lepiej się układa niż im.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fejsie tez nie ogłaszam, kto ma wiedzieć,ten wie:)

Claudin, 1kasiulka1, gigsa lubią tę wiadomość

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fejs jest strasznie zdradliwy - umieszczając jakiekolwiek informacje zawsze ktoś może wykorzystać je przeciw Tobie...

Claudin lubi tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ