X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pępek "szykuje się" na wyjście na przód (sporo się wypłycił i rozciągnął na boki). Mnie jakoś ta wizja trochę odraża ;)

A włoski na brzuchu to zrobiły mi się strasznie czarne i grube... Nie wiecie czy to jest bezpieczne, żeby usuwać to woskiem np? Bo wiosną i latem chyba nie przeżyję tego :)

relgk6nlj3x7mtee.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll no ale jak woskiem? Wosku nie uzywamy w ciazy. Na nogi i inne okolice tylko w przypadku gdy cialo masz przyzwyczajone od lat do wosku i nie sprawia Ci to bolu czy dyskomfortu. Brzucha nie grzejemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 22:21

• juwelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:27

livia30 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No istna randka w ciemno :D Postaram się spamiętać wasze znaki rozpoznawcze, jakby co będę dzwonić do Daisy ;-) Na wszelki wypadek założe szaliczek miętowy ;-) A co z Mią? Odezwała się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 22:27

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia jak chcesz to mozemy sie gdzies spiknac i pojedziemy razem. Masz jakis punkt orientacyjny w Gdansku na trasie od siebie? :D

Mia nie da rady wiec bedziemy tylko w 6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 22:27

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Livia jak chcesz to mozemy sie gdzies spiknac i pojedziemy razem. Masz jakis punkt orientacyjny w Gdansku na trasie od siebie? :D

Mia nie da rady wiec bedziemy tylko w 6.

W 6? :O

Do galerii dojadę, nie wiem jak z wjazdem na parking czy dobrze zjadę ale pokombinuję i dam radę ;-) Trzeba w koncu nauczyc się poruszać po tym Gdańsku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 22:31

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:27

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, my i nasze dzieci :D

livia30, juwelka lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    No tak, my i nasze dzieci :D

Ja to rozgarnięta jestem :D

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h434dai9mz3b_t.jpg

Ta strzalka na koncu to wjazd na parking od razu po zjezdzie z ronda. Teraz to NA PEWNO trafisz :D

• naaala Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin wrote:
    Sandra gratuluję córci! Ale fajnie, że znasz już płeć :) super, jeszcze raz gratki :*

Kate851
    Właśnie fajne takie uniwersalne póki się jeszcze nie wie do końca czy będzie chłopczyk czy dziewczynka :) nie wiem gdzie je kupiłaś ale naprawdę bardzo podobne w Mothercare widziałam

Nala
    świetne te rzeczy, zwłaszcza ta bluzka Batmana. Co zdjęcie to ładniejsze :) po ile takie bluzeczki?

Ewela86
    Dziękuję za książki, czytałam parę tej autorki Glass fskt sa wstrząsające a ta świadomość tego, że są one na faktach jeszcze bardziej. A o tej drugiej nie słyszałam ale zaciekawiłaś mnie, poszukam może jest na ebooka.

Ta z batmana 9,99 a z tym pieskiem 5,99 :)

Aneta ja również nie ogłaszam, koleżanki ogłaszały i ogłaszają ale mnie to jakoś nie rajcuje, ci co mają wiedzieć to wiedzą, poza tym i tak niedługo zobaczą to się dowiedzą, jak się urodzi to pewnie wstawię zdjęcie, ale po jakiego mi takie ogłaszanie..

Dziewczyny, no nie dam rady na ten obiadek jedziemy, z wielkąąąą chęcią zjadłabym z wami chociaż gałeczkę ale na 14 mamy obiad więc nie zdąrzę, innym razem ; *

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    h434dai9mz3b_t.jpg

Ta strzalka na koncu to wjazd na parking od razu po zjezdzie z ronda. Teraz to NA PEWNO trafisz :D

ha ha dzięki :D Teraz jak nie trafię to siara będzie jak nic :D

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    ha ha dzięki :D Teraz jak nie trafię to siara będzie jak nic :D

No bedzie :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przyznam się :D Wyjadę z domu z samego rana żeby droge obadać :D

Uciekam do wyrka - do jutra ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 22:49

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy oszalałyście? :D :D tyle postów w 1 dzień?

Przepraszam, jeśli komuś nie odpiszę, ale czytam te Wasze posty od kilku godzin i dopiero teraz wszystko ogarnęłam. I pewnie nie na wszystko odpiszę, na co chciałam.
    naaala wrote:
    Takie pytanie, zażywacie jakieś witaminkii ??
    Miałyście styczność z Prenatalem Classic, kupiłam sobie go ale jakoś nie jestem do końca przekonana co do niego, chciałam kupić falvit mama ale słyszłam że wiele kobiet ma po nim mdłości...

Naaala, ja zażywam Pregna Plus. Kończą mi się właśnie i planuję oprócz nich dokupić Pregna DHA.

nina1701, witaj :)
    Claudin wrote:
    Jak byłam teraz u doktor zapytałam się jej o ten Prenatalen i powiedziała żeby go nie kupować kazała mi brać żelazo biofar, jod i witaminę D. I to tyle. Inne witaminy dostarczam w jedzeniu.

Zdaję relacje z nocy: w końcu się wyspałam i nic mnnie nie boli :) poducha super aż nie mogłam się od niej odkleić rano żeby wstać, także jak ktoś się zastanawia czy kupić to polecam.

Nina witaj :)

Ja mam 26 lat i to moje 1 dziecko :)

Moje obydwie lekarki też powiedziały, żeby odpuścić sobie witaminy. Jedna powiedziała, żeby brać magnez. Ale mi się wydaje, że przez to moje odżywianie - mało warzyw, owoców itd. - dostarczam organizmowi mało witamin, więc zdecydowałam się na kompleks witamin.

naaala, ubranka cudowne <3 ma tatuś gust!

Sandra94w, gratulacje! <3 <3

Ivettka, na pewno będzie wszystko w porządku. Też nie wiem co to może być, ale na pewno Twój stres nikomu nie pomoże. Postaraj się uspokoić i myśl pozytywnie. I koniecznie dawaj znać co się dzieje. Trzymam kciuki!

Dziewczyny, życzę przyjemnego spotkania jutro :)

Lecę spać. Dobranoc!

naaala, Ivettka, Daisy lubią tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was już farbowała włosy farbą z amoniakiem?? Bo ja się tyle opinii naczytałam.

• naaala Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin ja specjalnie w ciąży zrezygnowałam z blondu :( i przerzuciałm się na ciemny kolor żeby właśnie farbować włosy farbą bez amoniaku, ja osobiście bym się nie odważyła farbą z amoniakiem, ale to ja :)

Mój blond [*] ale czego nie robi się dla maluszka <3

believe - tatuś dziękuje za komplement ;p

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie zafarbowałam z amoniakiem tzn. Mój mi farbował bo ja trzymałam przytkany nos żeby tego smrodu nie wdychać bo podobno głównie o ten zapach chodzi. Bo jezeli chodzi o chemię to jest nawet w kremach, płynach do kąpielię, wszędzie :/

• naaala Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie powinno się stać, są różne opinie tak jak mówisz ja też o tym czytałam i się zastanawiałam czy może nie zafarbować tych odrostów w II trymestrze na blond, ale zdecydowałam się tak czy inaczej poczekać do II trymestru no i farbą bez amoniaku, czyli niestety pożegnałam się z blondem, cóż no kiedyś wróce do niego spowrotem :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin a nie wystarczyloby kupic farbe bez amoniaku ;) albo kupic szampon koloryzujacy? A wlosy robic przy otwartym oknie zeby bylo swieze powietrze :). A amoniak jest tez w ciemnych farbach ;)

Ja robie wlosy w salonie Matrix i uzywa pani zawsze bez amoniaku farby bo wie id poczatku ze jestem w ciazy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 23:12

‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ