Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Daisy jasne że jest w ciemnych farbach ale wyraźnie fryzjerka dała farbę bez amoniaku i wiedziała że jestem w ciąży bo jej powiedziałam..chciała mi zafarbować delikatniejszą farbę z blondu ale nie dała głowy że pokryje, także odpuściłam i przynajmniej mam wszystkie włosy jednego koloru ;p
-
Ale tu chodzi bardziej o zapach niz o sam amoniak. Sam amoniak nie jest szkodliwy, bo to jest nosnik koloru, dzieki czemu wlosy sie farbuja. Wszystkie farby 'bez amoniaku' to nic innego niz inny nosnik koloru, czyli nie amoniak,ale rownie mocny srodek, tyle ze bezwonny, tak samo mocno sie ulatniajacy podczas farbowania. Takze farba czy z amoniakiem czy bez pokryje wlosy tak samo mocno bo tam jest zawarty ten srodek o takim samym dzialaniu,tylko bez smrodu
takze otwarte okno, nie wdychamy oparow i mozna farbowac smialo i na platyne. Przeciez amoniak nie wnika do plodu przez wlosy - szkodliwe sa opary jak sie dlugo wdycha i bez dostepu swiezego powietrza.
Claudin, As-ia lubią tę wiadomość
-
Daisy wrote:Aryll no ale jak woskiem? Wosku nie uzywamy w ciazy. Na nogi i inne okolice tylko w przypadku gdy cialo masz przyzwyczajone od lat do wosku i nie sprawia Ci to bolu czy dyskomfortu. Brzucha nie grzejemy
To, że brzucha nie grzejemy to wiemAle o wosku (na nogi itp) raczej słyszałam, że nie ma jakiś większych przeciwwskazań. Mi to wosk sprawia ból zawsze i zazdroszczę tym, które nic nie czują
-
No ja wlasnie dlatego nie farbowalam tylko trzymałam recznik przy twarzy żeby nie wdychać tego smrodu. A potem uchyliłam okno. kurcze no chyba te babki co ladnie w ciazy wyglądają dbają o siebie i robią sobie włosy, moja teściowa nawet mówiła, że w ciąży farbowała sobie włosy. Wiec ja już nie wiem. Widać tyle mitów narosło w stosunku do farby co do innych pierdół.
Daisy lubi tę wiadomość
-
No jasne Claudin. Ciaza to nie choroba. Ja jestem w drugiej i w kazdej dbalam o siebie tak samo. Nie ma co sie zapuszczac, przy dobrym samopoczuciu nalezy, a wrecz trzeba o siebie dbac. A wiadomo ze kobieta zadbana to kobieta szczesliwa i wtedy caly dom zadowolony wlacznie z mezem i dziecmi.
Aryll nie zaczyna sie stosowania w ciazy wosku jesli nie jest organizm przyzwyczajony. Nie wiemy jak zareaguje skora, mozna dostac silnej alergii, hormony robia swoje. Poza tym no wlasnie, bol i jeszcze raz bol. Twoj bol jest odczuwalny przez Twoje dziecko w brzuszku. A woskowanie brzucha to w ogole dla mnie jakas abstrakcjaClaudin, Mia S, As-ia, pepitka lubią tę wiadomość
-
jakbysmy tam miały na wszystko zwracać uwagę to też byśmy się nie myły wystarczy popatrzeć co w składzie mają żele pod prycznic cała tablicę mendelejewa, a co mają kremy? Nie bedę aż wspominać co to Oil a i tak się większosć tym smaruje tak samo balsamy no i wspomniany zmywacz, ktory też wali równo.
-
Ja sie myje tołpą pod prysznicem i smaruje tez
no ale kremy do twarzy wiadomo nie unikniemy tak samo jak kosmetykow, choc sa te produkty eko. Bez lakieru na paznokciach to tylko na porodowke sie wybieram bo tak trzeba. Tak to 2x w tyg zmieniam kolor. Zmywacz bez acetonu mozna chyba kupic w kazdej drogerii to nie wali :p
Ide spac dziewczyny spokojnej nocy zycze.Mia S lubi tę wiadomość
-
Witajcie.
Też czytałam Was kilka godzin z przerwami na jedzenie. ..
Na początek gratki - Sandra zazdroszczę dziewczynki. Ivettka Tobie również ;-)Nie marw się, moja znajoma miala pepowine dwunaczyniową i urodziła zdrowego chłopczyka. Co prawda miesiąc przed terminem i z niską wagą ale dzidziuś dokarmiony, ma się dobrze ! Z Twoją córką tez tak będzie
Czarna owca siurek nie odfruną bo masz drugiego super syniaudanych walentynek i niech w końcu klęknie. ..
Na FB nie ogłaszam, że jestem w ciąży bo dla mnie tak jak dla Daisy to niezła kicha i żenada, bez urazy dziewczynki dla tych co się chwalą. ... Lubie oglądać, czytać posty znajomych ale sama nie mam zapędow ekshibicjonistycznych. ..
Co do ZUS-u współczuję. Ja nie odczułam przejścia z wynagrodzenia pracodawcy na pensje zus-owską. Nie wyobrazam sobie, ze nie mam pensji 3 miechy... koszmar... rachunki, kredyt, jedzenie....
To chyba na tyle ode mnie.
Aaa a. .. oczywiście pysznych lodów i udanego spotkania życzę Wam dziewczynki. Bawcie się dobrze. Nas z Lublina tylko 3, może kiedyś i my do grycana pójdziemy
Dobranoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 00:03
Daisy, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Naaala oni sa przygotowani, na pewno Ci zmyja
zawsze warto miec w samochodzie w woreczku waciki i zmywacz
Eh gdzie ten sen!?
Za 2 min zaczynam 5msc wiec juz poczekamnaaala, wikaa, gigsa, 1kasiulka1, livia30, believe, anetaa1607 lubią tę wiadomość
-
wikaa dzieki! Mam nadzieje, ze kleknie!
Wlosy farbowalam przedwczoraj bez amoniaku na marchewe )
paznokcie pokrylam hybryda
Moja bratowa stwierdzila ze dziecko bedzie rude, wiec strzezcie sie dziewczynyyyy hahahahaha
Sandra to widze grubo wybralas sobie na lekarzahehe
Moze bym jeszcze usnela? HmmmClaudin, Daisy lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry wszystkim mmusiom:)mnie mąż obudził bo wrócił o 6.30 z nocnej zmiany i tak sobie leże i was czytam:)maluch mi się kręci w brzuszku troche i nacieszam sie tym:) ale od trzech dni boli mnie podbrzusze jak na okres (jakby w okolicy jajników) i troche mnie to martwi. Niby podczas ostatniej wizyty 3.02 było wszystko w porządku i lekarz zawsze powtarza że takie bóle jak na okres są nie groźne o ile nie są bardzo silne i nie ma przy tym krwawienia. No a u mnie nic z tych rzeczy nie ma oprócz bólu. A najbardziej czuje gdy napinam mieśnie np.wstaje , schylam sie albo np siusiam. Wcześniej też mialam takie dolegliwosci ale mniej bolesne.teraz też nie jest strasznie ale napewno bardziej przeszkadza i martwi mnie. Nie wiem czy dzwonic i pytac gin.czy poczekać jeszcze.czy wam też dokuczaja takie bóle?
Co do fb to mąż sie pochwalił zdjęciem z usg bo byłtak szczęśliwy i dumny że musiał to pokazać całemu światu;) ale zanim wstawił zdjecie to i tak cała nasza rodzinna wioska wiedziała a szczególnie starsze babki:Pwikaa lubi tę wiadomość
-
Witam i ja! M mnie obudził szykując sie do pracy... Dzis mam znów syna w domu bo podziębiony jest a jutro bal karnawałowy w przedszkolu i bardzo chce być wiec siedzi ze mną w domu teraz żeby nic więcej w międzyczasie nie złapać.
Ja włosy farbuje nie śmierdzącymi farbami juz dawno, paznokcie maluje, kremy i kosmetyki używam te same co przed ciąża. Tylko balsam na rozstępy jest nowy... Nie ma co wariować choć chcą na nas zarabiać bo któraś firma, nie wiem czy nie perfecta ma całą linie dla ciężarnych - od płynu do higieny intymnej, przez żel pod prysznic , balsamy na wszystko....
A z tymi mitami i przesądami to jak urodziłam syna i na poporodowce leżałam to była ze mną taka młoda dziewczyna ok 20 lat miala, drugie dziecko. Zanim po porodzie dziecko jej przywiozły na sale to poleciała palić (na piętrze bez windy wiec po schodach latała a potem tabletki przeciwbólowe prosiła bo ja bolalo). Generalnie bardzo często wychodziła palić. Paliła całą ciążę. Jak wychodziłyśmy do domu to się cieszyła bo w końcu będzie mogla włosy pomalować - na moje pytanie czy w ciąży tego nie robiła z wielkim oburzeniem spojrzała na mnie i powiedziala, że nie bo to przecież dziecku szkodzi!!! Ot taka historyka zawsze mi się przy temacie farbowania włosów w ciąży przypomniała;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 08:00
Nona, Daisy, amarranta, wikaa lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Witam się z łóżka
Dziewczyny zazdraszczam spotkania
Odnośnie ZUS to mi za koniec listopada i kawałek grudnia wypłacili w połowie stycznia. Za resztę grudnia na koniec stycznia. Za zwolnienie od 2-30 stycznia ani widu ani slychu.
Ja na fejsie odnośnie ciąży nic nie piszę. Kto ma wiedzieć ten już wie. Jak się urodzi mój Skarb to może wtedy jedną fotkę wrzucę
Włosów na brzuchu to i ja mam jakoś więceji wkurza mnie to, jednego usunelam penseta to mi się coś zrobiło że aż bliznę mam po strupku więc nie będę więcej nic tam ruszać i tak odslaniac brzucha w lato nie będę
Zania opakowanie mama dha 60 szt, dwie dziennie to i tak na m-c starczy czyli drogie fakt. W składzie kwasy dha, foliowy, jod, magnez i witamina D3.28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Dora haha to się uśmiałam :p palenie całą ciążę nie szkodzi ale już jednorazowe farbowanie tak
nic dodać nic ująć ;p wczoraj czytałam o tych farbach z amoniakiem i bez. I tylko tym się różnią, że bez tak nie śmierdzi ale ogólnie mają takie samo działanie ponoć nawet ten składnik co jest w tych bez jest niby gorszy niż amoniak bo amoniak o 20 min wietrzeje a tamto ileś sie utrzymuje.
Nie potwierdzę nie zaprzeczę bo specjalistą w tej dziedzinie nie jestem.
Ja do pracy idę właśnie. Kolejna super przespana noc z podusią i naprawdę czuję, że z nią się wysypiam. Najchętniej to wróciła bym do łóżka. Ok 6 jak się przebudziłam czułam lekkie puk puk. Ale wiecie jak próbuje zaczepiać dzidzi to nie zawsze na moje pukanie czuję odpowiedź.... też tak macie??