X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)i ja witam się z łóżeczka:) ale nie chce mi się wstawać;p
    ChillaTequila to ja sobie na kaskę z Zusu pewnie jeszcze poczekam.
    Claudin ja jeszcze nie czuję ruchów:) dziś kończę 16 tydzień, więc to za wczesnie:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa i my w Lublinie się zorganizujemy na spotkanko:) może już jak cieplej będzie?:)

zania1313, wikaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 22:28

dora8201, Daisy, Aryll, believe, kierzynka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Wczoraj puściłam Vivaldiego wieczorem z telefonu dziecku do snu. Utwór zima. Będzie czasem muzyka poważna/ czasem kołysanka / a czasem się przemogę żeby mówić do brzucha lub śpiewać- choć na razie to wciąż nie mogę się przemóc-jakieś to wirtualne. A jak u Was? Nasze dzieci zaczynają już słyszeć, zbudujmy z nimi więź.

ja już kiedyś pisałam, że nie mogę gadać do brzucha bo jak jestem sama w domu i się odezwę to zaraz przyłazi mój psior bo myśli to do niego i moją uwagę zabiera :P a że to przytulas i przymilas jakich mało to tylko czeka na porcję czułości :P

a Młodemu puszczałam Fasolki - potem jak wył przy kąpieli czy ubieraniu to uspokajał się jak śpiewałam jakąś z Fasolek... klasyki nie umiałabym:P

Nona, Claudin, Konwalia lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś był zainteresowany to wrzucam http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html
    Zapisy ruszają vw połowie lutego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 10:00

Nona, Aryll lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kate851 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona to super:) do okulisty też pojadę w niedługim czasie:)
    Mąż wczoraj puścił klubową muzę remixy haha i śmiałam się,że my tu chcemy coś spokojniejszego a mąż,ze nasze maleństwo będzie jak my szaleć na disco:) od razu przypomniały nam się nasze wypady do klubów:)

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja po dluzszej nieobecnosci ale brak internetu robi swoje:) ciesze sie ze wizyty udane ivetka wszystko bedzie dobrze nie martw sie:) Nona jeszcze zaczniesz gadac do brzucha jak ci maluch pozadne kopniaki bedzie sadzil bedziesz go czule prosic zeby nie robil tego tak mocno:)

Nona lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ruchy teraz od 18. tygodnia czuję już wyraźnie, wcześniej nie byłam pewna. Brzuszek też już ruszył, choć przytyłam dopiero pół kilograma.
    Ja kupiłam składankę takich piosenek z klasyki, ale tez szlagierów z filmów "Spij kochanie" i często to puszczam wieczorem, sama się przy tym uspokajam ;) A poza tym czasem głaskam brzuszek i mówię coś do niego, ale tak normalnie, ciućkanie to nie dla mnie ;).

Nona lubi tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja tam do brzucha do samego porodu nie gadałam. I teraz też nie gadam.
    Dziecko i tak nie wie co mówimy tylko czy w ogóle mówimy, więc do zwierzaków gadam jak jestem sama, a do domowników popołudniu. Więc głos cały czas słyszy.
    Brązowej kreski nie mam, w poprzedniej ciąży miałam coś ok 7go mca dopiero.
    A karnację od małego do porodu miałam jak latynoska. Teraz zjaśniała ciut.
    Imię drugie u nas w rodzinie się daje też jako patrona.
    Poza tym mi się podobają dwa imiona, więc dajemy ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my...:-) dzień do dupy,pogoda okropna. głowa boli ajj:-( Jutro wybieram się nareszcie do fryzjera...
    w piątek mamy kontrolę u endokrynolog;-) i do tego 30 urodziny mojego szwagra
    a w sobotę 40 urodziny mojego chrzestnego. trzeba jakoś wyglądać:-)

tak się ciągle zastanawiam gdyby u nas była córcia to nie wiem jak dac na imie... od wczoraj myślę między Natalia a Alicja... ratunku! Co Wam podoba się bardziej?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja się w końcu dzisiaj wyspałam. Mąż rano nie budził, więc poleżałam sobie dłużej niż zwykle. Dzisiaj wolne, więc postanowiłam sobie ogarnąć dom, a później muszę jeszcze kilka spraw załatwić.

Miłego dnia :)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja tez dziś mam takiego lenia, że jeszcze w piżamce jestem;p zjadłam śniadanie,ale zaraz trzeba się ubrać,ale pogoda nie zachęca, później wyjdę z domu zrobić zakupki spożywcze,ale dobrze,że sklepy blisko;p
    My w sb tez imprezujemy, bo 2 imprezy urodzinowe: mojej sis i siostrzenicy:) w sb wyjeżdżamy i w nd wieczorkiem wracamy:) ale masz młodego chrzestnego!:) wow:) moi chrzestni ok 60-stki są :),troszkę młodsi od rodziców.
    Co do dziewczynki też kilka mi się podoba, Natalia tez mi się podoba dużo bardziej niż Alicja,ale mężowi Natalia nie za bardzo, bo zbyt pospolite i w latach 80 tak nazywali, więc zrezygnowałam;p wcześniej chciałam Karina i Kornelia,ale tez się nie podobały:) teraz na 1 miejscu jest Nela:) a poźniej Wiktoria i Zuza,ale Nela się podoba:) no i nie jest dużo dzieci o tym imieniu a to nam się podoba:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 22:28

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Alicja pięknie brzmi,pasuje dla małej dziewczynki i później do kobiety a do tego dużo zdrobnien:-) a z tą Natalia to Mój mąż się nakręcił Ale mnie jakoś ciężko prZez usta prZechoDzi;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi np. Alicja w ogóle się nie podoba:) ale to kwestia gustu:) ja wolę bardziej oryginalne:) najlepiej z mężem ustalić jakiś kompromis, Ty kilka typów i On:) i wybrać jakieś wspólne:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie jeśli kategorycznie nie będzie chciał Alicji to pójdę na kompromis z tą Natalia:-) była jeszcze Zosia na tapecie Ale oboje stwierdzilismy że w późniejszym wieku byłoby jej ciężko:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi osobiście też bardziej się Alicja podoba.
    Zresztą wszystkie Alicje jakie znam są bardzo inteligentne i ogólnie lubiane.
    Ja zawsze zwracałam uwagę na to jaka jest większość osób o tym imieniu :D
    I wybieramy albo imię, które ma dobre skojarzenia, albo takie, które będziemy testować pierwsi :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama ma Alicja więc i ja na drugie mam tak... znam jedną małą Alę - koleżanka Młodego najpierw, ze żłobka a potem przedszkola (więc już 6 lat się znają) - jedna z najfajniejszych dziewczynek jakie znam - łobuziara ale przesłodka - elegancka wcale do niej nie pasuje :) stary M i młody M ją uwielbiają :) ja zreszta też więc odczarowała mi moje znienawidzone drugie imię :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ładne ale swojej córce bym tak na imię nie dała bo znam 2 Alicje, które nie kojarzą mi się specjalnie ;)

Dziewczyny czy już trzeba liczyć ruchy czy to za wcześnie bo ja się strasznie tym martwię.

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin wrote:
    Alicja ładne ale swojej córce bym tak na imię nie dała bo znam 2 Alicje, które nie kojarzą mi się specjalnie ;)

Dziewczyny czy już trzeba liczyć ruchy czy to za wcześnie bo ja się strasznie tym martwię.

nieeeee......:) jeszcze nie wszystkie czują a Ty liczyć już chcesz:P to na koniec sie sprawdza ... gdzies 8 miesiąc w górę... albo jak już czujesz takie wiesz mocne i regularne :) a głównie liczy się na samej końcówce :)

Daisy lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ