Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Wczoraj puściłam Vivaldiego wieczorem z telefonu dziecku do snu. Utwór zima. Będzie czasem muzyka poważna/ czasem kołysanka / a czasem się przemogę żeby mówić do brzucha lub śpiewać- choć na razie to wciąż nie mogę się przemóc-jakieś to wirtualne. A jak u Was? Nasze dzieci zaczynają już słyszeć, zbudujmy z nimi więź.
ja już kiedyś pisałam, że nie mogę gadać do brzucha bo jak jestem sama w domu i się odezwę to zaraz przyłazi mój psior bo myśli to do niego i moją uwagę zabieraa że to przytulas i przymilas jakich mało to tylko czeka na porcję czułości
a Młodemu puszczałam Fasolki - potem jak wył przy kąpieli czy ubieraniu to uspokajał się jak śpiewałam jakąś z Fasolek... klasyki nie umiałabym:P
Nona, Claudin, Konwalia lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Nona to super:) do okulisty też pojadę w niedługim czasie:)
Mąż wczoraj puścił klubową muzę remixy haha i śmiałam się,że my tu chcemy coś spokojniejszego a mąż,ze nasze maleństwo będzie jak my szaleć na disco:) od razu przypomniały nam się nasze wypady do klubów:) -
Witam sie i ja po dluzszej nieobecnosci ale brak internetu robi swoje:) ciesze sie ze wizyty udane ivetka wszystko bedzie dobrze nie martw sie:) Nona jeszcze zaczniesz gadac do brzucha jak ci maluch pozadne kopniaki bedzie sadzil bedziesz go czule prosic zeby nie robil tego tak mocno:)
Nona lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
ja ruchy teraz od 18. tygodnia czuję już wyraźnie, wcześniej nie byłam pewna. Brzuszek też już ruszył, choć przytyłam dopiero pół kilograma.
Ja kupiłam składankę takich piosenek z klasyki, ale tez szlagierów z filmów "Spij kochanie" i często to puszczam wieczorem, sama się przy tym uspokajamA poza tym czasem głaskam brzuszek i mówię coś do niego, ale tak normalnie, ciućkanie to nie dla mnie
.
Nona lubi tę wiadomość
-
Witam
Ja tam do brzucha do samego porodu nie gadałam. I teraz też nie gadam.
Dziecko i tak nie wie co mówimy tylko czy w ogóle mówimy, więc do zwierzaków gadam jak jestem sama, a do domowników popołudniu. Więc głos cały czas słyszy.
Brązowej kreski nie mam, w poprzedniej ciąży miałam coś ok 7go mca dopiero.
A karnację od małego do porodu miałam jak latynoska. Teraz zjaśniała ciut.
Imię drugie u nas w rodzinie się daje też jako patrona.
Poza tym mi się podobają dwa imiona, więc dajemy -
Witamy się i my...
dzień do dupy,pogoda okropna. głowa boli ajj:-( Jutro wybieram się nareszcie do fryzjera...
w piątek mamy kontrolę u endokrynolog;-) i do tego 30 urodziny mojego szwagra
a w sobotę 40 urodziny mojego chrzestnego. trzeba jakoś wyglądać
tak się ciągle zastanawiam gdyby u nas była córcia to nie wiem jak dac na imie... od wczoraj myślę między Natalia a Alicja... ratunku! Co Wam podoba się bardziej? -
Zania ja tez dziś mam takiego lenia, że jeszcze w piżamce jestem;p zjadłam śniadanie,ale zaraz trzeba się ubrać,ale pogoda nie zachęca, później wyjdę z domu zrobić zakupki spożywcze,ale dobrze,że sklepy blisko;p
My w sb tez imprezujemy, bo 2 imprezy urodzinowe: mojej sis i siostrzenicy:) w sb wyjeżdżamy i w nd wieczorkiem wracamy:) ale masz młodego chrzestnego!wow:) moi chrzestni ok 60-stki są
,troszkę młodsi od rodziców.
Co do dziewczynki też kilka mi się podoba, Natalia tez mi się podoba dużo bardziej niż Alicja,ale mężowi Natalia nie za bardzo, bo zbyt pospolite i w latach 80 tak nazywali, więc zrezygnowałam;p wcześniej chciałam Karina i Kornelia,ale tez się nie podobały:) teraz na 1 miejscu jest Nela:) a poźniej Wiktoria i Zuza,ale Nela się podoba:) no i nie jest dużo dzieci o tym imieniu a to nam się podoba:) -
nick nieaktualny
-
Mi osobiście też bardziej się Alicja podoba.
Zresztą wszystkie Alicje jakie znam są bardzo inteligentne i ogólnie lubiane.
Ja zawsze zwracałam uwagę na to jaka jest większość osób o tym imieniu
I wybieramy albo imię, które ma dobre skojarzenia, albo takie, które będziemy testować pierwsi -
moja mama ma Alicja więc i ja na drugie mam tak... znam jedną małą Alę - koleżanka Młodego najpierw, ze żłobka a potem przedszkola (więc już 6 lat się znają) - jedna z najfajniejszych dziewczynek jakie znam - łobuziara ale przesłodka - elegancka wcale do niej nie pasuje
stary M i młody M ją uwielbiają
ja zreszta też więc odczarowała mi moje znienawidzone drugie imię
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Claudin wrote:Alicja ładne ale swojej córce bym tak na imię nie dała bo znam 2 Alicje, które nie kojarzą mi się specjalnie
Dziewczyny czy już trzeba liczyć ruchy czy to za wcześnie bo ja się strasznie tym martwię.
nieeeee......jeszcze nie wszystkie czują a Ty liczyć już chcesz:P to na koniec sie sprawdza ... gdzies 8 miesiąc w górę... albo jak już czujesz takie wiesz mocne i regularne
a głównie liczy się na samej końcówce
Daisy lubi tę wiadomość
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif