Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Od koleżanki która jest w 6 miesiącu twierdzi że mogą zaczynać się powoli skurcze braxtona-hicksa są bezbolesne i charakteryzują się napianiem macicy na 30 sek.. i nie powinno ich być więcej niż 10 na dobę.
Tylko że mi się wydaje że to ciut za wcześnie jednak mimo wszystko, aczkowliek, ale dobrze że nie jestem sama.velka lubi tę wiadomość
-
Aneta jesteśmy z Tobą;* odpoczywaj i leż jak najwięcej, to normalne,że się przejmujesz,ale nerwy nic tu niestety nie pomogą..spróbuj myśleć wyłącznie pozytywnie:)
W każdej z nas jest lęk, to normalne, a szczególnie u tych,które wczesniej poroniły,ale dziewczyny jak ma być dobrze to po prostu będzie, badajmy się,kontrolujmy i resztanie od nas zależy:) ja nic nie sprawdzam, czy coś twarde czy miękkie czy nisko czy wysoko, bo bym świra dostała:)
Byłam na dworku,ale pogoda paskudna,ale dobrze się orzeźwić, byłam w 2 ciuchach,ale nic nie było;p jedne były typowo bodziaki dla chłopczyka,więc się powstrzymałam:) wracałam jak matka Polka obładowana siatami,niby wyszłam tylko do parę rzeczy;p
Kupiłam pierogi z podrobami i sałatkę z pora bo naszła mnie ochota:)
Co do imienia Natalia to bardzo mi się podoba,ale mężowi coś nie za bardzo:) i póki co dla dziewczynki zostaje Nela:) -
nick nieaktualny
-
Aryll leżenie na plecach powodujace to uciskanie jest dopiero niebezpieczne w wyższej ciąży jak maluch waży już o wiele więcej wiec narazie można leżeć na plecach, na każdym z boków a nawet na brzuchu jak komuś wygodnie
Nala no ja wiem o tych skurczach braxtona ale mimo wszystko chyba na nie za wcześnie... się okaże
Ja chyba zaraz ruszę po jakieś pyszne paczki, bo jutro to pewnie będą same z dżemem i różą fuj.
-
nick nieaktualnyJa mam takie twardnienia podbrzusza od ok. tygodnia i jak pytałam gina to mówi żeby się nie martwić bo to normalne
wszystko teraz pracuje, rozciąga się i dlatego tak się dzieje
leżeć na plecach też nie mogę , chyba że mam ugięte nogi
Na ruchy czekam w dalszym ciągu ale na spokojnieto pierwsze Dzieciątko więc nie martwię się że jeszcze nic nie czuje
naaala lubi tę wiadomość
-
Sandra94w wrote:Ja mam takie twardnienia podbrzusza od ok. tygodnia i jak pytałam gina to mówi żeby się nie martwić bo to normalne
wszystko teraz pracuje, rozciąga się i dlatego tak się dzieje
leżeć na plecach też nie mogę , chyba że mam ugięte nogi
Na ruchy czekam w dalszym ciągu ale na spokojnieto pierwsze Dzieciątko więc nie martwię się że jeszcze nic nie czuje
To dobrze że to normalne! ufff
Dzięki ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 13:59
velka lubi tę wiadomość
-
Skurcze Braxtona-Hicksa w opisach pojawiają się już od 17 tyg
Nie miałam w pierwszej ciąży, teraz tym bardziej bo brzuch mam wyćwiczony i twardy jak beton. To nie poczuję, a na pewno nie na początku.
Też sobie dzisiaj pomyślałam, że jeszcze niedawno miałam mieć planowo okres, który na szczęście nie przyszedł, a teraz już połowa.
A wierzcie mi, że od połowy już z górki. Jedynie ostatnie 2-3 tyg ciągną się jak pół roku.
Ani się obejrzymy a już lipiec będzie.velka lubi tę wiadomość
-
Cześć u mnie nie za wesoło dostałam wczoraj telefon z przedszkola żę Fabianek wymiotuje , zabrałam go do domu i powtórka z rozrywki doszła jeszcze biegunka i tak całą noc, dzisiaj wstał i do 10 spokój później znowu wymioty ach... ugotowałam mu rosołek żeby dziecko zjadło i czekam na efekt czy przyjeło cz też nie...
mąż z kolei znowu pojechał na szkolenie i wraca jutro a przede mna cała noc,
boje sie ze i mnie złapie ten cholerny wirus,
dzieciaki dzisiaj daja sie we znaki szczegolnie ten po lewej stronie bo mnie gniecie w zebro, ale przynajmniej wiem ze zyja bo ostatnio nie czulam ich tak...
milego dnia -
MaGdUsIa wrote:Cześć u mnie nie za wesoło dostałam wczoraj telefon z przedszkola żę Fabianek wymiotuje , zabrałam go do domu i powtórka z rozrywki doszła jeszcze biegunka i tak całą noc, dzisiaj wstał i do 10 spokój później znowu wymioty ach... ugotowałam mu rosołek żeby dziecko zjadło i czekam na efekt czy przyjeło cz też nie...
mąż z kolei znowu pojechał na szkolenie i wraca jutro a przede mna cała noc,
boje sie ze i mnie złapie ten cholerny wirus,
dzieciaki dzisiaj daja sie we znaki szczegolnie ten po lewej stronie bo mnie gniecie w zebro, ale przynajmniej wiem ze zyja bo ostatnio nie czulam ich tak...
milego dnia
Trzymaj się i chroń przed wirusiskami ;*velka lubi tę wiadomość
-
dzieki za mile słowa, co do ruchów spodziwałałam się czegoś bardziej efektownego po bliźniakach, a to sa takie delikatne kopniaczki w zasadzie do porównania z ciążą pojedyńcza, ale tak jest na razie....
bardzo rzadako obaj skaczą...
ale co będzie później -
Cześć Dziewczyny pamiętacie mnie jeszcze? Mnie zmiana choroba głową pęka katar dopadł i gorączka rośnie do tego ten ból Krzyża i świąd pleców a jak się nachyle to szok nie wytrzymuje tego swedzenia do tego córa w pon Tez goracKa Przeszło jej ale nie Chodzi do Przedszkola bo się źle czuje wizyta u giną za TydIen ratuje się moim detektorem ♥ oczywiście ruchy czuje już od dawna a I mocniejsze kopniaczki też czuje od jakiegoś czasu
Wczoraj miałam nieprzyjemna sytuację szłam poboczem ulica nie mamy chodnika a było pełno błota posniegowego jechał jakiś facet autem nawet nie przychamowal i cała mnie oblal dodam że Brzuszek mi Ju widać więc myślę że.to zwykły cham!
Ivetka nie bój się i nie stresuje wszystko będzie dobrze
Gratuluję udanych Wizyt i poznania płci 2dzieczynki chyba były tak?
WITAM NOWE MAMUSIE
Dziewczyny super ze możecie się spotkać zdjęcie Później relacje!!
Dziś wizyta do diabetolog a ja chora jak ja pojadę oh....
Współczuje sytuacji z zusem
Zakupy wspaniałe te Ciuszki są słodkie a ha coraz realniej myślę że nie mam szans na synusiajakoś mnie to przygnębia chociaż wiem że.to Grzech powinnam się Cieszyć że jest ok..
Ivettka, Daisy lubią tę wiadomość